Kerkstraat 29 6686 BS Doornenburg

  • Verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

Kerkstraat ongenummerd / naast huisnummer 29 – 6686 BS DOORNENBURG.

Misschien heb je nooit nagedacht over zelf te (laten) bouwen of stiekem toch wel maar nooit de ideale plaats kunnen vinden. Wanneer je alleen maar bestaande woningen hebt bekeken en nog steeds niet geslaagd bent, dan wordt het wellicht tijd om de zoektocht over een andere boeg te gooien. Of woon je goed maar is het zelf realiseren van een vrijstaand woonhuis de ultieme droom? Lees dan snel verder.

We bieden je nu de kans om op een fantastische plaats in het buitengebied jouw droomhuis te bouwen. Schitterend is het zeker. Rondom vrij uitzicht, onder de rook van kasteel Doornenburg en grenzend aan het riviertje de Linge. Een mooiere plaats kun je bijna niet bedenken. Maar ook de perceelgrootte is bijzonder aantrekkelijk. Bijna 6.200 m²! Ja, je leest het goed. Hier kun je een prachtige tuin aanleggen, dieren houden, hobbyboeren of gewoonweg lekker tuinieren. De mogelijkheid bestaat zelfs om het kavel uit te breiden tot circa 1,5 ha. Het tegenoverliggende perceel (ca. 9.000 m²) dat aan de Linge grenst, kan er eventueel bijgekocht worden. Heel erg fijn wanneer je plannen hebt om paarden te houden.

Een unieke plaats. Je ziet het al op de foto’s. De Rijndijk en het fraaie uiterwaardengebied zijn jouw buren. Doornenburg zelf maakt deel uit van de gemeente Lingewaard die op haar beurt centraal in het knooppunt Arnhem – Nijmegen is gesitueerd. Diverse openbare voorzieningen en uitvalswegen zijn bereikbaar binnen 5 – 15 autominuten. Waarom duur kopen in de stad terwijl je hier voor hetzelfde of misschien zelfs minder geld nieuw kunt starten. Kortom, wat let je eigenlijk om dit mooie perceel te kopen.

BESTEMMINGSPLAN:

In het kader van de ruimte voor ruimte regeling is de huidige eigenaar de mogelijkheid geboden om de agrarische bebouwing te ruilen voor een bouwperceel. Deze mogelijkheid heeft hij benut en de procedure hiervoor afgelopen jaar in gang gezet. Deze procedure is inmiddels afgerond. Het bestemmingsplan is aangepast. Het wijzigingsplan met vaststellingsbesluit lag vanaf 28 maart 2019 tot en met 08 mei 2019 ter inzage bij de gemeente.

Om een woning te realiseren, hoeft t.z.t. alleen een omgevingsvergunning te worden aangevraagd.

Het (bouw)perceel beschikt over de bestemming “Wonen” en “Agrarisch met waarden –dijkzone”. Daarnaast heeft het een dubbelbestemming: “waarde – archeologie 5”. Binnen de bestemming Wonen is het kavel voorzien van een bouwvlak van circa 14 x 16 meter.

Binnen dit bouwvlak mag één vrijstaande woning worden gerealiseerd met een maximale inhoud van 850 m³ en een maximale goot- en bouwhoogte van respectievelijk 3,5 en 8 meter.

Naast de realisatie van een woonhuis kan bij de woning een bijgebouw worden opgericht. De oppervlakte van dit bijgebouw mag maximaal 75 m² bedragen, met een maximale goot- en bouwhoogte van respectievelijk 3,5 en 7 meter. In overleg kan mogelijk een grotere garage/schuur worden gebouwd.

OPLEVERING:

Het kavel wordt schoon opgeleverd. D.w.z. de huidige bedrijfsruimtes worden gesloopt. Het bestaande weiland en tevens toekomstig bouwperceel wordt in de huidige staat overgedragen.

De hierna genoemde perceeloppervlakte is indicatief. Kadastrale uitmeting geschiedt voor rekening verkoper. Verrekening van onder- dan wel overmaat wordt in de koopovereenkomst uitgesloten.

Koper dient zelf zorg te dragen voor de navolgende zaken, te weten:
-aansluiting nutsvoorzieningen;
-aansluiting gemeentelijke riolering (persleiding);
-aanvraag omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning);
-terreininrichting en tuinaanleg.

PERCEELOPPERVLAKTE EN KOOPSOM:

Optie 1.
-Bouwperceel, oppervlakte circa 6.180 m²: koopsom: € 325.000,- v.o.n.

Optie 2.
-Bouwperceel, oppervlakte circa 6.180 m² + tegenoverliggende grond, circa 8.961 m²: koopsom: € 400.000,- v.o.n.

AANVAARDING:

In overleg. Desgewenst is een spoedige oplevering mogelijk.

BIJZONDERHEDEN:

Vrije keuze in aannemer en architect.

INFORMATIE:

Voor vragen of aanvullende informatie: Klarenbeek Vastgoed, telefoon: 0481 – 48 31 22.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 325.000 vrij op naam
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
6.180 m²

Kadastrale gegevens

DOORNENBURG C 156
Kadastrale kaart
Oppervlakte
6.180 m² (deelperceel)
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, aan water, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging en vrij uitzicht

Buurt

Verspreide huizen Doornenburg, Doornenburg

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Kerkstraat 29

€ 325.000 v.o.n.