• Verkocht

Bouwnummer (Bouwnr. 4H) 1087 VA Amsterdam IJburg Oost

Uitgelichte kenmerken

  • 145 m² wonen
€ 513.000 v.o.n.
Onderdeel van project Young Creatives, Amsterdam

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
2 november 2019
Verkoopdatum
1 maart 2021
Looptijd
15½ maand

Omschrijving

BOUWGROEP YOUNG CREATIVES BOUWT EEN VROLIJK CASCO LOFTGEBOUW MET 30 APPARTEMENTEN EN ZIT BIJNA VOL. DOE JE MEE?

Bezoek ons zondag 20 september tussen 11:00 en 14:00 uur op de NIEUWBOUWMARKT CENTRUMEILAND in Strandtent Lolaland, Pampuslaan 501, 1087 HP, Amsterdam

Bouwnummer 4-H is gesitueerd op de hoek Van Gamerenstraat / Nydia Ecurystraat en is het allerlaatste appartement dat we beschikbaar hebben op de bovenste verdieping. De casco loft heeft 2 royale balkons (ochtendzon en avondzon) en is ontsloten aan de veranda waar overdag volop de zon staat en waar je ook heerlijk buiten kunt zitten. Er is aan de voorzijde veel ruimte en groen, het tegenoverliggende (en minder hoge!) bouwblok in de Van Gamerenstraat ligt op 24 m. afstand, hiertussen ligt een groenstrook met een diepte van 8 m.. Aan de zijde van de Nydia Ecurystraat grenst het blok aan een groen speelpark. Vanuit het balkon een fraaie doorkijk naar het water. De loft heeft een gebruiksoppervlak van 143 m2 en een verdiepingshoogte van maar liefst 3 m. Speciaal aan deze woning is de hoek die volledig in glas wordt uitgevoerd.

BOUWGROEPONTWIKKELING
Young Creatives is een bouwgroep: de toekomstig bewoners zijn opdrachtgever. De grote beslissingen zijn genomen, waardoor je weet waar je instapt maar toch in de uitwerking van je eigen woonruimte nog de volledige vrijheid hebt. De groep komt maandelijks bij elkaar. De opzet van het gebouw ligt vast, de vergunning is in behandeling, planning levering grond en start bouw direct na de bouwvak 2020. De oplevering van het casco is gepland eind 2021.

HET GEBOUW:
Het gebouw bestaat uit 4 bouwlagen met een lift. Het komt op de kop van bouwblok 14 (kavel 09), met de smalle zijde aan de Strandeilandlaan, de lange zijde aan de Van Gamerenstraat en de andere korte zijde aan de Nydia Ecurystraat, uitkijkend over een parkje. In totaal komen er 30 cascowoningen van verschillende afmetingen en opzet. De plafondhoogte is maar liefst 3 m. Op de begane grond komt een half verdiepte fietsen/parkeerkelder met ruimte voor 24 auto’s en een collectieve stallingsruimte voor fietsen (4 per appartement). De binnengevel van het loftgebouw is zuid/west georiënteerd. Volop zon dus. Bovenop het dak van de parkeerkelder worden de individuele terrastuinen voor de grondgebonden woningen gemaakt. Op de derde en vierde verdieping vormen de brede galerijen een warande waar je ’s avonds nog lekker buiten kunt zitten. Daarnaast hebben de meeste lofts nog een of meerdere royale balkons als buitenruimte.
Binnen het casco is veel mogelijk. Grote open ruimtes, slaapkamer(s) met inloopkast, meerdere badkamers, het combineren van wonen/werken. Al je eigen wensen zijn mogelijk, de getoonde plattegronden zijn suggesties.
De aannemer is Bouwbedrijf van Bekkum. Het ontwerp is van Bets en Oudendorp Architecten, een bureau met veel ervaring in bouwen voor zelfbouwers.

DUURZAAM:
Het wordt een super duurzaam gebouw met een epc van 0, met zonnepanelen op het dak, met veel groen en duurzame materialen. We maken gebruik van het collectieve systeem voor warmte en koudeopslag op Centrumeiland.

