• Sold

De Goejestraat 13 +Garage 2313 NT Leiden Rijndijkbuurt

Hightlighted features

  • 96 m² living area
  • 127 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map
€ 519,000 k.k.

Sales history

Listed since
May 2, 2022
Date of sale
May 16, 2022
Term
14 days

Description

'GOEJE, BETER, BEST'

Beter kan gewoon niet. Dit heerlijke woonhuis biedt zo ongelooflijk veel voordelen, dat je, mocht je wat bijgelovig zijn aangelegd, het huisnummer snel vergeet. De ligging is echt Goe, de buurt is nog Beter en het huis zelf is op zijn Best! Nieuwsgierig geworden? Dan volgt hieronder alles wat je maar wilt weten over dit tophuis.

“Goeje” straat
De Goejestraat is een gezellige straat, waar:

- Buren met elkaar op goede voet staan en regelmatig een praatje op straat houden;
- Waar men jaarlijks met veel plezier de bekende buurt BBQ organiseert;
- Waar kinderen veilig achter elkaar kunnen aanrennen en crossen;
- Waar dezelfde kinderen ook heerlijk achter op het grindpleintje kunnen spelen;
- En waar auto’s maar vanaf één kant de straat in mogen rijden (eenrichtingsverkeer).
Hoeveel fijner wil je het nog hebben?

“Goeje” Ligging
Het huis ligt waanzinnig goed ten opzichte van de stad. Pak je fiets en je bent binnen enkele minuten in de Leidse binnenstad. Wandelend gaat je dit ook snel af; in slechts 10 minuten ben je in hartje stad. En wat een genot om zaterdag je weekend te starten met een rondje markt. Je hebt meteen je verse vis, groente, fruit, kaas, noten en nog veel meer voor het weekend in huis. En heb je nog wat vrije tijd over in het weekend of doordeweeks, besteed deze dan ook lekker ontspannen in het Leidse. Leiden is weliswaar niet heel groot, maar is zeker groots als het gaat om bezienswaardigheden en historie.

Qua uitvalswegen ligt de straat ook super. De A4 ligt om de hoek en binnen 5 minuten zit je op de oprit richting Amsterdam, Utrecht of Den Haag.
Reis je liever met de trein, dan kan je kiezen tussen twee stations; Leiden Lammenschans en Leiden Centraal. Beiden binnen no time op de fiets te bereiken. En mocht het met bakken naar beneden komen, dan pak je toch fijn de bus om de hoek en laat je je afzetten bij een van de stations?

“Goeje” sportmogelijkheden:
Sport je graag, dan zijn er volop mogelijkheden om je in het zweet te werken. Sportscholen, personal trainers Google je in je nabije omgeving. Er diverse sportclubs zoals korfbal, hockey en tennis in de directe omgeving te vinden. Ze liggen zelfs, heel uniek, midden in de wijk. Ben je meer een hardloper of wandelaar, wijk dan uit naar Park Cronesteyn of geniet van het recent aangelegde Singelpark.

“Goeje” educatie:
Een ouder stel, een jong gezin met peuters, kleuters of pubers, iedereen kan in Leiden zijn ei kwijt als het gaat om zelfontwikkeling en ontplooiing. Voor de allerkleinsten zijn er diverse kinderdagopvanglocaties en peuterspeelzalen op loopafstand. Voor de al wat oudere kleuters en jongere tieners zijn er maar liefst 4 basisscholen in een straal van 1 kilometer en daarbuiten zijn er nog vele andere te vinden. En voor de pubers en nog weer wat ouderen zijn er meer dan voldoende middelbare scholen, hogescholen en universiteiten.

Genoeg Goeje dingen over de omgeving en op naar de kern van dit verhaal: Het huis!

Het huis, met nog vele mooie originele jaren 30 details, maakt je al direct blij als je de fijne voortuin instapt. De tuin geeft de woonkamer ook net dat beetje meer privacy dan de huizen zonder voortuin. Een ander mooie bijkomstigheid is dat de tuin zeer gunstig gelegen als het gaat om zonnestralen. Deze bereiken de tuin al rond 10 uur in de ochtend. Hier je dag starten met een kopje koffie of thee is zeker geen straf.

Op naar de voordeur. Hier treed je binnen in de vestibule. Tussen de gang en de vestibule zit een glazen tussendeur. Extra fijn om op koude dagen de tocht tegen te houden, maar het is ook nog eens een extra sfeervol element. Nog meer sfeer verhogende jaren 30 details vind je als je naar beneden kijkt, naar de originele granito vloer. Deze is door de huidige bewoners zo’n 15 jaar geleden compleet afgekrabd en in ere hersteld.
Verder de gang door, voorbij de trap, stuit je rechts op een toog. Het schoenenkastje leent zich hier uitstekend voor, want het past exact. Zie er maar zo een te vinden! Onze tip: Sluit de deal met dit kastje erbij, want wat extra opbergruimte voor een schoenenfanaat kan handig zijn.

