• Sold

Fahrenheitstraat 9 1097 PK Amsterdam Frankendael

Hightlighted features

  • 86 m² living area
  • 97 m² plot size
  • 2 bedrooms
Map
€ 625,000 k.k.

Sales history

Listed since
November 6, 2021
Date of sale
December 2, 2021
Term
3 weeks

Description

Fantastische plek in de Watergraafsmeer (Amsteldorp) en gesitueerd op EIGEN GROND! Op dak bevinden zich 8 LG zonnepanelen met een vermogen van 335 Wattpiek per stuk (totaal 2.680 WP). Deze plek met haar dorpse karakter biedt een fraaie schakering van eengezinswoningen met elk een eigen karakter en uitstraling. Rust en toch de dynamiek van de stad. Het huis ligt niet ver van de Weespertrekvaart waar op de warme dagen zelfs gezwommen wordt. Misschien is dit wel de beste omschrijving van het huis: "Jas ophangen en wonen". Woonoppervlakte van ruim 86 m2. Klassieke uitstraling aan de buitenzijde. Bouwjaar 1901 (volgens BAG). Binnen geheel in moderne doch warme stijl verbouwd in 2009/2010 tot een luxe en stijlvol geheel. Aan de voor- en achterzijde voorzien van een tuin. Gelegen op korte afstand van een grote diversiteit aan winkels, markten en horecagelegenheden. Openbaar vervoer is met alle denkbare verbindingen binnen loopafstand te vinden en de Ring A-10 op enkele minuten via de Gooiseweg. Parkeren is hier voor de deur nooit een probleem en eigenlijk ligt alles vanuit deze locatie op fiets- en loopafstand.

Indeling:
Begane grond: voortuin op het Zuidoosten, entree, hal, royale woonkamer met laminaatvloer, sfeervolle houtkachel (blijft achter) half open woonkeuken met kookeiland met spoelen, koken, stijlvolle afzuigkap en bamboe lades en kasten. Het geheel combineert fraai met de plavuizen vloer. In het verlengde van de keuken bevindt zich de eettafel in de aangebouwde serre voorzien van brede openslaande tuindeuren. Achtertuin op het Noordwesten met tuinhuis van ruim 8 m2. (Achterom naar achterpad is niet vastgelegd in recht van overpad maar wordt al sinds 2009 door de huidige eigenaren als zodanig gebruikt).

Eerste verdieping: bereikbaar door middel van een open trap vanuit de woonkamer. Hier bevinden zich een ruime achterkamer geschikt als slaapkamer maar momenteel in gebruik als werk/studeerkamer. Boven bevindt zich een fraai toilet (beneden niet). Doorloop badkamer met half open douche, dubbele wastafel en glazen schuifwand. Aan de voorzijde bevindt zich nog een slaapkamer met dakkapel.

Afmetingen:
Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Genoemde maten/oppervlakten zijn volgens een onafhankelijke partij in een meetrapport samengevat volgens de BBMI / NEN 2580 meetinstructie. Kleine verschillen worden niet volledig uitgesloten door interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de
meting.

Aanvaarding: in overleg.

Dataroom:
In de brochure op Funda of op onze website staat een verwijzing naar onze dataroom. Hier treft u o.a. het bouwdossier, plattegronden, video's van het huis, kadastrale stukken enz. Het niet inzien van deze database is een bewuste inperking van uw eigen onderzoeksplicht.

Covid 19:
Tijdens de kijkmomenten nemen wij de richtlijnen van de NVM in acht ter voorkoming van Covid 19 besmetting. Dat wil zeggen; houdt u aan het tijdsblok op de kijkmomenten. De woning zal tijdens de kijkmomenten voldoende geventileerd worden. U draagt een mondkapje. De makelaar schudt geen handen en wij houden 1,5 meter afstand tot elkaar.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 625,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 7,267
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1901
Type of roof
Flat roof covered with asphalt roofing

Surface areas and volume

Areas
Living area
86 m²
Plot size
97 m²
Volume in cubic meters
309 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (2 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Toilet
Number of stories
2 stories
Facilities
Passive ventilation system, flue and solar panels

Energy

Energy label
D What does this mean?
Insulation
Roof insulation
Heating
CH boiler and wood heater
Hot water
CH boiler
CH boiler
Gas CV (gas-fired combination boiler, in ownership)

Cadastral data

WATERGRAAFSMEER A 2753
Cadastral map
Area
97 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In residential district
Garden
Back garden and front garden
Back garden
20 m² (5,26 meter deep and 3,8 meter broad)
Garden location
Located at the northwest accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Attached wooden storage
Facilities
Electricity and heating
Insulation
Roof insulation, double glazing and insulated walls

Parking

Type of parking facilities
Paid parking and public parking

Involved real estate agents

NVM buying agent

SEM makelaars

Call 020-7400531

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.