• Verkocht

Heemraadschapslaan 53 1181 TZ Amstelveen Elsrijk West

Uitgelichte kenmerken

  • 346 m² wonen
  • 694 m² perceel
  • 6 slaapkamers
€ 3.350.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
11 maart 2023
Verkoopdatum
30 maart 2023
Looptijd
2 weken

Omschrijving

** For English translation see below Dutch text **

Met trost presenteren wij deze moderne vrijstaande villa met maar liefst driehonderdvijftig vierkante meter woonoppervlakte in het hartje van Amstelveen.
Loopt u aan de ene kant de laan uit, dan staat u in het Broersepark en doet u dat aan de andere kant dan loopt u naar het winkelcentrum Stadshart.

De villa ligt in de geliefde wijk Elsrijk aan een rustige laan, waar kinderen nog op straat kunnen spelen. In de directe omgeving is de International School of Amsterdam (ISA), gevestigd. In het winkelcentrum Stadshart van Amstelveen vindt u vele goede restaurants, een schouwburg en diverse musea (waaronder het internationaal bekende Cobra Museum). Voor wie in de nabijheid van Amsterdam Centrum, de Zuid-As en Schiphol wil wonen maar toch in het groen is deze woning een buitenkans.

De architect heeft zich bij de bouw van deze villa (gebouwd in 2011) laten inspireren door de dertiger jaren. Hij heeft daarbij wel gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en de nieuwste technieken (ondermeer een energiezuinige warmtepomp installatie die de kamers zomers koel en ’s winters warm houdt). Het huis is ruim opgezet, met zes royale slaapkamers, drie badkamers, een opvallend luxueuze eetkeuken, een handige bijkeuken en een garage. Het geheel is gebouwd op een perceel eigen grond van 694 m2.

Begane grond
U komt binnen in een ruime hal met een indrukwekkend trappenhuis met in het dak een fraaie lichtstraat. De hal, met een ruime garderobe en een toiletruimte geeft toegang tot de televisiekamer, met een klassieke erker aan de voorzijde van het pand. Door glas-in-lood deuren loopt u de ruime woonkamer (circa 65 m2) in, met diverse zitjes.
Aan de achterzijde van de woning is een ruime eetkeuken van ca. 35 m2 ingericht, met zicht op de tuin. Kasten en aanrecht zijn speciaal ontworpen en op maat gemaakt, de keuken is ondermeer voorzien van drie ovens (grote oven, combi-oven en stoomoven), een wokbrander, een quooker en een teppanyaki grill. De bijkeuken en de ruime garage kunnen binnendoor bereikt worden.
Met uitzondering van de garage is deze hele verdieping voorzien van een leistenen vloer. De volledige begane grond inclusief garage is voorzien van vloerverwarming en koeling.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping vindt u drie ruime slaapkamers en twee badkamers. De master bedroom met inloopkast en een eigen badkamer, ligt aan de achterzijde van de woning. De badkamer is voorzien van een ligbad, toilet, regendouche en een dubbele wastafel.
De tweede badkamer, tussen de twee andere slaapkamers in, is voorzien van een luxe dubbele wastafel en een inloopdouche. Op de overloop bevindt zich een separaat toilet.
De gehele verdieping is belegd met een eiken visgraat parketvloer met band en bies, en is ook voorzien van vloerverwarming/-koeling. Vanaf de overloop is het mogelijk de video intercom te bedienen.

Tweede verdieping
Op de tweede verdieping opnieuw drie ruime slaapkamers plus een luxe badkamer. Ook vindt u hier de wasruimte met aansluitingen voor de wasmachine- en droger. Achter de wasruimte is de technische ruimte met de warmtepompinstallatie die voor verwarming en koeling van het huis zorgt, de mechanische installatie unit en een 300 liter boiler die gekoppeld is aan twee turbine geisers die zorgen voor een zeer hoge warmwatercapaciteit.
De badkamer op deze etage is voorzien van een ligbad, toilet, douchecabine en een fraaie opbouwwastafel. Deze tweede verdieping is eveneens belegd met een eiken visgraat parketvloer met band en bies. En net als in de hele woning zorgt ook hier vloerverwarming/koeling voor een aangenaam leefklimaat.

