• Verkocht onder voorbehoud

Bouwkavel Kringgreppel 8 1616 Hoogkarspel

Omschrijving

'Prachtig wonen in het groen!'

Heeft u altijd al uw eigen droomhuis willen bouwen? Dan is dit uw kans! Wij hebben een bouwkavel beschikbaar van 553 m² eigen grond, voor het bouwen van een vrijstaande woning in Reigersborg Zuid V te Hoogkarspel. De achtertuin is gelegen op het zonnige zuiden, zodat u hier heerlijk kunt genieten van de zon.

De nieuwe woonwijk kenmerkt zich door duurzaamheid, groen en waterrijk. Een sfeervolle wijk met volop rust en ruimte. Door de prettige leefomgeving en de variatie in woningen, is het er voor alle generaties fijn wonen.

De wijk wordt gerealiseerd ten zuiden van de Streekweg, tussen de N307 en Reigersborg Zuid IV. In een periode van ongeveer drie jaar verrijzen hier zo'n 128 woningen én een prachtig bospark, met ruimte voor wandelen, spelen, natuurbeleving en recreëren. Rondom het gebied ligt water, waarin het goed mogelijk is om te varen. Het sluit aan op vaarwater richting bijvoorbeeld het Streekbos en Enkhuizen.

De wijk is goed te bereiken en op korte afstand vindt u scholen, kinderopvang, een winkelcentrum, sport- en speelvoorzieningen en het NS-station.

U kunt uw eigen droomhuis bouwen. U heeft volledige zeggenschap over uw bouwplan, uiteraard binnen de mogelijkheden van het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan, het bouwbesluit en andere voorwaarden.

De koopsom bedraagt € 194.103 excl. BTW (€ 234.865 incl. BTW).

Overige informatie:

In het bestemmingsplan 'Reigersborg Zuid V' staan de regels voor het bouwen van uw woning. Daarin vindt u de maatvoering, hoogte, bouwdiepte, afstand tot perceelgrens etc. Het bestemmingsplan (verbeelding en regels) kunt u vinden op onder de plannaam 'Reigersborg Zuid V'.
Naast het bestemmingsplan zijn er aanvullende eisen voor een mooie eenheid in stijl en uitstraling in de wijk. Deze welstandscriteria voor bebouwing en inrichting van het erf leest u in het Beeldkwaliteitsplan (BKP). Denk hierbij bijvoorbeeld aan situering van de woning, bouwmassa, aanzichten, gevels, kleur of materiaalgebruik. In het BKP ziet u 7 deelgebieden. De kavels waar het in deze fase om gaat liggen in de deelgebieden 1, 2,6 en 7. Bekijk het BKP op verwijzen u graag door naar een architect die u kan begeleiden bij het ontwerpen en het uitwerken van uw plannen.

De Gemeente Drechterland wil een gezonde en duurzame leefomgeving voor haar inwoners, dat geldt ook voor de nieuwe wijk. Voor een duurzaam woonmilieu in Reigerborg Zuid V heeft de gemeente bepaalde keuzes gemaakt. Ook u kunt uw huis zo milieuvriendelijk en mogelijk bouwen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de informatiebrochure Reigersborg Zuid V Vrije sectorkavels fase 1 uitgegeven door de Gemeente Drechterland in december 2019: 'Prachtig wonen in het groen'.

Levering van de kavel is op basis van 'kosten koper'. Dit betekent dat bijkomende kosten voor rekening van de koper zijn, zoals notariskosten en kadastraal recht. Over de koopsom betaalt u 21% btw, omdat u de grond in bouwrijpe staat koopt. De planning is dat u in ieder geval op 1 oktober 2020 met de bouwactiviteiten kunt starten. Dit betekent dat u vanaf het tekenen van de koopovereenkomst voldoende tijd heeft om het bouwplan van uw woning voor te bereiden. De ervaring leert dat deze tijd ook wel nodig is, bijvoorbeeld voor het traject van ontwerp naar vergunning of het zoeken van een aannemer.

Heeft u serieuze belangstelling voor de ze kavel, maar bent u nog niet helemaal zeker van de koop? Vraag dan om de kavel een maand in optie te krijgen. Deze optietermijn is vrijblijvend en kosteloos. Heeft u uw beslissing genomen? Dan tekent u de koopovereenkomst. Hierbij betaalt u een aanbetaling van € 10.000. Bij het notarieel transport van de grond betaalt u de hele koopsom met aftrek van de aanbetaling. Dit gebeurt in oktober 2020 als de grond bouwrijp is.

Deze bouwkavel is gelegen in deelgebied 2. Wonen aan de zuidrand.
Deelgebied 2 wordt ingevuld met vrijstaande woningen en twee-onder-één-kapwoningen. De nokrichting van de (hoofdbouwmassa van de) vrijstaande woningen is haaks op de weg. De twee-onder-één-kapwoningen hebben één woning met een kap haaks op de weg en één woning onder een kap evenwijdig aan de weg. Het kleur- en materiaalgebruik ligt vast voor het hele deelgebied. De vormgeving van de woningen is modern, eigentijds met een eigenzinnige gevelindeling.

Er zijn nog vijf kavels van fase 1 beschikbaar. Ook zijn enkele andere kavels nog onder optie. Mocht u belangstelling hebben dan kunt u uw gegevens bij ons achterlaten. Mocht er een optie terugkomen, dan wordt er contact met u opgenomen.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 234.865 kosten koper
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 194.103 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
553 m²

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, aan park, in bosrijke omgeving en in woonwijk

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Bouwkavel Kringgreppel 8

€ 234.865 k.k.