• Sold

Van Hoftenstraat 21 5213 RG Den Bosch De Hinthamerpoort

Hightlighted features

  • 114 m² living area
  • 62 m² plot size
  • 2 bedrooms
Map
€ 440,000 k.k.

Sales history

Listed since
March 17, 2022
Date of sale
April 8, 2022
Term
3 weeks

Description

Ligging.
Als woningzoeker heb je in deze markt behoorlijk wat uitdagingen. Allereerst wil je op een goede locatie wonen. Maar in een mooie oude stad als Den Bosch betekent dit ook meestal dat je in een oud huis woont. Met de huidige energieprijzen is dit wellicht niet de beste keuze. Misschien is dit wel de beste reden om voor een woning in deze wijk te kiezen. Want op loopafstand van het centrum woon je hier in een modern huis met niet alleen een goed energielabel, maar ook met veel “passieve energie”. De grote ramen op het Zuiden en Westen zorgen voor zoveel zonlicht dat het hier al vroeg in het voorjaar lekker aangenaam wordt. Met die zelfde grote ramen kijk je uit op een speelterreintje en de basisschool. Op het pleintje aan de voorzijde wordt af en toe fanatiek gebootcampt. Ook het Prins Hendrikpark en de IJzeren vrouw zijn hier geliefde locaties voor. Maar jij als bewoner mag ook gerust lekker lui op zondag ochtend in het gras gaan liggen met een brunch van Bloem. Parkeren kan hier met vergunning. Er is geen wachtlijst en de kosten zijn
€ 43,- per jaar. Optioneel is er een parkeerplaats in een nabij gelegen garage bij te koop.

Indeling.
Je hebt hier gewoon twee voorgevels. Leuk toch. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je daarmee een veel lichter huis hebt. Maar deze hoekwoning is ook dan de tussenwoningen. Om de hoekgevel ligt een betonnen plaat. Je ziet bij buren al mooie betimmeringen met banken en zitjes. Dat kun jij hier vast nog mooier. Een dergelijke invulling zorgt niet alleen voor een fijn terras maar ook voor een stukje meer privacy binnen. De hal is logisch van indeling. Met een meterkast, nis voor de garderobe en het “gezellige” toilet.

De woonkeuken.
Hier gebeurt je leven overdag. Dít is de ruimte waar je wakker wordt met een kopje koffie. Dít is de ruimte waar je kinderen binnen vallen voor een boterham en een beker melk en waar ze na school met een koekje en limonade over school vertellen. Maar het is ook de ruimte waar je met vrienden lange avondjes afspreekt met te veel eten en nog meer wijn. Waar de kok altijd bij de gasten staat en ze vanachter het kookeiland al aan ziet komen. In de keuken zit alle apparatuur ingebouwd en zorgt het meubel dat je echt alles en meer prima kunt opbergen. En anders is er nog de bijkeuken.

De woonkamer.
Ook op deze verdieping betaalt de hoekligging uit. De woonkamer beslaat bijna de volledige eerste verdieping. Daardoor heb je hier een mooie vierkante kamer die zich makkelijk laat indelen. Er zijn diverse wanden om een kast of tv meubel te plaatsen en het balkon valt half in de gevel en kraagt half uit. Ook weer een fijne buitenruimte pal op het Zuiden. Het hoekraam is straks je favoriete “belplekje”. Wedden!

Het balkon van deze woning vangt misschien wel de meeste zon van de wijk. Een heerlijk plekje waar je lekker weg kijkt over het plein. De Breede School blokkeert het verkeersgeluid van de Graafseweg en in de pauze van de school hoor je de kinderen gezellig spelen. Gewoon lekker blijven zitten. Sterker nog. Als je zelf kinderen hebt zie je ze vanzelf naar huis lopen. Met het optionele terras beneden is dit je tweede buitenruimte.

Tweede verdieping.
We schreven al dat deze woning groter is dan de tussenwoningen. Dit scheelt ongeveer 10 m2. Dit merk je op iedere verdieping, maar misschien wel het meeste op de slaapverdieping. Want alleen in dit model is de tweede slaapkamer hier ook een volwaardige kamer. Met een oppervlakte en vorm die goed indeelbaar is. Ook het hoekraam vind je hier weer terug. De tweede slaapkamer is breed genoeg om een volwaardig bed in de lengte dwars te plaatsen. Dit maakt de bruikbaarheid een stuk groter.

De badkamer.
Als woningzoeker zie jij natuurlijk héél véél foto’s van interieurs. Dus ook van badkamers. Wij hebben inmiddels zoveel badkamers met grijze muren gezien dat we (om meer redenen hoor) erg blij zijn met deze opdrachtgevers. Wat een heerlijk frisse badkamer. De kleuren zijn wellicht gedurfd maar passen prachtig bij elkaar. Hier wordt je toch gewoon iedere ochtend blij wakker onder de douche! Er is een inloopdouche, wastafelmeubel, toilet en een design-radiator voor een warme handdoek.

Optioneel.
We hebben er voor gekozen de woning aan te bieden zonder de parkeerplaats. De eigenaar heeft deze er namelijk ook los bij gekocht en de parkeerplaats ligt in de garage van een ander gebouw. De plek is veilig, droog, koel, vorstvrij en gelegen dicht aan het centrum. De bijdrage aan de VVE voor alleen de parkeerplaats bedraagt € 14,- De Vraagprijs van deze parking is € 30.000,- kk. Gekocht bij de woning zal de overdrachtsbelasting waarschijnlijk 2% zijn. Los is dit 8%.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 440,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,860
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, corner house
Building type
Resale property
Year of construction
2008
Type of roof
Flat roof covered with plastic

Surface areas and volume

Areas
Living area
114 m²
Exterior space attached to the building
17 m²
Plot size
62 m²
Volume in cubic meters
383 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (2 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Toilet
Number of stories
3 stories
Facilities
Mechanical ventilation

Energy

Energy label
Not available
Insulation
Completely insulated
Heating
Communal central heating
Hot water
Central facility

Cadastral data

'S-HERTOGENBOSCH C 4304
Cadastral map
Area
62 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, in residential district and unobstructed surrounding view
Garden
Sun terrace
Balcony/roof garden
Balcony present

Parking

Type of parking facilities
Public parking and resident's parking permits

Involved real estate agent

NVM selling agent

Huyzerij

Call 073-6122225

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.