De Surmontstraat 54 1181 RZ Amstelveen Elsrijk West

Uitgelichte kenmerken

  • 92 m² wonen
  • 147 m² perceel
  • 4 slaapkamers

Open Huis

  1. Zaterdag 10 december van 11:00 tot 15:00

Omschrijving

In de geliefde woonwijk “Elsrijk” gelegen karakteristieke dertiger jaren hoekwoning met sfeervolle woonkamer-en-suite. De lichte drie-onder-1-kap woning beschikt onder andere over vier slaapkamers en een separate keuken. De zolderverdieping is bereikbaar via een vaste trap. Dit familiehuis is met liefde onderhouden op een manier die het authentieke karakter intact heeft gelaten. Het is een comfortabel eigentijds huis met desgewenst nog uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst.

Het huidige officiële woonoppervlak is 80 m2, maar dit is exclusief de tweede verdieping. Het totale gebruiksoppervlak is 92 m2.

Het huis staat op eigen grond en ligt perfect op de zon. De achtertuin oost-zuid en de voortuin west-zuid. Dat betekent de dag beginnen met ontbijten in de zon in de achtertuin, aan het eind van de dag om 17.00 uur verhuizen naar de voortuin waar de zon al enige uren schijnt en van 19.00-20.00 uur natafelen in de ondergaande zon die invalt in de achtertuin via de zijkant.

** FOR ENGLISH SEE BELOW **

Indeling:
De entree van de woning heeft nog de originele wandbetegeling en is bereikbaar via een mooie authentieke voordeur. Vanuit de entree is de hal bereikbaar waarin het toilet, de trap naar de eerste verdieping, een trapkast en de toegangsdeuren naar de keuken en woonkamer. De voortuin is voorzien van bestrating en een border met een meerstammige sering.

De woonkamer, type kamer-en-suite, bestaat uit een zitmaker aan de voorzijde en een eetkamer aan de achterzijde, welke door sfeervolle originele glas-in-lood schuifdeuren met elkaar verbonden zijn. Naast de schuifdeuren zijn in beide kamers vaste kasten met originele paneeldeuren aanwezig. De zitkamer is voorzien van een sfeervolle erker met de originele glas-in-lood bovenramen, gevat in dubbel glas. De eetkamer biedt via openslaande deuren toegang tot de achtertuin. Zowel de zit- als de eetkamer zijn voorzien van een houten parketvloer en strak gestuukte wanden.

De separate keuken beschikt aan een zijde over een keukenblok met originele bovenkasten. De onderkasten en het terrazzo werkblad zijn in authentieke stijl. De keuken is voorzien van een vijfpits-gaskookplaat, een afzuigunit, een combi-oven/magnetron, een koelkast met vriesvakje en een vaatwasser. Ook is er een toegangsdeur naar de achtertuin.

De verzorgde achtertuin ligt op het oosten en zuiden. Door de hoekligging is het perceel breder dan de woning en is er ook een zij tuin aanwezig. De beschutte achtertuin is voorzien van bestrating en diverse borders met vaste beplanting. Achterin de tuin is een stenen berging aanwezig. De achtertuin is tevens via de zij tuin toegankelijk.

De overloop op de eerste verdieping biedt toegang tot drie slaapkamers en de badkamer. De drie slaapkamers zijn voorzien van vaste kasten. Ook op de eerste verdieping ligt een houten parketvloer en ook hier zijn, net als op de begane grond, fraaie originele paneeldeuren aanwezig. De badkamer heeft de originele terrazzovloer en idem wandtegels. Er is een ligbad met douche, een wastafel en een bidet. Een raam zorgt voor daglichttoetreding en natuurlijke ventilatie.

Vanaf de overloop is via een vaste trap de tweede verdieping bereikbaar. Deze verdieping bestaat uit een overloop met toegang tot twee bergingen en een kast met de c.v.-installatie. Daarnaast is er een opstelling voor de wasmachine en een toegang tot de vierde slaapkamer, met daarin aan twee kanten bergruimte achter de knieschotten. De overloop heeft een houten parketvloer, de slaapkamer een vloer van laminaat.
Aan de achterzijde is een dakkapel aangebracht. De mogelijkheid bestaat om een tweede dakkapel (aan de voorzijde) te plaatsen of de verdieping te vergroten met een dakopbouw. In de straat zijn hier meerdere voorbeelden van te zien.

