Emmastraat 65 5721 HA Asten Centrum zuid

  • Sold
€ 579,000 k.k.

Sales history

Listed since
September 7, 2020
Date of sale
September 7, 2020
Term
0 days

Description

Wonen in het centrum van Asten op een perceel van ruim 1.200 m2 is nu mogelijk.

Namens de eigenaren mag ik deze vrijstaande woning met parkachtige tuin te koop aanbieden. De woning is door de ouders van de eigenaren in 1955 gebouwd, nadien uitgebreid en met zorg onderhouden. Thans is het tijd om de eigendom van deze bijzondere woning over te dragen aan nieuwe bewoners die er met net zoveel plezier gaan wonen. Ondanks dat de woning met zorg is onderhouden geldt voor de inrichting dat deze functioneel is met zeker ook op tal van punten aan een vernieuwing toe is. De basis van de woning is degelijk en biedt hier dus alle mogelijkheden voor.

De woning heeft de volgende indeling:

Entree, ruime hal met leistenen vloer, een ruime garderobehoek, een toilet met een originele inrichting met stortbak, trapopgang naar de eerste verdieping en doorgang naar de keuken en de woonkamer.

De woonkamer is voorzien van een tropische houten parketvloer net als de eethoek. De woonkamer heeft een houten ondervloer en verder nog een open haard. In de jaren zeventig is de woonkamer uitgebreid met een tuinkamer met veel glas wat een prachtig uitzicht geeft op de tuin. Vanuit de eethoek is er een hardhouten schuifpui naar overdekte terras.

De keuken is uitgevoerd met een keukenblok, eveneens functioneel uitgevoerd met apparatuur. Achter de keuken is nog een extra eetkamer met daarachter de bijkeuken. Verder grenst aan de keuken de toegang tot de provisiekelder.
In de bijkeuken is de gas c.v. ketel geplaatst, een ATAG Blauwe Engel combi ketel uit de jaren negentig; verder zijn hier de aansluitingen voor het witgoed.
Aan de bijkeuken grenst verder de nadien gerealiseerde doucheruimte met inloopdouche en een vaste wastafel. Tevens is hier een inbouwkast.
Vanuit de bijkeuken is er een loopdeur naar het terras.

Eerste verdieping en tweede verdieping

Via de trap is vanuit de hal de eerste verdieping toegankelijk. Hier is een ruime overloop met kasten, in totaal vier slaapkamers en een badkamer. De slaapkamers zijn voorzien van stoffen vloerbekleding, de draairamen zijn uitgevoerd met enkele beglazing. De badkamer is nog in een originele staat met ligbad, een vaste wastafel en een toilet.

Vanuit de overloop is er een vaste trap naar de tweede verdieping. Hier is een ruime bergzolder en nog een extra slaapkamer. Deze verdieping is voorzien van na-isolatie.

Garage en tuin

Achter de woning ligt de ruime houten garage met daarachter een berging. De garage heeft twee houten toegangsdeuren, het dak is met pannen gedekt.

Rondom de woning ligt de geheel vrij gelegen tuin met een maximale diepte van maar liefst circa 40 meter. De tuin is voorzien van volgroeide bomen, uitgebreide vaste beplanting en gazon en heeft daarom een parkachtige uitstraling heeft en is zonder meer een extra koopargument voor de tuinliefhebber.
Vanuit het deels overdekte terras dat wat hoger ligt dan de tuin is er een mooi overzicht op de tuin. Aan de achterkant en de zijkant van het terras is een stenen trap.
De tuin is gelegen op het oosten;
Aan de zijkant van de woning is een elektrisch bedienbare poort met toegang naar de garage.

Algemeen:
- vrijstaande woning, traditionele bouw; muren in spouw steen, na-isolatie;
- energielabel E;
- beglazing deels dubbel (begane grond) en deels enkel (slaapkamers);
- begane grond vloer deels beton, deels hout, eerste en tweede verdiepingsvloer houten balklaag;
- gebakken pannen op dak;
- kozijnen in (hard) hout;
- garage met ruimte voor twee auto's;

Features

Last asking price
€ 579,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,585
Listed since
September 7, 2020
Kind of house
Single-family home, detached residential property
Area
224 m² residential surface area / 1,270 m² plot surface area
Number of rooms
8 rooms (5 bedrooms)
Volume in cubic meters
775 m³
Provisional energy label
F What does this mean?
Building type
Resale property
Year of construction
1955
Involved real estate agent

VastgoedPRO selling agent

Makelaardij Strijbosch

Call 0621571873

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.