• Verkocht

Frederik Hendrikstraat 4 III 1052 HT Amsterdam Frederik Hendrikbuurt

Uitgelichte kenmerken

  • 91 m² wonen
  • 2 slaapkamers
€ 729.500 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
4 oktober 2022
Verkoopdatum
27 december 2022
Looptijd
2½ maand

Omschrijving

**english below

Een huis om verliefd op te worden, deze riante dubbele bovenwoning in een monumentaal pand uit 1910 in de Frederik Hendrikbuurt.

Het gevoel een bijzondere woning te betreden begint al als u binnenkomt in een met glas in lood verfraaid trappenhuis, gestoffeerd, ruim van opzet en geschilderd in authentieke kleuren.
‘Een huis waar je wel verliefd op moet worden,’ zei de huidige eigenaresse toen zij in de dubbele woonkamer stond.

De toegangsdeur op de derde etage leidt via een kleine hal naar deze bijzonder ruime, lichte én zonnige dubbele woonkamer met hoge plafonds en een massief houten parketvloer. Aan de voorkant zijn er openslaande deuren naar een fraai balkon van gietijzer met hout, een van de redenen waarom dit pand een monumentenstatus verkreeg. Vanaf dit balkon een groen en weids uitzicht op de oude bomen van het Frederik Hendrikplantsoen. Geluid van verkeer is er nauwelijks, het is geen doorgaande autoroute. Aan de achterkant van de dubbele woonkamer eveneens openslaande deuren naar een tweede
balkon. Dit tweede balkon, gelegen op het westen, is middels glazen schuifwanden tot serre verbouwd: in de zomer biedt het een verlenging van de toch al riante woonkamer, in de winter extra isolatie én achter het glas van de zon genieten. De balkonserre is voorzien van een ruime balkonkast.

De huidige eigenaresse heeft het pand in 2014 met veel gevoel voor sfeer en details laten renoveren en ook de keuken is toen verbouwd en voorzien van een Piet Zwart Bruynzeel keuken in originele varengroene kleur. Dit versterkt het authentieke karakter van het huis en biedt tegelijkertijd luxe en modern gemak: door de vele kastruimten, het stenen aanrechtblad, de ingebouwde Miele wasmachine, het fraaie M-system gasfornuis met oven en de Liebherr koelvriescombinatie. Moderne luxe in een stijlvol design jasje.

Op de derde etage is behalve de dubbele woonkamer, het balkon, de balkonserre en ruime keuken ook een ruime slaapkamer (circa 12 vierkante meter) te vinden, deze heeft grote openslaande ramen gericht op het zuiden. Alle ramen en deuren in het gehele pand zijn uiteraard voorzien van dubbel glas. Onder
de trap, in de hal op de derde etage is een bergruimte waar nu o.a. de HR-ketel en wasmachine een plek vinden. Tot 2014 was dit de badkamer, de riool/toiletaansluiting is nog aanwezig en het is zeer eenvoudig hier een tweede toilet te realiseren. Bij de renovatie in 2014 (die overigens volgens bouwbesluit is uitgevoerd) zijn alleen de beste materialen gebruik en is er zo gerenoveerd dat het huis in de winter warm en in de zomer koel blijft. Er is toen een intern trappenhuis gecreëerd dat is voorzien van een grote lichtkoepel. Het huis baadt daardoor werkelijk in het licht. De lichtkoepel zorgt in de zomer voor warmteafvoer en is slim met de opening naar het oosten geïnstalleerd waardoor bij de meeste regenbuien de koepel gewoon open kan blijven staan.