Ligging/bereikbaarheid:
De sfeervolle, groene wijk “Elsrijk” is in de dertiger jaren gebouwd en kenmerkt zich door rustige straten, een kindvriendelijke uitstraling en goed burencontact. De woning ligt op een ideale locatie onder meer nabij het Oude Dorp met veel gezellige horeca en het Stadshart met een diversiteit aan winkels, restaurants, cultuur en uitgaansgelegenheden. Ook zijn er het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Poel met tal van recreatiemogelijkheden, het Heempark De Braak en diverse sportverenigingen en sportscholen. En verder het Amstelveens Poppentheater en het Openluchttheater Elsrijk bij de Kruiskerk. In de omgeving bevinden zich diverse kinderdagverblijven, scholen (o.a. de internationale school) en buitenschoolse opvang.
Op slechts 15 minuten fietsafstand liggen de Zuidas en het VU Medisch centrum. Er zijn diverse openbaar vervoersverbindingen. De A-9 (naar Schiphol) en de Ringweg A-10 zijn binnen afzienbare tijd bereikbaar.

Bijzonderheden:
Deze charmante en sfeervolle woning is voorzien van karakteristieke authentieke details, zoals onder andere een keuken in de jaren ’30 stijl, glas-in-lood ramen, schuifdeuren in de woonkamer, een prachtige erker en paneeldeuren met glas in lood.
Woonoppervlakte 80 m2, exclusief oppervlakte tweede verdieping.
Inhoud van de woning 331 m3
Externe bergruimte 12 m2
Oplevering in overleg.
Bouwjaar 1937.
De woning beschikt over een elektrische installatie met zes groepen en een aardlekschakelaar.
De gehele woning is voorzien van houten kozijnen met dubbele beglazing, inclusief de glas-in-lood ramen. Deze kozijnen met beglazing, ook van de dakkapel, zijn in 2014 vernieuwd, gemaakt naar de originele kozijnen en ramen.
Schilderwerk buiten voor het laatst gedaan in 2020.
De woning beschikt over een eigen c.v.-installatie, merk Atag, bouwjaar 2019.
De woning beschikt over Energielabel E, geldig tot 04-08-2032.
Er is een kleine kelder onder de trap op de begane grond aanwezig.
Kadastraal bekend gemeente Amstelveen, sectie H, nummer 4663, groot 1 are en 47 centiare

Het betreft een woongebied met parkeervergunning. Deze vergunning (maximaal twee auto’s) kan worden aangevraagd bij de gemeente Amstelveen. De kosten per auto bedragen circa 40 euro per jaar. Voor bezoekers geldt via de bewoner een tarief van € 0,25 per uur. Zie voor meer informatie

De woonoppervlakte zoals aangegeven op Funda is de officiële gebruiksoppervlakte wonen gemeten volgens de Branche Brede Meet Instructie (BBMI). Aangezien er op de tweede verdieping niet een minimale vloeroppervlakte van vier m2 is met een minimale hoogte van 2.0 m., mag deze verdieping in zijn geheel niet meegerekend worden bij de officiële woonoppervlakte. Deze verdieping is echter wel in gebruik als woonruimte en de kamer voldoet ook prima als slaapkamer. De totale gebruiksoppervlakte van de woning, met inbegrip van deze verdieping, is 92m2

Wij adviseren u een deskundige NVM-makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Wij treden alleen op voor de verkopende partij en behartigen derhalve niet ook uw belangen

Indien u specifieke wensen omtrent de woning heeft adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen, eventueel door middel van een bouwtechnische keuring

De brochure houdt slechts een uitnodiging in tot het doen van een bod c.q. openen van de onderhandelingen. Er is pas sprake van een bindende overeenkomst na ondertekening van de schriftelijke koopovereenkomst door zowel verkoper als koper

** ENGLISH **

In the popular residential area "Elsrijk" located characteristic 1930s corner house with attractive living room-en-suite. The bright three-under-one-roof house has four bedrooms and a separate kitchen. The attic is accessible via a fixed staircase. This family house has been lovingly maintained in a way that has kept its authentic character intact. It is a comfortable contemporary house with possibilities to expand for the future if desired.

The current official living space is 80 m2, but this does not include the second floor. The total usable area is 92 m2.

The house stands on its own ground and is perfectly located in the sun. The backyard east-south and the front yard west-south. That means starting the day with breakfast in the sun in the backyard, moving at the end of the day at 5 p.m. to the front garden where the sun has been shining for several hours and after dinner from 7-8 p.m. in the setting sun that falls in the backyard. through the side.

Layout:
The entrance of the house still has the original wall tiling and is accessible through a beautiful authentic front door. From the entrance you can reach the hall in which the toilet, the stairs to the first floor, a stair cupboard and the doors to the kitchen and living room. The front garden has pavement and a border with a multi-stem lilac.

The living room, type room-en-suite, consists of a seat maker at the front and a dining room at the rear, which are connected to each other by attractive original stained glass sliding doors. In addition to the sliding doors, both rooms have fitted wardrobes with original panel doors. The sitting room has an attractive bay window with the original stained glass upper windows, set in double glazing. The dining room offers access to the backyard through French doors. Both the sitting and dining room have a wooden parquet floor and tightly plastered walls.

