• Sold

Oudedijk 88 5409 SC Odiliapeel Buitengebied-Odiliapeel

Hightlighted features

  • 227 m² living area
  • 16,500 m² plot size
  • 6 bedrooms
Map
€ 798,000 k.k.

Sales history

Listed since
August 27, 2020
Date of sale
October 28, 2020
Term
2 months

Description

Markante woonboerderij op riant perceel

Zo hoort modern landelijk wonen er gewoon uit te zien. Een rustiek ogende woonboerderij met riant perceel met zwemvijver, op een totaal vrije locatie langs een dorpsweg. Het is op deze locatie tussen de uitgestrekte akkers en velden allemaal te vinden. Waar je bij een nadere kennismaking nog een groot aantal extra verrassingen te wachten staat. Zo blijkt er in een van de bijgebouwen een complete tweede woning schuil te gaan.

In elk geval is de boerderij de blikvangende spil aan de kant van de woonstraat. Het silhouet met mansardedak en scheiding tussen voorhuis en stal verwijzen naar de oorspronkelijke functie als boerderij in het buitengebied. Intussen is het markante pand omgevormd tot een eigentijdse woning, waarin een luxe afwerking samengaat met royale ruimte en een maximum aan woongemak.

Het riante perceel met erf, uitgestrekte tuin met zwemvijver en aangrenzende weide voegt hier absoluut een dimensie aan toe. Het geeft een enorm gevoel van privacy en vrijheid, plus bijzondere extra’s. De grote zwemvijver met vlonderterras, een moderne paardenstal en garage annex berging zijn hiervan zeker voorbeeld.

Maar zoals aangegeven brengt het bijgebouw met complete tweede woning de kers op de taart. Het opent mogelijkheden voor gebruik voor mantelzorg of bijvoorbeeld als recreatieve nevenfunctie. Dat laatste zou in combinatie kunnen gaan met een passie voor de paarden, waarvoor dus al voorzieningen aanwezig zijn.

De locatie in het buitengebied van Odiliapeel betekent overigens geen verloren ligging. Sterker nog, de woonstraat komt aan beide kanten uit op belangrijke N-wegen. Die geven snelle routes naar omliggende plaatsen zoals Uden en de snelwegen A50 en A73.

Kenmerken

+ Parkeren op riant erf. Toegang vanaf de woonstraat via een dubbele sierhekwerkpoort.

+ Pad door groene voortuin leidt naar overkapte voordeur. Vervolgens binnenkomst in ruime representatieve hal met meterkast, trapopgang en trapkast. Balkenplafond - met spotverlichting - en tegelvloer in bruinschakeringen geven rustieke accenten. Balkenplafond en tegelvloer gaan vanuit de hal verder over de gehele begane grond

+ Royale L-vormige woonkamer heeft een sfeervol karakter door de combinatie van grote ramen aan drie zijden, balkenplafond, tegelvloer en witte wanden. In een betegelde hoge schouw is een authentieke gietijzeren houthaard geplaatst.

+ Riante leefkeuken is door een breed boogportaal verdeeld in een eethoek en kookgedeelte. Ook in het kookgedeelte is een zeer fraaie plek voor een grote eettafel. Tegen de wand staat een uitgebreid luxe en bijzonder gestileerd keukenblok in hoekopstelling. Dit is rijkelijk uitgevoerd met inbouwapparatuur zoals een inductiekookplaat, een in een schouw geïntegreerde afzuigkap, koelkast en vaatwasser. Grote dakramen en bijzondere boogvensters zorgen voor een zeer praktische en rijkelijke lichtinval.

+ In de bijkeuken is de toiletruimte met wandtoilet en fonteintje. Verder zijn er aansluitingen voor wasmachine, droger en ander witgoed. De wanden van de bijkeuken zijn betegeld.

+ Groot portaal aan achterzijde biedt veel ruimte voor berging en gebruik als garderobe. Er is hier een uitstortgootsteen. Achterdeur komt uit in achtertuin.

+ Extra kamer aan achterzijde biedt een mooie gelegenheid om een kantoor, hobbykamer of speelkamer in te richten. Natuurlijk kan deze ook gebruikt worden als slaapkamer op de begane grond

+ Riant perceel is weids en groen ingericht met een scala aan zon- en schaduwplekken. Op verschillende plaatsen zijn terrassen en zitjes gemaakt. Een van die zitjes is op een overhangend vlonderterras bij een immense zwemvijver. De tuin heeft een eigen speelveldje en een dierenverblijf. Een uitgestrekt gazon met bomen, struiken en perken verbindt de verschillende gedeelten. Een stenen put met pannendak zorgt voor een extra sfeervol accent.

+ Trap in hal komt uit op lange overloop van de eerste verdieping. Hier zijn drie slaapkamers op eerste verdieping hebben prima afmetingen en een fijne lichtinval door dakramen en gevelvensters. De hoofdslaapkamer heeft een ruime inloopkast met dakraam.

+ Luxe badkamer is stijlvol betegeld en voorzien van een groot dakraam, inloopdouche, wandtoilet en badkamermeubel met als wasbekken gestileerde wastafel.

+ Stenen bijgebouw is compleet ingericht als tweede woning. Er is een woonkamer, keuken, badkamer, toiletruimte en slaapkamer met vide. Het hoge spitse houten plafond geeft het woongedeelte een zeer ruimtelijke uitstraling. In de keuken staat onder een raam een keukenblok met inductiekookplaat, afzuigkap en koelkast. Badkamer is geheel betegeld en bevat een inloopdouche. Toiletruimte is geheel betegeld en heeft een wandtoilet en fonteintje. De tweede woning is voorzien van airco.

+ Tweede bijgebouw is toegankelijk via twee hoge sectionaaldeuren en dubbele openslaande deuren. Dit gebouw is ideaal voor bedrijfs- of hobbyactiviteiten en als beschutte dubbele garage. Bij dit bijgebouw staat een stalgebouw met stalbox en ruime overkapte berging aan de achterzijde.

+ Achter op het erf is een vrijstaande opstelling met zonnepanelen geplaatst. Verder zijn er in de tuin nog diverse bergingen beschikbaar.

+ Aansluitend op de tuin bevindt zich een uitgestrekt veld. Dit zou prima gebruikt kunnen worden als paardenweide. Dubbele houten poort geeft toegang tot de weide.

+ De woning is energieneutraal door de zonnepanelen en de houtvergasser in de garage. Deze houtvergasser verwarmt de woning. Hierdoor bespaar je op gas- en elektrakosten. Er zijn enkel de maandelijkse waterlasten à zo’n € 30,00 per maand.

Aanvaarding
In nader overleg.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 798,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,515
Status
Sold

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1984
Type of roof
Combination roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
227 m²
Other space inside the building
35 m²
Exterior space attached to the building
10 m²
External storage space
94 m²
Plot size
16,500 m²
Volume in cubic meters
912 m³

Layout

Number of rooms
9 rooms (6 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of stories
4 stories
Facilities
TV via cable

Energy

Energy label
C What does this mean?
Heating
Pellet burner
Hot water
Electrical boiler

Cadastral data

UDEN D 2903
Cadastral map
Area
16.500 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Outside the built-up area, rural, freestanding location and unobstructed surrounding view
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Electricity

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
3 cars
Facilities
Electricity and running water

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property
Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.