• Verkocht

Biesboschstraat 57 1078 MN Amsterdam

Uitgelichte kenmerken

  • 97 m² wonen
  • 2 slaapkamers
€ 695.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
24 juni 2020
Verkoopdatum
8 juli 2020
Looptijd
14 dagen

Omschrijving

*English text below*
In een autoluw gedeelte van de populaire Rivierenbuurt ligt deze sfeervolle 3-kamerwoning van 97 m² met zonnige tuin. Het betreft een keurig onderhouden benedenwoning van 82 m2 met een tuin (van ca 90 m2) en geïsoleerd tuinhuis (van 15 m2), aantrekkelijk gelegen op de begane grond van een markant pand dat dateert uit 1930. De fraaie bouwstijl wordt uiterlijk gekenmerkt door de herkenbare “Berlage-stijl”. Ook van binnen zijn veel elementen van weleer bewaard gebleven, zoals de paneeldeuren, suitekasten en glas-in-loodramen. Het geheel is voorzien van dubbele beglazing en wordt verwarmd middels een cv-installatie (2009). Zowel de in hoogglans wit uitgevoerde keuken als de luxueuze badkamer werden ca 10 jaar geleden vernieuwd. Het geïsoleerde tuinhuis werd in 2018 geplaatst en is o.m. uitgerust met een badkamer en toilet. Ook is er een bergruimte geïntegreerd, waarin de tuinspullen opgeslagen kunnen worden. Het tuinhuis (15m2) is geschikt voor diverse doeleinden, zoals kantoor-aan-huis, logeerruimte, derde slaapkamer, of studio. Dit is een sfeervolle en comfortabele woning om zo te betrekken! Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

Indeling:
Eigen entree vanaf de straat met karakteristieke voordeur; vestibule met authentieke natuurstenen lambrisering en glas in looddeur; ruime hal met van hieruit toegang tot alle vertrekken; woonkamer en suite met originele schouwen en aan de achterzijde openslaande deuren naar de tuin; keuken, gelegen in de achterkamer van de kamer en suite, met modern keukenblok voorzien van ingebouwde koelkast, vriezer, vaatwasser, combi magnetron/oven, 4-pits kookplaat en vlakscherm afzuigkap alsmede een luxe caesar stone aanrechtblad; master bedroom aan de rustige tuinzijde met openslaande deuren naar de achtertuin; tweede slaapkamer aan de voorzijde met inbouwkast (en elektrische installatie met 8 groepen en aardlekschakelaar) ; luxe, modern betegelde badkamer met ligbad, handdoekradiator en eigentijdse wastafel; toilet met hangend closet en fonteintje; wasmachineruimte;
De tuin (ca 90 m2 Z) wordt zowel via de de keuken bereikt als via de master bedroom en is in z’n geheel betegeld. Achterin de tuin is een geïsoleerd tuinhuis (2018) gerealiseerd dat is voorzien van dubbele beglazing, een multifunctionele ruimte , een badkamer met douche en toilet en een bergruimte (5m2).
De cv-installatie (Bosch, 2009) bevindt zich in een inbouwkast in de eetkeuken.

Vereniging van Eigenaars:
De Vereniging van Eigenaars omvat het perceel Biesboschstraat 57. Het pand is in 2006 gesplitst in 4 appartementsrechten (wijziging splitsing in voorbereiding i.v.m. extra woonlaag op de 5e). De servicekosten bedragen € 98,08 per maand en omvatten de opstalverzekering, waterverbruik, dagelijks onderhoud en reservering groot onderhoud. De administratie wordt gevoerd door VVE-kantoor met voorzitterschap door één van de bewoners. Er is een inschrijving bij de KvK, een huishoudelijk reglement, er wordt op regelmatige basis vergaderd en er is een reservefonds opgebouwd ad ca. € 15.000,- (per balansdatum 31-12-2019). Tevens is een meerjarenonderhoudsplan in voorbereiding, die binnenkort zal worden vastgesteld. Via ons kantoor zijn de meest recente stukken op te vragen.

