• Verkocht

Palmgracht 13 I 1015 HJ Amsterdam Jordaan

Uitgelichte kenmerken

  • 47 m² wonen
  • 1 slaapkamer
€ 350.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
27 juni 2020
Verkoopdatum
16 juli 2020
Looptijd
2 weken

Omschrijving

*** See English translation below ***

Dit is echt een appartement om verliefd op te worden. De locatie is fantastisch in een rustig stukje van de Jordaan, het is licht in de woning door de vele raampartijen, de sfeer is goed door onder andere de eikenhouten vloer en de glas in lood ramen en heeft ook nog eens een goede indeling met een separaat slaapkamer, dichte keuken met balkon op het zuiden, ruime berging op de zolderverdieping en gesitueerd op EIGEN GROND (dus geen erfpacht!).

Omgeving
De locatie is perfect. De Palmgracht is idyllisch gelegen aan een rustige en brede straat met bomen en speelpleintjes, tussen de Lijnbaansgracht en de Brouwersgracht. De omliggende historische panden geven het echte Amsterdam-gevoel, terwijl de buurt zelf een dorps karakter heeft. De Jordaan is een populaire en bekende woonwijk door de pittoreske grachten, kleine winkeltjes en knusse straten en stegen. De Palmgracht ligt heel centraal en is zowel per auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Het Centraal Station is op loopafstand en diverse tram- en busverbindingen zijn nabij. De Haarlemmerstraat biedt onafhankelijke boetiekjes, betaalbare cafés en restaurants en de oudste bioscoop van Amsterdam (The Movies). In de buurt zijn diverse markten, zoals de antiekmarkt op de Noordermarkt en voor bloemen, groenten en vis is er de markt op de Lindengracht. Maar heb je zin in de aller lekkerste appeltaart? Dan loop je even naar Cafe Winkel om daar op het terras ervan te genieten! Al met al de perfecte locatie in de bruisende stad.

Indeling
Via het gemeenschappelijke entree bereik je het appartement op de eerste etage. Bij binnenkomst voel je al gelijk de fijne sfeer van het huis. De woonkamer is aan de voorzijde en heeft 3 grote raampartijen met glas in lood ramen en is groot genoeg voor een zit- en eethoek. De voor Amsterdamse begrippen ruime slaapkamer is aan de achterzijde en heeft een inbouwkast. Er is sowieso voldoende ruimte in de slaapkamer voor een kledingkast en bed. Ook de keuken is aan de achterzijde gesitueerd en heeft aangrenzend een balkon op het zuiden. De keuken zelf is de jongste niet meer maar dat neemt niet weg dat je er nog steeds heerlijk in kunt koken! De badkamer is centraal in de woning en heeft een douche, toilet en wastafel. Er ligt een mooie eikenhouten vloer in de woning. Het ideale aan dit appartement is de ruime privé berging op de zolderverdieping van ca.6m2 waar je heel veel spullen in kwijt kunt!

VvE Palmgracht 13
De VvE betreft alleen dit pand en bestaat uit 4 appartementsrechten. Wordt professioneel beheerd door Velzel VVE diensten en de servicekosten bedragen € 127,92 per maand.

Eigen grond
Het appartementsrecht is gesitueerd op eigen grond, dus geen erfpacht.

Bijzonderheden
- Woonoppervlakte van 47,4m2, gebouwgebonden buitenruimte 2,1m2 en externe bergruimte van 5,8m2 (NEN2580 gemeten);
- Privé berging op de zolderverdieping;
- Eigen grond;
- Karakteristieke jaren 30-woning;
- 1 ruime slaapkamer;
- Balkon grenzend aan de keuken op het zuiden;
- Rustig wonen in hartje Jordaan;
- Verwarming middels CV-ketel bouwjaar 2003;
- Niet zelfbewoonclausule zal opgenomen worden in de koopakte aangezien verkoopster de laatste jaren zelf niet in de woning heeft gewoond;
- Oplevering in overleg, kan snel.

Disclaimer
Deze aanmelding is door ons met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen ervan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

*** English translation ***

This is truly an apartment to fall in love with. The location is fantastic in a quiet part of the Jordaan, it is light in the house due to the many windows, the atmosphere is good, including the oak floor and the stained glass windows and it also has a good layout with a separate bedroom, closed kitchen with balcony on the south, large storage room in the attic and situated on OWN GROUND (so no leasehold!).

