Gemertseweg 24 5841 CD Oploo Verspreide huizen Oploo

Uitgelichte kenmerken

  • 350 m² wonen
  • 44.465 m² perceel

Omschrijving

Op een prachtige locatie in het buitengebied van Oploo gelegen paardenhouderij bestaande uit een vrijstaande, geheel gemoderniseerde woonboerderij met een vrijstaande rijhal met o.a. 22 paardenboxen (met mogelijkheid tot uitbreiding), een vrijstaande veldschuur met 2 appartementen, een buitenbak, stapmolen, longeercirkel en
weiland. De woonboerderij wordt omringd door een prachtig aangelegde tuin met een grote waterpartij, diverse terrassen en een verwarmd buitenzwembad. Dit professionele geheel is gesitueerd op een fantastisch perceel van bijna 4,5 hectare aan de rand van een bosgebied! Gelegen op een goed bereikbare locatie aan de N272 en nabij diverse andere uitvalswegen, zoals de snelwegen A73 en A50, alsmede op ca. 30 minuten reistijd van Equestrian Centre De Peelbergen en de vliegvelden in Eindhoven en Weeze (D).

INDELING:

Woonboerderij:

De afgelopen jaren is de gehele woonboerderij gemoderniseerd en opnieuw ingedeeld.

Achterhuis:

Begane grond:
De entree van de woning bevindt zich momenteel aan de achterzijde van de woning. Het achterportaal is toegankelijk vanaf het achtererf middels een fraaie deur met een glas-inloodraampartij. Het royale portaal is voorzien van een donkere marmeren vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond met houten balken in een lichte kleurstelling en sierlijsten. Een vaste, houten bordestrap biedt vanuit het portaal toegang tot de 1e verdieping. De ruime, moderne toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet, een fonteintje, mechanische ventilatie en automatische verlichting. De toiletruimte is afgewerkt met een donkere, marmeren vloer, ¾ betegelde wanden (in een lichte kleurstelling) en een stucwerk plafond met lichte, houten balken en sierlijsten. Het portaal biedt toegang tot de riante leefkeuken, welke is voorzien van een prachtige marmeren vloer met vloerverwarming, stucwerk wanden met fraaie wandverlichting en een sfeervol stucwerk plafond met houten balken in een lichte kleurstelling. De keuken is verder voorzien van een luxueuze, moderne hoogglans keukeninrichting in hoekopstelling, een werkeiland met bergruimte en een losse wandkast met diverse apparatuur en bergruimte. De hoekinrichting is uitgerust met een granieten werkblad, een granieten achterwand, een granieten spoelbak met cooker, een 5-pits inductiekookplaat en een afzuigkap en diverse onderkastjes. Het eiland is eveneens voorzien van een granieten werkblad en diverse lades zorgen voor volop bergruimte. De losse wandkast is uitgerust met een koffiezetapparaat, een combimagnetron en kastruimte. Daarnaast is er een losse Amerikaanse koelkast in de leefkeuken aanwezig. Deze uiterst prettige leefruimte geniet volop lichtinval middels diverse, karakteristieke stalraampjes en een grote schuifpui, welke toegang biedt tot het terras ter plaatse van de achtergevel. Een trede biedt vanuit de leefkeuken toegang tot de verhoogd gelegen riante living, welke in open verbinding staat met de keuken. De living is voorzien van een lichte, marmeren vloer met vloerverwarming, stucwerk wanden en een stucwerk plafond met sierlijsten, inbouwverlichting en diverse ornamenten. Een prachtige open haard zorgt voor extra sfeer en warmte in deze ruimte. De living geniet volop lichtinval middels een grote raampartijen aan de voorzijde van de woning. Een corridor biedt vanuit de woonkamer toegang tot de masterbedroom, de badkamer en de kantoorruimte op de begane grond. De corridor is afgewerkt met een lichte, marmeren vloer, stucwerk wanden met wandverlichting en een stucwerk plafond met inbouwverlichting en sierlijsten. De riante masterbedroom is voorzien van een lichte, marmeren vloer met vloerverwarming, stucwerk wanden en een stucwerk plafond met gordijnkoven, sierlijsten en inbouwverlichting.
De masterbedroom beschikt tevens over een eigen dressingroom. Deze dressingroom is afgewerkt met een marmeren vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond met inbouwverlichting, alsmede voorzien van grote, op maat gemaakte kledingkasten met volop bergruimte. De dressingroom is verder voorzien van automatische verlichting en geniet natuurlijke lichtinval middels een raampartij in de voorgevel. De ruime kantoorruimte is voorzien van een lichte, marmeren vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond met sierlijsten, gordijnkoven en inbouwverlichting. Deze ruimte is verder voorzien van een bergruimte met daarin de unit voor de vloerverwarming. De royale, luxueuze badkamer is uitgerust met een ligbad, een inloopdouche met o.a. een regendouche en inbouwverlichting en een dubbele vaste wastafel met een meubel en een bijbehorend wandmeubel met extra bergruimte. In een nis is een zwevend toilet geplaatst. De badkamer is afgewerkt met een donkere, marmeren vloer met vloerverwarming, ¾ betegelde wanden en een stucwerk plafond met sierlijsten en inbouwverlichting. Vanuit de leefkeuken biedt een loopdeur toegang tot een kleine corridor (annex wasruimte) naar de stookruimte en het voorhuis. De wasruimte is afgewerkt met een donkere, marmeren vloer, ¾ betegelde wanden en een stucwerk plafond met sierlijsten en inbouwverlichting. In deze ruimte zijn tevens de aansluitingen voor de wasapparatuur aanwezig, welke op een verhoging geplaatst kunnen worden. De stookruimte is voorzien van een tegelvloer, de opstelling van de aardwarmtepompinstallatie, vloerverwarmingsinstallatie en de meterkast.

