Kapelstraat 1 6082 AH Buggenum Kern Buggenum

Uitgelichte kenmerken

  • 136 m² wonen
  • 1.545 m² perceel
  • 5 slaapkamers
Blikvanger Wonen op deze toplocatie? Maak een afspraak en overtuig u zelf!

Omschrijving

In een oase van groen en rust ligt dit royale lichte en moderne gezinshuis met zonnige ruime achtertuin, veel privacy, diverse terrassen en een vrijstaande garage met kelder.

Nu de kinderen uit zijn gevlogen, wordt het tijd voor een nieuwe stap. Het huis is bij uitstek geschikt voor een gezin dat behoefte heeft aan ruimte en een fijne veilige tuin om lekker in te kunnen verblijven.
Dit bijzondere onderhoudsvriendelijke en instapklare woonhuis is gelegen op een mooie, vrije en zonnige kavel van 1.545 m². Het houden van kleinvee of een paard aan huis behoort tot de mogelijkheden, aangezien er twee paardenboxen aanwezig zijn.

Dit sfeervolle huis (1970) is in de loop der jaren gemoderniseerd en verbouwd en is een écht gezinshuis met thans 5 slaapkamers, ruime badkamer met inloopdouche, royale woonkeuken met tuincontact, gezellige woonkamer en diverse hobbyruimtes.

De woning is landelijk en centraal gelegen tussen de steden Roermond (op fietsafstand te bereiken) - Maastricht - Venlo en Eindhoven.

Dé ideale woning om uw woondromen werkelijkheid te laten worden!

KELDER:
De garage is geheel onderkelderd en biedt veel mogelijkheden. De overdekte ingang naar de kelder is aan de achterzijde van de garage gelegen.

BEGANE GROND, ENTREE:
De gehele begane grond is voorzien van een moderne tegelvloer met vloerverwarming (m.u.v. van de hal en het toilet). Onder het woonhuis (behoudens aanbouw) bevindt zich een kruipruimte. Het vloerluik treft u aan in de meterkast.
Uiteraard is in de hal ook een garderobe gelegenheid. Een mooi detail is het glas en lood raam naast de entree in de hal.

METERKAST:
De meterkast is in 2008 vernieuwd en bevat een uitgebreide groepenkast. Totaal 10 automaat groepen, 3 aardlekschakelaars en slimme meters. In de woning is tevens de glasvezelaansluiting aanwezig.

WOONKAMER:
Vanuit de hal is de riante woonkamer met aangrenzende moderne woonkeuken bereikbaar. De gezellige L-vormige woonkamer, groot ca. 24m², is voorzien van een mooie tegelvloer met vloerverwarming en de wanden zijn bijpassend afgewerkt. Ook hier treft u een tweetal glas en lood ramen aan in de zijgevel van de woning.

WOONKEUKEN:
Met recht mogen wij deze ruimte een keuken noemen waar gewoond, geleefd en gekookt kan worden.

Centraal op de begane grond is deze riante en vooral lichte woonkeuken gelegen met uitzicht op de prachtige tuin en het terras. Middels twee openslaande tuindeuren is het buiten- en binnenleven met elkaar verbonden tijdens diverse jaargetijden.

In de keuken treft u een L-vormige hoogwaardige keuken opstelling aan met een granieten aanrechtblad en een fraai spoelunit. Veel werkblad is verzekerd door deze opstelling van de keuken. De vloer is met een mooie vloertegel afgewerkt.
De keuken is voorzien van een Atag 5 pits-gaskookplaat met wokbrander, een Atag magnetron, een Atag elektrische hete luchtoven, een Itho vlakscherm afzuigkap, een Miele vaatwasser en een Siemens koelkast.
Tevens treft u een 10 liter Inventum plintboiler aan t.b.v. de warmwatervoorziening.

TOILET:
Vanuit de tussenhal met trapopgang is de ruime moderne toiletruimte bereikbaar. Deze is voorzien van een zwevend closet (merk Zavax) en een Duo Geberit inbouwreservoir. De gehele wanden zijn betegeld en uiteraard treft u een fonteintje aan. Een elektrische ventilator met naloop zorgt voor de luchtverversing.

GARAGE:
In de verwarmde vrijstaande stenen garage treft u de aansluitingen aan van de wasmachine en de droger. In de garage is een smeerput aanwezig.

BUITEN:
De woning geniet van een vrije achterom middels de oprit aan de rechterzijde van de woning alsmede aan de achterzijde van de tuin.

De tuin is fraai aangelegd en biedt veel privacy. Het aangrenzende terras bij de woning beschikt over een mooie overkapping. Het eerste gedeelte van de tuin is ingericht als siertuin. Het tweede deel als weiland, geschikt voor diverse soorten vee te houden. In de siertuin treft u een houten pyramide tuinhuis aan. In het gedeelte van de tuin, dicht bij het weiland gelegen, treft u een houten stal aan met twee paardenboxen en een overkapping welke dient als opslag voor o.a. hooi.

