Burd 13 9001 ZV Grou Buitengebied Grou

Uitgelichte kenmerken

  • 275 m² wonen
  • 10.665 m² perceel
  • 3 slaapkamers

Omschrijving

Namens opdrachtgever wordt deze goed onderhouden kop-rompboerderij aangeboden. De woonboerderij dateert van omstreeks 1900 en is door de huidige eigenaar altijd met goede zorg onderhouden. De woonboerderij is opgedeeld in een woongedeelte en een schuurgedeelte, waarin een voormalige theeschenkerij heeft gezeten. De grootte van de ondergrond boerderij en de landerijen is totaal 10.655m2. De Burd ligt op een eiland nabij Grou en is goed bereikbaar met de pont. De locatie kenmerkt zich door rust, veiligheid en is omringt door natuur. Op circa 200 meter van de woonboerderij is er een aanlegsteiger met toegang tot het Pikmeer.

Woongedeelte
Het woongedeelte heeft rondom een vrij zicht over de landerijen. De algemene status van de woning is goed. De woonboerderij in de loop der jaren gerenoveerd en gemoderniseerd. Het woongedeelte is opgetrokken uit steensmuren met spouw. De spouw is voorzien van isolatie. Het dak van de kop en romp is met pannen belegd. Aan weerszijden van de nok is een uilenbord geplaatst.

De geïsoleerde ondervloer in het woongedeelte is van beton. De vloer is belegd met deels vloerbedekking en deels linoleum. Het woongedeelte op de begane grond is voorzien van vloerverwarming. De verdiepingsvloer is van hout en wordt verwarmd middels radiatoren. Het woongedeelte is voorzien van houten kozijnen met dubbelglas. Op de begane grond bevindt zich: de hal, de woonkamer, de woonkeuken, de werkkamer, de bijkeuken, het toilet en de wasruimte. Op de bovenverdieping: 3 slaapkamers, het toilet, de grote en de kleine badkamer. Het totale woonoppervlakte is circa 275m2.

Indeling woongedeelte

Begane grond

Hal: U betreedt het woongedeelte van de boerderij via een open hal waaruit u de woonkeuken en woonkamer kunt bereiken.

Toilet: Een ruim toilet met wasbak.

Woonkamer: De ruime woonkamer van circa 75m2 biedt een prachtig uitzicht over de landerijen met in de verte het Pikmeer. De ruimte kenmerkt zich door grote raampartijen die zijn voorzien van dubbelglas. Via de schuifpui betreed je eenvoudig het terras welke op het Westen is gelegen. De woonkamer is voorzien van een authentieke houtkachel en heeft een betonen ondervloer bekleed met vloerbedekking. Het plafond is van hout en voorzien van gipsplaten met een stuclaag. Dit is door het gehele woongedeelte doorgetrokken.

Woonkeuken: Ruime woonkeuken van circa 25m2 met alle moderne voorzieningen. Wederom voorzien van grote raampartijen met dubbelglas. De ruimte is licht en geeft een vrij zicht naar buiten over de landerijen. De ondervloer is van beton en bekleed met een linoleumvloer.

Wasruimte: Aansluitend aan de keuken is een wasruimte. Deze ruimte heeft alle mogelijkheden om ingericht te worden als badkamer.

Werkkamer: De werkkamer is te bereiken vanuit de woonkeuken. De ruimte is circa 13m2 en wordt verwarmd middels vloerverwarming. Door de grote raampartijen komt er veel natuurlijk licht in de ruimte.

Bijkeuken: De bijkeuken is toegankelijk vanuit het woongedeelte en biedt toegang tot het schuurgedeelte. In deze ruimte bevinden zich de voorzieningen voor wasgelegenheid. Aansluitend is er nog een bergruimte.

Bovenverdieping
Vanuit het woongedeelte geeft een vaste trap toegang tot de bovenverdieping.

Logee badkamer: Vanuit de ruime overloop heeft u direct toegang tot een extra badkamer met een douche en wasbak.

Toilet: Naast de badkamer bevindt zich een toilet.

Slaapkamer 1: Vanuit de overloop komt u in de slaapkamer. De oppervlakte van de ruimte is circa 38m2 en heeft een houtenvloer. De plafonds zijn van gips en de ruimte kenmerkt zich door de zichtbare houten binten. Er is een directe doorloop naar de badkamer.

