Noordwijkerweg 63 2231 NJ Rijnsburg Rijnsburg-Noord

Hightlighted features

  • 325 m² living area
  • 3,144 m² plot size
  • 10 bedrooms
Map
€ 1,695,000 k.k.
Calculate monthly payment

Description

Op zichzelf al een uniek en bijzonder object, maar daarbij ook een plek met nog heel veel mogelijkheden. Midden tussen Noordwijk, Katwijk en Rijnsburg gelegen villa op een mooi gelegen, meer dan ruime kavel aan doorgaand vaarwater. Dicht bij de dorpskernen, de Noordzeekust en het historische en bruisende Leiden. Vanuit de eigen riante insteekhaven (7 x 12 meter, vaardiepte 2 meter) zijn Leiden, de Kagerplassen en nog veel meer, perfect te bevaren. Het huis, degelijk en traditioneel gebouwd begin jaren 70, meet maar liefst ca. 232 m2 woonoppervlak op de begane grond, ca. 91 m2 woonoppervlak op de eerste verdieping en een met een vlizotrap bereikbare, bergzolder van ca. 15 meter lengte.

De kavel is, los van de perfecte ligging aan de Noordwijkervaart, om nog meer redenen uniek. De oppervlakte bedraagt ca. 3.144 m2, wat uitzonderlijk is in dit gebied. Daarnaast heeft de villa, als enige aan de Noordwijkerweg, een dubbele oprit (prettig aankomen en wegrijden voor u en uw gasten!) met parkeergelegenheid voor veel auto’s in combinatie met een representatieve voortuin. Ook is het mogelijk via de beide afsluitbare zijden van het woonhuis, de achterzijde van het perceel te bereiken.

In de rijk begroeide achtertuin ligt een goed gedraineerde graveltennisbaan met maximale afmetingen. Naast de tennisbaan staat een wat ‘gedateerd’ clubhuis annex tuinkeet van ca. 50 m2 met daarnaast het ‘haventje’. Hoewel deze keet zijn beste tijd heeft gehad, ligt hier een mooie kans iets bijzonders te maken. De riool- en stroomaansluiting en de waterleiding liggen er al. Dit kan de perfecte start vormen voor een nieuw gecombineerd buiten-, club- en botenhuis.

De voorzijde van de villa heeft een veranda waar de ruime entree te vinden is. In de hal met garderobe gaat een wenteltrap naar de eerste etage. Op de begane grond is de ruime woon- eetkamer met halfopen keuken met apparatuur en een bar, en aansluitend een grote serre.
De woonkamer met open haard heeft een fraaie lichtinval door de grote ramen tot op de grond. Via de hal en gang op de begane grond kom je in de zeer ruime ouderslaapkamer met deur naar de achtertuin en een eigen badkamer met bad, douche, toilet en wastafel. In de gang naar deze slaapkamer zijn meerderevaste kasten en een toiletruimte met fontein. Rechts van de entree zijn er twee werkkamers annex kantoren. De grootste heeft ook een buitenentree. Verder is er op de begane grond een ruime berging annex fietsenstalling waar zich ook de cv-ketelopstelling en wasmachineaansluiting bevinden. Daarachter ligt een studio met keukenblok, eigen badkamer en deur naar de achtertuin. Links van de woning ligt een ruime garage met toegang tot de serre. De verdieping heeft 5 slaapkamers, waarvan 2 kamers met eigen badkamer en 2 kamers met vaste wastafel. Daarnaast is er een extra badkamer op de gang. De 3 slaapkamers aan de achterzijde hebben een schuifpui naar het grote balkon.

Zoals gemeld betreft het een traditioneel gebouwd pand uit 1971. Het huis is degelijk onderheid, en heeft een betonnen kruipruimte, begane grond- en verdiepingsvloer. Het opstaande werk is uitgevoerd met spouwmuren, hardhouten (merbau) buitenkozijnen, stalen binnenkozijnen en op de verdieping achter luxe kunststofpuien.

Ondanks de solide basis kan het object, voor wat betreft de ‘look & feel’, een upgrade gebruiken. Omdat aan verkoperszijde een vastgoedkundige betrokken is, is er in samenwerking met Geurts Makelaars, Triplets Vastgoed en architectenbureau Piet Onderwater & Partners, vrijblijvend een verbouwingsplan gemaakt. Het plan omvat een upgrade/optimalisering van zowel het perceel als de binnen- en buitenzijde van het pand. Mocht u in het object geïnteresseerd zijn, dan zijn het plan, inclusief plattegronden en elementenbegroting uiteraard voor u beschikbaar. Natuurlijk kunnen uw eisen en wensen in dit plan worden ingebracht om uw woondroom waar te maken.
We hopen dat u met ons de uitdaging aangaat!

Vraagprijs ‘as is’ € 1.695.000 k.k.
Indicatie inclusief upgrade ‘turn-key’: € 2.095.000 k.k.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,695,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 5,215
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1971
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
325 m²
Other space inside the building
21 m²
Exterior space attached to the building
33 m²
External storage space
68 m²
Plot size
3,144 m²
Volume in cubic meters
1,272 m³

Layout

Number of rooms
11 rooms (10 bedrooms)
Number of bath rooms
4 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, 4 showers and 4 toilets
Number of stories
2 stories and a loft
Facilities
Outdoor awning, sliding door and TV via cable

Energy

Provisional energy label
D What does this mean?
Insulation
Roof insulation, double glazing and energy efficient window
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Gas-fired combination boiler, in ownership

Cadastral data

RIJNSBURG B 6847
Cadastral map
Area
3.144 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Outside the built-up area
Garden
Surrounded by garden
Balcony/roof garden
Balcony present

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Garage

Type of garage
Attached brick garage
Capacity
2 cars
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Noordwijkerweg 63

€ 1,695,000 k.k.