• Verkocht

Zoomstraat 9 2 1078 XG Amsterdam Scheldebuurt

Uitgelichte kenmerken

  • 138 m² wonen
  • 5 slaapkamers
€ 875.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
25 november 2021
Verkoopdatum
25 januari 2022
Looptijd
2 maanden

Omschrijving

In een autoluw gedeelte van de populaire Rivierenbuurt ligt deze sfeervolle 5-kamerwoning van 138m² met zonnig dakterras van 27m2. Het betreft een keurig onderhouden bovenwoning, aantrekkelijk gelegen op de eerste, tweede en derde verdieping van een markant pand dat dateert uit ca. 1930. De fraaie bouwstijl wordt uiterlijk gekenmerkt door de herkenbare “Berlage-stijl”. Ook van binnen zijn veel elementen van weleer bewaard gebleven, zoals de paneeldeuren, suitekasten en marmeren schouwen. Het geheel is voorzien van dubbele beglazing en wordt verwarmd middels een eigen cv-installatie (2008). Zowel de keuken als de badkamer zijn functioneel, maar deze wilt u wellicht naar eigen smaak en inzicht moderniseren. De multifunctionele kapverdieping die in directe verbinding staat met het dakterras, kan voor verschillende doeleinden worden aangewend en is maar liefst ca.40m2 groot. Samen met de eerste verdieping (waar 2 slaapkamers aan de straatzijde liggen), kunnen in totaal 5 slaapkamers worden gerealiseerd. Hiermee is deze woning met name ook geschikt voor een groot gezin, of kantoor-aan-huis. Wilt u deze sfeervolle woning bezichtigen? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Indeling:
Entree vanaf de straat met karakteristieke voordeur; enkele traptreden die toegang geven tot de eerste verdieping: 2 slaapkamers aan de straatzijde (waarvan 1 thans in gebruik als bergruimte), trap naar de tweede verdieping: overloop met van hieruit toegang tot alle vertrekken; voormalige woonkamer en suite met originele schouwen en aan de achterzijde openslaande deuren naar het balkon (oost); afgesloten keuken aan de tuinzijde die is uitgerust met een keukenblok in L-opstelling en diverse apparatuur. Naast de keuken is de badkamer gelegen met toilet, aansluiting t.b.v. wasmachine/droger, wastafel(meubel) en een separate douchehoek. Aan de straatzijde is nog een slaap/werkkamer aanwezig van ca. 14m2.
Vaste trap naar derde verdieping: sfeervolle kapverdieping die voor meerdere doeleinden geschikt is. Momenteel is het een grote ruimte die niet verder is ingedeeld, maar het zou ook mogelijk geschikt zijn voor 2 slaapkamers. Er is al een wastafel aanwezig. Daarnaast heb je van hieruit toegang tot het dakterras (oost) middels openslaande deuren.
De cv-installatie (Remeha, 2008) bevindt zich op de kapverdieping.

Vereniging van Eigenaars:
De Vereniging van Eigenaars omvat het perceel Zoomstraat 9-11, ingeschreven bij de KvK onder nummer 66159245. Het pand is in 2004 gesplitst in 2 appartementsrechten. De servicekosten bedragen € 228,- per maand.
De administratie wordt gevoerd in eigen beheer, onder voorzitterschap van één van de eigenaren. Er is een beperkt reservefonds opgebouwd ad ca. € 1.200,- (per datum01-11-2021). Tevens is recent een meerjarenonderhoudsplan opgesteld, die binnenkort zal worden vastgesteld. Via ons kantoor zijn de meest recente stukken op te vragen.

Kadastrale omschrijving:
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning op de eerste verdieping aan de voorzijde, op de tweede verdieping en op de derde verdieping met dakterras, plaatselijk bekend te Amsterdam als Zoomstraat 9-II, kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie V complexaanduiding 10910 appartementsindex 2, uitmakende het 1/2e onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op erfpachtgrond. De Algemene Bepalingen voor eeuwigdurende erfpacht d.d. 2016 van de gemeente Amsterdam zijn van toepassing. De jaarlijkse canon bedraagt thans ca.
€ 2.500,-. De expiratiedatum is 1 oktober 2054. De huidige eigenaar heeft tijdig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om over te stappen naar eeuwigdurende erfpacht, waarbij geopteerd is voor een jaarlijkse canon per 2054, die per genoemde datum € 2.515,87 zal gaan bedragen. Als toekomstige eigenaar kunt u dit recht overnemen; de akte is reeds verleden (in januari van dit jaar).

Parkeervergunning:
De Zoomstraat is gelegen in vergunningsgebied Zuid Rivierenbuurt Noord 4.1. De parkeerkosten bedragen € 4,50 per uur (ma-za 9-24). Het is mogelijk om voor een parkeervergunning in aanmerking te komen. Er is momenteel geen wachtlijst. Kijk voor meer info op amsterdam.nl

Algemeen & Omgeving:
Het appartement is gelegen in de Rivierenbuurt, waar de karakteristieke Amsterdamse Schoolarchitectuur de boventoon voert. In de nabij gelegen Maasstraat vindt u tal van winkels en eetgelegenheden. Ook de gezellige Pijp, de winkels van de Beethovenstraat en/of de Scheldestraat liggen op enkele (fiets)minuten. De Zoomstraat is goed bereikbaar met de auto via de ring afslag S110, of S109 (zeer goede verbinding met A2, A4 en A9 en met het openbaar vervoer (tramlijnen 4, 12 en 25). Trein- en metrostation RAI ligt op een paar minuten loopafstand.
Qua recreatiemogelijkheden komt u volledig aan uw trekken in het nabijgelegen Beatrixpark, het De Mirandabad, of het Amstelpark. Ook de rivier de Amstel is op loopafstand!
Mede door de ontwikkeling van de Zuidas de aanwezigheid van de Noordzuidlijn en door de ruime opzet en vele architectonische details is de Rivierenbuurt al jaren een van de top locaties in Amsterdam!

