• Verhuurd

Kerkstraat 2 5961 GD Horst

Uitgelichte kenmerken

  • 131 m² wonen
  • 5 slaapkamers
€ 1.350 /mnd

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
22 april 2024
Verhuurdatum
27 mei 2024
Looptijd
5 weken

Omschrijving

Wonen in het “ centrum van Horst “ in een bovenwoning met karakter!
Een top bovenwoning die zich kenmerkt door de afmetingen, 131 m2 woonoppervlakte, ruime woonkamer, keuken en dakterras op de eerste verdieping. De tweede verdieping heeft maar liefst vier slaapkamers met de mogelijkheid tot een vijfde slaapkamer, een badkamer en balkon. Deze bovenwoning is onlangs grotendeels gerenoveerd. Een unieke kans om in het centrum van Horst te huren. U heeft zicht op zowel het Lambertusplein als de Kerkstraat. Een heerlijke plek om te wonen!

Indeling:

Begane grond:
Op de begane grond zijn de entree en de hal van de bovenwoning. Naast de entree is een externe berging gelegen. Deze is ideaal voor het plaatsen van de fiets.

Eerste verdieping:
Via de trap kom je op de centrale overloop. De centrale overloop biedt toegang tot de woonkamer, keuken, toiletruimte, meterkast en een aparte bergkast.
De woonkamer heeft een tegelvloer en uitzicht op het Lambertusplein en de Kerkstraat. Vanuit de woonkamer is het dakterras van circa 30 m2 te bereiken.
De keuken heeft een eenvoudig keukenblok met vier onder- en vier bovenkasten. Ook is de CV aanwezig. De toiletruimte is deels betegeld en heeft een staand toilet met fonteintje.

Tweede verdieping:
Via de trap kom je op de centrale overloop van de tweede verdieping. Deze biedt toegang tot maar liefst vier slaapkamers en de mogelijkheid om een extra slaapkamer te creëren. Bijna alle slaapkamers hebben een vaste kast. Ook is er een vaste kast aanwezig op de overloop. De kamers zijn circa 14 m2, 7 m2, 8 m2, 7 m2 en 15 m2 groot. De grootste slaapkamer heeft toegang tot het balkon. De badkamer is volledig betegeld en heeft een ligbad, inloopdouche, toilet en vaste wastafel.

Zolder:
Vanuit de overloop van de tweede verdieping is de zolder middels een vlizotrap te bereiken. Deze ruimte is ideaal voor het opslaan van diverse spullen.

Bijzonderheden:
- Huurprijs is € 1.350,- per maand;
- Borg minimaal 1 x de maandhuur;
- Onder voorbehoud goedkeuring eigenaar;
- Huisdieren in overleg;
- Vereisten kandidaat huurder: Minimaal bruto inkomen is 3 x de maandhuur.

U kunt uw interesse kenbaar maken via ons kantoor, waarna we mogelijk een bezichtiging met u plannen. Nadat u een eventuele huurtoezegging doet zal er alvorens goedkeuring aan de eigenaar te vragen een screening plaatsvinden.

Hierbij worden de volgende zaken gescreend:
-ID check;
-Kredietwaardigheidscheck Focum;
-Kredietwaardigheidscheck EDR;
-Integriteitsverklaring;
-Bewijs van inkomen;
-Verhuurdersverklaring;
-Werkgeversverklaring.

Deze screening vindt vertrouwelijk plaats via onze partner NVM Woontoets (Validata Group).

Werkwijze bij het aanbieden van huurwoningen ter voorkoming van woondiscriminatie:

In het kader van de Wet goed verhuurderschap dienen wij als verhuurbemiddelaar bij het aanbieden van huurwoningen te beschikken over een werkwijze die gericht is op het voorkomen van woondiscriminatie. Hieronder omschrijven wij de werkwijze van ons kantoor.

Verbod tot discriminatie
Als wij een huurder kiezen, maken wij geen onderscheid op basis van ras, geloofsovertuiging, politieke overtuiging, geslacht, nationaliteit, seksuele gerichtheid, burgerlijke staat, handicap of chronische ziekte.

Wat wij vragen aan gegevens:
Wat wij kunnen opvragen van de kandidaten is: uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, legitimatiebewijs, samenstelling van het gezin, bron en hoogte van het inkomen (met bewijsstukken), huurprijs huidige huurwoning en/of een verhuurdersverklaring of anderszins.

