• Onder optie

Ruinerweide 7963 SP Ruinen (Gem. De Wolden)

Omschrijving

Namens onze opdrachtgever Bouwbedrijf Muller uit Veeningen, kunnen wij u deze mooie en ruim bemeten bouwkavel aanbieden aan de Ruinerweide te Ruinen met de bestemming “woondoeleinden”. Hier kunt u, in het landelijke buitengebied van Ruinen, uw eigen droomhuis realiseren.

Situering
De kavel ligt op het zuiden in een typisch Drents landschap met eikenbomen langs de wegen en percelen en een prachtig vrij uitzicht over de landerijen. De kavel ligt op ca. 10 km. afstand van het centrum van Hoogeveen en op ca. 10 km. afstand van de gezellige binnenstad van Meppel. De totale kaveloppervlakte bedraagt 4.085 m². Ruinen is een dorp met ca. 3.700 inwoners, is gelegen in de Gemeente De Wolden. Het dorp heeft van oudsher een agrarisch karakter. Omliggende dorpen zijn o.a. Havelte, Ruinerwold en Ansen. Het dorp ligt tegen het Nationaal Park Dwingelderveld aan, met als publiekstrekker de Schoapskudde van Ruinen. Daarnaast ligt de bouwkavel op korte afstand van boswachterij Ruinen. Ruinen is zeer toeristisch en heeft diverse primaire levensvoorzieningen, o.a. supermarkt, bakkerij, bloemisterij, horecagelegenheden en een rijk verenigingsleven met o.a. voetbal, tennis, volleybal, paardensport en gymnastiek. In Ruinen zelf is een basisschool aanwezig. Ook Koekange en Ruinerwold zijn hiervoor goede opties. Voor het voortgezet onderwijs bent u aangewezen op Hoogeveen en Meppel. Beide steden zijn prima bereikbaar zowel per fiets, auto als met openbaar vervoer. Ook zijn stedelijke voorzieningen zoals theater, ziekenhuis, station etc. in beide steden aanwezig.

Ruimte voor Ruimte Regeling
De bouwkavel ontstaat na sanering van het naastgelegen melkveebedrijf aan Ruinerweide 20 en waaraan ten grondslag ligt de Ruimte voor Ruimte regeling van de Gemeente De Wolden. Alle bijgebouwen bij de boerderij zullen op korte termijn worden gesloopt om daarvoor terug te krijgen een bouwkavel welke wij nu aan u mogen aanbieden. De bestemming zal op kosten van de verkoper worden aangepast naar woondoeleinden inclusief de betreffende leges en onderzoekskosten. Het betreft een volledige bestemmingsplanprocedure. Naar verwachting zal deze medio 2021 zijn afgerond. Ook zal een verkennend milieukundig bodemonderzoek plaatsvinden.

Het Woonhuis
Bijzonderheden: De koper kan in overleg met Bouwbedrijf Muller naar eigen inzichten, passend binnen de bestemming en bouwvoorschriften, een omgevingsvergunning aanvragen voor de bouw van een woonhuis met bijgebouw. Bouwbedrijf Muller zal de woning gaan bouwen.

Volgens de woningbouwvoorschriften is de maximale oppervlakte van het hoofdgebouw 200 m² en 150 m² aan bijgebouwen; dus totaal 350 m². Inwoning is toegestaan mits het 1 woning blijft met 1 voordeur en 1 adres. De woning moet intern geheel toegankelijk zijn en niet in 2 apart afsluitbare eenheden zijn ingericht. Wel mogen er twee keukens, badkamers etc. in de woning aanwezig zijn.

De kosten voor het aansluiten van de nutsvoorzieningen en de leges zijn voor rekening en risico van de nieuwe eigenaar. Ook is er een planschade afwentelingsovereenkomst welke door de koper moet worden aanvaardt.

Algemeen
Naam bestemmingsplan: Buitengebied gemeente de Wolden
Bestemming: woondoeleinden, toekomstige bestemming wonen
Oplevering: in overleg

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 270.000 vrij op naam
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Onder optie
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
4.085 m²

Kadastrale gegevens

RUINEN M 342
Kadastrale kaart
Oppervlakte
4.085 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen en vrij uitzicht

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Ruinerweide

€ 270.000 v.o.n.