GEMEENSCHAPPELIJKE VOORZIENINGEN:
Er komt een groot gemeenschappelijk dakterras bovenop de vierde verdieping met weergaloos uitzicht over het IJmeer. Er komt verder een gemeenschappelijke ruimte aan de korte zijde die grenst aan het groene parkje. Hier komen o.a. een muziek oefenstudio, werkplekken en een logeerruimte om gasten te kunnen ontvangen. Hoe luxe is dat?

CASCO
De appartementen worden verkocht als casco ruimtes, opgeleverd met vloerverwarming/- en koeling, aansluitpunten voor water en riolering, en 10 elektragroepen. Voor de indeling van de gevelpui zijn er verschillende meerwerkopties; iedereen kan hier nog zijn eigen keuze in maken afhankelijk van de indeling.
De aannemer kan (een deel van) de afbouw verzorgen.

PRIJZEN/ERFPACHT
De prijzen die worden gepresenteerd betreft de koopsom voor een casco loft op basis van canonbetaling. Daarnaast maak je nog kosten voor het afbouwen van de woning. Reken op kosten voor afbouw tussen de € 600 en € 1.000 per m2, afhankelijk van de mate van eigen inzet en het afwerkingsniveau. Het is mogelijk separaat een parkeerplaats te kopen (€ 20.000).

Kavel 14-09 wordt uitgegeven in eeuwigdurend erfpacht. De gemeente heeft de totale grondwaarde voor deze kavel vastgesteld. Het project is nog in ontwikkeling. Pas in een latere fase vindt de toedeling van de erfpacht per woning plaats. Houd rekening met een bedrag van €1.000,00 per m2 GBO voor eeuwigdurende afkoop of een bedrag van €25,00 per m2 GBO voor de jaarlijkse canon. Individuele bouwgroepleden hebben hierin een eigen keuze.

VERKOOPVOORWAARDE
Als je toetreedt tot de bouwgroep krijg je een definitieve optie op 1 van de lofts en mag je mee beslissen over het casco ontwerp. Toetredende bouwgroepleden betalen een bedrag van €1.000,00 aan inschrijvingsgeld en €25.000,00 aan contributie. Deze bedragen dienen als voorschot om de ontwikkelkosten te financieren en zijn inbegrepen in de casco koopsom.
Deelname aan de bouwgroep kan alleen als je zelf in de woning gaat wonen. Er geldt een zelfbewoningsplicht tot 5 jaren na start bouw. Wil je weten hoe het werkt? Neem dan snel contact op.

CENTRUMEILAND
Er komen ongeveer 1.300 woningen, 70% daarvan is zelfbouw. Het gaat om bouwblokken in vier of vijf lagen die variëren in grootte en verspringen ten opzichte van elkaar. Daardoor ontstaan pleintjes en groene parkjes. Het eiland is autoluw en rainproof. Er zijn straks scholen en andere voorzieningen. Centrumeiland is de schakel naar Strandeiland, met het grote stadsstrand.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 513.000 vrij op naam
Vraagprijs per m²
€ 3.538
Status
Verkocht

Bouw

Soort appartement
Penthouse
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2021

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
145 m²
Inhoud
515 m³

Indeling

Aantal kamers
1 kamer
Aantal woonlagen
1 woonlaag

Energie

Voorlopig energielabel
A Wat betekent dit?
Betrokken makelaar

Verkoopmakelaar

CRUQ-S

Bel 0653249953

Woningmarkt Beta

Gem. vraagprijs

IJburg Oost

Heel Amsterdam

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Gem. vraagprijs per m2

IJburg Oost

Heel Amsterdam

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs / m2 te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Hulp nodig bij het kopen?

Met een makelaar krijg je meer inzichten in de woningmarkt.

arrow-right Vind een makelaar
Gebaseerd op verkochte woningen in deze buurt in het afgelopen jaar. Meer informatie

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.