Schoolstraat 3 6031 CV Nederweert

Hightlighted features

  • 266 m² living area
  • 517 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map

Description

- Bijzonder statig vrijstaand herenhuis uit 1907 met een ruime vrijstaande garage, 5 slaapkamers en een heerlijke achtertuin!
- Gelegen op een uiterst centrale locatie, in hartje centrum Nederweert, nabij alle dagelijkse winkelvoorzieningen en op korte afstand van scholen en diverse zorg- en horecavoorzieningen!
- Een prachtig huis met een rijke geschiedenis en veel leefruimte!
- In 2007 volledig gerenoveerd met behoud van veel authentieke details zoals o.a. de trappartij en vloeren in de hal en de keuken!
- Smaakvol gerenoveerd en tot op heden uitstekend onderhouden!
- De woning beschikt over uitstekende mogelijkheden om extra slaapkamers te realiseren, om levensloopbestendig te wonen en/of wonen met een kantoor/praktijk aan huis te combineren!
- De woning beschikt over een fraai aangelegde achtertuin met meerdere terrassen, een kunstgras gazon en diverse plantenborders!
- Aan de achterzijde van het perceel is een riante vrijstaande garage met elektrisch bedienbare secionaalpoort gerealiseerd!
- Vanuit de woning is er een uitstekende verbinding naar de autosnelweg A2 Maastricht - Eindhoven en diverse belangrijke uitvalswegen richting Helmond (N266) en Venlo (N275).

Geschiedenis:
Het huis Schoolstraat werd gebouwd in 1906. Althans: toen werd een plan en bestek ingediend. Omdat de woning op kosten van het gemeentebestuur werd gebouwd als hoofdonderwijzerswoning ontstond er discussie over de te hoog geachte kosten. Uiteindelijk werd het opgelost en in 1907 werd de bouw gerealiseerd; vanaf 1908 werd de woning betrokken. Volgens de overlevering is het ontwerp van de woning niet van een architect maar van de eerste bewoner, Meester Geuskens, die het ontwerp in een schoolschrift zou hebben getekend. Als het al waar is, is het een mooi verhaal en heeft de hoofdmeester architectonische vaardigheden gehad want het is een buitengewoon geslaagd ontwerp. In 1942 werd de woning door de gemeente verkocht aan het kerkbestuur voor 6500 gulden. Bij de bevrijding in september 1944 werd de woning zwaar getroffen door Britse artillerie. Men had de kanonnen per ongeluk te laag afgesteld waardoor niet Budschop, maar dit huis werd beschoten. Na de oorlog is een en ander fraai gerestaureerd, maar de kenner met een scherp oog kan nog altijd de restauratie met goedkoop cement van de gebroken natuurstenen zien. Diverse hoofden der school hebben er in de loop der jaren gewoond, met als laatste Meester Schreurs tot aan diens dood in 1971. Daarna is het huis nog jarenlang in handen geweest van zijn nazaten.
Bron: Alfons Bruekers, Stichting Geschiedschrijving Nederweert

Indeling:

Entree:
Middels een looppad door de de fraai aangelegde voortuin is er toegang tot de statige entree van de woning. De voorgevel is in de avonduren prachtig aangelicht.

Ontvangsthal:
De imposante ontvangsthal is afgewerkt met de originele tegevloer en heeft een lichte stucwerk wandafwerking. De hal biedt plaats aan meterkast en beschikt over diverse moderne dimbare wandlampen. Vanuit de hal zijn de woonkamer, de kantoorruimte, keuken, kelder, achtertuin en de prachtige bordestrap naar de verdieping toegankelijk. De hal kenmerkt zich door het prachtige hoge plafond en biedt tevens plaats aan de meterkast.

Woonkamer:
Prachtige woonkamer, bestaande uit een ruim zitgedeelte aan de voorzijde en een eetgedeelte aan de achterzijde. De woonkamer kenmerkt zich door het prachtige hoge plafond, is afgewerkt een een fraaie eiken houten vloer en heeft een lichte stucwerk wand- en plafondafwerking. Het zitgedeelte beschikt over TV- en UTP-aansluitingen. De grote raampartijen met karaktervolle bovenlichten zorgen voor een hoge mate van lichtinval en een aangenaam contact met de tuin en de voorliggende omgeving. Het voormalige rookkanaal is getransformeerd tot een speelse maatwerk boekenkast. Het eetgedeelte biedt voldoende plaats voor een grote eettafel met stoelen en staat fraai in contact met de tuin.

