• Sold

Groenewal 32 4161 CM Heukelum Heukelum Oude Kern

Hightlighted features

  • 176 m² living area
  • 615 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map
€ 569,000 k.k.

Sales history

Listed since
February 12, 2021
Date of sale
March 19, 2021
Term
5 weeks

Description

Wat een geweldige locatie aan rand van het dorp, met zicht op de velden!

Deze prachtige jaren’ 30 woning staat prominent op de Groenewal en is tientallen jaren in gebruik geweest als pastorie. Met 176 m² woonoppervlakte, een grote aanbouw aan de achterzijde en een diepe tuin is dit de ideale vrijstaande woning voor een gezin of mensen op zoek naar meer woonruimte en een kantoor aan huis. De woning is afgewerkt met goede materialen, heeft vier slaapkamers en een grote zolder met een open indeling. De voormalige werkkamer is een uitgelezen plek voor een schitterende woonkeuken. De woning staat op een perceel van 615 m² met parkeerplaatsen aan de achterzijde van de tuin.

De woning ligt in de oude kern van Heukelum. Op loopafstand van de diverse winkels, de basisschool, speeltuin en natuurlijk de Linge. Zwemmen in de zomer, schaatsen op de gracht en de gezellige jaarmarkt. Dit leuke dorp en deze woning is perfect geschikt voor een gezin, een handige klusser of iemand op zoek naar een grote garage. Kom de ruimte en de mogelijkheden zelf beleven tijdens een bezichtiging.

Wij adviseren u de brochure van deze woning te downloaden van onze website In deze brochure treft u uitgebreide informatie met extra foto's evenals plattegronden en kadastrale gegevens aan.

Indeling
De entree ligt aan de rechterzijde van de woning, onder een kleine overkapping. Eénmaal binnen valt direct de prachtige granitovloer op. Vanuit de hal zijn de woonkamer, keuken, en het toilet bereikbaar. Uiteraard is hier ook de trap naar de eerste verdieping aanwezig. Het daglicht komt binnen via het originele glas-in-lood raam.

De woonkamer ligt aan de voorzijde van het huis. De raampartijen rondom zorgen voor voldoende daglicht. Het uitzicht door de twee ramen aan de voorzijde is geweldig. Want je kijkt via de stadswal uit over de landerijen aan de andere zijde van de gracht. De woonkamer is eenvoudig in te delen en is bereikbaar via twee deuren uit de gang. Dit wijst er op dat vroeger ook deuren en-suite aanwezig waren. Aan de achterzijde van de woonkamer geven de openslaande deuren toegang tot de tuin. Boven de raampartijen en de openslaande deuren zijn nog de karakteristieke glas-in-lood ramen aanwezig. In de woonkamer is een houtkachel aanwezig.

Vanuit de hal kom je vervolgens in de keuken van de woning. De keuken is compact opgesteld en in 2012 vervangen. Het grote raam zorgt voor volop daglicht in de keuken. De keuken is uitgevoerd met een koelkast, vaatwasser, vijfpits gaskookplaat, oven, magnetron en rvs spoelbak met mengkraan. Het keukenmeubel is in het wit uitgevoerd en de keukenblad is antraciet.

Vanuit de keuken is er direct toegang tot de ruime bijkeuken met achterom. Deze ruimte is nu eenvoudig uitgevoerd, maar biedt volop gemak en mogelijkheden. In de bijkeuken is een ruime vaste kast aanwezig, ideaal om te kunnen opbergen.

De voormalige werkkamer ligt helemaal aan de achterzijde van het huis en kijkt prachtig uit over de tuin via het grote raam met loopdeur. In het plafond bevindt zich een lichtkoepel die zorgt voor extra daglicht. Deze ruimte is goed geschikt om als kantoor aan huis te gebruiken, maar zou ook dienst kunnen doen (na verbouwing) als woonkeuken.

Eerste verdieping
De eerste verdieping is ruim opgezet en voorziet in vier slaapkamers en een ruime badkamer.

De badkamer is modern uitgevoerd met een ruime inloopdouche, dubbele wastafel, sierradiator en een wandcloset. De ruimte is geheel voorzien van tegelwerk en wordt geventileerd via een uitzetraam.