‘Dit huis heeft alle pluspunten,’ zei de eigenaresse toen zij eenmaal op de vierde etage was aangekomen. Daar loopt u via een overloop naar de badkamer, alweer zo ruim én licht want wéér grote ramen. De badkamer is voorzien van een heerlijk ligbad, een luxe inloopdouche, wastafel en toilet. Alles van designmerken zoals Villeroy&Boch en Velo. De grote ramen bieden niet alleen licht, maar tijdens het douchen ook discreet uitzicht, bijvoorbeeld naar de bloeiende blauwe regen op je eigen dakterras. Originele details zijn in het hele huis zoveel mogelijk behouden én waar mogelijk hergebruikt, dat geldt bijvoorbeeld voor de schuifdeur met geslepen glas die op de vierde etage naar de tweede slaapkamer leidt. Hier is het plafond nog wat hoger dan op de derde etage, zo’n 2.85 meter, wat de slaapkamer van circa zestien vierkante meter nog groter doen lijken dan hij al is. Ook hier grote ramen en tevens op maat gemaakte houten openslaande deuren, die leiden naar een zeer fraai dakterras van circa twaalf meter. Dit dakterras is beschut én gelegen op het zuidwesten. Dat betekent de gehele dag zon, van s ochtends vroeg tot s avonds laat. Door de beschutte ligging is bovendien zelfs op mooie winterdagen hier heerlijk verblijven. Het dakterras is uiteraard voorzien van elektra en wateraansluiting. Middels het algemene trappenhuis bereik je ook nog een berging van circa 6 meter én extra bergruimte.

Een parel in de juiste buurt, dat is dit huis ook. Want volgens recent onderzoek is de Frederik Hendrikbuurt officieel één van de meest geliefde woonbuurten van Amsterdam (de frederik hendrikbuurt wordt gewaardeerd met een acht en staat daarmee in de top tien van meest gewaardeerde woonbuurten van Amsterdam) en deze woning ligt dan ook nog eens op het mooiste stukje ervan, met uitzicht op het groene Frederik Hendrikplantsoen. Dat deze buurt zo geliefd is verbaasd niet, enerzijds rustig én anderzijds gelegen aan de rand van Jordaan. Op loopafstand van vele hippe cafés en restaurants, de Haarlemmerstraat en op zaterdag de biologische Noordermarkt. Voor de dagelijkse boodschappen zijn er twee grote supermarkten in de directe nabijheid. Het Westergasterrein en het Westerpark zijn ook op loopafstand gelegen. De straat is rustig en tegelijkertijd is de verbinding met de rest van de stad optimaal. Openbaar vervoer is voor de deur aanwezig voor een rechtstreekse verbinding met Amsterdam Centraal Station (enkele minuten) de binnenstad én het museumplein. Een aan te vragen parkeervergunning maakt parkeren voor de deur mogelijk.

Dit soort huizen komt weinig op de markt. Ook omdat wie er eenmaal woont niet meer weg wil. Een huis én een buurt om lang in te blijven wonen en tegelijkertijd een perfecte investering. De erfpacht is afgekocht tot 2062 en voor de periode daarna alvast vastgezet op het lage tarief van 2014. Het pand is aan de buitenkant in zeer goede staat, de VVE is professioneel georganiseerd, er is een MOJP en de VVE-kas bijzonder goed gevuld.

Pluspunten op een rij:
- Zonnig en zeer licht monumentaal dubbel bovenhuis met hoge plafonds
- In 2014 gerenoveerd, voorzien van o.a. luxe badkamer en keuken, met behoud van originele details. Massief houten parketvloer op de derde etage. Een extra toilet op derde etage is zeer eenvoudig te realiseren
- Maar liefst drie buitenruimten: balkon aan voorkant, ruim serre-balkon op het westen, en op de vierde etage een ruim en altijd zonnig dakterras (zuidwesten)
- Veel extra kastruimte én aparte berging en bergruimte
- Perfecte ligging op de mooiste locatie van een van de meest geliefde buurten van Amsterdam met uitzicht op groen Frederik Hendrikplantsoen. Rustig én centraal, nabij culinaire en culturele hotspots. Directe ov-verbinding met o.a. Amsterdam Centraal Station (10 min), museumplein, leidseplein, Amsterdam-Zuid. Het Westerpark en Westergasterrein op nog geen vijf minuten fietsen
- Dubbel glas, goed geïsoleerd, verwarming middels HR-ketel in eigen bezit uit 2014
- De VVE installeert binnenkort een video-systeem voor toegang
- Fundering is niveau 2
- Goed gevulde VVE kas, waardoor er geen extra kosten voor onderhoud te voorzien zijn, maandelijkse bijdrage VVE 165 euro
- Geen erfpacht tot 2062 en daarna lage erfpacht (tarief 2014 vastgezet)
- Vanafprijs

Tot snel?

