• Verkocht

Pompoenweg 1349 Almere overig Almere Hout

Uitgelichte kenmerken

  • 35 m² wonen
  • 1 slaapkamer
€ 219.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
3 maart 2022
Verkoopdatum
29 maart 2022
Looptijd
3 weken

Omschrijving

Nieuwbouwwoning met verplichting tot sociale verhuur. Aan de Pompoenweg in Almere Oosterwold wordt een bijzonder project gerealiseerd van 10 vrijstaande woningen voor de sociale verhuur. Bouwnummer 1 komt in verkoop, met de verplichting om deze voor 30 jaar sociaal te verhuren. Het is dus niet mogelijk om er zelf te gaan wonen. Maar wel geschikt bijvoorbeeld voor ouders die voor hun kind willen kopen, of als belegging.

De plek is prachtig. De Pompoenweg ligt in het zuidelijk deel van Oosterwold, je rijdt er naar toe via de Goudplevierweg - met vanaf april aan je linkerhand de AH supermarkt en nu al aan de rechterzijde de Odin supermarkt met horeca op het erf Vliervelden. De Pompoenweg volgt de bosrand; het project ligt aan de linkerkant van de weg met de tuinen op het zuiden en aan de voorkant zicht op een aantal vrijstaande huizen waartussen je de bomenrij ziet.

Er komen dwars op de weg 10 woningen te liggen. Ieder huisje heeft een eigen parkeerplaats voor de deur, aan de achterzijde loopt een sloot. De woonkamer grenst aan een stukje tuin - die ingericht moet worden met stadslandbouw. Tussen de woningen loopt steeds de 2 x 2 meter strook publieke loopruimte. Kavel 1 ligt aan het einde van het plan.
Zie voor de indeling van de kavel de kaveltekening.

Het huisje heeft een woonoppervlak van 35 m2 (buitenmaten 11.80 x 3,5 meter). Ze hebben een praktische indeling. Je komt aan de zijkant binnen in een halletje met het toilet en de meterkast. Naar links kom je in de slaapkamer die aan de voorkant is gelegen. Via de slaapkamer kom je in de badkamer (met wastafel en douche, mooi afgewerkt met glazen wanden) en een bergkast met installaties en ruimte voor de wasmachine. De woonkamer ligt aan de zonnige achterkant, heeft aan de tuinkant een deur en een raam en nog een zijraam. Het huisje wordt opgeleverd inclusief een kleine keuken (1.80 m breed) met spoelbak, kookplaat en afzuigkap. De wanden worden behangklaar en de vloeren legklaar opgeleverd.
Op het huis komen 8 zonnepanelen, de verwarming (en koeling) middels airco. Het energielabel is A+++.

De woning is een model van KleineWoningen uit Heerenveen. De woning is robuust (metaalskeletbouw) en wordt als een unit naar de plek gereden en op de fundering geplaatst. De gevels zijn van zwart metaal met staande stroken en kunststof kozijnen.

Buitenruimte
Aan de voorzijde wordt in grasbeton tegels een parkeerplaats en een iets oplopend pad naar de voordeur aangelegd. De kavel wordt geëgaliseerd en ingezaaid met gras.
Er kan vergunningvrij nog een kleine schuur worden gerealiseerd (1 meter achter de voorgevellijn van het huis, op het roodkavel). Of plaats een lage unit (max 1.50 hoogte) aan de voorzijde naast de parkeerplaats. Deze is niet inbegrepen.

Oosterwold
Het project ligt in het Oosterwold gebied, dat een aantal bijzondere regels kent. De kavel is 333 m2 groot, inclusief het wegdeel, de 2 m strook die publiek toegankelijk moet blijven en de sloot. De tuin moet ingericht worden met stadslandbouw: een kleine moestuin, eetbare bloemen en / of een paar fruitbomen of struiken.

In Oosterwold is geen gemeentelijke riolering vandaar dat een eigen systeem wordt aangelegd. Er komt een gezamenlijke technische IBA die op kavel 5 of 10 komt te liggen. De eigenaren betalen samen het onderhoud en afschrijving voor dit systeem.

De wegen worden aangelegd door een VvE van de straat; koper moet lid worden van deze Kavelwegvereniging. Voor het wegonderhoud van de Pompoenweg wordt een maandelijkse bijdrage berekend van € 25. Een eerste inleg om de bouwweg aan te leggen is voldaan.

Planning
De woningen worden in april geplaatst en aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, water en glasvezel. Oplevering wordt verwacht per 1 mei, daarna is de eigendomsoverdracht mogelijk.

Sociale verhuur
Het is voor een periode van 30 jaar verplicht om de woning binnen de sociale huurgrens te verhuren (maximale huur 2022 € 763,47), De bewoner kan huursubsidie aanvragen. Tijdelijke verhuur is mogelijk.

Referentie
Aan de Cornelis Drebbelweg (in het noordelijk deel van Oosterwold) is een project gerealiseerd met hetzelfde type woningen, maar dan geschakeld en uitgevoerd in donkergrijs. Ook deze worden als sociale huurwoning verhuurd.

Kosten koper
De woning wordt overgedragen nadat deze op de locatie is geplaatst en opgeleverd. De verkoopprijs is inclusief 21 % BTW. Er is geen overdrachtsbelasting verschuldigd. Koper betaalt de notaris- en kadasterkosten. De levering vindt plaats via Trip Notarissen uit Almere (bekend met het Oosterwold gebied en tevens notaris voor het project).

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 219.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 6.257
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
Na 2020
Soort dak
Plat dak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
35 m²
Inhoud
125 m³

Indeling

Aantal kamers
2 kamers (1 slaapkamer)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Douche
Aantal woonlagen
1 woonlaag
Voorzieningen
Glasvezelkabel en zonnepanelen

Energie

Energielabel
A+++ Wat betekent dit?
Isolatie
Volledig geïsoleerd

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Betrokken makelaar

VBO verkoopmakelaar

leukehuizen.nl

Bel 06-41246405

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.