• Sold

Plesmanlaan 142 1066 CX Amsterdam Sloter-/Riekerpolder

Hightlighted features

  • 344 m² living area
  • 1,620 m² plot size
  • 7 bedrooms
Map
€ 1,850,000 k.k.

Sales history

Listed since
October 22, 2021
Date of sale
December 23, 2021
Term
2 months

Description

Unieke kans! Niet zo vaak komt er een zo’n royale vrijstaande woning van 344 m2 met bedrijfsruimte, gelegen op een perceel van maar liefst 1620 m2, aan de Plesmanlaan te koop!

De mogelijkheden zijn eindeloos! Hier kan je wonen en werken combineren. De woning heeft voldoende mogelijkheden om en kun je naar eigen inzicht te verbouwen. Bij de woning is een bedrijfsruimte aanwezig van bijna 200 m2, deze is ook vanuit de woning te bereiken. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein, tevens met een ruime inpandige garage. De woning heeft voldoende mogelijkheden om desgewenst naar eigen inzicht te verbouwen; het potentieel is enorm!

Wonen aan de Plesmanlaan betekent het beste van beide werelden; enerzijds de rust en het landelijke groen, anderzijds de bruisende stad met de vele restaurantjes en cafés op nog geen 10 minuten fietsafstand. Dit object heeft een centrale ligging ten opzichte van meerdere winkelcentra waaronder het Belgiëplein, het Osdorpplein en De Dukaat. Daarbij is de nabijheid van snelwegen Ring A-10 en de A-4, Schiphol, recreatiegebied De Oeverlanden met de Nieuwe Meer en het karakteristieke Oud-Sloten ideaal!

Globale indeling:
Woning, entree, royale hal met een indrukwekkend trappenhuis met bordessen, toilet, werk-/slaapkamer, diepe woonkamer met een speelse ronde serre en open keuken. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de tuin die gelegen is op het zuiden. Door de vrijstaande ligging loopt de tuin rondom.
Vanuit de keuken is er middels een hal toegang tot de garage en de bedrijfsruimte. Deze bestaat uit meerdere ruimtes waaronder kantoorruimtes, expeditie ruimte en 2 koelcellen (waarvan 1 defect).
Via het trappenhuis kom je een niveau lager in het souterrain van 10 m2 met een stahoogte van 2.05 meter. Wij zien de ‘inloop’ wijnkelder al voor ons…
Op de eerste verdieping zijn 4 slaapkamers, een wasruimte en 2 badkamers gesitueerd. Vanuit de overloop is er ook toegang tot het terras van 38 m2 gelegen op het zuiden.
Op de tweede en tevens zolderverdieping zijn nog 2 royale slaapkamers en een berging.

Algemeen:
- Riante vrijstaande woning met garage, bedrijfsruimte en parkeergelegenheid op eigen terrein;
- Volgens het meetrapport 344,4 m2 woonoppervlakte, 244,4 m2 overige inpandige ruime en 38,2 m2 gebouw gebonden buitenruimte (terras), inhoud 2370 m3;
- Volgens de akte van uitgifte erfpacht d.d. 07 december 2009 zijn onder andere de volgende zaken van toepassing:

“ de bij deze akte in voortdurende erfpacht uitgegeven en aanvaarde onroerende zaak:"
“het terrein is bestemd voor de bouw van een woonhuis met bedrijfsruimte, dat slechts als zodanig mag worden gebruikt; het woonhuis is voorts alleen bestemd voor zelfbewoning; uitgifte in ondererfpacht dan wel verhuur is niet toegestaan”; “Tot het moment dat het erfpachtrecht wordt vervreemd en slechts gedurende het eerste erfpachttijdvak van vijftig jaar als bedoeld in artikel 3 lid 2 van de Algemene bepalingen, hoeft de erfpachter dan wel zijn rechtsopvolgers onder algemene titel de hiervoor genoemde canon van drieduizend driehonderdnegenenvijftig euro en drieëndertig eurocent (€ 3.359,33) niet te voldoen; in plaats daarvan zal een gereduceerde canon in rekening worden gebracht ten bedrage van **** euro en ****eurocent (€ xx,xx) per jaar;

- Het laatst bekende erfpachtcanon bedraagt € 3.359,33 per jaar (bron: de akte van uitgifte in 2009). De algemene voorwaarden van 1966 zijn van toepassing.
- Bouwjaar 1988;
- De binnenzijde kan naar eigen inzicht worden verbouwd/gemoderniseerd;
- Ideale combinatie van wonen en werken;
- Zeer gunstige ligging;
- De volgende clausules zullen in de koopakte worden opgenomen: Ouderdoms- en asbestclausule.
- Oplevering in overleg.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot dit object is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent het object, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 1,850,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 5,378
Status
Sold

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1988
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
344 m²
Other space inside the building
244 m²
Exterior space attached to the building
38 m²
Plot size
1,620 m²
Volume in cubic meters
2,370 m³

Layout

Number of rooms
9 rooms (7 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
2 baths and 2 showers
Number of stories
3 stories
Facilities
Sliding door

Energy

Energy label
Not available
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
ATAG (gas-fired combination boiler from 2009, in ownership)

Cadastral data

SLOTEN NOORD-HOLLAND E 4077
Cadastral map
Area
1.620 m²
Ownership situation
Municipal long-term lease (end date of long-term lease: 15-07-2037)
Fees
€ 3.359 per year

Exterior space

Location
Alongside busy road, sheltered location and in residential district
Garden
Surrounded by garden
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Garage

Type of garage
Built-in and parking place
Capacity
1 car
Facilities
Electrical door, electricity, heating and running water

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.