• Verkocht onder voorbehoud

Tuindersweg 5738 BJ Mariahout

Omschrijving

In de uitbreidingslocatie D’n Hoge Suute te Mariahout bevindt zich deze ruime bouwkavel. Het is een bouwkavels met een grootte van 914 m² ideaal gelegen aan de rand van het ontwikkelingsgebied voor de bouw van riante vrijstaande woningen.

Ligging
De bouwkavels zijn gelegen in uitbreidingslocatie D’n Hoge Suute te Mariahout (gemeente Laarbeek).
In D’n Hoge Suute worden 125 woningen gerealiseerd. Tot 2018 staan er 35 woningen op de planning, vanaf 2018 volgen de overige 90. Het woningaanbod is divers. Er komen woningen voor starters, doorstromers en senioren. 35% wordt gebouwd in de sociale sector (zowel huur- als koopwoningen). Daarnaast wordt een aantal zelfbouwkavels uitgegeven.
Bron: website gemeente Laarbeek

Beeldkwaliteitsplan
Het beeldkwaliteitsplan voor het plangebied D’n Hoge Suute is d.d. 15 oktober 2009 goedgekeurd.

De rand Tuindersweg (kavel 3 )
De woningen aan de Tuindersweg bestaan uit 1 bouwlaag (Raadhage: met een maximale goothoogte tot ca. 4,5 m1), afgedekt met een kap in de vorm van een zadeldak. De nokrichting hiervan ligt parallel aan de weg. Aanbouwen met een nokrichting haaks op de Tuindersweg markeren de aansluitingen van de
hoofdwoonstraten en de overgang naar het buitengebied. De bebouwing ligt op 5 tot 8 m uit de uitgiftegrens, van de weg gescheiden door een brede berm met laanbeplanting en sloot. De woning op de markante locatie, die mede de entree tot d’n Hoge Suute vanuit de kern vormt, wordt in 2 bouwlagen uitgevoerd. In samenhang met de bestaande woning aan de Zr. Persoonsstraat vormt deze woning een poort tot d’n Hoge Suute.
Voornaamste criterium is het gebruik van natuurlijke materialen of, als alternatief, materialen met een duurzame natuurlijke uitstraling. De voorkeur ligt bij het gebruik van traditionele materialen, zoals baksteen, pannen en riet. Het gebruik van hout, mits op ondergeschikte delen, is daarbij mogelijk. De nadruk ligt op materiaal- en streekeigen kleuren. Voor baksteen zijn dit rode en bruine tinten, voor de pannen antraciettinten. De houten delen krijgen een donkere kleurstelling, passend bij de kleuren van de overige gebruikte materialen. De erfafscheidingen bij de woningen, die grenzen aan de openbare ruimte, bestaan uit hagen van inheemse soorten.

Bron: Beeldkwaliteitsplan D’n Hoge Suute, op aanvraag bij de makelaar beschikbaar en te downloaden van de gemeentelijke website:

Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan 'd'n Hoge Suute' is op 15 oktober 2009 goedgekeurd door de gemeenteraad van Laarbeek. Na de beroepprocedure is het bestemmingsplan inzake de bouwkavels onherroepelijk geworden na uitspraak van de Raad van State op 8 december 2010.

Bodemkwaliteit
Inzake de bodemkwaliteit hebben de benodigde grondonderzoeken plaats gevonden. De huidige eigenaar en de gemeente Laarbeek hebben afspraken gemaakt dat de gemeente Laarbeek zorg draagt voor het bouwrijp maken van de percelen waaronder het slopen van bestaande opstallen. Naar verwachting zal het bouwrijp maken starten in het voorjaar van 2011 doch uiterlijk eind 2011 gereed zijn.

Verkoopvoorwaarden
- Er geldt géén zelfbewoningsverplichting voor de kavel.
- Levering kan plaats vinden in overleg.

Oppervlakte

Kavel 3 914 m² Prijs: € 299.000,- VON

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 299.000 vrij op naam
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 216.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
914 m²

Kadastrale gegevens

LAARBEEK K 1089
Kadastrale kaart
Oppervlakte
914 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg en in bosrijke omgeving

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Tuindersweg

€ 299.000 v.o.n.