Kadastrale omschrijving:
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning met tuin en berging op de begane grond, plaatselijk bekend 1078 MN Biesboschstraat 57 huis, kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie V complexaanduiding 11163 appartementsindex 1, uitmakende het 89/413e onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op erfpachtgrond. De Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht d.d. 2000 van de gemeente Amsterdam zijn van toepassing. De jaarlijkse canon bedraagt thans € 1.014,87 De expiratiedatum is 16 augustus 2053. Uiteraard is de canon fiscaal aftrekbaar. De huidige eigenaar heeft tijdig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om over te stappen naar eeuwigdurende erfpacht, waarbij geopteerd is voor een jaarlijkse canon per 2053, die per genoemde datum € 1.888,23 zal gaan bedragen. Als toekomstige eigenaar kunt u dit recht overnemen.

Parkeervergunning:
De Biesboschstraat is gelegen in vergunningsgebied Rivierenbuurt Noord 4.1. De parkeerkosten bedragen € 4,50 per uur (ma-za 9-24). Het is mogelijk om voor een parkeervergunning in aanmerking te komen. Er is momenteel geen wachtlijst. Kijk voor meer info op amsterdam.nl

Algemeen & Omgeving:
Het appartement is gelegen in de Rivierenbuurt, waar de karakteristieke Amsterdamse Schoolarchitectuur de boventoon voert. In de nabij gelegen Maasstraat vindt u tal van winkels en eetgelegenheden. Ook de gezellige Pijp, de winkels van de Beethovenstraat en/of de Scheldestraat liggen op enkele (fiets)minuten. De Biesboschstraat is goed bereikbaar met de auto via de ring afslag S110, of S109 (zeer goede verbinding met A2, A4 en A9 en met het openbaar vervoer (tramlijnen 4, 12 en 25). Trein- en metrostation RAI ligt op een paar minuten loopafstand.
Qua recreatiemogelijkheden komt u volledig aan uw trekken in het nabijgelegen Martin Luther Kingpark, het De Mirandabad, of het Amstelpark. Ook de rivier de Amstel is op loopafstand!
Mede door de ontwikkeling van de Zuidas , de aanwezigheid van de Noordzuidlijn en door de ruime opzet en vele architectonische details is de Rivierenbuurt al jaren een van de top locaties in Amsterdam!

Bijzonderheden:
- Gemeten conform NEN 2580: 110 m2 bruto, 97m2 netto
- Erfpacht € 1.014,87 p.j., AB 2000, Voortdurend recht
- Achtertuin circa 90 m2 gelegen op het zuiden
- Multifunctioneel, geïsoleerd tuinhuis (2018)
- Authentieke details: marmeren schouwen, glas-in-lood ramen en paneeldeuren
- Ideaal gelegen t.o.v. winkels, cafés/restaurants (Maasstraat en de Pijp)
- Gezonde VvE met 4 leden
- Massief houten vloer door de gehele woning
- Twee slaapkamers exclusief de tuinkamer, mogelijkheid voor 3
- Dubbele beglazing rondom
- Veel kast- en bergruimte aanwezig
- HR Cv/combiketel uit 2009 / elektra: 8 groepen + aardlekschakelaar
- Moderne badkamer met ligbad
- WOZ-waarde € 639.000,- (peildatum 01-01-2019)
- Oplevering in overleg (voorkeur okt/nov)

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

*English text*
This attractive 2 bedroom house of 97 m² with a sunny garden is located in a car-free section of the popular Rivierenbuurt. It is a neatly maintained ground floor apartment of 82 m2 with a garden (of approximately 90 m2) and garden house (of 15 m2), attractively located on the ground floor of a striking building dating from 1930. The beautiful architectural style is characterized by the recognizable appearance Berlage style. Inside, too, many elements of yesteryear have been preserved, such as the panel doors, suite cupboards and stained glass windows. The apartment has double glazing and is heated by a central heating system (2009). Both the kitchen in high-gloss white and the luxurious bathroom were renovated about 10 years ago. The insulated garden house (15m2) was installed in 2018 and is equipped with a bathroom and toilet, among other things. A storage room (5m2) has also been integrated, in which the garden equipment can be stored. The garden house is suitable for various purposes, such as home office, guest room, third bedroom, or studio. This is an attractive and comfortable home to move into! Will you contact us for a viewing?

