• Sold

Keenterstraat 41 6006 PW Weert Keent buitengebied

Hightlighted features

  • 166 m² living area
  • 20,423 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
€ 695,000 k.k.

Sales history

Listed since
August 27, 2021
Date of sale
November 4, 2021
Term
2 months

Description

Landelijk wonen en ondernemen op korte afstand van de stad!
Op de rand van het buitengebied van Weert, op slechts 1,5 kilometer van de binnenstad, bieden wij u een unieke locatie aan op een perceel van 2.04.23 hectare. Het geheel bestaat uit een boerderij met voor- en achterhuis, schuur, loods/paardenstal, bakhuis en weiland.
Uitermate geschikt voor:
- Wonen in combinatie met agrarische activiteiten
- Hobbymatig houden van paarden
- Nevenactiviteiten als B&B, groepsaccommodatie, zorgboerderij

Omschrijving
De woning (voorhuis) is gebouwd in 1958, opgetrokken uit baksteen in spouw, voorzien van pannen dak. Het dak is voorzien van een houten dakbeschot. De begane grond vloer (met uitzondering woonkamer) en eerste verdiepingsvloer zijn uitgevoerd in beton/steen, de tweede verdiepingsvloer is uitgevoerd in hout. Niet geïsoleerd behoudens een aantal ramen. Voorzien van deels aluminium en deels (hard)houten kozijnen en deels voorzien van isolatieglas, tevens deels rolluiken aanwezig. Centrale verwarming met radiatoren via een aardgasgestookte combi-ketel (merk Radson, bouwjaar circa 1994). De inhoud bedraagt circa 600 m³, gebruiksoppervlakte circa 166 m².

Indeling

Souterrain
Provisiekelder.

Begane grond
Hal/gang met meterkast, trap naar 1e verdieping en doorgang naar keuken en woonkamer. Woonkamer met schouw. Keuken met eenvoudige keukeninrichting voorzien van 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, oven, vaatwasser, koelkast en spoelbak. Via de keuken is de kelder bereikbaar. Doorgang met toilet en douche. Gang met trap naar zolder. Aanbouw met twee bijkeukens.

1e verdieping
Via de overloop zijn 4 slaapkamers bereikbaar, 3 grote slaapkamers en 1 minder grote slaapkamer, waarvan 1 voorzien van vaste wastafel en 2 met vaste kast. Op de zolder boven de gang bevindt zich de cv-ketel.

2e verdieping
Via vlizotrap bereikbare zolder.

Achterhuis
Het riante achterhuis is gebouwd in circa 1817, 1934 en 1985, opgetrokken uit baksteen steensmetselwerk, houten spanten, voorzien van pannen dak. Het dak is onbeschoten. De begane grond is uitgevoerd in beton en steen, zolder in hout op stalen balken.
Het achterhuis heeft diverse ruimtes zoals: voormalige grupstal (inrichting nog gedeeltelijk aanwezig, giergoten, stalen roosters, voergoot), in gebruik als berging en opslag.

Loods/paardenstal
Gebouwd in circa 1965 en 1979, opgetrokken uit baksteen halfsteensmetselwerk en deels hout, stalen spanten, voorzien van asbesthoudend golfplaten dak. Loods is aan de voorzijde open en voorzien van betonvloer. Paardenstal met 7 paardenboxen, voorzien van betonvloer en mestkelder met roosters.

Schuur
De omstreeks 1830 gebouwde riante open schuur is in circa 1920 opgetrokken uit baksteen steensmetselwerk, houten spanten en houten staanders, voorzien van pannendak. Het dak is onbeschoten. De begane grond is uitgevoerd in beton en steen, zolder in hout. Met enkele stenen tussenmuren. Voormalig varkensgedeelte is voorzien van een asbestverdacht plafond, de mestkelders zijn deels volgestort met puin, onder een gedeelte van de vloer is vermoedelijk asbesthoudend materiaal aanwezig.

Bakhuis/garage
Het bouwjaar is onbekend. Het bakhuis is opgetrokken uit baksteen steensmetselwerk en voorzien van pannendak en stenen vloer. Tevens voorzien van een houten zolder. De garage is tegen het bakhuis aangebouwd. De garage bestaat uit staalplatenwanden en is voorzien van een stalen golfplaten dak en een betonnen vloer.

Op het terrein bevindt zich nog een houten tuinhuisje en een hobbykasje. Het erf is deels verhard met klinkers en beton. Rondom de gebouwen is een sier-/moestuin aanwezig met onder andere (fruit-)bomen.

Cultuurgrond
Cultuurgrond gelegen aan de achterkant en zijkant van de gebouwen, bereikbaar via het erf. Aan de noordkant van het weiland ligt de randweg. De cultuurgrond is al lange tijd in gebruik als weiland.
De aanwezige houten afrasteringen met lint zijn niet in de koop begrepen, de overige afrasteringen wel.

Vergunningen
Grondwaterput
Er is een grondwaterput aanwezig die niet geregistreerd is. Er mag grondwater uit worden onttrokken, mits het onttrekken met een kleine pomp met een capaciteit kleiner dan 10 m3/uur geschiedt.

Omgevingsvergunning (milieu)
Er is geen omgevingsvergunning (milieu) aanwezig.

