Breebergweg 17 8434 NB Waskemeer

Hightlighted features

  • 319 m² living area
  • 12,375 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map

Description

Helemaal vrij, midden in de weilanden tussen Waskemeer en Haulerwijk, ligt deze grotendeels rietgedekte woonboerderij uit 1930 en de afgelopen jaren volledig gemoderniseerd en gerestaureerd. Een prachtig geheel van ruim 12.000 m2 waarbij binnen en buiten in elkaar overlopen en beschutting en openheid elkaar afwisselen.

De boerderij is gerenoveerd in 2019 en 2020 en volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. Kies zelf de vorm waarin u het met wonen wilt combineren. Een bed & breakfast bijvoorbeeld, kangoeroe wonen, kantoor/praktijk, zelf gebruiken of verhuren. Tevens behoort een agrarische inrichting tot de mogelijkheden. De ruime vertrekken in het geheel geven een ruimtelijke beleving. De eigenaar is energiebewust en past dat zowel binnen als buiten toe. Verwarming vindt plaats met een uitgekiende combinatie van een cv-installatie, vloerverwarming en stoken op hout. Tevens is muur, vloer- en dakisolatie toegepast.

De kop-romp boerderij is de afgelopen jaren geheel verbouwd en volledig opnieuw ingericht en vernieuwd en is gelegen in de buurt verspreide huizen te Waskemeer, op fietsafstand van het centrum van Waskemeer. Het kop-gedeelte is met pannen gedekt en het hoofd-dak met riet. De schuur is verlengd met een royale veranda met een lands zicht op de achtergelegen landerijen. Het woongedeelte is maar liefst 320 m2 en verspreid over twee lagen met een zoldergedeelte. Er is sprake van een gebouwgebonden buitenruimte ter grootte van 38 m2. De begane grondvloer is gedekt met een in hout uitgevoerde dekvloer welke in visgraatvorm gelegd.

Het pand is ingericht met een enorme woonkeuken welke van alle gemakken voorzien en middels 2 puien zijn de terrassen bereikbaar. De beglazing is dubbel uitgevoerd en voorzien van roeden. Er is een tussenruimte aanwezig met een doorloop naar de voorkamer in het kop-gedeelte. Er is een afzonderlijke toegang middels een gang aanwezig voor een benadering naar een deel van de ruimten. De badkamer op de begane grond is sterk uitgebreid en voorzien van een ligbad met separate douche en een extra ruimte met een whirlpool. De verdieping beschikt over een grote slaapkamer met toegang tot een loggia met dakterras. Deze ruimte is eveneens voorzien van een uitgebreide badkamer met ligbad en separate douche alsmede een toilet. In de kop is een slaapkamer ingericht en is er sprake van een grote inloopkast.

De vrijstaande schuur is voorzien van alle nutsvoorzieningen en is 315 m2. Het buitenterrein is grotendeels voorzien van asfalt en zijn er buitenbakken aangebracht. Op het terrein is een buitenverblijf gesitueerd welke voor de verhuur als een B&B en is van alle gemakken voorzien en uiteraard kan het pand ook als woonterrein voor kinderen dienen. Het geheel verkeert in uitstekende staat en is voorzien van veel indirect licht en haardpartijen. Het omliggende terrein is geschikt gemaakt voor aanplant in de herfst en in de basis aangelegd. De entree is middels een poort met een hekwerk.

Het pand is de afgelopen volledig verbouwd en gemoderniseerd en is van alle gemakken voorzien. Waskemeer is omgeven door diverse natuurgebieden waar men prima kan wandelen en sporten.

Deze woning heeft echt de 'wauw'-factor, en wij willen u graag uitnodigen om een bezichtiging te plannen. Bekijk ook zeker de woningfilm en plattegronden voor een goede sfeerimpressie.

Deze informatie is door Hellema Makelaars met de nodige zorgvuldigheid samengesteld, veelal aan de hand van de door verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Dit geldt voor onder meer de opgegeven maten, oppervlakten, isolatie en ouderdom van technische installaties.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 875,000 kosten koper
Asking price per m²
info
€ 2,743
Listed since
3 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Construction period
1906-1930
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles and cane

Surface areas and volume

Areas
Living area
319 m²
Other space inside the building
8 m²
Exterior space attached to the building
38 m²
External storage space
315 m²
Plot size
12,375 m²
Volume in cubic meters
1,092 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Bath, 2 showers and 2 toilets
Number of stories
2 stories and a attic

Energy

Provisional energy label
G What does this mean?
Heating
CH boiler, fireplace and partial floor heating
Hot water
CH boiler
CH boiler
Gas-fired combination boiler, in ownership

Cadastral data

DONKERBROEK K 1723
Cadastral map
Area
12.375 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Rural and unobstructed surrounding view
Garden
Surrounded by garden and sun terrace

Garage

Type of garage
Detached wooden garage
Capacity
6 cars
Facilities
Electrical door, loft, electricity, heating and running water

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Waskemeer-Buitengebied

All of Waskemeer

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Waskemeer-Buitengebied

All of Waskemeer

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Breebergweg 17

€ 875,000 k.k.