Onderweg 13 a 2641 NZ Pijnacker Zuidpolder Oude Leede

Uitgelichte kenmerken

  • 127 m² wonen
  • 18.237 m² perceel
  • 5 slaapkamers

Omschrijving

Woonboerderij met paardenhouderij/herontwikkelingslocatie, gelegen aan de Onderweg 13a in Pijnacker ter grootte van 1.82.37 ha, gesitueerd op de noordzijde van het aangebodene.

OMGEVING
Het aangeboden object is gelegen in buurtschap Oude Leede dat onderdeel uitmaakt van het dorp Pijnacker en gelegen is in de gemeente Pijnacker-Nootdorp (Zuid-Holland). Oude Leede is wat ze noemen een lintdorp, doordat de bebouwing langgerekt, in een 'lint' parallel aan het water is gesitueerd.

Een schitterend buitenobject middenin de Randstad, op een steenworp afstand van alle voorzieningen, maar waar u wel kunt genieten van de ruimte, vrijheid, rust en een wijds uitzicht over de landerijen die gelegen zijn nabij dit unieke object.

Het paardengedeelte biedt alles wat voor de fanatieke paardensporter essentieel is. Zo zijn er ruim voldoende paardenboxen, een eb en vloed rijbaan(1250 m²), een overdekte trainingsmolen, een vrijspring/longeerpiste met eb en vloed bodem, verschillende paddocks en weilanden, en een kleine maar gezellige kantine.

De omliggende landbouwgronden zijn als grasland in gebruik, wat de directe omgeving 'groen' maakt en u een echt natuurlijk gevoel geeft.

Van oudsher bestond de lintbebouwing onder andere uit glastuinbouwbedrijven, tegenwoordig neemt het aantal glastuinbouwbedrijven af doordat overbodige kassen en schuren gesloopt en vervangen worden door woningen in het kader van de "Ruimte voor Ruimteregeling" van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Daarom vindt er de komende jaren een transformatie plaats in het lint waarbij ingezet wordt op een vrijwillige omzetting van aanwezige bedrijfsbebouwing (glastuinbouw, loodsen en niet-agrarische bedrijfsgebouwen) in woningen. Bij het transformatieproces wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden die de Verordening ruimte van de provincie Zuid-Holland biedt, De gemeente beoogt hiermee de sloop van voormalige agrarische bedrijfsgebouwen, niet-agrarische bedrijfsgebouwen of verspreid glas buiten de duurzame concentratiegebieden voor glastuinbouw (zoals hier het geval is) te bevorderen. In ruil voor het slopen van de bedrijfsgebouwen mogen vervolgens op passende locaties één of meer compensatiewoningen worden gebouwd . De gemeente vat deze regeling samen als een "Ruimte voor Ruimteregeling".

Ook deze locatie leent zich bij uitstek voor herontwikkeling met toepassing van de "Ruimte voor Ruimteregeling". Afhankelijk van het aantal gewenste compensatiewoningen dient hiervoor wel voldoende bedrijfsbebouwing op locatie of binnen de gemeentegrenzen gesloopt te worden.

Voor een nadere omschrijving van de woning, de paardenstal, de bedrijfsgebouwen I en II, de carport en terreinvoorzieningen verwijzen we u graag naar onze verkoopbrochure.

NUTSVOORZIENINGEN
Het object is aangesloten op gas, water, elektriciteit (220/380), telefoon, CAI, glasvezel, riolering en centrale verwarming (woonhuis).

ENERGIELABEL
Het woonobject heeft geen recent energielabel. De vernieuwde energie index is aangevraagd.

LIGGING EN GEBRUIK
Het aangeboden object is gesitueerd tussen de Oude Leedeweg aan de noordzijde en de Onderweg aan de zuidzijde. Het object wordt gebruikt ten behoeve van het houden van paarden.

HERINRICHTINGSRENTE/WATERSCHAPSLASTEN
De aangeboden percelen zijn niet belast met herinrichtingsrente. De jaarlijkse waterschapslasten van het Hoogheemraadschap van Delfland bedragen € 91,50 per ha en 0,0198 % van de WOZ-waarde van het pand in 2021.

