• Verhuurd

Kerkgracht 4 1354 AL Almere

Uitgelichte kenmerken

  • 63 m² wonen
  • 1 slaapkamer
€ 1.150 /mnd

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
6 oktober 2022
Verhuurdatum
18 november 2022
Looptijd
6 weken

Omschrijving

De inschrijving is gestart voor de huur van 11 energiezuinige appartementen voorzien van inbouwkeuken, badkamer en PVC-vloer.

Inschrijven kan alleen via de “plan een bezichting” knop op Funda.

In Almere Haven, op de hoek Kerkgracht / Kerkstraat, worden 11 energiezuinige appartementen gerealiseerd. De bouw is vrijwel gereed. Er zijn een twee- en drie-kamer appartementen beschikbaar. De woningen op de verdiepingen hebben allemaal een balkon.

De entree van de woningen is aan de Kerkstraat gelegen. Eén van de woningen op de begane grond heeft een eigen entree aan de Kerkgracht. Een deel van de woningen kijkt uit op de Kerkgracht en een deel is meer naar de achterzijde georiënteerd. Gratis parkeren kan in het omliggende openbaar gebied.

De appartementen variëren in grootte van ca 46 m² tot 72 m² gebruiksvloeroppervlak. De luxe afgewerkte appartementen hebben een complete inbouwkeuken en zijn voorzien van een PVC vloerbedekking en witte wandafwerking. Dit betekent dat nieuwe huurders, zonder verder te hoeven klussen, direct de woning kunnen betrekken.

Bijgaande foto’s zijn impressies van de diverse appartementstypen in het complex als voorbeeld van het afwerkingsniveau.

De meeste woningen beschikken over een eigen fietsenberging op de begane grond.
De woningen zijn zeer energiezuinig gebouwd en beschikken allen over een warmtepomp, een Warmte-Terugwin-Unit, vloerverwarming welke ook kan koelen en 4 zonnepanelen. Hier is het nog zuinig stoken. Alle woningen hebben energie labels van A+ tot A+++.
De appartementen beschikken niet over een gasaansluiting. Huurders dienen zelf een contract af te sluiten voor water en elektra en de gewenste glasvezel of kabel aansluiting.

Servicekosten
De servicekosten zijn voor alle appartementen € 50,- per maand. In de servicekosten zit bijvoorbeeld schoonmaakkosten algemene ruimtes en ramen lappen en het onderhoud van de warmtepomp en WTW-unit.

Planning
Op dit moment zijn de woningen zo goed als gereed. Wij verwachten dat de eerste bewoners in overleg tussen 15 oktober en 1 november 2022 hun intrek kunnen nemen in de nieuwe woningen.

Komt er een kijkdag voor potentiële huurders?
Nee, er komt geen open dag.
Geselecteerde kandidaten wordt nadat de relevante documenten zijn ontvangen en goedgekeurd de mogelijkheid geboden het appartement te bekijken.

Hoe maak ik kans op een appartement?
Belangstellenden kunnen zich inschrijven. Dit kan alleen via Funda, via de contactpagina van het appartement waarvoor je je in wilt schrijven. Je ontvangt daarna een inschrijfformulier. Andere aanvragen worden NIET in behandeling genomen. Potentiële kandidaten kunnen, nadat hierom gevraagd wordt de gevraagde stukken aanleveren. Het kan zijn dat je eerst op de reservelijst wordt geplaatst. Alle geïnteresseerden worden geïnformeerd over de uitkomst.

Over de toewijzingsprocedure kan niet worden gecorrespondeerd. Alle rechten zijn in deze voorbehouden aan de verhuurder.

Zijn er, naast de maandhuur, nog andere kosten?
Naast de maandhuur betaal je als huurder nog aanvullende servicekosten. De servicekosten zijn op basis van voorschot en bedragen bij aanvang € 50,00 per maand. Hierin zit bijvoorbeeld inbegrepen de schoonmaakkosten voor de algemene ruimtes van het appartementencomplex. Daarnaast worden er kosten in rekening gebracht voor algemene systemen.
Zelf dien je te zorgen dat je je aansluit voor elektra en water (de appartementen hebben geen gas) en indien gewenst een abonnement afsluit voor internet, telefonie of televisie.

Ook moet je een waarborgsom betalen. Deze bedraagt twee keer de maandhuur plus servicekosten.

