Plein 44 1354 LJ Almere

Uitgelichte kenmerken

  • 74 m² wonen
  • 2 slaapkamers
€ 830 /mnd
Onderdeel van huurcomplex Het Plein, Almere

Omschrijving

Te huur 22 luxe appartementen.

In Almere Haven, aan de Kruisstraat en het Plein boven de Vomar Voordeelmarkt, zijn 22 luxe appartementen gerealiseerd. De woningen zijn zeer energiezuinig en beschikken allemaal over een dakterras of balkon. Er zijn vier woningen gelijkvloers. Met de lift is de daktuin bereikbaar, waar de woningen worden ontsloten door een aangelegde binnentuin. Dit is een besloten groene buitenruimte. Een aantal woningen beschikt over een stukje privé buitenruimte grenzend aan de binnentuin. Er worden groene terrasafscheidingen geplaatst.

***INSCHRIJVEN KAN ALLEEN VIA DE PROJECTWEBSITE VAN PLEINENSLUIS OF VIA HET INSCHRIJFFORMULIER OP DE SITE VAN DE MAKELAAR***

De entree van de woningen is aan de kant van de naastliggende openbare parkeergarage Sluis, waar je gratis kunt parkeren. Vanuit de parkeergarage ben je dus in enkele stappen in het complex. Gratis parkeren kan ook in het omliggend openbaar gebied.

De appartementen variëren in grootte van ca. 74 m² tot 97 m² gebruiksvloeroppervlak. In het ontwerp is rekening gehouden met de ligging ten opzichte van de zon en de winkelstraat. De luxe afgewerkte woningen hebben een complete inbouwkeuken en zijn al voorzien van een laminaatvloer en glasvezelbehang.

Bijgaande visuals zijn impressies van 3 appartementstypen in het complex en er zijn een aantal interieurfoto's toegevoegd als voorbeeld van het afwerkingsniveau.

De woningen beschikken over een gemeenschappelijke fietsenberging op de begane grond, met goede rekken om een fiets goed te kunnen stallen. Alle woningen beschikken bovendien over een inpandige berging.

De woningen zijn zeer energiezuinig gebouwd en beschikken allen over een warmtepomp, vloerverwarming en 6 zonnepanelen.

De openbare parkeergarage naast het complex heeft een facelift ondergaan zodat deze weer aan de eisen van deze tijd voldoet en het prettig is om de auto daar te parkeren. Bovendien wordt de openbare ruimte aan de achterzijde van de Vomar Voordeelmarkt, rondom de Sluisgarage bij het appartementencomplex opgeknapt.

Planning
Op dit moment zijn de woningen zo goed als gereed. Wij verwachten dat de eerste bewoners in overleg tussen 1 juni en 1 juli 2022 hun intrek kunnen nemen in de nieuwe woningen.

Komt er een kijkdag voor potentiële huurders?
Nee, er komt geen open dag.
Geselecteerde kandidaten wordt nadat de relevante documenten zijn ontvangen en goedgekeurd de mogelijkheid geboden het appartement te bekijken.

Geldt er een inkomenseis?
Ja, door verhuurder is een inkomenseis vastgesteld van vier keer de maandhuur plus servicekosten. Dit betekent dat bij bijvoorbeeld een maandverplichting van € 1.100,- inclusief servicekosten, een inkomenseis geldt van een bruto maandinkomen van € 4.400,-. Een tweede inkomen mag hierbij voor 50% worden meegenomen.

Mogen er huisdieren in de woning?
Hiervoor geldt de algemene regel dat huisdieren geen hinder of overlast mogen veroorzaakt en is alleen toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de verhuurder met in achtneming van de (algemene) huurregels. Onder huisdier wordt verstaan wat in het maatschappelijk verkeer als huisdier wordt beschouwd. Dus een kat, vogel of vis. Een kleine hond mag, mits deze niet blaft of voor andere overlast zorgt. Alle huisdieren dienen in het appartement gehouden te worden en uitlaten mag niet binnen het complex.

Mag ik met meerdere personen een woning huren?
Ja, dat mag. Huren mag met maximaal twee personen. Ook is het hebben van een (langdurige) relatie niet noodzakelijk, mits individueel wordt voldaan aan de inkomenseis.