---------------------------

A house to fall in love with, this spacious double upstairs apartment in a monumental building from 1910 in the Frederik Hendrikbuurt.

The feeling of entering a special home already starts when you enter a staircase decorated with stained glass, upholstered, spacious and painted in authentic colours.
"A house that you have to fall in love with," said the current owner as she stood in the double living room.

The entrance door on the third floor leads through a small hall to this very spacious, bright and sunny double living room with high ceilings and a solid wooden parquet floor. At the front there are French doors to a beautiful balcony made of cast iron with wood, one of the reasons why this property obtained a monument status. From this balcony a green and expansive view of the old trees of the Frederik Hendrikplantsoen. There is hardly any traffic noise, it is not a through car route. At the back of the double living room also patio doors to a second
balcony. This second balcony, located on the west, has been converted into a conservatory by means of sliding glass walls: in the summer it offers an extension of the already spacious living room, in the winter extra insulation and enjoying the sun behind the glass. The balcony conservatory has a spacious balcony cupboard.

The current owner renovated the building in 2014 with a great sense of atmosphere and details, and the kitchen was also renovated and equipped with a Piet Zwart Bruynzeel kitchen in the original fern green color. This enhances the authentic character of the house and at the same time offers luxury and modern convenience: due to the many cupboards, the stone counter top, the built-in Miele washing machine, the beautiful M-system gas stove with oven and the Liebherr fridge-freezer combination. Modern luxury in a stylish design jacket.

On the third floor, in addition to the double living room, the balcony, the balcony conservatory and the spacious kitchen, there is also a spacious bedroom (approximately 12 square meters), which has large French windows oriented to the south. All windows and doors in the entire building are of course equipped with double glazing. below
the stairs, in the hall on the third floor is a storage room where, among other things, the high-efficiency boiler and washing machine now find a place. Until 2014 this was the bathroom, the sewer / toilet connection is still present and it is very easy to realize a second toilet here. During the renovation in 2014 (which was carried out in accordance with the Building Decree), only the best materials were used and it was renovated in such a way that the house remains warm in winter and cool in summer. An internal stairwell was then created with a large skylight. As a result, the house is really bathed in light. The skylight provides heat dissipation in the summer and is cleverly installed with the opening to the east, so that the dome can simply remain open during most rain showers.

“This house has all the pluses,” the owner said once she reached the fourth floor. There you walk through a landing to the bathroom, again so spacious and light because again large windows. The bathroom has a lovely bath, a luxurious walk-in shower, sink and toilet. Everything from design brands such as Villeroy&Boch and Velo. The large windows not only offer light, but also a discreet view while showering, for example to the blooming wisteria on your own roof terrace. Original details have been preserved as much as possible throughout the house and where possible reused, such as the sliding door with cut glass that leads to the second bedroom on the fourth floor. Here the ceiling is a bit higher than on the third floor, about 2.85 meters, which makes the bedroom of approximately sixteen square meters seem even larger than it already is. Here too, large windows and custom-made wooden French doors, which lead to a very nice roof terrace of approximately twelve meters. This roof terrace is sheltered and located on the southwest. That means sun all day long, from early in the morning until late at night. Thanks to the sheltered location, it is also a wonderful place to stay even on beautiful winter days. The roof terrace is of course equipped with electricity and water connection. Through the general staircase you also reach a storage room of approximately 6 meters and extra storage space.

