• Verhuurd

Eikenhout 3991 PN Houten

Uitgelichte kenmerken

  • 76 m² wonen
  • 2 slaapkamers
€ 1.095 /mnd

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
28 september 2021
Verhuurdatum
3 november 2021
Looptijd
5 weken

Omschrijving

Eikenhout in Houten (Let op alleen verhuur aan senioren, 55+), nog enkele type A2 woningen beschikbaar!

September 2019 heeft het College van Burgermeester en Wethouders Houten ingestemd met het projectplan voor de locatie Eikenhout.

Het plan:
De nieuwbouw zal bestaan uit 80 ouderenappartementen, verdeeld over sociale huur, middenhuur en koop. De appartementen kunnen als volgt onderverdeeld worden:

- 24 sociale huurappartementen;
- 30 appartementen in het middenhuursegment;
- 26 koopappartementen.

De doelgroep:
Project Eikenhout is bestemd voor de doelgroep senioren (55+). Aangezien ouderen steeds langer zelfstandig wonen en mobieler zijn, is het gebouw hierop zoveel mogelijk aangepast.

In de omgeving van Eikenhout zijn faciliteiten die uitermate geschikt zijn voor senioren. Medisch Centrum Leebrug bevindt zich tegenover de bouwlocatie. In dit centrum zijn onder andere een huisartsenpost en apotheek gevestigd.

De binnentuin:
De binnentuin is een belangrijk onderdeel van het planconcept en daarom is het in samenhang met het gebouw ontworpen. De binnentuin loopt door tot het gebouw waardoor er interactie ontstaat tussen de natuurlijke materialen van de gevel en het groen van de prairietuin. De prairietuin kent een natuurlijk evenwicht tussen verschillende planten, grassen en bloemen. De combinatie van deze planten geeft meermaals per jaar een ander kleurenspectrum. Dit zorgt voor een aantrekkelijk beeld, het gehele jaar door.
De binnentuin is onderdeel van het totaalconcept en als zodanig ingericht. Door het bouwvolume zo slank mogelijk te houden, is het bebouwde oppervlak tot een minimum beperkt. Hierdoor blijft het groen (57%) rond het woongebouw beschikbaar voor de bewoners van Eikenhout en haar omgeving.
De inrichting van de binnentuin is uitnodigend en daarmee wordt geprobeerd de toekomstige bewoners en omwonenden met elkaar in contact te laten komen, bijvoorbeeld door gezamenlijk de tuin te onderhouden. Hiermee wordt aangesloten bij de wens van de gemeente Houten om het unieke groene karakter van de stad te behouden en bij te dragen aan de leefomgeving.

Duurzaamheid:
Eikenhout wordt een gasloos (full-electric) woongebouw met de ambitie om het klimaat- en energieneutraal (met een EPC tussen de 0,4 > 0) op te leveren. Hierbij staat het woongenot van de toekomstige bewoners voorop. De belangrijkste criteria die hiervoor gelden zijn: lage woonlasten, hoog wooncomfort en een gegarandeerde toekomstbestendigheid van het woongebouw. Dit wordt bereikt door in de basis een goed geïsoleerde en luchtdichte gebouw- en woningschil, met triple-glas in de kozijnen, te realiseren zodat er minimale warmteopwekking nodig is om de appartementen te verwarmen en deze warmte lange tijd vast te houden.

Interesse?
Heeft u interesse in een woning in Eikenhout, en valt u in de doelgroep (senioren 55+) dan kunt u zich registreren via de projectwebsite: wonenineikenhout .nl.

UPDATE (juni 2021):
De bouw is in 2020 gestart, door bouwbedrijf De Langen van den Berg. De verhuur is inmiddels gestart. De oplevering zal begin 2022 plaatsvinden.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 1.095 per maand (exclusief servicekosten à € 60,00 /mnd)
Waarborgsom
€ 2.300 eenmalig
Huurovereenkomst
Onbepaalde tijd
Status
Verhuurd

Bouw

Soort appartement
Galerijflat (appartement)
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
Na 2020

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
76 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
9 m²
Inhoud
198 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Douche
Aantal woonlagen
1 woonlaag
Gelegen op
2e woonlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar
Isolatie
Volledig geïsoleerd

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk
Balkon/dakterras
Balkon aanwezig

Garage

Soort garage
Parkeerplaats

VvE checklist

Inschrijving KvK
Nee
Jaarlijkse vergadering
Nee
Periodieke bijdrage
Nee
Reservefonds aanwezig
Nee
Onderhoudsplan
Nee
Opstalverzekering
Nee

Betrokken makelaar

VGM NL vastgoedbeheerder

Transition

Bel (+31) 88 126 66 60

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.