1e Verdieping:
De bordestrap biedt vanuit het achterportaal toegang tot de afgesloten verdieping, welke momenteel is ingericht als kleedkamer. Deze riante, multifunctionele ruimte is afgewerkt met vloerbedekking, stucwerk wanden en een stucwerk plafond met zicht tot in de nok. De zichtbare, houten spanten zijn afgewerkt in een lichte kleurstelling.

Voorhuis:

Ook het voorhuis is de afgelopen jaren geheel gemoderniseerd, waarmee de vernieuwde indeling van de woning gecomplementeerd is. Op bijgevoegde plattegronden wordt de vernieuwde indeling weergegeven.

Tuin:
De rondom de woonboerderij gelegen tuin geniet volop privacy is fraai ingericht met een groot gazon, diverse terrassen en een fraaie waterpartij. In een separaat, afgesloten gedeelte van de tuin is een verwarmd buitenzwembad gesitueerd. De installaties van het zwembad en de waterpartij worden ter overname aangeboden.

Hippische accommodatie:
De kantine is voorzien van een tegelvloer, houten wanden en een spachtelputz plafond, alsmede een functionele keukeninrichting. Vanuit de kantine toegang tot de riante, praktische zadelkamer, welke is afgewerkt met een tegelvloer en betimmerde wanden. De zadelkamer biedt middels een loopdeur toegang tot de achtergelegen paardenstallen en rijhal. De rijhal (Huisman) is opgetrokken uit een metselwerk met stalen spanten en het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt (deels lichtdoorlatend) met een lichtstraat in de nok. Aan de voorzijde van de rijhal biedt een roldeur toegang tot het erf, alsmede grote schuifdeuren in de linker- en rechtergevel. De binnenbak (± 40x20 mtr.) is voorzien van een Achterberg bodem, een beregeningsinstallatie en een houten bakrandkering. Rondom de binnenbak is de vloer geheel beklinkerd. De rijhal is verder voorzien van een toiletruimte en een separate meterkast voor het stalgedeelte. De hal staat in directe verbinding met de naastgelegen paardenstallen met 22 paardenboxen, een wasruimte en was- en poetsplaatsen. De paardenstal is eveneens opgetrokken uit metselwerk met stalen spanten en het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt (deels lichtdoorlatend) met een lichtstraat in de nok. Een grote schuifdeur biedt vanuit de paardenstal toegang tot het achtererf. De paardenboxen (± 4,5x4,5 mtr + ± 4x3,5 mtr) zijn voorzien van grotendeels metselwerk, deels gegalvaniseerde voorwanden met deels hardhouten, deels gepoedercoate draaideuren, metselwerk tussenwanden en een rubberen vloer. Het voerhok is ingericht met houten voerbakken. Tevens is één paardenbox voorzien uitgerust met een solarium. De eveneens aanwezige trilplaat is niet bij de verkoop inbegrepen. 3 Was- en poetsplaatsen zijn voorzien van een gietvloer, de wanden zijn betegeld en een betimmerd plafond. De geheel betegelde, praktische wasruimte is uitgerust met aansluitingen voor de wasapparatuur en een keukenblok. Een vaste, houten trapopgang biedt toegang tot de dekenruimte, welke is afgewerkt met een houten vloer en diverse vaste kasten.

Opfokstal:
De vrijstaande opfokstal (Huisman, 2010) is opgetrokken met stalen spanten, de wanden zijn deels gepotdekseld en damwand en het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt (deels lichtdoorlatend). De stal (ca. 20x12 mtr) is voorzien van een schuifdeur in de zijgevel en een open front aan de voorzijde.

