Thorbeckestraat 35 2313 HD Leiden Burgemeesterswijk

Uitgelichte kenmerken

  • 153 m² wonen
  • 265 m² perceel
  • 5 slaapkamers
Blikvanger Tuinliefhebbers opgelet! 27 meter diepe achtertuin mét achterom

Omschrijving

VRIJDAG 14 JANUARI a.s. VAN 12:00 tot 13:00 UUR - is er een DIGITAAL OPEN HUIS VIA INSTAGRAM LIVE. Meelopen met dit open huis? Volg ons kantoor via Instagram en loop LIVE mee tijdens de bezichtiging of kijk mee via de 'kijk' link op Funda. 'Meelopen' kan alleen met de Instagram app op uw smartphone of tablet.  
Wilt u de woning in het echt (of eerder) bekijken? Dat kan uiteraard ook! Bel of mail gerust voor een bezichtigingsafspraak.

-----------------------------------------------------------------------

'KROONJUWEEL IN DE BURGEMEESTERSWIJK'

De Nieuwsjaarsknaller van 2022. Onder het voetlicht in de Burgemeesterswijk schittert in een van de mooiste wijken van Leiden deze pracht van een woning. Dit is er serieus één van onschatbare waarde….

Kan je wel wat positiefs gebruiken in deze uitdagende tijden? Ben jij op zoek naar een knaller van een huis? Lees dan tussen al het geknetter door dit verhaal en raak op slag verliefd op dit juweeltje met ontzettend veel potentie.

De Thorbeckestraat ligt er fantastisch bij en is de doorgaande straat waar je van geluk uit elkaar spat. Jong en oud, alleenstaand, samen(gesteld), in elke hoedanigheid leeft men happy naast elkaar.

De ligging en de opzet van de wijk heeft een groot aandeel in de happiness:
Te voet naar de stad duurt niet lang. Het ligt ideaal ten opzichte van dit prachtige woonhuis. De hond kan je heerlijk uitlaten in het Plantsoen. In de zomer is dit een gezellige verzamelplek van studenten, jongeren en kinderen. Suppen, zwemmen, varen en dobberen in de Singel is een bekend vertier…
En loop je nog wat verder, kan je de Pieterskerk in zijn volle glorie bewonderen, bij de net zo mooie Hooglandse kerk “Oh en Ah” uitroepen en voor een echte klim kan je de Burcht oplopen en waan je je bovenaan, eeuwen terug in de tijd. Zo heeft Leiden nog vele andere historische gebouwen. Voor winkels en horeca ben je hier in het Leidse ook aan het goede adres. Veel buurtjes, steegjes en grachten bieden jou graag hun lekkers en koopwaar aan en op zaterdag is het op de markt aan de Nieuwe Rijn gezellig praatjes en boodschappen doen. Nog erbij te noemen dat theaters, bioscopen het compleet maken.

Fijn om te weten is dat het moderne en ook zuinige vervoermiddel, de trein, jou vanaf Leiden Lammenschans of van Leiden Centraal, kan brengen waar je maar wilt. Pak je graag je eigen vervoermiddel, dan zit je hier ook fantastisch en heb je de uitvalswegen A4 en A44 naast de deur, zodat je in mum van tijd Amsterdam, Den Haag en Rotterdam aandoet.

Voor kinderen is de wijk een walhalla. Het is een zeer kindvriendelijke wijk, waar ook gelet wordt op de veiligheid. Kinderen kunnen al vroeg zelfstandig naar school, omdat overal een maximumsnelheid van 30 km per uur geldt.
In de ochtend rond schooltijd komen bakfietsen vol met jonge kinderen uit alle hoeken en gaten en crossen de oudere kinderen in groepjes op hun fiets richting een van de vele basisscholen of middelbare scholen. Je kan naar hartenlust uitzoeken welke school bij jouw kind past. Er zijn maar liefst drie basisscholen in de wijk en iets daarbuiten vele andere scholen (ook) op fietsafstand. Dit geldt eveneens voor peuterspeelzalen, kinderdagopvang en een hoop middelbare scholen.

Om aan de dagelijkse portie beweging te komen en fit te blijven, zijn de sportscholen op bijna elke hoek van de straat te vinden. Ook is er in de buurt genoeg aanbod om buiten te sporten. Parken en groenplekken waar je je kunt optrekken aan de bomen, planken in het gras of zen worden op een matje tijdens een zonsopgang. Voor teamsport in de wijk, kan je je voegen bij de hockey of tennis, wat nog steeds een uniek iets is, zo centraal in de wijk en stad... De voetbal ligt qua afstand net iets verder, maar is ook binnen 10 minuten op de fiets bereikbaar.

