• Sold

Solwerderstraat 49 9901 BB Appingedam Centrum-Appingedam

Hightlighted features

  • 345 m² living area
  • 922 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
€ 395,000 k.k.

Sales history

Listed since
November 13, 2020
Date of sale
October 18, 2022
Term
23 months

Description

Sfeervol en royaal historisch pand met uitstekende mogelijkheden om wonen en werken te combineren en dat in het midden van het historische stadscentrum van Appingedam!
Dit unieke en karakteristiek gebouw is door de ruimte, indeling en bestemming (gemengd) ideaal voor diverse doeleinden. Daarnaast betreft het een beschermd stadsgezicht in waarschijnlijk de bekendste straat (hangende keukens) met prominent aanwezig de bekende hangende keukens, de voormalige rooms-katholieke kerk, de pastorie én het voormalig zusterhuis.

Het Zusterhuis is eigendom van de Stichting Cosis. De activiteiten van Cosis in dit gebouw zijn onlangs beëindigd. Het gebouw is sober ingericht maar solide qua bouwstijl. In totaal is er ca. 345 m2 gebruiksoppervlakte beschikbaar. De indeling bestaat uit een zijentree met elektrische toegangsdeur, centrale hal met trappartij naar verdieping alsmede een lift. Aan de voorzijde is een grote gemeenschapsruimte gesitueerd met een eenvoudige keukeninrichting. Achter is een tweede gemeenschapsruimte met keuken, gehandicapten toilet/douche. De hal geeft toegang tot de kelders en er zijn meerdere toiletten. Via een achterhal is een separate kantoorruimte bereikbaar en ook is de buitenruimte hier toegankelijk. Op het terrein is een grote ruimte waarin thans een wasserij is gevestigd. De verdieping heeft wederom aan de voorzijde een grote gemeenschapsruimte / lokaal. Op deze verdieping zijn tevens meerdere kantoren en sanitaire ruimten gesitueerd. Alle ruimten worden verwarmd middels een centrale verwarming en er is een ontruimingsinstallatie aanwezig en nagenoeg alle ramen zijn voorzien van dubbele beglazing.
Parkeren: het gebouw beschikt over een parkeerplaats op eigen terrein en achter het pand zijn grote parkeerterreinen aanwezig (openbaar parkeren). Het trein- en busstation zijn op loopafstand gesitueerd. De bereikbaarheid en ligging zijn dan ook zeer gunstig.

In het gezellige en historische centrum zijn alle voorzieningen die Appingedam u te bieden heeft. Tevens zijn het winkelcentrum Overdiep, alsmede de jachthaven op korte afstand gelegen en ook zijn de N33 (Eemshaven-Assen) en de N360 (Delfzijl - Groningen) snel en eenvoudig te bereiken. Appingedam betreft een bijzondere aantrekkelijke stad, met een gevarieerd winkelaanbod, goede zorg- en sportvoorzieningen en prima openbaar vervoer (o.a. een trein- en busstation).

Het betreft een verkoop conform de voorwaarden zoals omschreven in de beschikbare brochure. Deze is verkrijgbaar bij Nieboer Makelaars.

Aan de koper wordt overgedragen de mogelijkheid voor het aanvragen van € 17.000,- SNN-subsidie t.b.v. woningverduurzaming en/of woningverbetering.

Wij zijn op zoek naar een koper die het pand weer een nieuwe functionaliteit wil geven. Een eigenaar met visie en “feeling” voor de belangen van Appingedam. Die mee kan gaan met de ambities van Appingedam op het gebied van versterking van het recreatieve en toeristisch profiel. Ook een nieuwe maatschappelijke invulling waarin wellicht Cosis een rol kan vervullen wordt aangemoedigd.

Kortom: Wij zoeken een eigenaar die oog heeft voor de binnenstad en de ambitie heeft om het pand opnieuw een dusdanig functie te geven waarbij niet alleen economische motieven een rol spelen maar ook maatschappelijk en sociaal een sterke bijdrage wordt geleverd.

Een eventuele gunning van een bieding is onderworpen aan toestemming van de Raad van Bestuur Cosis en goedkeuring “college van Sanering”.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 395,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 1,145
Status
Sold

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
Before 1906
Accessibility
Disabled access friendly
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations)
Type of roof
Combination roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
345 m²
Other space inside the building
6 m²
Exterior space attached to the building
11 m²
Plot size
922 m²
Volume in cubic meters
1,670 m³

Layout

Number of rooms
10 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
2 separate toilets
Number of stories
2 stories, a/an attic and a basement
Facilities
Elevator and TV via cable

Energy

Energy label
Not available
Insulation
Mostly double glazed
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Remeha HR (gas-fired combination boiler from 2005, in ownership)

Cadastral data

APPINGEDAM D 2533
Cadastral map
Area
461 m²
Ownership situation
Full ownership
Area
461 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In center
Garden
Back garden
Back garden
300 m² (30 meter deep and 10 meter broad)
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Storage space

Shed / storage
Attached brick storage

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Involved real estate agent

NVM selling agent

Nieboer Makelaars

Call 0596229000

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.