The separate kitchen has a kitchen unit with original wall units on one side. The base units and the terrazzo worktop are in authentic style. The kitchen is equipped with a five-burner gas hob, an extractor unit, a combi oven/microwave, a fridge with freezer compartment and a dishwasher. There is also an access door to the backyard.

The well-kept backyard is located on the east and south. Due to the corner location, the plot is wider than the house and there is also a side garden. The sheltered backyard has paving and various borders with permanent plants. There is a stone shed in the back of the garden. The backyard is also accessible from the side garden.

The landing on the first floor provides access to three bedrooms and the bathroom. The three bedrooms have fitted wardrobes. Also on the first floor is a wooden parquet floor and here too, just like on the ground floor, there are beautiful original panel doors. The bathroom has the original terrazzo floor and wall tiles. There is a bath with shower, washbasin and bidet. A window provides daylight and natural ventilation.

The second floor is accessible from the landing via a fixed staircase. This floor consists of a landing with access to two storage rooms and a cupboard with the central heating system. In addition, there is an arrangement for the washing machine and access to the fourth bedroom, with storage space on two sides behind the knee bulkheads. The landing has a wooden parquet floor, the bedroom has a laminate floor.
A dormer window has been installed at the rear. It is possible to place a second dormer window (at the front) or to enlarge the floor with a roof structure. Several examples of this can be seen in the street.

Location/accessibility:
The attractive, green neighborhood "Elsrijk" was built in the 1930s and is characterized by quiet streets, a child-friendly appearance and good neighborly contact. The house is in an ideal location, including near the Oude Dorp with many cozy restaurants and the Stadshart with a diversity of shops, restaurants, culture and entertainment venues. There are also the Amsterdamse Bos and the Amstelveense Poel with numerous recreational opportunities, the Heempark De Braak and various sports clubs and gyms. And furthermore the Amstelveens Puppet Theater and the Open Air Theater Elsrijk near the Kruiskerk. There are various nurseries, schools (including the international school) and out-of-school care in the area.
The Zuidas and the VU Medical Center are only a 15-minute bike ride away. There are several public transport connections. The A-9 (to Schiphol) and the A-10 ring road can be reached within the foreseeable future.

Particularities:
This charming and atmospheric house is equipped with characteristic authentic details, such as a kitchen in the 1930s style, stained glass windows, sliding doors in the living room, a beautiful bay window and panel doors with stained glass.
Living area 80 m2, excluding the second floor area.
Content of the house 331 m3.
External storage space 12 m2.
Delivery in consultation.
Year of construction 1937.
The house has an electrical installation with six groups and an earth leakage circuit breaker.
The entire house has wooden frames with double glazing, including the stained glass windows. These frames with glazing, also of the dormer window, were renewed in 2014, made after the original frames and windows.
Painting outside last done in 2020.
The house has its own central heating system, brand Atag, year of construction 2019.
The house has Energy label E, valid until 04-08-2032.
There is a small cellar under the stairs on the ground floor.
Cadastral known municipality of Amstelveen, section H, number 4663, large 1 are and 47 centiare.

It is a residential area with parking permit. This permit (maximum two cars) can be requested from the municipality of Amstelveen. The costs per car are approximately 40 euros per year. A rate of € 0.25 per hour applies to visitors via the resident. For more information, see

The living area as stated on Funda is the official residential use area measured according to the Branche Broad Measurement Instruction (BBMI). Since there is not a minimum floor area of four m2 with a minimum height of 2.0 m on the second floor, this floor in its entirety may not be included in the official living area. However, this floor is used as living space and the room is also fine as a bedroom. The total usable area of the house, including this floor, is 92m2

We advise you to engage an expert NVM broker who will guide you through the purchase process. We only act for the selling party and therefore do not represent your interests

If you have specific wishes regarding the property, we advise you to make these known to your purchasing agent in good time and to conduct an independent investigation into this, possibly by means of a building inspection.

The brochure is only an invitation to make an offer or to open negotiations. There is only a binding agreement after the written purchase agreement has been signed by both seller and buyer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 775.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 8.424
Aangeboden sinds
3 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, tussenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1937
Specifiek
Gedeeltelijk gestoffeerd
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
92 m²
Externe bergruimte
5 m²
Perceel
147 m²
Inhoud
331 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad en douche
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
TV kabel

Energie

Energielabel
E Wat betekent dit?
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Gas gestookt combiketel uit 2019, eigendom

Kadastrale gegevens

AMSTELVEEN H 4663
Kadastrale kaart
Oppervlakte
147 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg en in woonwijk
Tuin
Achtertuin en voortuin
Achtertuin
63 m² (9 meter diep en 7 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuidoosten bereikbaar via achterom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande stenen berging

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

De Surmontstraat 54

€ 775.000 k.k.