• Verhuurd

Blauwe Berg 15 M 1625 NT Hoorn (NH)

Uitgelichte kenmerken

  • 99 m² wonen
  • 2 slaapkamers
€ 1.290 /mnd

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
7 mei 2021
Verhuurdatum
31 mei 2021
Looptijd
3 weken

Omschrijving

ZEER LUXE APPARTEMENT TE HUUR MET EIGEN PRIVÉ PARKEERPLAATS EN BERGING

Wellicht heeft de ontwikkeling van het terrein ‘Missiehuis’ aan de rand van Hoorn uw aandacht al eens gehad. Een nieuwe aanvulling is dat er één woongebouw (van 35 appartementen) volledig tot huur bestemd is! Het betreft hier blok D dat in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd is.

Per 1 juni a.s. komt er op de 1e etage een 3-kamer appartement beschikbaar!

IN HET KORT:
- Woonoppervlakte 99 m2
- 3 kamers (2 slaapkamers)
- Servicekosten EU 60,- per maand
- Afgewerkt met luxe keuken en sanitair
- PVC-vloer met vloerverwarming
- Warmtepomp en zonnepanelen tegen maandelijkse betaling van EU 137,60 (indien meer energie wordt verbruikt dan door zonnepanelen kan worden geleverd is aansluiting energiebedrijf benodigd)
- Huurcontract voor minimale duur van 2 jaar
- Financiële check door verhuurder

Als het project u nog niet bekend is: Een historische locatie in groene omgeving, aan de rand van Hoorn, vlakbij het gezellige stadscentrum, sportgelegenheden, Markermeer, NS-station, uitvalswegen en vele gemakken meer.

Het huur appartement is van vergelijkbare luxe en indeling als de koopwoningen. Én meer! Het appartement heeft 2 slaapkamers en is ingericht met een luxe open keuken en apparatuur, moderne sanitaire voorzieningen, en afgewerkt met fraaie PVC-vloerbedekking. Het appartement heeft zijn eigen grote balkon grenzend aan de woonkamer en in de onderbouw een eigen parkeerplaats en berging. Vanzelfsprekend kunnen alle verdiepingen met een lift bereikt worden.

En zoals het in deze tijd hoort, zeer energievriendelijk! Vloerverwarming en warmwatervoorziening middels warmtepomp, elektriciteit ontstaan uit zonnepanelen, optimale isolatie van vloer, muur, glas en dak.

Kortom, een zeer luxe huur appartement voor vele doelgroepen toegankelijk!

ALGEMENE INFORMATIE MISSIEHUIS
Ontwikkeling terrein Missiehuis
Waar het Missiehuis ooit een hechte geloofsgemeenschap vormde, met open armen naar de samenleving, wordt het terrein nu ingericht als leef- en verblijfsgebied voor diverse doelgroepen. Met het monumentale gebouw als kloppend hart wordt thans gebouwd aan een luxe appartementengebouw (onderdeel van 4 soortgelijke gebouwen) met in totaal 35 luxe huurappartementen.

Aan de Berkhouterweg krijgt Hoorn met het Missiehuis een statige entree. De zorgvuldig ingedeelde en ingerichte tuinen omringen het historische gebouw en de woonblokken. Verrassend en divers, perfect in harmonie met de geschiedenis, de omgeving en elkaar. Een levendig landgoed. Groen en sereen. Stemmen zullen weerklinken in de kapel, waar plaatsgemaakt wordt voor kleinschalige horeca. Jonge mensen, vol verwachtingen en dromen, worden voorbereid op hun maatschappelijk leven. Net als vroeger.

Ligging
Het Missiehuis ligt aan de rand van Hoorn. Dichtbij het Markermeer, het gezellige stadscentrum en het monumentale NS station, waar u binnen het kwartier naartoe wandelt. De op slechts een paar autominuten bereikbare A7 brengt u snel naar Enkhuizen en verbindt u via Lelystad met centraal Nederland. Purmerend, Zaanstad en Amsterdam bereikt u via het Rijkssnelwegennet. Het uitgebreide netwerk van provinciale wegen brengt u in no-time naar Alkmaar, Heerhugowaard en verder.