Tweede verdieping
Via een vaste trap is de tweede verdieping te bereiken. Deze zolderverdieping heeft een open indeling en kleine ramen aan de voor- en achterzijde. De nok is ruim 3 meter hoog en op de hoogte van 1,50 meter is de zolder ruim 2 meter breed. Dit betekent dat hier eventueel nog een extra slaapkamer te realiseren is. Op zolder hangt de CV ketel.

Tuin
De tuin van de woning ligt vooral naast en achter de woning. Direct langs de woning ligt bestrating met aan de achterzijde een terras, zowel bij de openslaande deuren als bij de uitbouw. De bestrating ligt iets verhoogd ten opzichte van de rest van de tuin, die afloopt richting de Evert Noolstraat. De tuin is verder divers ingericht met borders, een gazon en diverse bomen en struiken. De tuin heeft volop privacy en de gehele dag is er zon in de tuin te vinden. Halverwege de tuin is een zonneterras gerealiseerd.

Achterin de tuin staat een houten schuur en daarachter is weer een parkeerplaats te vinden. De erfafscheidingen bestaan zowel uit schuttingen als heggen. Aan de voorzijde valt natuurlijk direct het gemetselde hek met sierwerk op. Een leuke detail en echt passend bij een jaren ’30 woning.

Bijzonderheden
Fundering: de woning is gefundeerd op een betonnen plaat,
Vloeren: de begane grond vloeren zijn deels van hout en deels beton,
Gevels: de gevels zijn in spouw opgetrokken.
Dak: het zadeldak is voorzien van pannen. De uitbouw is voorzien van bitumineuze dakbedekking (ca. 35 jaar oud). De dakbedekking op de dakkappelen is resp. 10 en 20 jaar oud
Isolatie: de gehele woning is voorzien van dubbel glas of HR++ glas, met uitzondering van de glas-in-lood ramen.
Verwarming: de woning wordt verwarmd door middel van centrale verwarming, de cv-ketel dateert uit 2004 en wordt tweejaarlijkse onderhouden.

Overige kenmerken
De meterkast is uitgevoerd met voldoende groepen en aardlekschakelaars, een slimme elektriciteitsmeter en een gasmeter.
Er is glasvezel aanwezig

Vernieuwingen
Er is een doorlopend onderhoudscontract voor het buiten schilderwerk sinds ongeveer 10 jaar
Er is een buitenkraan aanwezig

Heukelum
Het stadje Heukelum is een vroegmiddeleeuws stadje en heeft het authentiek karakter bewaard. Het huidige stadje doet door zijn hoge ligging en compacte bouwwijze nog denken aan vervlogen tijden. Sinds 2018 zijn de oude stadsmuren weer geheel in ere hersteld, dit draagt hier zeker aan bij. Leuk om te vermelden is dat dit door ‘het dorp’ zonder hulp van instanties is geregeld. Dit typeert Heukelum en haar bewoners. Een open karakter en ‘samen doen’ mentaliteit. Aan de rand van het dorp vindt u Kasteel Heukelum, de voormalige woning van de ‘heer van Heuckelum’ uit de 13e eeuw.

In het dorp bevinden zich een bakker, supermarkt en enkele andere winkels, een dorpshuis, verschillende sportaccommodaties en een kleine jachthaven. Het basisonderwijs wordt vertegenwoordigd door twee scholen, voor het voortgezet onderwijs is men aangewezen op Gorinchem of Leerdam. De bijzonder rustige woonomgeving laat zich omschrijven als idyllisch.

De steden Leerdam (5 km) en Gorinchem (10 km) en de snelweg ( A15) zijn snel te bereiken. Door de centrale ligging zijn steden als Den Bosch, Utrecht, Rotterdam en Breda binnen ca. 40 minuten autorijden te bereiken.

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 569,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,233
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1936
Type of roof
Gable roof covered with asphalt roofing and roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
176 m²
External storage space
18 m²
Plot size
615 m²
Volume in cubic meters
544 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of stories
3 stories
Facilities
Optical fibre and TV via cable

Energy

Provisional energy label
G What does this mean?
Insulation
Roof insulation and mostly double glazed
Heating
CH boiler and wood heater
Hot water
CH boiler
CH boiler
Daalderop (gas-fired from 2004, in ownership)

Cadastral data

WEST BETUWE C 91
Cadastral map
Area
615 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, alongside water, in center and unobstructed surrounding view
Garden
Back garden
Back garden
500 m² (25 meter deep and 20 meter broad)
Garden location
Located at the northwest accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property
Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.