Spengen 2 a 3628 EX Kockengen

Hightlighted features

  • 251 m² living area
  • 3,190 m² plot size
  • 6 bedrooms
Map
Eyecatcher Prachtig staaltje architectuur qua woning. Romantische landschapstuin

Description

Gerenoveerde vrijstaande woning met bijgebouw gelegen in het buitengebied van Kockengen. Kockengen (gemeente Stichtse Vecht) ligt centraal midden in Nederland. Nabij uitvalswegen, binnen 15 minuten met de auto naar Utrecht en binnen 25 minuten naar Amsterdam. Kockengen heeft alle basisvoorzieningen. Breukelen (5 km) heeft een treinstation.

De woning (inhoud ca. 1.100 m3) is in de jaren 70 onder architectuur ontworpen voor een dierenarts met praktijk aan huis. Bouwjaar ca. 1973. Het bijgebouw is van het jaar 1993. De woning staat midden in het groen en het perceel (ca. 3.200 m2) is omringd door water. Het perceel is toegankelijk via een vaste brug met een toegangshek. Veel privacy, vrij uitzicht, prachtige vergezichten. Ze zeggen weleens “elk raam is een schilderijtje”. Dat is hier zeker van toepassing. Parkeermogelijkheid voor diverse auto’s op eigen terrein. Het huis biedt veel gebruiksmogelijkheden. Multifunctioneel. Dit geldt ook voor het bijgebouw. De woning is momenteel in gebruik als woonhuis.

Indeling woning

Begane grond:
Entree, hal, zijkamer met kastenwand, provisieruimte met wasmachine/droger aansluiting, berging/hobbykamer, toilet, half open keuken, grote huiskamer met open haard en vide met trappenhuis, grote ouderslaapkamer met aangrenzend een badkamer met bad en toilet, bijkeuken en nog een grote slaapkamer. Naast laatstgenoemde slaapkamer bevindt zich nog een kleinere kamer met eigen opgang. De woning heeft 2 overdekte veranda’s.

1e verdieping:
Overloop, aan de linkerkant van de overloop bevindt zich een grote slaapkamer met vaste kasten en 2 inloop bergkamers. In het midden van de overloop bevindt zich het toilet, de badkamer, een logeerkamer en het balkon. Het huis is symmetrisch gebouwd en daarom in spiegelbeeld aan de rechterkant van de overloop een zelfde grote slaapkamer met vaste kasten en ook weer 2 inloop bergkamers. De CV-installatie bevindt zich in een van de bergkamers.

Bijgebouw:
Momenteel in gebruik als relaxruimte, sauna, stoom douchecabine, toilet, kitchenette, aparte kast met CV installatie, deuren naar het terras met een buitendouche (warm en koud water).

Buiten:
Broeikas, fietsenschuur met hydrofoor pompinstallatie met watertoevoer vanuit de sloot voor sproeien van de tuin. Nog aparte buitenkranen, diverse stopcontacten, buitenverlichting. Kippenhokken (overblijfsel van de dierenarts praktijk). Tuin met veel gras, vaste planten, bodembedekkers, struiken, hagen en diverse fruitbomen.

Woning aangekocht in het jaar 2015. Sinds die tijd zijn er heel wat verbeteringen aangebracht.

Renovatie woning:
Dakranden vernieuwd, kopgevels vervangen (Keralit), dak door (Tapco) leien vervangen, alle kozijnen en deuren vervangen door kunststof met een houtnerf (Weru). De kozijnen zijn voorzien van driedubbel HR glas. Bijpassende nieuwe horren. Politiekeurmerk sloten. Buitenmuren met Keim verf geschilderd. Balkon dakbedekking en houtopbouw vernieuwd. Schilderwerk garagedeuren 2016/2017. Asbestsanering door een geregistreerd bedrijf. Uitbreiding stoppenkast, aanleg krachtstroom. Binnen bijna alle ruimtes opnieuw geschilderd, behangen, etc. Diverse nieuwe laminaatvloeren, open haard opnieuw betegeld. Nieuwe bijkeuken, keuken diverse nieuwe apparatuur en nog veel meer ...

Renovatie bijgebouw:
Nieuwe dakranden. Nieuw dak (Tapco) leien, nieuwe tegelvloer, sauna geplaatst, stoom douchecabine geplaatst, een kitchenette aangebracht, riolering aangelegd en een toilet geplaatst. Nieuwe CV-installatie en plaatsing radiatoren. Buitendouche en houten vlonderterras aangelegd. Buitenboel houtwerk geschilderd 2016/2017. Buitenmuren met Keim verf geschilderd.

Renovatie tuin:
Veel nieuwe bomen, struiken, hagen, vaste planten aangebracht. Terrassen opgehoogd. Aansluitpunten gemaakt op 5 plekken in de tuin voor sproeien tuin via de hydrofoor pompinstallatie. Diverse stopcontacten aangelegd. Broeikas geplaatst.

De architect van dit huis is geweest de heer B.G. van den Berg uit Maarssen. De bijnaam van dit huis is ‘De Tent’ en als je even de tijd neemt om goed naar de constructie van het huis te kijken dan zie je waarom het deze bijnaam heeft gekregen. In het verleden is er ook een publicatie over dit huis geweest in een Italiaans architectuur tijdschrift vanwege de bijzondere bouwstijl. Alle originele bouwtekeningen zijn nog aanwezig.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 959,000 kosten koper
Asking price per m²
info
€ 3,821
Listed since
3 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Country house, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1973
Type of roof
Combination roof covered with plastic and slate

Surface areas and volume

Areas
Living area
251 m²
Other space inside the building
58 m²
Exterior space attached to the building
23 m²
External storage space
36 m²
Plot size
3,190 m²
Volume in cubic meters
1,100 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (6 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Bath, 2 showers and toilet
Number of stories
2 stories
Facilities
Mechanical ventilation and TV via cable

Energy

Energy label
D What does this mean?
Insulation
Roof insulation and triple glazed
Heating
CH boiler and fireplace
Hot water
CH boiler
CH boiler
2007, in ownership

Cadastral data

KOCKENGEN D 227
Cadastral map
Area
3.190 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Outside the built-up area, rural and unobstructed surrounding view
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Electricity, heating and running water
Insulation
Completely insulated

Parking

Type of parking facilities
Parking on gated property and parking on private property

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Polder Spengen

All of Kockengen

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Polder Spengen

All of Kockengen

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Spengen 2 a

€ 959,000 k.k.