Kantoorruimte:
Aan de voorzijde bevindt zich een kantoorruimte, thans ingericht als TV-kamer. De kamer is afgewerkt met een lichte tegelvloer welke is voorzien van vloerverwarming en heeft een smaakvolle wandafwerking. De kamer beschikt over een ruime muurkast met veel praktische bergruimte. De kamer beschikt over TV- en UTP-aansluitingen en is tevens geschikt als kantoorruimte, speelkamer of een levensloopbestendige slaapkamer. De grote raampartij met karaktervolle bovenlichten zorgt ook hier voor veel lichtinval en een aangenaam contact met de voorliggende omgeving.

Keuken:
Smaakvol afgewerkte leefkeuken met een grote moderne hoekopstelling en een deels ingebouwde apparatenwand. De keuken is voorzien van een grote oven (90cm), een 5-pits inductiekookplaat incl. wokbrander, een RVS-afzuigkap, een vaatwasser en een koelkast. De keuken is afgewerkt met een prachtige gerestaureerde originele terrazzo vloer, beschikt over diverse moderne dimbare wandlampen en biedt voldoende plaats voor een eettafel met stoelen. Vanuit de keuken is het achterliggende portaal met was/stookruimte, toiletruimte en badkamer toegankelijk.

Portaal:
Vanuit het portaal zijn de was/stookruimte, de toiletruimte, de levensloopbestendige badkamer en de achtertuin toegankelijk. Het portaal is afgewerkt met een tegelvloer welke is voorzien van vloerverwarming, heeft een smaakvolle wandafwerking en is voorzien van diverse inbouwspots.

Toiletruimte:
Geheel betegelde toiletruimte met een hangcloset en een fonteintje. De toiletruimte is voorzien van mechanische ventilatie.

Was/stookruimte (niet afgebeeld):
De was/stookruimte beschikt over aansluitingen voor het witgoed en biedt plaats aan de opstelling van de CV-ketel; Nefit HR (2007) met bijbehorende boiler.

Badkamer begane grond:
Royale levensloopbestendige badkamer met een grote inloopdouche, een groot ligbad, een wastafel en een praktische badkamerkast. De badkamer is geheel betegeld, beschikt over vloerverwarming en is voorzien van diverse inbouwspots. De raampartij zorgt voor een aangename lichtinval. De inloopdouche beschikt over een rainshower, een handdouche en een draingoot.

Kelder (niet afgebeeld):
Vanuit de ontvangsthal is de riante provisiekelder toegankelijk. De kelder is geheel betegeld en beschikt over veel praktische bergruimte.

1e Verdieping:

Overloop:
Middels de fraaie, beklede bordestrap is de riante overloop op de 1e verdieping toegankelijk. De overloop is afgewerkt met vloerbedekking en beschikt over moderne wandlampen. De overloop kenmerkt zich eveneens door de prachtige hoge plafonds en biedt toegang tot 4 riante slaapkamers, de 2e badkamer en de trapopgang naar de royale zolderverdieping.

1e Slaapkamer:
Riante slaapkamer, gelegen aan de achterzijde van de woning. De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, heeft een lichte stucwerk wandafwerking en biedt voldoende ruimte voor een groot tweepersoonsbed en een grote kledingkast. De kamer beschikt over wandlichtpunten en is voorzien van een tweetal muurkasten met veel praktische bergruimte. De grote raampartijen met karaktervolle bovenlichten zorgen voor een hoge mate van lichtinval.

2e Slaapkamer:
Riante slaapkamer, ditmaal gelegen aan de voorzijde. De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, heeft een lichte stucwerk wandafwerking, beschikt over een tweetal muurkasten, heeft een TV- en UTP-aansluiting en biedt voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en een grote kledingkast.

3e Slaapkamer:
Riante slaapkamer, wederom gelegen aan de voorzijde. De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, heeft een kleurrijke wandafwerking, beschikt over een tweetal muurkasten, heeft een TV- en UTP-aansluiting en biedt voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en een grote kledingkast.

4e Slaapkamer:
Wederom een riante slaapkamer, ditmaal gelegen aan de zijkant. Ook deze kamer is afgewerkt met vloerbedekking, heeft een kleurrijke wandafwerking, beschikt over een tweetal muurkasten, heeft een TV- en UTP-aansluiting en biedt voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en een grote kledingkast.