Word alvast enthousiast en bekijk voor een goede eerste indruk de uitgebreide fotoreeks, de 360 graden foto's, de overzichtelijke plattegronden (2- en 3- dimensionaal) met virtuele tour of de professionele film op Funda (of YouTube). Indien je nu gelijk al door het huis wilt lopen, kan je via een indrukwekkende 3D tool van Matterport op Funda direct het huis bezichtigen. Heel veel kijkplezier! Ben je na het zien van de presentatie overtuigd en wil je de woning in het echt bekijken? Bel gerust voor het maken van een afspraak.

Dan nu terug naar deze bijzondere authentieke plek in de spotlight…
Want AUTHENTIEK is het en een bofkont ben jij als het jou gaat toebehoren.

Stap de voortuin nu maar binnen en open de voordeur! Hier stuit je direct op het prachtige glas in lood in het voorportaal. Meteen merk je dat de ziel van het huis in volle glorie aanwezig is. En dat zie je ook af aan de intact gehouden granito vloer en de authentieke jaren 30 wandbekleding in de vorm van niet alledaagse, maar oh zo mooie tegeltjes met schildpad motief. Overal waar je kijkt ontdek je wel iets dat behouden is gebleven en dat gaat de gehele rondleiding door het huis door, dus be prepared!

Vanuit de hal zijn er twee manieren om de woonkamer te betreden: de eerste deur rechts brengt je in de voorkamer. Hier valt het licht prachtig binnen door de behouden glas-in-lood bovenramen in de erker. De tweede deur in de hal voert je mee naar de achterkamer. Beide ruimtes kun je met de originele ensuite schuifdeuren van elkaar afsluiten. De ombouw van de en suite is in complete originele staat. Twee ruime inbouwkasten aan beiden kanten bieden volop opbergruimte. Aan de andere kant zijn nog twee kleinere inbouwkasten aanwezig. Hier is de ruimte minder groot, omdat aan beide kanten van de en suite zich een originele haardombouw bevindt.
Als je in de voor- en achterkamer een blik naar boven werpt dan valt je oog op de sierlijsten en de originele ornamenten waar je centrale lichtbron een prachtplek kan hebben.

Sta je in de achterkamer, dan heb je hier een gevoel van complete privacy. Er is geen achterbuur die bij jou naar binnen kan kijken. En jij als bewoner hebt een prachtig uitzicht op je eigen achtertuin… WANT hier komt het…
Deze tuin is één van de dingen die het huis zo bijzonder maakt, zeker in deze buurt.
Hij is maar liefst 27,5 meter diep! Afgezien van de originele schuur, is de tuin volledig groen. Er is volop ruimte voor creatieve invulling: een prachtig tuinkantoor, waar je via de achterom ook kunt komen, een mooie grote schuur met een veranda en/of een fijn speelveld. Kortom je kan je lol hier op.

Voor nog meer moois, gaan we terug het huis in via de keukendeur. De keuken is een aparte ruimte. Het heeft alles wat een keuken nodig heeft, maar een upgrade of een goede uitbouw over de hele breedte zou de keuken naar een ruime woonkeuken upliften en zou het huis meer in balans brengen.

Via de trap kom je op de eerste verdieping en echt overal waar je kijkt zie je de bewaard gebleven elementen van het huis: paneeldeuren, bakelieten deurbeslag, sierlijsten, ornamenten, glas in lood in de bovenramen. Aanschouw het met eigen ogen en wellicht ontdek je er nog veel meer dan je nu hier leest.

Linksboven aan de opgang bevindt zich een apart toilet. En direct daarnaast de badkamer. Verder bevinden zich op deze verdieping nog drie kamers. Een kleinere, aan de straatkant van het huis, die goed zou kunnen dienen als een fijne lichte studeerkamer. En verder twee grotere kamers: een achterkamer en een voorkamer. De voorkamer is voorzien van een schouw en een erker met de bovenramen in glas-in-lood. De slaapkamer achter biedt eveneens veel privacy door de diepe achtertuin en hier kan je op mooie warme dagen, de balkondeuren openslaan. Beide ruimtes zijn van eenzelfde grootte en met een ruime inbouwkast. Deze inbouwkasten bevinden zich onder de trapopgang naar de tweede verdieping.

Op naar de tweede verdieping.
Deze is in de huidige staat als volgt verdeeld: twee kamers aan de voorkant met achter een grote ruimte. De hoge nok zou hier nog genoeg ruimte bieden voor een extra kamer met een vaste ruimte. Beide dakkapellen zijn voorzien van dubbel glas. Van de enorme ruimte zou je iets heel moois kunnen maken. Wat dacht je van een wasruimte, een badkamer, gameruimte, logeerkamer of een gym, noem het maar op. Juist omdat deze ruimte nog zo basic is, kan je er alle kanten mee op.

Klaargestoomd voor de live tour? Ga op zoek naar deze knaller van een woning, maak een afspraak en laat je inspireren door al het prachtigs wat dit huis jou te bieden heeft.