Voorzieningen
Het Missiehuis was vroeger zelfvoorzienend, moderne huishoudens gaan voor de dagelijkse boodschappen naar de supermarkten en vers winkels om de spreekwoordelijke hoek. De (para-)medische voorzieningen zijn uitstekend geregeld, net als openbaar vervoer. Kinderopvang, basis- en voortgezet onderwijs, sport en spel in al haar variaties. De overdekte ijsbaan zorgt voor schaatsplezier. Buitensporters vermaken zich op de sportvelden, de golfbanen, de tenniscourts en op het water.

Elk appartement krijgt een eigen buitenruimte, een eigen privé parkeerplaats en een inpandige berging. Duurzaam bouwen begint al bij het ontwerp van het gebouw, daarom is voor dit project gekozen om alle woningen gasloos op te leveren.

Het Missiehuis zelf krijgt de volgende invulling:
• kleinschalige horeca (in de kapel van het Missiehuis)
• een middelbare particuliere school
• 25 kleinschalige appartementen

Wonen tussen het groen
Het parkachtige landgoed van het Missiehuis staat vol met juweeltjes. Geen strak aangelegd park maar een uitgekiende invulling met waterpartijen, kruidenruigte en bosschages. Grasvelden en enkele zeldzame bomen benadrukken het historische karakter van de omgeving. Hierdoor wordt het een monumentale en hoogwaardige verblijfplaats die aansluit bij het Missiehuis.

Groen in al haar facetten
Bij een rijke historie en hedendaagse nieuwbouw behoort natuurlijk ook een visie op de toekomst. Duurzaamheid in de keuze van materialen. Isolatie en ventilatie, hang- en sluitwerk en moderne installaties brengen de 'footprint' op ons milieu tot bijna nihil. De woonblokken worden gasloos opgeleverd, bijna een vanzelfsprekendheid anno 2020! Zonnepanelen en warmtepompen verwarmen, verkoelen en voorzien in warm water, alles energieneutraal. Deze duurzame installaties worden geleverd door Eteck, tegen een vast bedrag per maand. U kiest uw eigen energieleverancier voor uw overige elektrabehoefte, zoals verlichting en koken.

Een bijzondere ambiance
De transparante en comfortabele appartementen zijn verdeeld over vier woonblokken. Qua vorm zijn het twee verschillende gebouwen, langwerpig en vierkant. Maar de vierkante blokken verschillen onderling ook in hoogte. Qua beleving ontstaan er daardoor steeds andere perspectieven.
De architect beoogde comfortabele appartementen, waarin binnen en buiten ruim samenkomen. De gevelpanelen van gekantelde baksteen, met de reliëfzijde naar voren, zijn een knipoog naar het metselwerk van het Missiehuis.

Het resultaat? Missiehuis Hoorn; een ontspannen woonpark waar bewoners, bezoekers en gebruikers van het landgoed optimaal kunnen genieten van comfort en klasse, de ontmoeting tussen buiten en binnen en de bijzondere ambiance.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 1.290 per maand (servicekosten onbekend)
Waarborgsom
€ 2.580 eenmalig
Huurovereenkomst
Onbepaalde tijd
Status
Verhuurd

Bouw

Soort appartement
Galerijflat
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2020

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
99 m²
Inhoud
325 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Douche
Aantal woonlagen
1 woonlaag
Voorzieningen
Lift en zonnepanelen

Energie

Energielabel
A Wat betekent dit?
Verwarming
Gehele vloerverwarming en warmtepomp

Buitenruimte

Balkon/dakterras
Balkon aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Box

Garage

Soort garage
Inpandig, parkeerkelder en parkeerplaats
Capaciteit
1 auto

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op afgesloten terrein, openbaar parkeren en parkeergarage

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.