ZAKELIJKE RECHTEN
Op het perceel C 9007 is een kwalitatieve verbintenis van toepassing. Voor de inhoud ervan wordt verwezen naar aktes Hyp4 14426/35 Zoetermeer en Hyp4 14964/8 Zoetermeer.
De percelen C 9007 en 7958 zijn belast met de navolgende zakelijke rechten:
- Een zakelijk recht als bedoeld in artikel 5 lid 3 onder b van de Belemmeringenwet Privaatrecht op een gedeelte van het perceel ten behoeve van: Gemeente Pijnacker- Nootdorp, kantoorhoudende te 2641 EZ Pijnacker, Oranjeplein 1
en tweemaal ten behoeve van: Stedin Netten B.V., kantoorhoudende te 3011 GA Rotterdam, Blaak 5.
De percelen C 11408 en 11409 zijn belast met de navolgende zakelijke rechten:
- een zakelijk recht als bedoeld in artikel 5 lid 3 onder b van de Belemmeringenwet Privaatrecht op een gedeelte van het perceel ten behoeve van: Stedin Netten B.V., kantoorhoudende te 3011 GA Rotterdam, Blaak 5.

Voor zover uit de laatste verkrijgingsakten is gebleken, rusten er geen andere beperkte rechten, erfdienstbaarheden of enig andere lasten of beperkingen uit overeenkomst op de percelen.

KWALITEIT
De percelen grasland zijn prima geschikt voor het houden van paarden. De ondergrond bestaat uit ongerijpte warmoezerijgronden. De onbebouwde percelen, die in gebruik zijn als grasland c.q. paardenrijbak zijn goed ontwaterd en daardoor uitermate geschikt voor het beoogde doel, het beoefenen van de ruitersport ter plaatse.

BESTEMMING
Voor de aangeboden percelen vigeert het Bestemmingsplan Lint Oude Leede 2, vastgesteld door de raad op 17 maart 2016. In dit bestemmingsplan heeft de woning de bestemming 'Wonen'. De overige vigerende hoofdbestemmingen zijn 'Agrarisch- Agrarisch Bedrijf' en 'Agrarisch met waarden- Landschaps- en Natuurwaarden'. De dubbelbestemming die van toepassing is op een gedeelte van het aangebodene is 'Waterstaat- Waterkering'. Een gedeelte van het aangeboden object is gelegen in de beschermingszone waterkering.

TOEKOMSTIGE ONTWIKKELINGEN
Naar opgave van de gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn er vooralsnog geen nieuwe planologische ontwikkelingen te verwachten anders dan een nog vast te stellen omgevingsvisie. Het bestemmingsplan geeft de mogelijkheid de locatie in te zetten in het kader van de regeling "Ruimte voor Ruimte".

BODEMONDERZOEK
Verkoper heeft recent geen onderzoek verricht of laten verrichten naar de aanwezigheid van stoffen in grond of grondwater, of naar materialen die schadelijk zijn voor mens, milieu of gebouwen, of naar de aanwezigheid van stoffen die de waarde beïnvloeden. Koper kan voor zijn rekening en risico een verkennend bodem- en grondwater-onderzoek laten uitvoeren op de aangeboden percelen.

De milieukundige toestand van bodem- en grondwater moet voldoende zijn voor agrarische exploitatie, dit kan als ontbindende voorwaarde gelden. In de koopovereenkomst zal een clausule worden opgenomen waarin is bepaald dat koper het risico van de bodemkwaliteit van verkoper overneemt.

BETALINGSRECHTEN EN PRODUCTIERECHTEN
Op de aangeboden percelen rusten betalingsrechten en/of productierechten.

VERGUNNING
Er is een geldige vergunning aanwezig voor het houden van 32 volwassen paarden (van 3 jaar en ouder) en 25 paarden in opfok (van jonger dan 3 jaar).

Aanvaarding: in overleg
Bezichtiging: in overleg

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Laurens Gräper, mobiel 06-22020651.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.700.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 13.386
Aangeboden sinds
6 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij, halfvrijstaande woning (bedrijfs- of dienstwoning)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1935
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen en riet

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
127 m²
Perceel
18.237 m²
Inhoud
623 m³

Indeling

Aantal kamers
8 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Ligbad
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Dakraam

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel

Kadastrale gegevens

PIJNACKER C 9220
Kadastrale kaart
Oppervlakte
10.775 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
PIJNACKER C 11409
Oppervlakte
45 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
PIJNACKER C 11408
Oppervlakte
37 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
PIJNACKER C 7958
Oppervlakte
860 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
PIJNACKER C 9007
Oppervlakte
6.520 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
PIJNACKER C 9220
Oppervlakte
10.775 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg
Tuin
Achtertuin
Achtertuin
682 m² (22 meter diep en 31 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuiden bereikbaar via achterom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande houten berging
Voorzieningen
Elektra
Isolatie
Muurisolatie

Garage

Soort garage
Carport

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Onderweg 13 a

€ 1.700.000 k.k.