Mag familie borg staan of iemand anders de huurder zijn?
Ja en nee.
Ja: ouders mogen borg staan, mits wordt voldaan aan de inkomenseisen en dit niet in strijd is met de Wet ter voorkoming Witwassen en Financiering Terrorisme (WWFT). Verder geldt hier een creditcheck voor de borgsteller.
Nee: de huurder dient de bewoner te zijn. De huurovereenkomst bevat dus alleen de gegevens van de huurder. Iemand anders kan dus niet de huurder zijn.

Hoe maak ik kans op een appartement?
Belangstellenden kunnen zich inschrijven. Potentiële kandidaten kunnen, nadat hierom gevraagd wordt de gevraagde stukken aanleveren. Het kan zijn dat je eerst op de reservelijst wordt geplaatst. Je wordt hier over geïnformeerd. Alle geïnteresseerden worden geïnformeerd over de uitkomst.

Over de toewijzingsprocedure kan niet worden gecorrespondeerd. Alle rechten zijn in deze voorbehouden aan de verhuurder.

Zijn er, naast de maandhuur, nog andere kosten?
Naast de maandhuur betaal je als huurder nog aanvullende servicekosten. De servicekosten zijn op basis van voorschot en bedragen bij aanvang € 87,50 per maand. Hierin zit bijvoorbeeld inbegrepen de schoonmaakkosten voor de algemene ruimtes in het appartementencomplex. Daarnaast worden er kosten in rekening gebracht voor algemene systemen. Er worden ook kosten voor de stoffering en afwerking in rekening gebracht, deze bedragen € 110,86.

Zelf dien je te zorgen dat je je aansluit voor elektra en water (de appartementen hebben geen gas) en indien gewenst een abonnement afsluit voor internet, telefonie of televisie.

Ook moet er een waarborgsom betalen. Deze bedraagt twee keer de maandhuur.

Huren
Om in aanmerking te komen om te huren in Het Plein, is het noodzakelijk dat elke potentiële huurder een aantal documenten aanlevert. Er wordt standaard een creditcheck uitgevoerd.

Om na de eerste selectie in aanmerking te komen voor een appartement, krijgt u van Estatum makelaardij de uitnodiging de volgende documenten via een beveiligde omgeving aan te leveren;

Algemeen
– Een geldig identiteitsbewijs

Indien in loondienst
– Werkgeversverklaring
– Loonstroken van de laatste maand
– Bankafschrift met de meest recente salarisbetalingen

Indien zelfstandig ondernemer
– Balans, winst- en verliesrekening over de twee meest recente volledige boekjaren
– Bankafschrift met de drie meest recente salarisbetalingen
– Accountantsverklaring
– Belastingaangifte van twee meest recente jaren
– Uittreksel uit het Kamer van Koophandel register

Bij pensionering of uitkering ontvangen wij graag een jaaropgave en een afschrift van de meest recente bankbetaling.

Inschrijven

Inschrijven kan via de project website pleinensluis of de website van de makelaar.

Dit woningtype betreft een maisonnette (2 verdiepingen met een interne trap) en heeft een ruime buitenruimte in de vorm van een terras op het zuiden, bij de voordeur.

Via de hal met een apart toilet kom je direct in de woonkamer met open keuken. Vanuit de woonkamer is er een open trap naar de verdieping, waar 2 slaapkamers, een badkamer en een ruime berging zijn.

Alle woningen worden zeer compleet afgewerkt opgeleverd, met inbouwkeuken, complete badkamer, laminaatvloeren en glasvezel behang. Dit betekent dat nieuwe huurders, zonder verder te hoeven klussen, direct de woning kunnen betrekken. Op de projectsite staat het afwerkniveau van de woning uitgebreid omschreven.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 830 per maand (servicekosten onbekend)
Waarborgsom
€ 2.056 eenmalig
Huurovereenkomst
Onbepaalde tijd
Aangeboden sinds
14 mei 2022
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort appartement
Maisonnette (appartement)
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2022

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
74 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
24 m²
Inhoud
257 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Gelegen op
1e woonlaag
Voorzieningen
Glasvezelkabel, lift, mechanische ventilatie, TV kabel en zonnepanelen

Energie

Energielabel
A+++ Wat betekent dit?
Isolatie
Volledig geïsoleerd
Verwarming
Gehele vloerverwarming en warmtepomp
Warm water
Cv-ketel

Buitenruimte

Ligging
In centrum
Balkon/dakterras
Dakterras aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Plein 44

€ 830 /mnd