A pearl in the right neighborhood, that's what this house is. Because according to recent research, the Frederik Hendrikbuurt is officially one of the most popular residential areas in Amsterdam (the Frederik Hendrikbuurt is rated with an eight and is therefore in the top ten of most valued residential areas in Amsterdam) and this house is also located on the second floor. most beautiful part of it, with a view of the green Frederik Hendrikplantsoen. It is not surprising that this neighborhood is so popular, on the one hand quiet and on the other hand located on the edge of Jordaan. Within walking distance of many trendy cafes and restaurants, the Haarlemmerstraat and the organic Noordermarkt on Saturdays. For daily shopping there are two large supermarkets in the immediate vicinity. The Westergasterrein and the Westerpark are also within walking distance. The street is quiet and at the same time the connection with the rest of the city is optimal. Public transport is available in front of the door for a direct connection to Amsterdam Central Station (a few minutes), the city center and the museum square. A parking permit to be requested makes parking possible in front of the door.

These types of houses are rarely on the market. Also because once you live there you don't want to leave. A house and a neighborhood to live in for a long time and at the same time a perfect investment. The ground lease has been bought off until 2062 and for the period thereafter already secured at the low rate of 2014. The building is in very good condition on the outside, the VVE is professionally organised, there is a MOJP and the VVE greenhouse is very well filled.

Advantages at a glance:
- Sunny and very light monumental double upper house with high ceilings
- Renovated in 2014, with a luxurious bathroom and kitchen, while retaining original details. Solid wooden parquet floor on the third floor. An extra toilet on the third floor is very easy to realize
- No fewer than three outdoor spaces: balcony at the front, spacious conservatory balcony on the west, and a spacious and always sunny roof terrace (south-west) on the fourth floor
- Lots of extra closet space and separate storage and storage space
- Perfect location in the most beautiful location of one of the most popular neighborhoods in Amsterdam with a view of greenery Frederik Hendrikplantsoen. Quiet and central, near culinary and cultural hotspots. Direct public transport connection with, among others, Amsterdam Central Station (10 min), museumplein, Leidseplein, Amsterdam South. The Westerpark and Westergasterrein are less than five minutes by bike.
- Double glazing, well insulated, heating by means of an HR boiler in our own possession from 2014
- The VVE will soon install a video system for access
- Foundation is level 2
- Well-stocked VVE greenhouse, so no extra costs for maintenance can be foreseen, monthly contribution VVE 165 euros
- No ground lease until 2062 and then low ground lease (rate 2014 fixed)
- Starting price

See you soon?

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 729.500 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 8.016
Status
Verkocht
Bijdrage VvE
€ 165,00 per maand

Bouw

Soort appartement
Bovenwoning (dubbel bovenhuis)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1910
Specifiek
Monumentaal pand
Soort dak
Plat dak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
91 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
23 m²
Externe bergruimte
4 m²
Inhoud
320 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Ligbad en toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Gelegen op
3e woonlaag
Voorzieningen
Dakraam, mechanische ventilatie en TV kabel

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie en vloerisolatie
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Remeha Avanta 28c (gas gestookt combiketel uit 2013, eigendom)

Kadastrale gegevens

AMSTERDAM Q 8915
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
Gemeentelijk eigendom belast met erfpacht
Lasten
Afgekocht tot 01-11-2061

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in centrum en in woonwijk
Tuin
Zonneterras
Zonneterras
13 m² (5,47 meter diep en 2,43 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuidwesten
Balkon/dakterras
Balkon aanwezig en frans balkon aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig
Voorzieningen
Elektra

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren, openbaar parkeren en parkeervergunningen

VvE checklist

Inschrijving KvK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja (€ 165,00 per maand)
Reservefonds aanwezig
Ja
Onderhoudsplan
Ja
Opstalverzekering
Ja

Betrokken makelaars

NVM aankoopmakelaar

Francis Helmig Makelaardij

Bel +31202610284

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.