Badkamer: Ruime badkamer van circa 14m2 met toilet, bad, douche en dubbele wastafel.

Slaapkamer 2: Aan de andere zijde van de overloop vindt u een 2e slaapkamer van circa 17m2. Ook deze slaapkamer is voorzien van een houtenvloer.

Slaapkamer 3: Via een smalle doorgang vindt u rechtstreeks boven de woonkamer nog een 3e slaapkamer van circa 22m2. Vanuit het raam kijkt u uit over de landerijen en het Pikmeer. De ruimte is voorzien van vloerbedekking en heeft een balkenplafond.

Schuurgedeelte
In het schuurgedeelte van de boerderij is een inpandige theeschenkerij. Deze is inclusief een grote zaal waar recreatieve activiteiten kunnen worden georganiseerd. Aansluitend zijn voldoende toiletvoorzieningen gemaakt en is er een grote keuken. De ondervloervloer is van beton en is bedekt met hout. Het bintwerk is in goede staat en in het zicht gelaten. De ruimte wordt verwarmd middels CV. De zolder is bereikbaar via een trap. Inpandig is een appartement gemaakt van circa 59m2 welke is voorzien van alle gemakken. Zo is hier slaapruimte en een woonkamer met uitzicht op de achtertuin. Een volwaardige keuken, toilet en doucheruimte.

Garage
Naast de woonboerderij bevindt zich een ruim opgezette garage welke ook gebruikt kan worden als opslag. Rondom de garage zijn meerdere schuifpanelen die opengezet kunnen worden. De garage is toegankelijk via de erfverharding. 4 zijden zijn open te schuiven

Erf/ Tuin
Rondom de woonboerderij zit een ruim erf met meerdere zitgedeelten. Een prachtige plek voor het houden van dieren. Aan de rand van het perceel is een prachtige bomengrens. De erfverharding is gedeeltelijk van beton en stenen.

Schuren
Op het erf staan twee schuren welke thans worden gebruikt voor opslag. Beide zijn toegankelijk via schuifdeuren van circa 4m hoog. Ook bevindt er zich een werkplaats met houtbewerking machines in de grote schuur. In het bijgebouw bevinden zich toiletten en douches.

Extra informatie

Bestemming:
Bedrijf- recreatie- en horecabedrijven

Openbaar vervoer:
Op loopafstand (Pont)
Station Grou met goede verbinding richting Leeuwarden en Heerenveen

Woongedeelte:
CV in eigendom: Nefit CV uit 2017 voor het woongedeelte
Nefit CV uit circa 2005 voor de schuur

: Woongedeelte voorzien van dubbelglas, schuur is deels dubbelglas
: Steensmuren met isolatie
: Gehele woongedeelte voorzien van centrale verwarming met vloerverwarming en houtkachel
: Reguliere aansluiting voor tv, telefoon en internet
: Aangesloten op het riool

Grondsoort:
Klei

Bodemverontreiniging:
Verontreiniging is niet bekend, gierkelder aanwezig op het erf

Transportdatum:
In overleg

Betaling:
Bij aanvaarding

Erfdienstbaarheden:
Geen

Energielabel:
G

Asbest:
Asbest golfplaten op schuren

Voorwaarden:
Aspirant-kopers kunnen aan deze aanbiedingsbrief geen enkel recht verbinden van voorkeur of eerste koop.

Roerende zaken
Roerende zaken in overleg.

Aanvaarding
De aanvaarding is in overleg.

Prijstype
Kosten koper

Overige informatie
Deze aanbieding geeft geen recht van eerste koop of andere verplichtingen anders dan afgesproken wordt met verkopers.

Uitnodiging
Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoeksplicht
Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. Raadpleeg uw eigen makelaar!

- Brandsma Vastgoed -

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.050.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 3.818
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
275 m²
Overige inpandige ruimte
404 m²
Perceel
10.665 m²
Inhoud
3.000 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 2 aparte toiletten
Badkamervoorzieningen
Ligbad, douche en toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen

Energie

Voorlopig energielabel
G Wat betekent dit?

Kadastrale gegevens

GROUW K 58
Kadastrale kaart
Oppervlakte
1.975 m²
GROUW K 52
Oppervlakte
8.690 m²

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande stenen berging
Voorzieningen
Elektra

Garage

Soort garage
Vrijstaande houten garage
Capaciteit
4 auto's

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Burd 13

€ 1.050.000 k.k.