• Sold

Overleek 20 1141 PE Monnickendam Verspreide huizen

Hightlighted features

  • 204 m² living area
  • 3,260 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map
€ 1,100,000 k.k.

Sales history

Listed since
February 14, 2022
Date of sale
March 15, 2022
Term
4 weeks

Description

Direct online een bezichtiging inplannen? Ga naar onze website!

Ruim, licht en speels ingedeeld! Dat is het eerste wat er in je opkomt als je deze vrijstaande woning met mooie architectuur binnenstapt. 

Vanuit diverse plekken in het huis prachtige vergezichten.

De zeer bijzondere architectuur zorgt voor een speelse woonkamer met heerlijk veel lichtinval. Naast een riante benedenverdieping met een verhoogde open keuken, een ruime eetkamer met vide, een hoek met open haard, 2 bergingen, een toilet, bevinden zich boven 2 slaapkamers, waarvan 1 met badkamer en toilet, en een kasten/kleed-kamer en 1 met douche. Boven de open haardkamer bevindt zich nog een kantoortje. Op de tweede verdieping is het prachtige atelier/ woonruimte gerealiseerd met rondom ramen en geweldige vergezichten. De royale tuin aan het water met een weiland en talrijke bomen biedt een heerlijke plek om met het hele gezin te genieten van het buitenleven.

Plan gerust een bezichtiging in en kom kijken naar misschien wel jouw nieuwe woning!

Indeling

Woonkamer

Kom binnen in de hal met de meterkast en op links de garderobe met toilet.  We lopen door naar de woonkamer met speelse indeling en diverse mogelijkheden. Je kunt het in verschillende manieren inrichten. Door de lichtstraat die hier is gerealiseerd komt er aangenaam veel licht naar binnen.

De gestucte wanden en de tegelvloer bieden een moderne basis om op voort te borduren en het geheel gezellig aan te kleden met je eigen meubels.

Keuken

De ruime, open keuken is iets verhoogd ten opzichte van de woonruimte en gescheiden door een mooi barmeubel. De fijne keuken heeft een riante opstelling met voldoende werk- en opbergruimte.

Grenzend aan de keuken bevindt zich de eetkamer met een prachtige vide. Dit is een ruime plek met prachtig uitzicht over de weilanden. Ook hier bevindt zich er een lichtstraat, waar veel natuurlijk daglicht doorheen komt.

Slaapkamers

Op de eerste verdieping bevindt zich aan weerszijden een prachtige vide. Daarnaast zijn er twee slaapkamers met badgelegenheid gesitueerd. Beide slaapkamers zijn goed van formaat. De slaapkamer aan de achterzijde is toegankelijk vanuit de kasten/kleed-kamer Beide zijn ze aangenaam licht en uniform afgewerkt, waardoor je ook hier je eigen kamers van maakt.

Badkamers
Op de eerste verdieping zijn twee badgelegenheden. De grote badkamer is ruim opgezet en voorzien van een wastafel, een ligbad en een inloopdouche. Indien gewenst biedt deze badkamer ook perspectief om te moderniseren. Het apart gesitueerde toilet is toegankelijk via de badkamer. 

In de slaapkamer aan de voorzijde bevindt zich een doucheruimte met wastafel.

Tweede verdieping

Via de vaste trap bereiken we het atelier / woonruimte, waar je heerlijk kunt ontspannen... De ruimte ligt over de gehele lengte van het woonhuis en geniet van veel lichtinval dankzij de enorme hoeveelheid raampartijen. Ook is deze ruimte weer netjes afgewerkt en geheel naar eigen behoefte in te richten. Ook is er een mogelijkheid om meerdere slaapkamers te realiseren door bijvoorbeeld het atelier te splitsen.

Tuin

De tuin is onder andere toegankelijk via de woonkamer en het terras. De tuin is heel groot (1100 m2) met rondom talrijke bomen met o.a. een paar appelboompjes en slootjes. Het aangrenzende weiland (1800m2) loopt tot aan het meertje De Leek, waar gezwommen, geroeid en geschaatst kan worden. Ruimte te over om te genieten van het buitenleven!!

Aan opbergruimte geen gebrek dankzij de schuur met c.v. ketel. Hier vind je voldoende ruimte voor al je gereedschap, fietsen of motor.

Omgeving

Deze vrijstaande woning is gelegen tussen Ilpendam en Monnickendam. Scholen en voorzieningen zijn op fietsafstand te bereiken. Diverse scholen en winkels zijn binnen een paar minuten te bereiken.

De woning ligt ook centraal ten opzichte van diverse uitvalswegen aan de landelijke slingerweg. Tevens ligt het aan het meertje de Leek.

Deze woning heeft een definitief energielabel, te weten E. Deze verloopt op 07-02-2032.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 1,100,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 5,392
Status
Sold

Construction

Kind of house
Country house, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1973

Surface areas and volume

Areas
Living area
204 m²
External storage space
13 m²
Plot size
3,260 m²
Volume in cubic meters
755 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, 2 showers and toilet
Number of stories
3 stories
Facilities
Flue

Energy

Energy label
E What does this mean?
Insulation
Roof insulation, double glazing, no cavity wall and insulated walls
Heating
CH boiler
Hot water
Electrical boiler

Cadastral data

MONNICKENDAM F 61
Cadastral map
Area
3.260 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, on navigable waterway, outside the built-up area, rural and unobstructed surrounding view
Garden
Back garden, surrounded by garden and sun terrace
Back garden
1.925 m² (55 meter deep and 35 meter broad)
Garden location
Located at the southwest accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Garage

Type of garage
Parking place

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Involved real estate agents

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.