Hoekstraat 45 6116 AW Roosteren

€ 760 /mnd

Omschrijving

Residentie Maesland Burcht
In het historisch waardevolle hotelgebouw de Maesland Burcht in Roosteren zijn in samenwerking met Zorg & Co 26 zorgsuites voor senioren gerealiseerd. Vanaf augustus 2022 is het mogelijk om met een zorgvraag zelfstandig in een van de zorgsuites te wonen. Ook zijn er nog een aantal appartementen beschikbaar waar geen zorgvraag benodigd is. De Maesland Burcht ligt op een prachtige locatie aan de rand van de dorpskern en omringd door natuur, naast een hotel met restaurant. Bovendien zijn er diverse tuinen en terrassen.
In ‘Residentie Maesland Burcht’ hebben we 4 etages waar onze bewoners van de zorgsuites kunnen vertoeven. Op de begane grond bevinden zich alle gemeenschappelijke ruimtes zoals de huiskamer met open keuken en uitzicht op de tuin en terrassen, de (mindervalide) toiletten, twee respijtkamers, de zuster post, ontvangstruimte, berging e.d. Alle zorgsuites en appartementen zijn bereikbaar via de lift.

Zorgsuites
De zorgsuites zijn tussen de 35 m² en 40 m²en van diverse aanpassingen voorzien. De zorgsuites worden gemaakt aan senioren met een zorgvraag die deels of volledig ontzorgd willen worden. Er is voldoende ruimte voor de draaicirkel van een eventuele rolstoel. Daarnaast is er een liftservice, een gemeenschappelijke ruimte en tuin, en zijn er meerdere parkeerplaatsen beschikbaar. De geïndiceerde zorgvraag wordt vervuld door Zorg&Co. De 24-uurs aanwezigheid van een zorgteam in combinatie met diverse ondersteunende faciliteiten als een maaltijden- was- en strijkservice dragen bij aan het vermogen van iedere bewoner om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en datgene wat men zelf niet meer kan of wil uitvoeren uit handen te geven.
(Huurprijzen van de zorgsuites starten vanaf €760,00 exclusief GWE)

Appartementen
De in totaal zeven appartementen zijn vrij toegankelijk, hier is dus geen indicatie voor nodig. De appartementen zijn bedoeld voor ouderen/echtparen die kleiner willen gaan wonen en evt. op termijn wel een zorgindicatie krijgen. De appartementen liggen allen op de begane grond, op één na, deze is inmiddels verhuurd. De appartementen hebben een eigen brievenbus in de centrale hal en bewoners kunnen daar zelf hun post ophalen. Op dit moment zijn er nog drie beschikbare appartementen.
(Huurprijzen van de appartementen variëren tussen de €1200,00 en €1300,00 exclusief GWE)

Activiteiten
Zorg & Co zal regelmatig activiteiten organiseren bij ‘Residentie Maesland Burcht’ in de gemeenschappelijke ruimte. Deze activiteiten sluiten aan bij de seizoenen, feestdagen en wensen en behoeften van onze bewoners. Tevens werken we hierin desgewenst samen met de eigenaren/personeel van hotel- restaurant de Roosterhoeve.

Tevens zullen zij dagelijks inspelen op de behoeften van de bewoners. Door samen met hen af te stemmen welke activiteiten ze willen doen houden de bewoners de regie over hun leven zo veel mogelijk in stand. En ook dit is van belang in het licht van welzijn. Daarom verstaan zij onder ‘dagbesteding’ ook de dagelijkse dingen zoals koken, de was, een handje helpen in de tuin of een wandelingetje maken naar de paardenweide. Deze activiteiten hebben onze bewoners thuis ook altijd gedaan en dit kan vaak een voldaan en plezierig gevoel geven.

Visie zorg
In de visie én werkwijze van Zorg&Co delen bewoners van het gebouw waar dat mogelijk is onderdelen van de accommodatie met andere dorpsbewoners. Er moet niet alleen goed gewoond, maar ook graag gewerkt kunnen worden - denk aan flexplekken voor zzp-ers; geleerd kunnen worden - praktijkleerplaatsen voor leerlingen- ; en ruimte zijn voor horeca, cultuur en kunst. In elke woonzorglocatie komt dit op een unieke wijze tot stand. Zo is Residentie Maesland Burcht uniek in de directe nabijheid van het hotel en restaurant De Roosterhoeve gelegen en worden bovengenoemde aspecten en sociale cohesie ten dele in gezamenlijkheid uitgevoerd. Op die manier willen wij op elke plek een optimaal gebruik van het gebouw realiseren als centrale ontmoetingsplek in het dorp en/of de omgeving en werken wij samen aan activiteiten voor en door de wijk. Door de levendigheid in het gebouw en haar omgeving wordt eenzaamheid bestreden; is er meer ruimte voor zingeving; aandacht voor positieve gezondheid en welzijnsaspecten en dientengevolge op termijn een lagere zorgvraag. Kortom, gezond leven voor meerdere doelgroepen in de samenleving.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op
0475-331133

Kenmerken

Huurprijs
€ 760 per maand (servicekosten onbekend)
Waarborgsom
Geen
Aangeboden sinds
Soort appartement
Galerijflat (appartement)
Oppervlakte
45 m² wonen
Aantal kamers
1 kamer (1 slaapkamer)
Inhoud
90 m³
Energielabel
C Wat betekent dit?
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1980

Betrokken makelaar

AB & P Vaassen

Bel 0475-331133

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Hoekstraat 45

€ 760 /mnd