Tuin
De ca. 25 meter diepe achtertuin is onder architectuur aangelegd en ligt op het zonnige zuiden.
In de tuin zijn diverse zitjes aangelegd, vier platanen zorgen op tropische zomerdagen voor een heerlijke, koele schaduw. Voor de kinderen zijn er volop speelmogelijkheden. Tijdens de bouw zijn leidingen voor een zwembad al aangelegd.
Naast de woning is nog een berging waar de fietsen en tuinspullen neergezet kunnen worden.
Voor de woning kunnen twee auto's op eigen terrein worden geparkeerd voor de garage. Om te kunnen parkeren in de straat is een parkeervergunning nodig.

Algemeen
- De woning is gelegen op eigen grond;
- Energielabel A;
- Perceel oppervlakte: 6 are en 94 centiare;
- Bouwjaar 2011;
- Oppervlakte ca. 400 m²;
- Garage van ca 22m2;
- Grote living van ca. 65 m² met open haard;
- Televisiekamer/werkkamer;
- Drie luxe badkamers;
- Buitenzijde geschilderd in 2022;
- Video intercom- en alarm installatie;
- Ringleiding voor warm water;
- De warmwatervoorziening heeft een zeer hoge capaciteit om in alle badkamers tegelijk te douchen;
- Zeer luxe paneeldeuren met luxe beslag;
- De verdiepingsvloeren zijn voorzien van een eiken visgraat vloer met band en bies;
- De hele woning is voorzien van vloerverwarming/-koeling;
- Warmtewerend glas;
- De hoofd badkamer is voorzien van inbouw kranen en een grote in het plafond ingebouwde regendouche;
- Er zijn volop (bekabelde) aansluitingen voor internet en kabel;
- Zowel binnenshuis als buiten is elektra in overvloed;
- Alle kamers zijn voorzien van loze leidingen voor een muzieksysteem.

Verkoop en overdracht

Roerende zaken
Volgens lijst

Oplevering
In overleg

Koopakte en notaris
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Koper dient binnen twee werkdagen na het bereiken van de mondelinge overeenstemming inzake de koopsom en de voorwaarden, een notaris aan te wijzen binnen een straal van 15 km van het ter verkoop aangeboden object, opdat uiterlijk 1 week na deze mondelinge overeenstemming de koopakte ondertekend kan worden. Indien koper binnen deze periode geen notaris heeft aangewezen, heeft verkoper het recht deze aan te wijzen.

***************************************************************************************************

We are proud to present this modern detached villa with no less than three hundred and fifty square meters of living space in the heart of Amstelveen.
If you leave the avenue on one side, you are in the Broersepark and if you do so on the other side, you will walk to the Stadshart shopping centre.

The villa is located in the popular Elsrijk district on a quiet lane, where children can still play in the street. The International School of Amsterdam (ISA) is located in the immediate vicinity. In the Stadshart shopping center of Amstelveen you will find many good restaurants, a theater and various museums (including the internationally renowned Cobra Museum). For those who want to live in the vicinity of Amsterdam Center, the South Axis and Schiphol, but still in the green, this house is a great opportunity.

The architect was inspired by the thirties when building this villa (built in 2011). He did use high-quality materials and the latest techniques (including an energy-efficient heat pump installation that keeps the rooms cool in summer and warm in winter). The house is spacious, with six spacious bedrooms, three bathrooms, a strikingly luxurious dining kitchen, a handy utility room and a garage. The whole is built on a plot of private land of 694 m2.

Ground floor
You enter a spacious hall with an impressive staircase with a beautiful skylight in the roof. The hall, with a spacious cloakroom and a toilet room, gives access to the television room, with a classic bay window at the front of the building. You enter the spacious living room (approximately 65 m2) through stained glass doors, with various seating areas.
At the rear of the house is a spacious kitchen of approx. 35 m2, with a view of the garden. Cupboards and worktops are specially designed and made to measure, the kitchen is equipped with three ovens (large oven, combi oven and steam oven), a wok burner, a quooker and a teppanyaki grill. The pantry and the spacious garage can be reached from the inside.
With the exception of the garage, this entire floor has a slate floor. The entire ground floor including garage is equipped with underfloor heating and cooling.

