• Sold under reservation

Weiver 8 1551 SJ Westzaan

Hightlighted features

  • 89 m² living area
  • 195 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map

Description

Het is zo'n enig straatje, het Weiver in Westzaan. Landelijk, pittoresk en toch ook weer met de 'standing' en 'égards' die passen bij deze heerlijkheid. Want dat was Westzaan in de tijd dat de regenten een buitenplaats zochten om bij te komen van de drukke werkweek. Niet te ver, want de koetsen hadden toen nog maar één, hooguit twee pk. Zo werd dichtbij de stadsgrenzen een dorp gevonden, waar de rust overheerste en men zich oplaadde voor het zware denkwerk in de grote steden. En zo is het eigenlijk nog steeds... 

Deze vrijstaande woning weerspiegelt in alle opzichten dat modern en comfortabel wonen topprioriteit is, maar dat het verleden met respect benadert dient te worden. Waar het kon, is de historie van deze woning uit 1933 geëerbiedigd. Getuige de roedenverdeling van het erkerraam en de openslaande deuren naar de achtertuin op het zuiden en het open vaarwater. 
Ook de nog niet zo lang geleden gerealiseerde gefundeerde keukenuitbouw heeft dergelijke sympathieke sfeerramen. Tijdens de laatste verbouwing in 2008 zijn de volgende zaken gerealiseerd: renovatie complete bovenverdieping, dakramen (1e en 2e verdieping), nieuwe vloer zolder, geluidsisolatie tussen de begane grond en de 1e verdieping, nieuwe radiatoren, dubbel glas en renovatie tuin. In een lekker ruime en lichte opzet worden een hypermodern keukenblok stijlvol gecombineerd met nostalgische elementen en kleuren uit het oud-Zaans palet. De leistenen plavuizen sluiten naadloos aan op de eikenhouten vloerdelen in de ook al zo royale woonkamer van circa 31 vierkante meter. 
De badkamer profiteert van de jongste ingrijpende verbouwing, een dakkapel. Hierdoor kwam plek vrij voor een ligbad. Over tot rust komen gesproken...
De drie slaapkamers zijn keurig verzorgd. De houten panelen aan de wanden worden stijlvol gecombineerd met een blankhouten laminaatvloer. De binnenpaneeldeuren, origineel met gewolkt glas, maken het af. 
Er is een aparte, volledig betegelde ruimte voor wasmachine en droger. Een vlizotrap verbindt de leefruimte met de bergzolder. Elk gezin heeft zo zijn vierkante meters bergplaats nodig en hier zou ook goed een vierde slaapkamer gecreëerd kunnen worden. Voor alles wat niet weg, maar wel uit het zicht kan. De houten schuur achter in de tuin herbergt de fietsen. Lekker royaal en met elektra zodat deze hier ook opgeladen kunnen worden. 
De achtertuin is 17 meter diep en bijna 7 meter breed en heeft een achterom.  Het omringende water bereikt de achterkant, een eigen bootje behoort daarmee tot de mogelijkheden. Aan de overkant van de straat ligt De Reef, een voor de Zaanstreek typerend natuurgebied waar flora, fauna en fietsers, weidevogels en wandelaars elkaar accepteren en respecteren. 

Indeling:
Begane grond: entree. Klassiek betimmerde hal met meterkast. Trapopgang. Deels betegelde toiletruimte met wandcloset en fontein. 
Doorzonwoonkamer (31 m2) met fraaie eikenhouten vloerdelen. Erker aan de voorzijde en dubbele openslaande deuren achter. Royale keuken met fraaie leistenen vloer in houten aanbouw. Houten werkblad met dubbele spoelbak in hoekopstelling plus kasten- en apparatuurwand. Ingebouwde gas-op-glas kookplaat met wasemkap, oven en vaatwasser. Koel-/ vriescombinatie en keukenkast ter overname aangeboden. 
Achterdeur naar geheel omheinde achtertuin op het zuiden (117 m2). Houten berging met elektra en achterom.
Eerste verdieping: overloop met vlizotrap naar bergzolder. Wasruimte met aansluitingen wasmachine- en droger. Door dakkapel aanzienlijk verruimde en fris betegelde badkamer met ligbad/douche en wastafel met grenen kastmeubel en dito spiegelkast. Slaapkamer met vaste kasten en extra dakraam. Tweede slaapkamer, eveneens met extra dakraam. Derde slaapkamer. Alle slaap- en loopvertrekken hebben laminaatvloeren. 
Tweede verdieping: zolder over gehele lengte van het huis, met dakraam. Met wat aanpassingen zou hier een vierde slaapkamer gecreëerd kunnen worden. Opstelling CV-installatie. 

Het Weiver bevindt zich vlakbij de dorpskern van Westzaan, dat bestaat uit lange linten met uiteenlopende bebouwing. Het Weiver is ook zo'n lint, maar dan wel vlak onder de kerk. Zoals al eeuwen gebruikelijk is, bevinden zich daar ook de winkels, supermarkt, basisschool en andere basisbehoeften. De ontsluiting naar het dorp leidt ook naar het buitengebied. Automobilisten rijden in een kwartier naar Amsterdam, de A8 kent sinds de ontsluiting van de tweede Coentunnel een sterk verbeterde doorstroming. Wie in het hartje van de Zaanstreek werkt - of naar het voortgezet onderwijs gaat, pakt de fiets. Vanaf het Weiver kost het je hooguit twintig minuten om in willekeurig welke hoek van Zaanstad en zelfs Wormerland te komen. In elf (!) minuten fiets je ook naar het dichtstbijzijnde NS station (Zaandijk Zaanse Schans). Wil je meer stadse reuring, dan is Zaandam maar een paar minuten verderop. De bus is hiervoor ook een uitstekend alternatief. 

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 89 m2;
- inhoud 361 m3;
- perceelgrootte 195 m2 eigen grond;
- moderne keuken en badkamer in rustieke stijl;
- aanbouw uit 2005
- diepe achtertuin op het zuiden, riante voortuin;
- aan open vaarwater;
- landelijke ligging met directe ontsluiting Rijkwegennet;
- Fundering van het woonhuis (aanbouw is nieuw) is onderzocht in 2016, kwalificatie: onvoldoende, verwachte handhavingstermijn 0-5 jaar.
- Meetrapport monitoring meetbouten aanwezig.
- aanvaarding in overleg.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 369,000 kosten koper
Asking price per m²
info
€ 4,146
Listed since
3 months
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1933
Specific
Partly furnished with carpets and curtains
Type of roof
Mansard roof covered with asphalt roofing and roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
89 m²
Other space inside the building
7 m²
External storage space
11 m²
Plot size
195 m²
Volume in cubic meters
361 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath and shower
Number of stories
3 stories
Facilities
Skylight and TV via cable

Energy

Provisional energy label
G What does this mean?
Insulation
Roof insulation and double glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Atag (gas-fired combination boiler from 2009, in ownership)

Cadastral data

WESTZAAN B 3122
Cadastral map
Area
195 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
On navigable waterway
Garden
Back garden and front garden
Back garden
117 m² (17 meter deep and 6,9 meter broad)
Garden location
Located at the south accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Westzaan Noord

All of Westzaan

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Westzaan Noord

All of Westzaan

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Weiver 8

€ 369,000 k.k.