• Sold under reservation

Kapelleweg 13 4322 NG Scharendijke Verspreide huizen Scharendijke

Hightlighted features

  • 130 m² living area
  • 7,130 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map

Description

De Westelijke Land en Tuinbouwmakelaars heten u welkom op Kapelleweg 13 te Scharendijke. Deze mooi vrij gelegen woonboerderij nabij de kust van Schouwen Duiveland, bestaande uit een woning met landbouwschuur en bijbehorende weide in het buurtschap Looperskapelle, met een totale perceelgrootte van 7.130 m2. Een uniek object en locatie voor een ieder die droomt van het landelijke leven. Uitermate geschikt voor paarden liefhebbers en liefhebbers van ruimte.

Ligging
De woonboerderij is gelegen op het eiland Schouwen-Duiveland in het buurtschap Looperskapelle.
Het buurtschap Looperskapelle maakt deel uit van het dorp Scharendijke. Scharendijke is een dorp gelegen achter de dijk van het Grevelingenmeer op loopafstand van het Noordzeestrand en recreatiegebied de Brouwersdam. Door de geringe afstand tot het strand maakt de locatie van de woonboerderij een droom voor iedere paardenliefhebber.

Woonhuis
De boerenwoning, daterende uit 1920 kenmerkt zich door de authentiek indeling met de centraal gelegen hal. Hoewel de diverse vertrekken inmiddels andere functies hebben gekregen is de originele indeling nog goed herkenbaar.
De woning is in de loop der jaren diverse malen aangepast aan de geldende woonwensen, zo is de woning voorzien van kunststof kozijnen en zijn alle installaties vernieuwd.

De boerderijwoning is opgetrokken met gevels van steensmuren en aan de binnenzijde geïsoleerd, zadeldak met als dakconstructie houten spanten en gordingen, beschoten kap met hout, geïsoleerd met glaswolisolatie en gedekt met kruispannen. De begane grondvloer is van hout en deels van beton (gang en bijkeuken) en de verdiepingsvloer is van hout. De kozijnen zijn grotendeels van kunststof en voorzien van isolerende beglazing.

De bruto inhoud van de woning is 385 m³. De netto vloeroppervlakte is 130 m².

Indeling:
Begane grond:
Achterentree, bijkeuken voorzien van tegelvloer en gipsplatenplafond, bovenraampje, wasmachineaansluiting en cv-opstelling (Nefit Smartline 2008).
Ruime badkamer, geheel betegeld, voorzien van douchecabine en wastafelmeubel, gipsplaten plafond.
Woonkeuken voorzien van aanrecht en inbouwapparatuur o.a. keramische 4-pit kookplaat, afzuigkap, koelkast en combimagnetron (Pelgrim) en met uitzicht en gipsplaten plafond.
Hal met opgaande trap voorzien van originele vloer en plafond van panelen.
Toilet v.v. staande pot en fonteintje.
Hal 2 met originele vloer, plafond van panelen en meterkast (modern).
Woonkamer met plafond van panelen.

1ste verdieping:
Overloop, hoog 2,27 m, met Velux dakraam.
Toilet (in aanbouw/nog te realiseren).
Badkamer in aanbouw met nisruimte voor douche.
Slaapkamer 1 met Velux dakraam.
Slaapkamer 2 plafondhoogte 2,63 m.
Masterbedroom voorzien van Velux dakraam, plafondhoogte 2,56 m.

2de verdieping: lage bergzolder bereikbaar met vlizotrap.

De woning is rondom voorzien van aluminium handbediende rolluiken.

De woning wordt verwarmd door middel van een centrale verwarmingsinstallatie met radiatoren met een Nefit smartline combiketel, bouwjaar 2008, welke tevens de warmwatervoorziening regelt. De woning is naast elektriciteit en water aangesloten op riolering en aardgas.

Landbouwschuur

De landbouwschuur dateert uit ± 1956, met een oppervlakte van circa 212 m2 (afmetingen 17,00 m x 12,50 m) en is opgetrokken in metselwerk (spouw), voorzien van een rietgelaterd met pannen gedekte zadeldak.
De goothoogte zijn resp. circa 2,60 m en 4,15 m, de nokhoogte circa 7,80 m. Zadeldak ligt op een constructie van houten spanten (één stalen spant) en houten gordingen. De vloer is ban beton, de kozijnen van beton voorzien van enkel glas. De schuur is toegankelijk via een met handbedienbare overheaddeur (4,40 m) ten behoeve van tasruimte en een elektrisch bedienbare overheaddeur ten behoeve van de garage. Een houten openslaande deur (3,47 m x 2,20 m) en aan de achterzijde 3 x houten loopdeuren.