VERDIEPING 1:
Via het trappenhuis bereikt u de ruime overloop. De gehele verdieping m.u.v. de badkamer is afgewerkt met een houten parketvloer. Vanaf de overloop zijn op deze verdieping drie slaapkamers en de badkamer bereikbaar.

SLAAPKAMERS:
Twee slaapkamers bevinden zich aan de voorzijde van de woning.

SLAAPKAMER 1:
De slaapkamer gelegen aan de rechter voorzijde van woning is breed ca. 2,95 meter en diep ca. 3,95 meter, groot ca. 11,65m².

SLAAPKAMER 2:
De andere slaapkamer gelegen aan de linker voorzijde van de woning is breed ca. 2,35 meter en diep ca. 3,00 meter, groot ca. 7,05m².

SLAAPKAMER 3:
De “ouder” slaapkamer is gelegen aan de achterzijde van de woning. Hier kunt u genieten van een vrij uitzicht tot het naburige kerkdorp Neer. De breedte van deze slaapkamer is ca 2,95 meter en de diepte is ca. 4,05 meter, groot ca 11,95m².

BADKAMER:
Het is echt genieten in deze bijzonder ruime badkamer met onder andere een riante inloopdouche, voorzien van een exclusieve douche deur van het merk Balance en een design thermosstaat kraan van het merk Venlo met Grohe douchekop. Breed model vaste wastafel met bijpassend meubel en twee Grohe wastafelkranen. Zwevend closet met duo inbouwreservoir. De wanden zijn geheel betegeld. De vloer is elektrisch verwarmd, voldoende inbouwspots in het plafond en een elektrische afzuiging.

VERDIEPING 2:
Deze verdieping is te bereiken middels een vaste trap. Op deze verdieping treft u twee volwaardige slaapkamers aan met beide vernieuwde kunststof Velux dakramen (inclusief verduistering). Tevens ,treft u op deze verdieping de aparte Cv-ruimte aan met opstand van de Nefit Hr combiketel.

SLAAPKAMER 4:
De slaapkamer gelegen aan de voorzijde is breed ca. 3,60 meter en diep ca. 3,00 meter, groot ca. 10,8m². In de knieschotten is voldoende bergruimte beschikbaar.

SLAAPKAMER 5:
De slaapkamer gelegen aan de achterzijde van de woning is breed ca. 3,60 meter en diep ca. 4,00 meter, groot ca. 14,40m².

OBJECT GEGEVENS:
Bouwjaar: 1970
Woning verbouwing bg.: in 2005
Isolatie: dak en muur
Energielabel: C
Airco: op verdieping, bouwjaar 2019
Beglazing: dubbele beglazing in woning
Kozijnen: aluminium, kunststof en hout
Rolluiken: grotendeels
Cv-ketel: Nefit Hr combiketel, bouwjaar 2019
Onderhoudstoestand: uitstekend
Aanvaarding: in overleg
Rookmelders: op elke verdieping

MATEN:
Gebruiksoppervlakte wonen: 136,30 m²
Externe bergruimte: 60,10 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 14,70 m²
Bruto vloeroppervlak woning: 190,00 m²
Inhoud woning: 486,91 m³
Perceel oppervlakte woning: 1.545,00 m²

ALGEMEEN:
De verkopers van deze woning hebben ons opdracht gegeven te bemiddelen bij de verkoop, hetgeen voor u uiteraard geen enkele financiële consequentie inhoudt. Geheel vrijblijvend informeren wij u uitvoerig over de woning en over de mogelijkheden van de verkoop van uw eigen woning.
Het verkopen van een woning is voor de verkopers een spannende en aangrijpende gebeurtenis. Wij stellen het dan ook zeer op prijs om binnen enkele dagen van u een reactie te mogen ontvangen, zodat wij de verkopers over uw bevindingen en beleving kunnen informeren.

De brochure is samengesteld om u een indruk te geven van het object. De informatie die opgenomen is in deze brochure is afkomstig van de verkoper en/of derden. Hoewel wij bij het samenstellen van de brochure zorgvuldig te werk gaan, kunnen geen rechten worden ontleend aan onjuistheden etc. Deze informatie moet in combinatie met een bezichtiging van de woning worden beschouwd als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Verkoop voorwaarden
Bieden en onderhandelen
Brochures worden verstrekt aan meerdere personen. De ontvangen informatie en de vermelde vraagprijs nodigen u uit tot het doen van een bieding. Verkoper mag gelijktijdig van meerdere partijen biedingen ontvangen ook al bent u de eerste partij die de informatie heeft ontvangen/bezichtigd of bent u de eerste partij die reageert. U bent pas in onderhandeling als u een tegenvoorstel krijgt van de verkoper. Er mag slechts met één partij gelijktijdig onderhandeld worden. Met meerdere partijen gelijktijdig onderhandelen is toegestaan mits de makelaar u hiervan op de hoogte heeft gebracht. De verkoper beslist met welke partij hij wenst te onderhandelen, hij heeft het recht van gunning, zelfs al biedt u de vraagprijs. Bij het uitbrengen van een bieding is het van belang dat alle voorwaarden goed worden aangegeven. Naast de prijs zijn eveneens de
opleveringsdatum en ontbindende en aanvullende voorwaarden van belang. Tijdens het onderhandelingsproces mag de verkoper doorgaan met bezichtigingen.