Aan het einde van de hal bevindt zich het toilet. Hier is de toog ook toegepast en zo is er diepte ontstaan. Het toilet blijft natuurlijk het kleinste kamertje in huis, maar in dit huis is het wel een sfeervol plekje. Je ziet hier een leuke touch van de huidige bewoonster terug. Rechts aan het einde van de hal is de deur naar de woonkamer. Hier kom je achterin de woonkamer binnen, daar waar de eettafel zich nu bevindt. De eettafel staat haaks op de muur, maar is op verschillende manieren neer te zetten zodat je met veel mensen samen kan tafelen.

De keuken staat in open verbinding met de eetruimte. Het maakt het koken voor en met je gezelschap extra gezellig. In de keuken heb je de beschikking over een oven, een combimagnetron en een 5pits gasfornuis. En ben je klaar met het kokkerellen dan laat je de vuile vaat over aan de afwasmachine.

We gaan de woonkamer door naar de voorkant. Je wordt automatisch naar het licht getrokken dat door de prachtige erker, met authentiek glas in lood in de bovenramen, naar binnenvalt.
Het is een fijne plek waar de erker extra sfeer geeft aan de ruimte en je na een drukke dag werken heerlijk tot rust kan komen. Tussen het zit- en eetgedeelte bevindt zich de trapkast. Deze opbergplek leent zich uitstekend voor stofzuiger, schoonmaakmiddelen en zelfs ook nog wat voorraad. De kast sluit je af met een paneeldeur. Eenzelfde deur als die je in de rest van het huis terugvindt.

Terug naar de achterkant, waar je de openslaande deuren richting de achtertuin lekker opengooit op de mooie dagen. En wat een luxe is dit, want je creëert hiermee een tweede woonkamer op warme dagen.

De achtertuin ligt heel gunstig ten opzichte van de zon. Na 10 uur in de ochtend komt de zon over het dak en richt zich op de achtertuin, waar hij in de zomer niet meer weggaat tot zonsondergang. Dat is niet het enige wat top is, want je zit hier ook heel beschut tussen het groen en er is niemand die aan de andere kant in je tuin kan kijken.

Aan de achterkant van de keuken zit de schuur. Hier kan je je fietsen netjes droogzetten en is er nog volop ruimte voor tuinmeubilair en eventueel voorraad. Heb je behoefte aan nog meer ruimte? Dan hebben we een mooie verrassing voor je: een heuse knutselgarage! Welke knutselaar, timmerman, technische sleutelaar, wil dit nou niet? Een ware (wo)mancave, waar al je speelgoed gewoon in het zicht mag blijven zonder dat ook maar iemand zich hieraan stoort. De garage ligt aan een grindplein in het verlengde van de tuin, achter de schutting. Omdat dit het laatste huis is in de rij en hierna tuintjes van de buurbewoners beginnen, heb je hier ook nog het grote voordeel dat je soms je auto ook even achter zou kunnen zetten.

Terug naar het huis en op naar de 1e verdieping. De overloop is sfeervol met het traphekwerk. Dit is niet origineel. Het was oorspronkelijk dicht, maar de huidige bewoners zagen de overloop ruimtelijker worden als er een sierhekwerk geplaatst zou worden. En dit pakte goed uit.

Er bevinden zich op de eerste verdieping twee kamers en een badkamer. De grootste kamer - en dit is echt een flinke - ligt aan de voorkant, de straatkant. Een ruime dakkapel over bijna de gehele breedte van de kamer, zorgt voor een flinke lichtinval. Twee inbouwkasten met hun mooie paneeldeuren maken het jaren 30 gevoel compleet. Sfeer alom, want hier wil je in de avond in je bed duiken. Extraatje: er liggen leidingen voor een wastafel. Mocht je pubers in huis hebben, dan is dit een mooie bijkomstigheid, want zo voorkom je irritatie en file in de ochtendspits. De kamer achter is een kleiner dan de voorkamer, maar doet uitstekend dienst als slaapkamer. Een thuiskantoor zou ook goed kunnen. Ook hier bevindt zich een ruime inbouwkast, die de gehele ruimte onder de trap naar de zolder benut en waar je goed kunt bergen.

Dan de badkamer. Van een goed formaat en compleet met ruime inloopdouche, wastafel en toilet. Een muur van glazen tegels zorgen voor het licht en openhouden van de ruimte. Door goed gebruik te maken van ondiepe kasten bij de wastafel en toilet, heb je meer dan voldoende ruimte voor je verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen en handdoeken.
Aan de achterkant van de badkamer bevindt zich het balkon.

Op de overloop gaan we via de vaste trap naar de zolder. Hier bevindt zich de ruwe diamant van het huis. Je kan er namelijk nog alle kanten mee op; zagen, slijpen en tot slot polijsten tot het een plaatje is geworden. Nou ja alles… Er zit een grens aan wat betreft stadsaanzicht, maar als je slim afkijkt bij je nieuwe buren, zie je zo wat er mogelijk is. Zo kan je met een uitbouw aan de achterkant over de gehele breedte recht omhoog met een plat dak erboven. Zo creëer je aardig wat extra vierkante meters, verdeeld over één grote of twee wat kleinere kamers.