Op het dak liggen 20 stuks zonnepanelen, (300 wattpiek per paneel). Deze zijn geïnstalleerd in 2019.

Net achter de schuur is een klinker verhard pad, waardoor de paarden schoon kunnen uitlopen. Achter de schuur is de mestopslag alsmede een paddock op zand.

Indeling:
Tasruimte, 11,50 m x 12,00 m
Stalruimte/garage met bovenliggende tasruimte (350kg/m² laaddruk volgens een tekst terplaatse) met luchtkokers uitkomend op de nok..
Voerdergang 1 m x 7 m.
Paardenstal 4,90 m x 4,00 m.

Berging

De berging is heeft een afmeting van circa 3,50 m bij 3,65 m. Het zadeldak is gedekt met geisoleerde stalen dakpanprofielplaten (sandwichpanelen). De nokhoogde is circa 3 m. De betonvloer heeft een coating. De wanden zijn van halfsteensmetselwerk.

Erfverharding
De erfverharding rondom de gebouwen betreft asfalt, met aan de achterzijde een uitloopverharding van klinkers (met lantaarnpaal).

Tuin
Bij de woning is een op het zuiden gesitueerde met glas afgeschermde zithoek waar u het gehele jaar van de zon kan genieten. Tussen het dorpje Looperskapelle en het woonhuis is nog een ruim (speel)gazon aanwezig.

Weiland
Het bijbehorende grasland, circa 5.500 m2 is verdeeld in verschillende weides. De huidige eigenaar houdt schapen en paarden. In totaal zijn er 5 drinkbakken. Het geheel is met palen omheind met schrikdraad.

De weide is aflopend vanaf het erf bezien. De stallen en weide zijn direct geschikt voor het houden van paarden.

Kadastrale gegevens
Gemeente Middenschouwen, sectie H nummer 159, oppervlakte 7.130 m2.

Bestemming
Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Paraplu Wonen van de gemeente Schouwen-Duiveland d.d. 9 juli 2020.
De bestemming is:
- enkelbestemming Wonen (erf)
- enkelbestemming Wonen zonder gebouwen (weiland)
Zie verder de aan deze brochure gehechte verbeelding en regels en overigens verwijzen wij u naar ruimtelijkeplannen.nl.

Deze boerderij is opgenomen in de lijst waardevolle boerderijen (bijlage 6) van het bestemmingsplan Buitengebied Schouwen Duiveland. Dit houdt in dat u beperkt bent in uw verbouwing van de boerderij. U dient eerst goedkeuring aan de gemeente te vragen.

Bodem

De landbouwgrond betreft kreekruggrond lichte kalkrijke zavel, geschikt voor het telen van gewassen mocht u dit overwegen.

Energielabel
Voor de woning is een energielabel F afgegeven (zie bijlage).

Overdrachtsbelasting
De overdrachtsbelasting zal overeenkomstig de woonbestemming 2% zijn.

Koper kan bij een aangetoond agrarisch gebruik mogelijk gebruik maken van vrijstelling overdrachtsbelasting voor de aan te kopen grond (zogenaamde cultuurgrondvrijstelling) op basis van artikel 15, lid 1, letter q van de Wet op de Belastingen van Rechtsverkeer. Voor zover verkoper of zijn rechtsopvolger(s) een beroep heeft gedaan op voornoemde vrijstelling zijn de koper(s) en zijn rechtsopvolger(s) verplicht om de termijn van 10 jaar te respecteren.

Oplevering
14 januari 2022 of in overleg nader overeen te komen. Er is sprake van een schapenkudden en paarden (levende have), waarvoor een goede planning noodzakelijk is.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 695,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 5,346
Listed since
2 months
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Construction period
1906-1930
Type of roof
Gable roof

Surface areas and volume

Areas
Living area
130 m²
External storage space
222 m²
Plot size
7,130 m²
Volume in cubic meters
385 m³

Layout

Number of rooms
9 rooms (4 bedrooms)
Number of stories
2 stories

Energy

Energy label
F What does this mean?

Cadastral data

MIDDENSCHOUWEN H 159
Cadastral map
Area
7.130 m²

Exterior space

Location
Rural
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage

Garage

Type of garage
Parking place and detached brick garage
Capacity
5 cars

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Kapelleweg 13

€ 695,000 k.k.