Surroundings
The location is perfect. The Palmgracht is idyllically situated on a quiet and wide street with trees and playgrounds, between the Lijnbaansgracht and the Brouwersgracht. The surrounding historic buildings give the real Amsterdam feeling, while the neighborhood itself has a village character. The Jordaan is a popular and well-known residential area due to the picturesque canals, small shops and cozy streets and alleys. The Palmgracht is very central and is easily accessible by car and public transport. The Central Station is within walking distance and several tram and bus connections are nearby. Haarlemmerstraat offers independent boutiques, affordable cafes and restaurants and the oldest cinema in Amsterdam (The Movies). There are various markets in the area, such as the antique market on the Noordermarkt and the market on Lindengracht for flowers, vegetables and fish. But do you fancy the most delicious apple pie? Then you walk to Cafe Winkel to enjoy it on the terrace! All in all the perfect location in the bustling city.

Layout
You reach the apartment on the first floor via the communal entrance. When you enter you immediately feel the nice atmosphere of the house. The living room is at the front and has 3 large windows with stained glass windows and is large enough for a sitting and dining area. The spacious bedroom for Amsterdam standards is at the rear and has a built-in wardrobe. In any case, there is enough space in the bedroom for a wardrobe and bed. The kitchen is also located at the rear and has an adjoining south-facing balcony. The kitchen itself is no longer the youngest, but that does not mean that you can still cook deliciously in it! The bathroom is central in the house and has a shower, toilet and sink. There is a beautiful oak floor in the house. The ideal thing about this apartment is the spacious private storage room of approx 6m2 in the attic where you can store a lot of things!

VvE Palmgracht 13
The VvE only concerns this building and consists of 4 apartment rights. Is professionally managed by Velzel VVE services and the service costs are € 127,92 per month.

Own ground
The apartment is located on own ground, so no ground lease.

Particularities
- Living area of 47,4m2, building-related outdoor space 2,1m2 and external storage space of 5,8m2 (NEN2580 measured);
- Private storage room in the attic;
- Own ground;
- Characteristic 1930s house;
- 1 spacious bedroom;
- Balcony adjacent to the south-facing kitchen;
- Quiet living in the heart of the Jordaan;
- Heating by boiler built in 2003;
- Non-self-employment clause will be included in the deed of sale, since the seller has not lived in the house in recent years;
- Delivery in consultation, can be done quickly.

Disclaimer
We have compiled this application with the greatest possible care. On our part, however, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and surfaces are indicative.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 350.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 7.447
Status
Verkocht
Bijdrage VvE
€ 128,00 per maand

Bouw

Soort appartement
Bovenwoning (appartement)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1938
Specifiek
Beschermd stads- of dorpsgezicht

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
47 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
2 m²
Externe bergruimte
6 m²
Inhoud
154 m³

Indeling

Aantal kamers
2 kamers (1 slaapkamer)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche en toilet
Aantal woonlagen
1 woonlaag
Gelegen op
2e woonlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Gas gestookt combiketel uit 2003, eigendom

Kadastrale gegevens

AMSTERDAM L 9174
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg en in centrum
Balkon/dakterras
Balkon aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Box

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren en parkeervergunningen

VvE checklist

Inschrijving KvK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja (€ 128,00 per maand)
Reservefonds aanwezig
Ja
Onderhoudsplan
Nee
Opstalverzekering
Ja
Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

MAKELAAR BERT

Bel 0202613470
Mevr. van Dijk
Palmgracht 13 I
10,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Het contact met Kirsten was heel prettig; professioneel en tegelijkertijd ook persoonlijk, ze heeft hoofd en hart voor wat zij doet. Haar stijl van aanpakken was m.i. zowel strak en helder als soepel en inlevend: precies wat ik zocht in dit proces. Ook communicatie met collega's, zoals Michelle, verliep aangenaam. Ik zou Kirsten en het team van Makelaar Bert van harte aanbevelen: veel dank voor de voorspoedige verkoop!
Deskundigheid
10
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
10
Service en begeleiding
10

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.