2e Badkamer:
Geheel betegelde badkamer met een douche, een 2e toilet De raampartij met karaktervolle bovenlichten zorgt voor een aangename en een wastafel met een modern bijbehorend wastafelmeubel en een daglichttoetreding.
spiegel. De badkamer beschikt tevens over diverse inbouwspots.

Zolderverdieping:
Zeer royale zolderverdieping, strekkende over vrijwel de gehele lengte en breedte van de woning. De zolderverdieping is compleet afgewerkt met vloerbedekking en volledig gestucte wanden en plafonds. In het schuine gedeelte bevinden zich diverse schuifkasten met veel praktische bergruimte. Diverse balken van de dakconstructie zijn op fraaie wijze in het zicht gelaten en geven de ruimte extra karakter. De gerenoveerde dakkapel aan de voorzijde en de raampartijen aan de zijkant zorgen voor een hoge mate van lichtinval. De zolderverdieping is voorzien van TV-aansluitingen en kan indien gewenst met een eenvoudige ingreep worden opgesplitst in een tweetal riante (slaap)kamers.

Achtertuin:
Fraai aangelegde achtertuin, bestaande uit een groot bestraat terras, een kunstgras gazon en diverse plantenborders met volwassen bomen, planten en struiken. Het terras aan de woningzijde biedt zicht op de St. Lambertuskerk en is toegankelijk vanuit de ontvangsthal, het portaal en de achterom. De tuin beschikt over een buitenkraan en is op diverse plaatsen voorzien van verlichting. Middels een bestraat looppad is het zonnige terras en de garage aan de achterzijde van de tuin toegankelijk.

Garage (2007):
Aan de achterzijde van het perceel is een riante, modern vormgegeven vrijstaande garage gerealiseerd. De garage is vanuit de tuin toegankelijk middels een deur met glas. De overstek is voorzien van diverse inbouwspots. De garage is afgewerkt met een gevlinderde betonvloer en is hoger uitgevoerd dan een gemiddelde garage. De garage beschikt over extra brede elektrisch bedienbare brede sectionaalpoort en is voorzien van elektra en verlichting. Naast ruimte voor een auto beschikt de garage tevens over veel praktische bergruimte voor het stallen van fietsen en/of tuingereedschap. De garage is tevens geschikt voor diverse hobbymatige doeleinden.

Parkeren:
Aan de achterzijde van de woning bevindt zich openbaar parkeerterrein met voldoende parkeerplaatsen voor bewoners en/of gasten. Vanuit het parkeerterrein is tevens de garage toegankelijk.

Ligging:
Gelegen op een uiterst centrale locatie, in hartje centrum Nederweert, nabij alle dagelijkse winkelvoorzieningen en op korte afstand van scholen en diverse zorg- en horecavoorzieningen. Vanuit de woning is er een uitstekende verbinding naar de autosnelweg A2 Maastricht - Eindhoven en diverse belangrijke uitvalswegen richting Helmond (N266) en Venlo (N275).

Avondimpressies:
Ook in de avond komt het pand prachtig tot zijn recht door de aanwezigheid van buitenverlichting. De woning is aan de voorzijde uitgerust met diverse grondspots welke zijn geschakeld middels een schemerschakelaar. De achterzijde van de woning is uitgerust met diverse sfeervolle wandlampen. De overstek van de garage is voorzien van diverse inbouwspots.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 750,000 kosten koper
Asking price per m²
info
€ 2,820
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1907
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations) and listed building (national monument)
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
266 m²
Other space inside the building
25 m²
Exterior space attached to the building
2 m²
External storage space
48 m²
Plot size
517 m²
Volume in cubic meters
1,118 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
2 stories, a/an attic and a basement
Facilities
Alarm installation, optical fibre, mechanical ventilation, flue and TV via cable

Energy

Energy label
Not required
Insulation
Roof insulation, double glazing and floor insulation
Heating
CH boiler and partial floor heating
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit (gas-fired combination boiler from 2007, in ownership)

Cadastral data

NEDERWEERT A 6092
Cadastral map
Area
517 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in center
Garden
Back garden and front garden
Back garden
216 m² (19,65 meter deep and 11 meter broad)
Garden location
Located at the northwest accessible via the rear

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
1 car
Facilities
Electrical door and electricity
Insulation
Roof insulation, double glazing, insulated walls, floor insulation and completely insulated

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Nederweert

All of Nederweert

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Nederweert

All of Nederweert

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Schoolstraat 3

€ 750,000 k.k.