First floor
On the first floor you will find three spacious bedrooms and two bathrooms. The master bedroom with walk-in closet and private bathroom is located at the rear of the house. The bathroom has a bath, toilet, rain shower and a double sink.
The second bathroom, between the two other bedrooms, has a luxurious double sink and a walk-in shower. There is a separate toilet on the landing.
The entire floor is covered with an oak herringbone parquet floor with band and piping, and is also equipped with underfloor heating/cooling. From the landing it is possible to operate the video intercom.

Garden
The approx. 25 meter deep backyard has been landscaped under architecture and faces the sunny south.
Various seating areas have been laid out in the garden, four plane trees provide a wonderful, cool shade on tropical summer days. There are plenty of play options for the children. Pipes for a swimming pool have already been laid during construction.
Next to the house is a storage room where bicycles and garden equipment can be stored.
Two cars can be parked on site in front of the house in front of the garage. A parking permit is required to park in the street.

General
- The house is located on private land;
- Energy label A;
- Plot area: 6 ares and 94 centiares;
- Year of construction 2011;
- Surface approx. 400 m²;
- Garage of approximately 22m2;
- Large living room of approx. 65 m² with fireplace;
- TV room/office;
- Three luxurious bathrooms;
- Exterior painted in 2022;
- Video intercom and alarm installation;
- Ring mains for hot water;
- The hot water supply has a very high capacity to shower in all bathrooms at the same time;
- Very luxurious panel doors with luxurious fittings;
- The upper floors have an oak herringbone floor with band and piping;
- The whole house has underfloor heating/cooling;
- Heat resistant glass;
- The main bathroom is equipped with built-in faucets and a large rain shower built into the ceiling;
- There are plenty of (wired) connections for internet and cable;
- There is an abundance of electricity both indoors and outdoors;
- All rooms are equipped with empty pipes for a music system.

Sale and transfer

Movable items
According to list

Delivery
In consultation

Purchase deed and notary
An oral agreement between the private seller and the private buyer is not legally valid. In other words, there is no sale. There is only a legally valid purchase agreement if the private seller and the private buyer have signed the purchase agreement. The buyer must appoint a civil-law notary within a radius of 15 km from the object offered for sale within two working days after reaching oral agreement on the purchase price and the conditions, so that the purchase deed can be signed no later than 1 week after this oral agreement. . If the buyer has not appointed a civil-law notary within this period, the seller has the right to appoint one.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 3.350.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 9.682
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2011
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
346 m²
Overige inpandige ruimte
32 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
2 m²
Externe bergruimte
2 m²
Perceel
694 m²
Inhoud
1.386 m³

Indeling

Aantal kamers
8 kamers (6 slaapkamers)
Aantal badkamers
3 badkamers en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
2 ligbaden en 2 toiletten
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Airconditioning, alarminstallatie, buitenzonwering, glasvezelkabel, mechanische ventilatie en TV kabel

Energie

Energielabel
A Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie, vloerisolatie en volledig geïsoleerd
Verwarming
Gehele vloerverwarming, warmte terugwininstallatie en warmtepomp
Warm water
Elektrische boiler

Kadastrale gegevens

AMSTELVEEN H 2383
Kadastrale kaart
Oppervlakte
639 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
AMSTELVEEN H 4122
Oppervlakte
55 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg en in woonwijk
Tuin
Achtertuin, voortuin en zijtuin
Achtertuin
384 m² (24 meter diep en 16 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuiden

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwde stenen berging
Voorzieningen
Elektra

Garage

Soort garage
Aangebouwde stenen garage
Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektra en verwarming
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein en parkeervergunningen

Betrokken makelaars

NVM verkoopmakelaar

Arjen Ketel Makelaars

Bel 020-4496979

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.