• Verkocht onder voorbehoud

Borgelinksweg 1 woning2 7434 RH Lettele Buitengebied Lettele en Okkenbroek

Uitgelichte kenmerken

  • 159 m² wonen
  • 37.252 m² perceel
  • 4 slaapkamers

Omschrijving

Wij nodigen u uit de onderstaande tekst goed te lezen i.v.m. bepalingen aan verkoperszijde.

Op een bijzondere locatie in Lettele, in het buitengebied van Deventer, mogen wij 2 royale woningen in een bestaande boerderij verkopen. De boerderij ligt op een unieke plek nabij het natuurgebied de Oostermaet. Hier zijn rust, stilte en natuurlijke duisternis belangrijke kwaliteiten die bijdragen aan het echte buitenwonen.

Deze rietgedekte boerderij wordt al bewoond sinds 1914. Nadat vele generaties hier hebben geboerd, wordt de boerderij nu opgesplitst in twee woonhuizen en een mandelige ruimte in de huidige deel. Op het erf worden -in een volgend stadium- 6 schuurwoningen, verdeeld over twee woongebouwen gerealiseerd. De acht woningen vormen samen een zogenaamd deelerf.
Terwijl de twee grotere woningen in de boerderij, met verdieping, alle ruimte bieden aan een gezin met kinderen, zijn de leeftijdsbestendige nieuwbouwwoningen op de eerste plaats bestemd voor 1- of 2- persoons (senioren) huishoudens.
De huishoudens op het erf worden elk voor 1/8ste deel mede-eigenaar van de mandelige ruimte in de boerderij, maar ook van de grote kapschuur voor de fietsen, de steltenberg (werkplaats/hobbyruimte) en het centrale parkeerterrein. In de mandelige ruimte van de boerderij is een gemeenschappelijke keuken/ ontmoetingsruimte en plaats voor de gezamenlijke wasmachines. Ook is er extra douche- en toiletgelegenheid voor minder validen en eventueel kamperende gasten. Bezoek van de bewoners kan ook overnachten in de logeerkamers met eigen badkamer op de bovenverdieping.
Het totale terrein is maar liefst 4 hectare groot, waarvan ruim 3,5 hectare in mandeligheid.

De toekomstige bewoners van het deelerf zullen lid worden van de coöperatie BuitenDelen. De leden van de coöperatieve vereniging zullen zo een woonvorm creëren waarbij de bewoners van de privé woningen, een gemeenschappelijk terrein, het erf, woonfuncties en voorzieningen delen.
Het wordt een erf van goed ‘noaberschap’, waarbij betrokkenheid bij elkaar en de directe omgeving verder gaat dan gewoonlijk in een woonbuurt of straat.
Klimaatneutraal, duurzaam leven, samen delen, langer zelfstandig en tevreden kunnen blijven wonen; belangrijke thema's van deze tijd. Het onderhouden van land, boomgaard, groentetuin, hagen, singels en andere landschapselementen, zal ervoor zorgen dat het erf het robuuste karakter als geheel behoudt. Gemotiveerde bewoners kunnen daarin veel sociale interactie vinden.

Woning 2, "het erfhuis", is een licht en zonnig huis in contact met het erf met uitzicht naar landschapszijde. De openslaande deuren leiden naar de tuin, deze is op het zuiden en westen gericht. Dit huis is aan de buitenkant karakteristiek en duurzaam opgeleverd; opnieuw geïsoleerd en voorzien van een warmtepomp.

Indeling woning 2 binnen de bestaande boerderij:
De ruime entree geeft toegang tot het toilet, een bijkeuken en het woongedeelte van de begane grond met open keuken en woonkamer. In de gezinsvariant is het een royaal woonhuis met veel leefruimte op de begane grond en 3 slaapkamers en een badkamer met douche, toilet en dubbele wastafel op de eerste verdieping.
Het is ook mogelijk een leeftijdsbestendige of ‘zorg’ variant te realiseren met een slaapkamer en een badkamer op de begane grond. In die optie is er in de leefruimte op de begane grond, voldoende plek voor een grote eettafel en een zitgedeelte.

Het perceel inclusief privé tuin bestaat uit 222m2 eigen grond. Er wordt nog een grenscorrectie aangevraagd, waardoor het perceel mogelijk iets groter kan uitvallen.

Bijzonderheden:
- elke woningeigenaar op het deelerf wordt lid van de coöperatieve vereniging BuitenDelen en stemt daarmee in met de uitgangspunten van de coöperatie zoals vastgelegd in januari 2022. Het is daarom belangrijk statuten, visiedocument en uitgangspunten vooraf te raadplegen, zie daarvoor ook onze downloadpagina en de website van het project Buitendelen-lettele.nl
- elk huishouden heeft op het parkeerterrein recht op maximaal 1 parkeerplek, wel is ruimte gereserveerd voor eventuele extra deelauto's;
- er wordt een inspanningsverplichting van elk huishouden verwacht voor onderhoud van mandelige ruimten, tuin en terrein van 2 tot 3 uur per week;
- de maandelijkse contributie per huishouden voor de mandeligheid bedraagt in het eerste jaar €150,- per maand.

De nieuwbouw schuurwoningen worden in een volgende fase verkocht. Hier is in dit stadium nog geen verdere verkoopinformatie over bekend. U wordt dan ook dringend verzocht om bij interesse in deze volgende fase niet nu al te reageren of langs te komen tijdens de start verkoop. Vanzelfsprekend kunnen wij u van deze fase op de hoogte houden. Stuur hiervoor een email naar ons kantoor.

Disclaimer:
De genoemde m2 woonoppervlakte betreft de BRUTO-vloeroppervlakte, dus inclusief gevels, dragende wanden, vides etc. en wijkt af van de NEN 2580.

De uiteindelijke oppervlakten van de privé percelen wordt tijdens de verdere ontwikkeling van het erf vastgesteld na grenscorrectie door het kadaster. Aan de vermelde m2 perceel oppervlakte kunnen geen rechten worden ontleend.

De artist impressions van erf en gebouwen laten het beeld zien van het ontwerp BuitenDelen dat past in het afgesproken beeld/ kwaliteitsplan met de gemeente Deventer. Aan deze afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 610.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 3.836
Aangeboden sinds
4 maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij, 2-onder-1-kapwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1914
Soort dak
Zadeldak bedekt met riet

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
159 m²
Perceel
37.252 m²
Inhoud
480 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
2 douches en 2 toiletten
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Glasvezelkabel, mechanische ventilatie en TV kabel

Energie

Energielabel
D Wat betekent dit?
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Warmtepomp

Kadastrale gegevens

DIEPENVEEN K 1073
Kadastrale kaart
Oppervlakte
35.365 m² (deelperceel)
Eigendomssituatie
Mandelig
DIEPENVEEN K 1065
Oppervlakte
222 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
DIEPENVEEN K 1052
Oppervlakte
1.665 m² (deelperceel)
Eigendomssituatie
Mandelig

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging, buiten bebouwde kom en vrij uitzicht
Tuin
Tuin rondom

Garage

Soort garage
Parkeerplaats

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Borgelinksweg 1 woning2

€ 610.000 k.k.