Bijzonderheden:
- Gemeten conform NEN 2580-richtlijn: 159 m2 bruto, 138m2 netto
- Riant dakterras (27m2) en een balkon (2m2) beiden op het oosten
- Thans vier ruime slaapkamers, mogelijkheid voor 5
- Authentieke details: marmeren schouwen, paneeldeuren en suitekasten
- Houten kozijnen met roedeverdeling
- Dubbele beglazing rondom
- Veel kast- en bergruimte aanwezig
- Erfpacht canon ca. € 2.500,- p.j., AB 2016 van toepassing (eeuwigdurend recht)
- Ideaal gelegen t.o.v. winkels, cafés/restaurants (Scheldestraat, Maasstraat en de Pijp)
- Kleine VvE met 2 leden; mjop aanwezig
- Voldoende parkeergelegenheid in de buurt
- Eenvoudige keuken, badkamer
- HR Cv/combiketel uit 2008
- WOZ-waarde € 856.000,- (peildatum 01-01-2020)
- Energielabel D
- Oplevering in overleg (voorkeur feb/mrt)

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

** ENGLISH TEXT VERSION**
This attractive 5-room apartment of 138m² with a sunny roof terrace of 27m2 is located in a car-free part of the popular Rivierenbuurt. It concerns a well-maintained upstairs apartment, attractively located on the first, second and third floors of a striking building dating from around 1930. The beautiful architectural style is externally characterized by the recognizable "Berlage style". Many elements of the past have also been preserved on the inside, such as the panel doors, suite cabinets and marble fireplaces. The whole is equipped with double glazing and is heated by its own central heating system (2008). Both the kitchen and the bathroom are functional, but you may want to modernize them according to your own taste and insight. The multifunctional top floor, which is directly connected to the roof terrace, can be used for various purposes and is approximately 40m2 in size. Together with the first floor (where 2 bedrooms are located on the street side), a total of 5 bedrooms can be realized. This makes this house particularly suitable for a large family or home office. Would you like to view this attractive home? Please contact us to make an appointment.

Layout:
Entrance from the street with characteristic front door; a few steps that give access to the first floor: 2 bedrooms on the street side (of which 1 is currently used as storage space), stairs to the second floor: landing with access to all rooms; former living room en suite with original fireplaces and French doors to the balcony (east) at the rear; closed kitchen on the garden side, which is equipped with a kitchen unit in L-shape and various equipment. Next to the kitchen is the bathroom with toilet, connection for washing machine/dryer, washbasin (furniture) and a separate shower corner. On the street side is another bedroom/office of approx. 14m2.
Stairs to the third floor: attractive top floor that is suitable for multiple purposes. Currently it is a large space that has not been further classified, but could also potentially accommodate 2 bedrooms. There is already a sink. In addition, from here you have access to the roof terrace (east) through French doors.
The central heating system (Remeha, 2008) is located on the top floor.

Particularities:
- Measured in accordance with NEN 2580 guideline: 159 m2 gross, 138 m2 net
- Spacious roof terrace (27m2) and a balcony (2m2) both on the east
- Currently four spacious bedrooms, possibility for 5
- Authentic details: marble fireplaces, panel doors and suite cabinets
- Wooden frames with rod division
- Double glazing all around
- Lots of closet and storage space available
- Ground lease canon approx. € 2,500 per year, AB 2016 applicable (perpetual right)
- Ideally located for shops, cafes/restaurants (Scheldestraat, Maasstraat and De Pijp)
- Small VvE with 2 members; mjop present
- Plenty of parking nearby
- Simple kitchen, bathroom
- HR CV/combi boiler from 2008
- WOZ value € 856,000 (reference date 01-01-2020)
- Energy label D
- Delivery in consultation (preferably Feb/Mar)

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 875.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 6.341
Status
Verkocht
Bijdrage VvE
€ 125,00 per maand

Bouw

Soort appartement
Bovenwoning (appartement)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
138 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
29 m²
Inhoud
457 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche en toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Gelegen op
1e woonlaag

Energie

Energielabel
D Wat betekent dit?
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Gas gestookt combiketel uit 2008, eigendom

Kadastrale gegevens

AMSTERDAM V 10910
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
Gemeentelijke erfpacht
Lasten
€ 2.500 per jaar met optie tot afkopen

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg en in woonwijk
Balkon/dakterras
Dakterras aanwezig en balkon aanwezig

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren, openbaar parkeren en parkeervergunningen

VvE checklist

Inschrijving KvK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja (€ 125,00 per maand)
Reservefonds aanwezig
Ja
Onderhoudsplan
Ja
Opstalverzekering
Ja

Betrokken makelaars

NVM verkoopmakelaar

Thuis in Vastgoed

Bel 020 420 42 06
Een funda gebruiker
Zoomstraat 9 2
8,5
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Ik heb het contact en de samenwerking met de makelaar als prettig ervaren. Hij neemt de tijd voor de kennismaking en legt alles duidelijk uit. Hij reageert snel en stemt altijd goed af. Hij geeft adviezen en licht deze toe. Hij is bekend met bedrijven/spelers in dit veld en weet wie hij jou kan aanraden. Hij heeft veel ervaring en is vlot in de omgang. Hij is een goede luisteraar. Ik heb alles met hem kunnen bespreken. Hij is een professional op wie je kunt rekenen.
Deskundigheid
9
Lokale marktkennis
8
Prijs / kwaliteit
8
Service en begeleiding
9

NVM aankoopmakelaar

MAKELAAR BERT

Bel 0202613470

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.