Hectorsingel 4 1363 VE Almere

€ 785.000 v.o.n.

Omschrijving

Vrijstaande villa in Almere Poort.

Het betreft een vraagprijs!!

In het hart van het Homeruskwartier te Almere Poort, op een bijzondere hoekkavel en direct gelegen aan de singel, is een vrijstaand woonhuis ontworpen met een hoog architectonisch ambitieniveau.

Het stedenbouwkundig uitgangspunt van de kleine wijk is een Aziatisch aandoende verkaveling met relatief lage woningen in een hoge dichtheid. Dit concept vraagt om een huis dat zowel interne beschutting als ruimtelijkheid biedt.

In de buitenruimte van de kavel wordt de auto geparkeerd en bevindt zich de ingang. Mede daarom is er voor gekozen om de prive buitenruimte op dakniveau te situeren.
Deze keuze beïnvloedt de verdere organisatie.
Je zou kunnen zeggen het omgekeerde van een standaard woning.

In dit geval dus wonen met buitenruimte op de bovenste etage, slapen op de middelste etage en de “zolder” op de begane grond met als groot voordeel dat de “zolder” als volwaardige werk- of praktijkruimte kan worden gebruikt, met een eigen entree, wat ook de nodige fiscale voordelen kan opleveren.
De buitenruimte is verbonden met de tevens hooggelegen woonruimte, die voor een groot deel 5 meter hoog is en waar de toetreding van daglicht vrij spel heeft zonder de privacy nadelig te beïnvloeden.
Door een insnijding in het gebouw-volume vloeit het daglicht verder binnen, ook zonder al te veel privacy prijs te geven en is er verbinding met een klein binnentuintje.
In het introverte midden van de woning bevinden zich de slaapkamers.
De begane grond maakt optimaal contact met de buitenwereld.
De interne schakering van goed geproportioneerde ruimtes met zichtlijnen en interessante onderlinge posities en een gevarieerd woonprogramma, waarop de buitenruimte optimaal wordt betrokken, bieden de eerder genoemde ruimtelijkheid. Ook is er nog speelruimte om tot andere ruimte indelingen te komen. Negen kamers zijn mogelijk.

Op de betonnen fundering, waarin een ruime en hoge kelder is opgenomen, wordt de hoofddraagconstructie gemonteerd, die bestaat uit CLT( Cross Laminated Timber), een duurzame massief houten draagconstructie. Hierdoor wordt 73,4-ton CO2 bespaart omdat koolstofdioxide langdurig in het hout wordt vastgehouden en onttrokken aan de atmosfeer. Deze constructie wordt bekleed met een tevens houten gevelbekleding, vanzelfsprekend allemaal FSC gekeurd en met een isolatie waarde, van daken en wanden, van Rc6. Het damp-open karakter en het bijzonder accumulerend vermogen van de houtconstructie biedt een heel aangenaam binnenklimaat, dat bovendien energiezuinig is.

De woning wordt aangeboden als casco, dus aan de buitenkant volledig afgewerkt. De toekomstige bewoners moeten zelf zorgen voor de binnenafwerking incl. de gebouwinstallaties.
Door de flexibiliteit die de houtconstructie levert kan de binnenafwerking optimaal worden afgestemd op de individuele wensen van de toekomstige bewoners. Deze afwerking kan, desgewenst, in samenwerking met of onder leiding van de architect tot stand komen.

Bijzonderheden:
- Onder architectuur gebouwde woning en nog geheel naar eigen smaak in te delen;
- Aparte bedrijfsruimte mogelijk;
- Woning voorzien van een kelder;
- Zeer energiezuinig;
- parkeren op eigen erf;
- Energielabel A

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren je om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen of je door een eigen NVM makelaar te laten bijstaan.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 785.000 vrij op naam
Vraagprijs per m²
€ 3.384
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2021
Soort dak
Plat dak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
232 m²
Overige inpandige ruimte
20 m²
Perceel
209 m²
Inhoud
640 m³

Indeling

Aantal kamers
10 kamers (6 slaapkamers)
Aantal woonlagen
3 woonlagen en een kelder

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar
Isolatie
Volledig geïsoleerd
Verwarming
Stadsverwarming
Warm water
Centrale voorziening

Kadastrale gegevens

ALMERE W 2185
Kadastrale kaart
Oppervlakte
209 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, voortuin en zijtuin
Achtertuin
60 m² (5 meter diep en 12 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuidwesten bereikbaar via achterom
Balkon/dakterras
Dakterras aanwezig

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein en openbaar parkeren