Private entrance from the street with characteristic front door; vestibule with authentic natural stone paneling and stained glass door; spacious hall with access to all rooms from here; living room and suite with original fireplaces and doors to the garden at the rear; kitchen, located in the back room of the room en suite, with modern kitchen unit with built-in refrigerator, freezer, dishwasher, combi microwave / oven, 4-burner hob and flat screen extractor hood as well as a luxurious Caesar stone counter top; master bedroom on the quiet garden side with fitted wardrobes and patio doors to the backyard; second bedroom at the front with built-in wardrobe (and electrical installation with 8 groups and earth leakage switch); luxurious, modern tiled bathroom with bath, towel radiator and contemporary sink; toilet with hanging toilet and hand basin; washing machine room;

The garden (approx. 90 m2 S) is reached both through the kitchen and through the master bedroom and is fully tiled. At the back of the garden, an insulated garden house (15m2) (2018) has been realized with double glazing, a multi functional room, a bathroom with shower and toilet and a storage room (5m2).
The central heating system (Bosch, 2009) is located in a built-in cupboard in the kitchen.

Particularities:

- Measured in accordance with NEN 2580: 110 m2 gross, 97 m2 net
- Annual lease payments € 1,014.87 p.y., AB 2000, Continuing law
- Backyard approximately 90 m2 facing south
- Multi functional, insulated garden house (2018)
- Authentic details: marble fireplaces, stained glass windows and panel doors
- Ideally located to shops, cafes / restaurants (Maasstraat and de Pijp)
- Healthy HOA with 4 members
- Solid wood floor throughout the house
- Two bedrooms excluding the garden room, possibility for 3
- Double glazing all around
- Plenty of cupboard and storage space available
- HR Cv / combi boiler from 2009 / electricity: 8 groups + earth leakage switch
- Modern bathroom with bath
- WOZ value € 639,000 (reference date 01-01-2019)
- Delivery in consultation (preference Oct / Nov)

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 695.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
info
€ 7.165
Status
Verkocht
Bijdrage VvE
€ 98,00 per maand

Bouw

Soort appartement
Benedenwoning (appartement)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
97 m²
Overige inpandige ruimte
6 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
15 m²
Externe bergruimte
5 m²
Inhoud
359 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad
Aantal woonlagen
1 woonlaag
Gelegen op
Begane grond

Energie

Voorlopig energielabel
G Wat betekent dit?
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Gas gestookt combiketel uit 2009, eigendom

Kadastrale gegevens

AMSTERDAM V 11163
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
Gemeentelijk eigendom belast met erfpacht
Lasten
Afgekocht tot 15-08-2053

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg en in woonwijk
Tuin
Achtertuin
Achtertuin
0,11 meter diep en 0,08 meter breed
Ligging tuin
Gelegen op het zuiden

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande houten berging
Voorzieningen
Elektra
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, eco-bouw, gedeeltelijk dubbel glas, geen spouw, muurisolatie, vloerisolatie, volledig geïsoleerd en voorzetramen

VvE checklist

Inschrijving KvK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja (€ 98,00 per maand)
Reservefonds aanwezig
Ja
Onderhoudsplan
Nee
Opstalverzekering
Ja
Betrokken makelaars

NVM verkoopmakelaar

Thuis in Vastgoed

Bel 020 420 42 06
Een funda gebruiker
Biesboschstraat 57
10,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Zeer prettig, deskundige, betrokken en professionele begeleiding bij het verkopen van mijn huis. Zonder de prettige en deskundige en aanmoedigende hulp van Gaby en Karin had ik nooit gedacht dat de verkoop van een huis zo prettig en goed kon verlopen. Zowel het voorbereidende proces als de daadwerkelijke bezichtigingen en het verkoopproces dat daaruit voortkwam was probleemloos en is absoluut met zeer veel deskundigheid begeleid. En met een absoluut alle verwachtingen overstijgend snel en mooi resultaat!
Deskundigheid
10
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
10
Service en begeleiding
10

NVM aankoopmakelaar

Hoen Makelaars

Bel 020-3054444

Woningmarkt Beta

Gem. vraagprijs

Scheldebuurt

Heel Amsterdam

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Gem. vraagprijs per m2

Scheldebuurt

Heel Amsterdam

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs / m2 te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Hulp nodig bij het kopen?

Met een makelaar krijg je meer inzichten in de woningmarkt.

arrow-right Vind een makelaar
Gebaseerd op verkochte woningen in deze buurt in het afgelopen jaar. Meer informatie

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.