Machineloods en appartementen:
De vrijstaande machineloods is opgetrokken uit metselwerk met houten spanten en het geïsoleerde dak is met golfplaten gedekt. De gevels zijn deels afgewerkt met damwand en hout. De loods is voorzien van een beklinkerde vloer. Aan de achterzijde van de loods zijn 2 appartementen gesitueerd, welke zijn ingericht met een woonkamer met open keuken, een slaapkamer en een badkamer.

Veldschuur:
De vrijstaande veldschuur met open front is opgetrokken uit damwand met stalen, gepoedercoate spanten en het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt (deels lichtdoorlatend). Aan de linkerzijde van de schuur is een afgesloten werkplaats gerealiseerd. De werkplaats is voorzien van een betonnen vloer en openslaande deuren aan de voorzijde.

Nog te bouwen paardenstal:
Er is reeds een vergunning verleend voor het bouwen van een vrijstaande L-vormige paardenstal 8 paardenboxen en een luifel aan de voorzijde (zie bijvoegde plattegrond).

Springtuin:
Een gedeelte van het perceel kan worden ingericht als springtuin met een grasbodem. Dit kan redelijk eenvoudig gerealiseerd worden of er kan een extra weiland worden ingericht.

Buitenbak:
De buitenbak (± 20x60 mtr.) is voorzien van een eb-/vloedbodem met een beregeningsinstallatie, een muziekinstallatie en verlichting.

Stapmolen:
De gepoedercoate stapmolen is geschikt voor 6 paarden en voorzien van een beklinkerde vloer, welke is bedekt met zand en kunstgras, een omheining van houten palen met beoband, voorzien van beregening en verlichting. Het is toegestaan om de stapmolen om te bouwen tot een overdekte stapmolen.

Longeercirkel:
De longeercirkel is voorzien van een eb-/vloedbodem met een beregeningsinstallatie, verlichting en een houten omheining.

Mestvaalt:
De mestvaalt is voorzien van een betonnen vloer en betonnen wanden.

Weiland:
Het weiland is verdeeld in diverse paddocks met een houten omheining. Het weiland is verder voorzien van verlichting en vlotterbakken.

Erf:
Het erf is grotendeels verhard middels klinkers. Het bedrijfsgedeelte en het woonhuis zijn toegankelijk middels een eigen oprit, welke zijn afgesloten met een automatische, openslaande poort. Het gehele perceel is omheind met gaashekwerk. Vanaf het achtererf biedt een beklinkerd pad toegang tot het bospad wat naast het object is gelegen. Ook dit pad is afgesloten middels een automatische poort.

Bijzonderheden:
* Aanvaarding: in overleg.
* Kadastrale gegevens: Gemeente Oploo, sectie I, nummers 828 en 1031, tezamen groot 04 ha 44 a 65 ca.
* Staat van onderhoud: goed
* Bouwjaar: woonhuis oorspronkelijk bouwjaar ca. 1944;
De woonboerderij is de afgelopen jaren geheel verbouwd.
rijhal ca. 2004
opfokstal ca. 2010
* Inhoud voorhuis: ca. 649 m³.
* Inhoud achterhuis: ca. 1.235 m³.
* De woning is grotendeels geïsoleerd en grotendeels voorzien van dubbele beglazing.
* De begane grond is voorzien van vloerverwarming.
* De boerderij is afgewerkt met fraaie, hardhouten paneeldeuren en architraven.
* Het woonhuis is voorzien van kunststof buitenkozijnen.
* Het gehele object is aangesloten op aardwarmte, water, elektra en riolering.
* De gehele woonboerderij beschikt over mechanische ventilatie welke in het voorhuis is geplaatst.
* De rijhal is voorzien van een eigen installatie (incl. krachtstroom) met separate meters.
* Op het object rust een agrarische bestemming.
* Op het object rust een milieuvergunning voor het houden van 45 volwassen paarden (3 jaar en ouder) èn 4 paarden in opfok (jonger dan 3 jaar).
* Het geheel is gesitueerd op een prachtige locatie met een vrij uitzicht aan de voor- en achterzijde.
* Een uitstekend bereikbare locatie op korte afstand van diverse snel- en uitvalswegen, waaronder de snelweg A73, alsmede op ca. 30 minuten reistijd van Equestrian Centre de Peelbergen en de vliegvelden in Eindhoven en Weeze (D).
* Het betreft een professioneel geheel met volop mogelijkheden!
* Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met ons kantoor te Helmond.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1944
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
350 m²
Perceel
44.465 m²
Inhoud
1.884 m³

Indeling

Aantal kamers
9 kamers
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Ligbad en toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie

Energie

Energielabel
C Wat betekent dit?
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Aardwarmte en gehele vloerverwarming

Kadastrale gegevens

OPLOO I 828
Kadastrale kaart
Oppervlakte
34.540 m²
OPLOO I 1031
Oppervlakte
9.925 m²

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Gemertseweg 24

Prijs op aanvraag