• Verkocht onder voorbehoud

Koestraat 5133 NC Riel Verspreide huizen Riel

Omschrijving

Koestraat ong. Riel

Unieke kavel van circa 1420 m² (ca 24 m breed x ca 60 m diep), gelegen aan een rustige weg in het buitengebied van Riel. Momenteel heeft het perceel nog een agrarische bestemming.

Veel mensen dromen ervan om hun ideale woning zelf te bouwen. Zeker als zij daar de grond al voor hebben. Een stuk land met een schuurtje, een perceel of een weide waar af en toe wat maïs op staat, die u veel liever gebruikt voor de nieuwbouw van uw droomwoning. Het probleem is dat op die grond geen bouwbestemming zit: u heeft dus geen bouwrechten voor de grond om deze als een bouwkavel te bebouwen met nieuwbouw. In bepaalde gevallen is het mogelijk via Ruimte voor Ruimte een of meer bouwrechten (zogenaamde bouwtitels) te kopen: u bezit grond zonder bouwbestemming en de gemeente wil meewerken aan de planologische procedure. bron: het principeverzoek voor een Ruimte voor Ruimte titel voor deze kavel is schriftelijk door het college van B&W van de gemeente Goirle gereageerd.
Het college heeft een positieve grondhouding aangenomen om een planologische procedure op te starten om een Ruimte voor Ruimte woning mogelijk te maken op deze kavel. Daaraan zijn de volgende voorwaarden verbonden:

- Uit milieutechnisch oogpunt mag door de ontwikkeling van de beoogde woning het gebruik van de belendende percelen en/of bedrijfsvoering van aanwezige inrichtingen niet onevenredig worden aangetast.
- Er moet worden voldaan aan de stedenbouwkundige uitgangspunten van de gemeente Goirle;
- Er dient een gebiedsgerichte landschappelijke inpassing te worden ontwikkeld.
- Voor de vaststelling van het bestemmingsplan dient er een Ruimte voor Ruimte titel te zijn aangekocht.

Om de beoogde ontwikkeling formeel mogelijk te kunnen maken is het noodzakelijk dat een (planologische procedure) herziening van het bestemmingsplan wordt opgestart. Bij de uitwerking van het concept bestemmingsplan zal rekening gehouden moeten worden met onder andere de volgende kaders:
- Ruimtelijke en landschappelijke inpassing;
- Functie-invulling;
- Afmetingen bouwvlak;
- Soort bebouwing;
- Bodemgesteldheid;
- Archeologie;
- Flora en fauna;
- Externe veiligheid;
- Milieu etc.

De gemeente adviseert bij het opstellen c.q. uitschrijven van de (ruimtelijke) onderbouwing (bestemmingsplan) en het onderbouwen daarvan een specialistisch bureau in te schakelen.
Adviesbureau van Dun kan dit voor u verzorgen en namens de koper contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de gemeente Goirle. Voor deze werkzaamheden is door Adviesbureau van Dun een offerte afgegeven, deze kunnen wij op u verzoek verstrekken.
Volgens Adviesbureau van Dun bedraagt de aanschaf van een Ruimte voor Ruimte titel € 151.250,-.

De koopsom voor de bouwgrond bedraagt € 284.000,-. v.o.n., de verkoper betaalt de overdrachtsbelasting en de notariskosten. De koper is zelf verantwoordelijk voor de betaling van het adviesbureau en de Ruimte voor Ruimte titel.

De koopsom van de kavel, de offerte van Adviesbureau van Dun en de Ruimte voor Ruimte titel is bij elkaar opgeteld een investering van circa € 447.000,-
De notariële overdracht wordt ingepland zodra de Ruimte voor Ruimte titel door u is verkregen, dan weet u zeker dat u een bouwkavel heeft gekocht i.p.v. akkerland.

Aan de presentatie zijn voorbeeldwoningen toegevoegd welke afkomstig zijn van maakt onderdeel uit van de gemeente Goirle, ten zuiden van Tilburg. Riel ligt op 5 minuten van de A58 met alle dagelijkse voorzieningen in het dorp en alle andere voorzieningen zoals voortgezet onderwijs, schouwburg, ziekenhuis en winkelcentra in Goirle en Tilburg. Riel wordt omsloten door het Bels Lijntje en het natuurgebied de Regte Heide.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 447.000 vrij op naam
Aangeboden sinds
5 maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
1.420 m²

Kadastrale gegevens

GOIRLE K 1102
Kadastrale kaart
Oppervlakte
1.420 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen en vrij uitzicht

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Koestraat

€ 447.000 v.o.n.