Het tot stand komen van een koop
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’. Ook wanneer er een mondelinge overeenstemming is bereikt met een professionele
partij, wordt vastgehouden aan het schriftelijkheidsvereiste.

Waarborgsom/bankgarantie
Het storten van een waarborgsom door koper is een onderdeel van de overeenkomst. Deze waarborgsom dient binnen 4 weken na het tekenen van de overeenkomst door koper gestort te worden op de derdengeldenrekening van een door koper aangegeven notaris. De waarborgsom bedraagt 10% van de koopsom. Als alternatief kan een bankgarantie ter hoogte van dit bedrag worden gesteld. Bespreek dit vooraf aan het uitbrengen van uw bieding reeds met uw hypotheekadviseur of bank

Drie dagen bedenktijd
Met het invoeren van een bedenktijd van drie dagen heeft de wetgever beoogd te voorkomen dat men overhaaste besluiten zou nemen waar het gaat om het nemen van een zeer belangrijke beslissing, namelijk het aankopen van een woning. De koper (consument) heeft het recht binnen drie dagen nadat hij de koopakte heeft ontvangen de koop te ontbinden zonder opgave van redenen en zonder dat de koper een vergoeding behoeft te betalen aan de verkoper.

De drie dagen bedenktijd gaat in nadat de koopakte door beide partijen is ondertekend en nadat een kopie van deze koopakte aan koper is overhandigd.
In de drie dagen termijn moeten tenminste twee werkdagen aanwezig zijn. De Algemene Termijnenwet is op de drie dagen regeling van toepassing.
Het is mogelijk om een langere bedenktijd dan drie dagen overeen te komen, het is niet mogelijk om een kortere bedenktijd dan drie dagen overeen te komen. De verkoper heeft geen bedenktijd. De bedenktijd eindigt in beginsel de derde dag om 24.00 uur.

Onderzoekplicht koper
Informatie over de woning wordt zo nauwkeurig mogelijk geïnventariseerd en samengesteld. De verstrekte gegevens zijn echter indicatief. De koper heeft een onderzoekplicht naar zaken die bij de koop voor hem van belang kunnen zijn. Een koper kan zich niet beroepen op zaken die hij had kunnen waarnemen of die beschikbaar zijn via openbare registers of instanties. Het staat een koper vrij om deskundigen in te schakelen (denk aan bijvoorbeeld een bouwkundige).

Optie
Het begrip “optie” wordt vaak ten onrechte gebruikt. Voor het afspreken van een optie is de wettelijke grondslag dat partijen het eens zijn over de voorwaarden van de koop. Hetgeen betekent dat de onderhandelingen reeds hebben plaatsgevonden. Een optie wordt gezien als een soort bedenktijd voor de koper. Het vooraf afspreken van een optie voor een bestaande woning is dus niet mogelijk. Uiteraard kan dit wel voor nieuwbouwwoningen, voorwaarden zoals bijvoorbeeld de prijs zijn dan bekend.

Ouderdomsclausule
Een zgn. ouderdomsclausule m.b.t. het bouwjaar van de woning zal worden opgenomen in de koopovereenkomst.

Maten
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580 rapport. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Wettelijk verplicht gebruik biedlogboek
Vanaf 1 januari 2023 wordt het gebruik van een biedlogboek ook bij ons kantoor verplicht volgens de dan geldende wetgeving. In dat logboek moet komen te staan wanneer er hoeveel is geboden op een woning, wat de eventuele voorbehouden waren, zoals een voorbehoud van financiering, en het gewenste moment van de sleuteloverdracht.

Het logboek moet het verkoopproces van huizen transparanter maken.
Kandidaat kopers kunnen het logboek wel pas achteraf inzien, na het verstrijken van de bedenktermijn en eventuele ontbindende voorwaarden van het winnende bod. Vanwege de privacy staat er niet in wie geboden heeft.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 497.500 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 3.658
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 519.000 kosten koper
Aangeboden sinds
3 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1970
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
136 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
15 m²
Externe bergruimte
60 m²
Perceel
1.545 m²
Inhoud
487 m³

Indeling

Aantal kamers
8 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche en toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Airconditioning, dakraam, glasvezelkabel, natuurlijke ventilatie en rolluiken

Energie

Energielabel
C Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas en muurisolatie
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Nefit Trendline Hr (gas gestookt combiketel uit 2019, eigendom)

Kadastrale gegevens

BUGGENUM A 2024
Kadastrale kaart
Oppervlakte
1.545 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in centrum en in woonwijk
Tuin
Achtertuin en voortuin
Achtertuin
900 m² (90 meter diep en 10 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het noordoosten

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande houten berging
Voorzieningen
Elektra en stromend water
Isolatie
Geen isolatie

Garage

Soort garage
Vrijstaande stenen garage
Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektra, verwarming en stromend water
Isolatie
Geen isolatie

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Kapelstraat 1

€ 497.500 k.k.