Overig
Op/in het object zijn asbesthoudende/asbestverdachte materialen aanwezig.
Het jachtrecht is niet verhuurd.
De landbouwgrond is tot 31 december 2021 in gebruik bij een derde en is vanaf 1 januari 2022 vrij van gebruik.

Voorzieningen en installaties
• Elektriciteit: Voldoende groepen aanwezig, slimme meter en krachtstroom
• Wateraansluiting: Aanwezig
• Gasaansluiting: Aanwezig
• Riolering: Aanwezig alleen keuken en douche zijn aangesloten op riolering via een putje, de rest van de woning is aangesloten op de gierkelder.
• TV aansluiting en internet: middels kabel
• Glasvezel: ligt tot aan de voorgevel, niet aangesloten
• Kozijnen: Deels aluminium (draai-kiep ramen) en deels (hard)hout
• Energielabel: G
• Centrale verwarming: Radson ER Elektronic 240 GR cv-ketel, bouwjaar 1994
• Warm watervoorziening: CV ketel
• Isolatie: deels dubbel glas en rolluiken

Bestemming
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2011’ van de gemeente Weert. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel deels de enkelbestemming ‘Agrarisch’ en deels ‘Agrarisch – Agrarisch bedrijf’ met een ‘Bouwvlak’ van circa 4.700 m² en de dubbelbestemming ’Waarde – Archeologie hoog’. Met functieaanduidingen ‘Bedrijfswoning’ en ‘Specifieke vorm van wonen – voormalige agrarische bedrijfswoning’ en deels de gebiedsaanduidingen ‘Gemeentelijk stads- en dorpsgezicht’, 'Reconstructiewetzone – verwevingsgebied' en 'Vrijwaringszone – molenbiotoop'.
De bijbehorende voorschriften kunt u vinden op en worden op verzoek in hard-copy aan u toegezonden.

Ligging
De woning is gelegen buiten de bebouwde kom van Weert, aan een zijstraat van de randweg rondom Weert. In de directe omgeving zijn alle noodzakelijke voorzieningen aanwezig. In de nabijheid liggen diverse fraaie natuurgebieden, o.a. Tungelroyse Wallen, De Moeselerpeel en De IJzeren man. De op- en afrit naar de snelweg A2 is op enkele minuten afstand gelegen.
Op de grens van Limburg, Brabant en België ligt aan de A2 de gemeente Weert. Een stukje Nederland waar u zich makkelijk thuis voelt. Of u nu bewoner, ondernemer of werknemer bent. De gemeente heeft de ruimte om te wonen en te werken en is rijkelijk bedeeld met bedrijven, winkels, scholen, verenigingen, bezienswaardigheden en sportfaciliteiten. Dit alles binnen gerieflijke kerkdorpen en woonwijken met veel groen op een oppervlakte van ruim 10.500 hectare. Temidden van de landerijen, natuur- en bosgebieden in het uitgestrekte buitengebied vindt u veel agrarische bedrijven. Als vakantieganger, natuurliefhebber of bezoeker bent u in Weert ook op de juiste plaats: een mooie, landelijke omgeving om te ontspannen en te genieten van de natuur.
Weert ligt in Midden-Limburg aan de rand van de Peel tegen de Brabantse en Belgische Kempen. De omgeving is zeer bosrijk met diverse natuurmonumenten, uitgebreide fiets- en wandelroutes brengen u naar fraaie rustgevende plekjes. Weert ligt aan nationale en internationale wegverbindingen en heeft een intercity NS-station. Gelegen langs de A2: de autosnelweg van Amsterdam via Eindhoven naar Maastricht, Heerlen en Duitsland, België of Frankrijk. Ook via het spoor is Weert uitstekend bereikbaar. Weert is een aantrekkelijke snelgroeiende middelgrote Limburgse stad aan de A2 die het bedrijfsleven volop kansen en mogelijkheden biedt.
Het centrum van Weert biedt veel winkel- en horecavoorzieningen, niet alleen voor de eigen inwoners maar voor de hele streek en voor het Belgische achterland. Weert kent ongeveer 500 detailhandelsvestigingen. Een groot deel daarvan ligt aan aantrekkelijke promenades in het centrum van de stad of in het overdekte winkelcentrum De Munt. De stedelijke voorzieningen in een dorps karakter is de reden waarom men zich in Weert direct thuis voelt.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 695,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,187
Status
Sold

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1958
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
166 m²
Other space inside the building
368 m²
Exterior space attached to the building
1 m²
External storage space
382 m²
Plot size
20,423 m²
Volume in cubic meters
600 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of stories
2 stories, a/an attic and a basement
Facilities
Rolldown shutters

Energy

Energy label
G What does this mean?
Insulation
Partly double glazed
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Radson (gas-fired combination boiler from 1994, in ownership)

Cadastral data

WEERT S 6039
Cadastral map
Area
4.725 m²
Ownership situation
Full ownership
WEERT AD 285
Area
7.300 m²
Ownership situation
Full ownership
WEERT AD 467
Area
128 m²
Ownership situation
Full ownership
WEERT R 1712
Area
8.270 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Garden
Back garden and surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage

Garage

Type of garage
Attached wooden garage
Capacity
1 car

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Involved real estate agents

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.