Wij vragen bovengenoemde gegevens op om deze te gebruiken voor de selectieprocedure. Omwille van de privacy vragen wij deze gegevens pas op nadat de woning is bezichtigd en de selectieprocedure wordt aangevangen.
Wij zullen niet vragen naar etnische of culturele achtergrond, religieuze identiteit, politieke voorkeur, seksuele gerichtheid en/of lichamelijke of geestelijke gezondheid.

Onze selectieprocedure:
Wij hanteren een heldere en transparante selectieprocedure en maken gebruik van objectieve selectiecriteria bij het openbaar aanbieden van de woon- of verblijfsruimte. Hieronder kunt u nalezen hoe wij de selectieprocedure vormgeven.

De selectiecriteria:
Volgorde van aanmelding: het uitgangspunt is dat degene die als eerste reageert, ook als eerste de kans heeft om de woning te bezichtigen. Houd er rekening mee dat bij veel aanmeldingen het kan voorkomen dat niet iedereen wordt uitgenodigd voor een bezichtiging.

Het inkomen: als voor de aangeboden woning een minimale inkomenseis geldt, dan is de hoogte hiervan vermeld in de advertentie. Wij houden rekening met uw inkomen in verhouding tot de huurprijs. Een vastgestelde minimale inkomenseis geeft de verhuurder financiële zekerheid.

Het type inkomen: wij kijken ook naar het type inkomen, zoals bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst voor (on)bepaalde tijd of (zelfstandig) ondernemerschap. Uw inkomstenbron is namelijk relevant voor de verhuurder om uw financiële positie – en daarmee zijn financiële zekerheid – te beoordelen. Ook eventuele andere inkomstbronnen zoals bijvoorbeeld een garantstelling, erfenis en/of alimentatie spelen een rol in deze beoordeling.

Het huurverleden: als u eerder een woning hebt gehuurd, is uw huurgeschiedenis van belang. Kandidaat-huurders met een aantoonbaar positief huurverleden, bijvoorbeeld door middel van een verhuurdersverklaring, bieden de verhuurder enige zekerheid.

Samenstelling huishouden: het is belangrijk dat de samenstelling van de bewoners goed past bij de woning. Wij letten hierop en kijken dus of u alleen- of samenwonend bent, met of zonder kinderen. Zo kunt u (samen) comfortabel wonen, en wordt er ook geprobeerd om overlast en schade te voorkomen.

Toewijzing en huurovereenkomst
Als u de woning wordt toegewezen op basis van de geldende selectiecriteria, dan laten wij u dit uiteraard weten. U krijgt dan een huurovereenkomst aangeboden.

Afwijzingen
Als een kandidaat wordt afgewezen maken wij dit kenbaar aan de kandidaat. Tevens zullen wij motiveren waarom de keuze voor de gekozen kandidaat is gemaakt.

De getroffen maatregelen ter voorkoming van woondiscriminatie:
Ons kantoor is bekend met deze werkwijze en onze verhuurmedewerkers zijn geïnformeerd over de werkwijze. Zij worden hierbij begeleid, zoals bijvoorbeeld door het volgen van relevante cursussen en opleidingen ter voorkoming van woondiscriminatie. Wilt u als kandidaat-huurder meer informatie lezen over het voorkomen van woondiscriminatie? Zie onderstaande links:

Wat zijn de regels tegen discriminatie op de woningmarkt? | Rijksoverheid.nl
Toolkit campagne discriminatie op de woningmarkt | Publicatie | Home | Volkshuisvesting Nederland

Aanpassing werkwijze:
Mocht de ervaring daartoe aanleiding geven, dan zal onze werkwijze in het kader van voortschrijdend inzicht worden aangepast.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 1.350 per maand (geen servicekosten)
Waarborgsom
€ 1.350 eenmalig
Huurovereenkomst
Tijdelijke verhuur
Status
Verhuurd

Bouw

Soort appartement
Bovenwoning (appartement)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1955
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
131 m²
Overige inpandige ruimte
18 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
34 m²
Externe bergruimte
11 m²
Inhoud
527 m³

Indeling

Aantal kamers
10 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Glasvezelkabel en TV kabel

Energie

Energielabel
D Wat betekent dit?
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
HR ketel (gas gestookt combiketel uit 2022, eigendom)

Buitenruimte

Ligging
In centrum
Balkon/dakterras
Dakterras aanwezig, balkon aanwezig en frans balkon aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwde stenen berging

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren

Betrokken makelaar

NVM verhuurmakelaar

InterMakelaars B.V.

Bel 077-3989090

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.