• Verkocht

Oude Hoogstraat 2 - I 1012 CE Amsterdam Burgwallen-Oude Zijde

Uitgelichte kenmerken

  • 37 m² wonen
  • 1 slaapkamer
€ 305.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
7 oktober 2020
Verkoopdatum
2 november 2020
Looptijd
3 weken

Omschrijving

Bijzonder charmant appartement van ca. 37 m2 met aparte slaapkamer en in een geweldig rijksmonumentaal pand op een locatie met een zeer rijke historie in het centrum van Amsterdam!

Indeling
Entree, u komt binnen op de 1e verdieping. Bij binnenkomst in de woonkamer valt de enorme lichtinval direct op. De grote raampartijen in combinatie met de hoekligging zorgen tevens voor een karakteristiek uitzicht op de veelal monumentale panden van het centrum. De roedeverdeling van de ramen zorgt er bovendien voor dat u ook binnen in de woning realiseert dat u zich in een uniek pand bevindt. De woonkamer is ruim van opzet en biedt plek voor een grote zitopstelling en een eettafel. De open keuken is voorzien van allerlei inbouwapparatuur zoals bijvoorbeeld een koelkast, vriezer, over en een gasfornuis.
De slaapkamer is aan de zijkant van het pand en kijkt uit over de Oudezijds Achterburgwal. Ook deze is goed van formaat en een lange wand is zeer geschikt voor een grote kledingkast. De badkamer is gelegen in het midden van de woning en nog dit jaar vernieuwd. Ook is er een separaat toilet aanwezig.

Omgeving
Het appartement is gelegen in een bruisend stuk middenin het centrum van Amsterdam op de hoek van de Oudezijds Achterburgwal. Op loopafstand van de Nieuwmarkt, De Dam en het centraal station maar ook van vele leuke restaurants, groot aantal winkels en de metrohalte van het Rokin en de Nieuwmarkt.

Historie
Winkelhuis van architecten Cuypers en Stuyt in een historiserende stijl. De trapgevels doen denken aan 16e-eeuwse Hollandse renaissance-huizen.
De opdrachtgever was J.B. van Dijk, de eigenaar van likeurstokerij 't Schipblok. Waarschijnlijk was dit pand de winkel/proeflokaal annex kantoor en woning, en was de eigenlijke stokerij gevestigd op Oudezijds Achterburgwal 130. De gevelsteen in de Hoogstraat verwijst naar de naam van de stokerij. Onder de gevelsteen staat op een lijst een spreuk die waarschuwt tegen overmatig drankgebruik.

Bijzonderheden
Woonoppervlakte ca. 37 m2
Rijksmonumentaal pand
Eigen grond
Veel ramen
Hoge plafonds
Nieuwe badkamer
Servicekosten ca. € 107,75 per maand

++++++++++

Particularly charming apartment of approx 37 m2 with separate bedroom and in a listed buidling with a very rich history in the center of Amsterdam!

Layout
Entrance, you enter on the 1st floor. Upon entering the living room you immediately notice the enormous amount of light. The large windows in combination with the corner positioning provide a characteristic view of the mostly monumental buildings of the center. The rod division of the windows also ensures that you realize that you are in a unique building. The living room is spacious and offers space for a large seating arrangement and a dining table. The open kitchen is equipped with all kinds of appliances such as a refrigerator, freezer, oven and gas stove.
The bedroom is on the side of the building and overlooks the Oudezijds Achterburgwal. This is also good size and a long wall is very suitable for a large closet. The bathroom is located in the middle of the house and was renovated this year. There is also a separate toilet.

Surroundings
The apartment is located in a vibrant part of the center of Amsterdam on the corner of the Oudezijds Achterburgwal. Within walking distance of the Nieuwmarkt, De Dam and central station but also many nice restaurants, stores and the metro stop of the Rokin and the Nieuwmarkt.

History
Storehouse by architects Cuypers and Stuyt in a historicizing style. The stepped gables are reminiscent of 16th-century Dutch Renaissance houses.
The client was J.B. van Dijk, the owner of liquor distillery 't Schipblok. Probably this building was the shop/trial room annex office and home, and the actual distillery was located at Oudezijds Achterburgwal 130. The facade stone in the Hoogstraat refers to the name of the distillery. Beneath the facing brick there is a spell on a list that warns against excessive drinking.

Details
Living area approx. 37 m2
Monumental building
Own land
Many windows
High ceilings
New bathroom
Service costs approx. € 107.75 per month

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 305.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 8.243
Servicekosten
€ 108 per maand
Status
Verkocht

Bouw

Soort appartement
Tussenverdieping (appartement)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905
Specifiek
Beschermd stads- of dorpsgezicht, monument en monumentaal pand

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
37 m²
Inhoud
137 m³

Indeling

Aantal kamers
2 kamers (1 slaapkamer)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Douche
Aantal woonlagen
1 woonlaag
Gelegen op
2e woonlaag
Voorzieningen
Mechanische ventilatie en TV kabel

Energie

Energielabel
Niet verplicht
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Gas gestookt, eigendom

Kadastrale gegevens

AMSTERDAM G 9142
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
In centrum

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren en parkeervergunningen

VvE checklist

Inschrijving KvK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja
Reservefonds aanwezig
Ja
Onderhoudsplan
Nee
Opstalverzekering
Ja
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.