Kortom: een heerlijk, verzorgd, charmant woonhuis met goede tuin vól op de zon. Ruime houten berging én grote garage.
Welkom op de Goejestraat 13 te Leiden.

Good to know!
2007: Keukenkastjes en alle apparatuur; vaatwasser, koelkast combi magnetron/ oven en hete lucht oven.
2009: Dubbelglas
2020: Schilderwerk buiten.
2008: Ketel.
2007: CV en convectorput.
2007: Hangtoilet begane grond
2007: Badkamer; wastafel, hangtoilet, designradiator, douche en douche goot.
2007: nieuwe waterleidingen en elektra, netwerkkabel, verwarming doorgetrokken naar de 2e verdieping voor dakopbouw. En wastafelaansluiting ouderslaapkamer.
2007: Groepen kast vernieuwd nieuwe watermeter en gasmeter verplaatst.
2007: nieuwe riolering.
2007: stucwerk gehele woning.
2007: bestrating voor en achtertuin en schuur vergroot en betonnen vloer gelegd.
2020: keuken nieuw dak.
2021: schuur nieuw dak.
2021: schutting balkon nieuw.
2022: nieuwe garagedeuren.

Wat u zeker ook moet weten:
* In verband met het oorspronkelijke bouwjaar 1935 zijn de ouderdoms- en materialenclausule van toepassing;
* Echte VIDEO op Funda! Geen eerder al bekeken en aan elkaar geplakte/ slideshow foto's.
* Zie voor een nog duidelijker en ruimtelijker beeld de 2- & 3-Dimensionale plattegronden op Funda. Deze tekeningen geven u een heel goed beeld van hoe fraai deze prachtige woning ingedeeld is in de huidige situatie als praktijkruimte met wonen op de etages. Daarnaast zijn er tekeningen opgemaakt met als voorbeeld hoe dit woonhuis met een aantal niet al te grote ingrepen omgebouwd kan worden tot een royaal woonhuis.
*. Virtuele rondleiding door het huis met behulp van overzichtelijke 360 graden foto's. Door op de 360 graden icoontjes te klikken in de plattegrond komt u in het 360 graden fotoscherm. Van hieruit kunt met één simpele klik alle ruimtes gaan bekijken in dit huis. U bepaalt zelf uw looproute!
*. En krijgt u geen genoeg van de mogelijkheden die wij u hierboven aanbieden, kunnen wij u ook verblijden met een geavanceerd Matterport tool via Funda waarin u echt alle hoeken van het huis kunt bekijken, draaien en zelfs digitaal door de woning kunt lopen. Uiteraard krijgt u het allerbeste beeld wanneer u met ons door het huis loopt. Wij laten u het huis heel graag in het echt zien.

Coronaprotocol:
- In verband met het nog steeds actief (maar gelukkig in veel mindere mate) aanwezig zijn van het Coronavirus nemen wij nog steeds de benodigde voorzorgsmaatregelen. Wij verzoeken u daarom dan ook vriendelijk om uw eigen verantwoordelijkheid hierin te nemen. Heeft u griepachtige verschijnselen (zoals keelpijn, niezen en/of hoesten) laat het ons dan even weten zodat we een aangepaste afspraak met u kunnen inplannen.
Wij vragen om uw begrip en medewerking.

Overige vragen? Bel gerust! Wij zijn u graag van dienst.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 519,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 5,406
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1935
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations) and partly furnished with carpets and curtains
Type of roof
Gable roof covered with asphalt roofing and roof tiles
Quality marks
Bouwkundige keuring and Energie Prestatie Advies

Surface areas and volume

Areas
Living area
96 m²
Other space inside the building
1 m²
Exterior space attached to the building
7 m²
External storage space
7 m²
Plot size
127 m²
Volume in cubic meters
308 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Toilet
Number of stories
3 stories
Facilities
Outdoor awning, mechanical ventilation and TV via cable

Energy

Energy label
E What does this mean?
Insulation
Roof insulation, mostly double glazed, insulated walls and floor insulation
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
NEFIT Topline HR (gas-fired combination boiler from 2007, in ownership)

Cadastral data

LEIDEN Q 1118
Cadastral map
Area
105 m²
Ownership situation
Full ownership
LEIDEN Q 1558
Area
22 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, sheltered location and in residential district
Garden
Back garden and front garden
Back garden
41 m² (9,1 meter deep and 4,5 meter broad)
Garden location
Located at the west accessible via the rear
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Storage space

Shed / storage
Attached wooden storage
Facilities
Electricity

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
1 car
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Paid parking and resident's parking permits

Involved real estate agents

NVM buying agent

Graal Makelaardij

Call 071-5161000
A funda user (finding and buying)
De Goejestraat 13 +Garage
9.0
I would recommend this agent.
Michiel heeft ons zeer goed geholpen aan een woning die aan onze wensen voldoet. Zeker aan te raden!
Availability and communication
10
Expertise
9
Negotiation and result
8
Price / quality
9

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.