Geldt er een inkomenseis?
Ja, om te kunnen huren heeft u een vast inkomen, dat wil zeggen een arbeidscontract voor onbepaalde tijd of tenminste een intentieverklaring van uw werkgever, u bent tenminste twee jaar zelfstandig ondernemer, of u geniet een (vaste) uitkering. Door verhuurder is een inkomenseis vastgesteld van dertig keer de maandhuur plus servicekosten aan netto jaar inkomen inclusief vakantiegeld en dertiende maand. Vaste lasten als alimentatie dienen in mindering te worden gebracht. Dit betekent dat bij bijvoorbeeld een maandverplichting van € 1.100,- inclusief servicekosten, een jaar inkomenseis geldt van € 33.000,- netto.
Er wordt gecontroleerd of het opgegeven inkomen klopt en er wordt gecontroleerd conform de Wet ter voorkoming Witwassen en Financiering Terrorisme (WWFT). Verder wordt er een creditcheck uitgevoerd.

Huren
Om in aanmerking te komen om te huren in dit complex, is het noodzakelijk dat elke potentiële huurder een aantal documenten aanlevert.

Om na de eerste selectie in aanmerking te komen voor een appartement, krijgt u van Estatum makelaardij de uitnodiging de volgende documenten aan te leveren;

Algemeen:
– Een geldig identiteitsbewijs

Indien in loondienst:
– Werkgeversverklaring
– UWV inkomensoverzicht (inloggen UWV)
– Bankafschrift met de meest recente salarisbetaling

Indien zelfstandig ondernemer:
– Balans, winst- en verliesrekening over de twee meest recente volledige boekjaren
– Bankafschrift met de drie meest recente salarisbetalingen
– Accountantsverklaring
– Belastingaangifte van twee meest recente jaren
– Uittreksel uit het Kamer van Koophandel register

Bij pensionering of uitkering ontvangen wij graag een jaaropgave en een afschrift van de meest recente bankbetaling.

Inschrijven
Inschrijven kan alleen via de “plan een bezichting” knop op Funda.

Locatie

De appartementen liggen vrijwel in het centrum van Almere Haven en de winkels voor de dagelijkse boodschappen zijn te vinden in de directe omgeving. De gezellige 'Havenkom' met alle horecagelegenheden en het strand vind je ook in de buurt en ook het busstation is op loopafstand.

Almere
Almere, stad van verrassingen
Gelegen aan het Markermeer, IJmeer en Gooimeer ligt Almere. Het vele water en de uitgestrekte, jonge natuur bieden allerlei mogelijkheden voor recreatiesporten. Of u nu wilt fietsen, wandelen, skeeleren, zwemmen, varen, windsurfen of vissen. Hoger onderwijs en een internationale school vindt u ook gewoon in Almere.

Deze informatie is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, doch voor de juistheid en volledigheid daarvan kan niet worden ingestaan. Estatum makelaardij is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie over producten en diensten die door Estatum makelaardij worden aangeboden. Wijzigingen kunnen worden aangebracht zonder voorafgaande mededeling, ook de teksten en informatie op Funda.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 1.150 per maand (exclusief servicekosten à € 50,00 /mnd)
Waarborgsom
€ 2.400 eenmalig
Huurovereenkomst
Onbepaalde tijd
Status
Verhuurd

Bouw

Soort appartement
Benedenwoning (appartement)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2022
Specifiek
Gedeeltelijk gestoffeerd
Soort dak
Plat dak bedekt met bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
63 m²
Externe bergruimte
3 m²
Inhoud
208 m³

Indeling

Aantal kamers
1 kamer (1 slaapkamer)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Douche
Aantal woonlagen
1 woonlaag
Gelegen op
Begane grond
Voorzieningen
Balansventilatie, glasvezelkabel, TV kabel en zonnepanelen

Energie

Energielabel
A++ Wat betekent dit?
Isolatie
Volledig geïsoleerd
Verwarming
Gehele vloerverwarming, warmte terugwininstallatie en warmtepomp
Warm water
Zonneboiler

Buitenruimte

Ligging
In centrum

Bergruimte

Schuur/berging
Box
Voorzieningen
Elektra
Isolatie
Volledig geïsoleerd

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren

Betrokken makelaar

NVM verhuurmakelaar

Estatum makelaardij

Bel 036 5490628

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.