En tot slot nog wat wijze raad;
Wees voorzichtig met dit oudje en pak de renovatie met fluwelen handschoenen aan. Herstel het in ere en laat het weer stralen als ooit tevoren.

Nog enkele belangrijke weetjes:
- Parkeren? Geen probleem! Dat kan direct voor de deur met een vergunning. De kosten voor de parkeervergunning bedragen slechts €53,50 per kalenderjaar. Een tweede of 3e bewonersparkeervergunning kan ook. De 2e vergunning kost € 188,50 en een 3e vergunning € 377,20 per jaar. Er is geen wachttijd voor het verkrijgen van een vergunning. Deze ontvang je direct bij aanvraag.
- Leiden staat bekend om tal van bijzondere & historische bezienswaardigheden w.o. de oude haven met de Zijlpoort, de Morspoort, de Burcht (oudste bouwwerk van Leiden), het Stadhuis, de Pieterskerk, de Hortus Botanicus (botanische tuin), de Universiteit en de Hooglandse- en Pieterskerk. Daarnaast zijn er vele restaurants, knusse cafés en musea op loop- en fietsafstand van de woning gelegen.
- Leiden Centraal Station is op nog geen 10 minuten fietsen gelegen van dit woonhuis. Ben je werkzaam in Amsterdam of Den Haag en reis je met de trein? Hier word je heel blij van!
-Leiden Lammenschans station is nog op geen 5 minuten fietsen binnen bereik en hier kan je de trein nemen naar Utrecht of Leiden centraal.

Wat u zeker ook moet weten:
- Echte VIDEO op Funda! Geen eerder al bekeken en aan elkaar geplakte/ slideshow foto's.
- Zie voor een nog duidelijker en ruimtelijker beeld de 2- & 3-Dimensionale plattegronden op Funda. (deze tekeningen geven u een beter beeld van hoe fraai deze prachtige woning ingedeeld is).
- Virtuele rondleiding door het huis met behulp van overzichtelijke 360 graden foto's. Door op de 360 graden icoontjes te klikken in de plattegrond komt u in het 360 graden fotoscherm. Van hieruit kunt met één simpele klik alle ruimtes gaan bekijken in dit huis. U bepaalt zelf uw looproute!

Overig:
- Het betreft een voormalige huurwoning. Hierdoor zal er een 'niet door verkopers bewoond clausule', een 'as is, where is clausule' alsook een 'materialenclausule' worden opgenomen in de koopakte. Tevens ontbreekt er een NVM vragenlijst die normaliter door de verkoper wordt ingevuld. Je koopt het huis 'as it is' met alle nog aanwezige roerende zaken. Ben je benieuwd naar de inhoud van de artikelen die opgenomen worden in de koopakte? Vraag er naar en wij zullen je daarover informeren.

Coronaprotocol:
- In verband met het Coronavirus nemen wij alle benodigde voorzorgsmaatregelen. Wij verzoeken u daarom dan ook vriendelijk om uw eigen verantwoordelijkheid hierin te nemen. Kom met niet meer dan 4 personen en wilt u uw kinderen meenemen graag even van tevoren aangeven. Heeft u griepachtige verschijnselen (zoals keelpijn, niezen en/of hoesten), of bent u bij iemand of ergens op bezoek geweest waar sprake is van een besmetting? Laat het ons weten zodat we een aangepaste afspraak met u kunnen inplannen. Anderhalve meter afstand wordt aangehouden en indien u dat wenst, zal de makelaar een mondkapje dragen. Geef dat s.v.p. voor dat de bezichtiging aanvangt bij de makelaar aan. Wij verzoeken u dan zelf ook een mondkapje te dragen.

Wij vragen om uw begrip en medewerking.

Overige vragen? Bel gerust! Wij zijn u graag van dienst.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 895.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 5.850
Aangeboden sinds
10 januari 2022
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Herenhuis, tussenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1938
Specifiek
Beschermd stads- of dorpsgezicht en kluswoning
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen
Keurmerken
Bouwkundige Keuring en Energie Prestatie Advies

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
153 m²
Overige inpandige ruimte
5 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
4 m²
Externe bergruimte
5 m²
Perceel
265 m²
Inhoud
523 m³

Indeling

Aantal kamers
8 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 2 aparte toiletten
Badkamervoorzieningen
Douche
Aantal woonlagen
3 woonlagen en een vliering
Voorzieningen
Natuurlijke ventilatie en rookkanaal

Energie

Energielabel
F Wat betekent dit?
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Gaskachels en mogelijkheid voor open haard
Warm water
Geiser

Kadastrale gegevens

LEIDEN M 6284
Kadastrale kaart
Oppervlakte
265 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin en voortuin
Achtertuin
165 m² (27,5 meter diep en 6 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het noordwesten bereikbaar via achterom
Balkon/dakterras
Balkon aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande stenen berging
Voorzieningen
Elektra

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Parkeervergunningen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Thorbeckestraat 35

€ 895.000 k.k.