Nieuwlanderweg 36 1793 EV De Waal

Uitgelichte kenmerken

  • Bouwperiode 1960-1970
  • Wonen 120 m²
  • Aantal kamers 5
  • Perceel 16.040 m²

Omschrijving

Gelegen in het prachtige natuurgebied Waalenburg bevindt zich deze vrijstaande woning ‘Kilstee’ met recreatief opstal en meerdere schuren op een riant perceel eigen grond van 16.040 m2. Het object heeft vele mogelijkheden om uw dromen waar te maken! Het geheel heeft thans een agrarische bestemming, maar het bestemmingsplan laat ook diverse andere mogelijkheden toe! Het perceel beschikt over een woonhuis met recreatief opstal en vier schuren (ca. 1.600 m2 aan bedrijfsgebouwen) en biedt uitzicht over de omliggende landerijen van natuurgebied Waalenburg, centraal gelegen op Texel. 

Zoals beschreven biedt dit project uiteenlopende mogelijkheden, zoals:
1. Na bedrijfsbeëindiging van de bestemming ‘’Agrarisch – Zeepolders’’ kan de bestemming - onder voorwaarden - worden gewijzigd in ‘’Wonen - Vab’’. Deze bestemming biedt u de mogelijkheid om hier permanent te wonen (zonder bedrijfsvoering). Ook beschikt u over een recreatief opstal (tot 70m2).

2. Na bedrijfsbeëindiging van de bestemming ‘’Agrarisch – Zeepolders’’ kan de bestemming - onder voorwaarden -  worden gewijzigd in ‘’Bedrijf - Vab’’. Deze bestemming biedt u de mogelijkheid om hier permanent te wonen in combinatie met bedrijfsvoering. Ook beschikt u over een recreatief opstal (tot 70m2).

3. Na bedrijfsbeëindiging van de bestemming ‘’Agrarisch – Zeepolders’’ kan de bestemming - onder voorwaarden van de Ruimte voor Ruimte-regeling - worden gewijzigd in ‘Wonen’, waarbij u de mogelijkheid wordt geboden een extra woonhuis of recreatief opstal te bouwen. Ook beschikt u over het bestaande recreatief opstal (tot 70m2).

Voor een uitgebreide omschrijving van de bestemming en de bijbehorende mogelijkheden kunt u het onderdeel ‘bestemmingsplan’ in de brochure raadplegen. U kunt tevens contact met ons opnemen om u uitgebreid te laten informeren.

Woonhuis en schuren
Indeling woonhuis: entree in hal met toegang tot de woonkamer, trap naar de bovenverdieping, keuken en meterkast. De woonkamer bevindt zich aan de voorzijde van het pand. De keuken beschikt over inbouwapparatuur. Op de bovenverdieping zijn vier slaapkamers. Het recreatief opstal heeft een woongedeelte met open keuken, sanitaire voorzieningen en een slaapkamer.

De vier schuren bevinden zich verspreid over het perceel. Het betreft een voormalige koeienstal, pinkenstal, schuur voor machineberging/werkplaats en een bergschuur (achter het woonhuis). In totaal is er 1.600 m2 aan bedrijfsgebouwen.

Wonen in de Texelse natuur
Natuurgebied Waalenburg is gelegen te midden van Waddeneiland Texel. Hier broeden jaarlijks tal van weidevogels. Vroeger was dit een kweldergebied. De polder is ontstaan in 1654 door aanleg van de Ruigendijk. Met karakteristieke weidemolentjes wordt de waterstand in de polder geregeld (bron: Natuurmonumenten).

Het Waddeneiland Texel staat bekend om haar natuur. Het bevindt zich tussen de Waddenzee en de Noordzee, wat ook aantrekkelijk is voor toeristen. Op korte afstand van dit perceel zijn onder andere gelegen de dorpen Den Burg en De Waal, natuurgebied De Slufter, het Texelse Dennenbos en het Noordzeestrand.

Voor meer informatie over dit interessante object met uiteenlopende mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen, wij staan u graag te woord.

Het geheel is te aanvaarden in overleg.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 675.000 k.k.
Vraagprijs per m²
info
€ 5.625
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Landhuis, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1960-1970

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
120 m²
Externe bergruimte
1.600 m²
Perceel
16.040 m²
Inhoud
422 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2 woonlagen

Energie

Voorlopig energielabel
F Wat betekent dit?

Kadastrale gegevens

TEXEL S 176
Kadastrale kaart
Oppervlakte
12.480 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
TEXEL S 1074
Oppervlakte
3.560 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom

Buurt

Verspreide huizen in de polders Burger Nieuwland, De Waal

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Woningmarkt Beta

Gem. vraagprijs

Verspreide huizen in de polders Burger Nieuwland

Heel De Waal

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Gem. vraagprijs per m2

Verspreide huizen in de polders Burger Nieuwland

Heel De Waal

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs / m2 te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Hulp nodig bij het kopen?

Met een makelaar krijg je meer inzichten in de woningmarkt.

arrow-right Vind een makelaar
Gebaseerd op verkochte woningen in deze buurt in het afgelopen jaar. Meer informatie

Nieuwlanderweg 36

€ 675.000 k.k.