• Verkocht

Amstelveenseweg 978 C 1081 JR Amsterdam Buitenveldert-West

Uitgelichte kenmerken

  • 100 m² wonen
  • 2 slaapkamers
€ 725.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
16 november 2021
Verkoopdatum
9 december 2021
Looptijd
3 weken

Omschrijving

Beschrijving Amstelveenseweg 978-C, 1081 JR Amsterdam

*** See English description below ***

HEERLIJK RUIME, ELEGANTE EN ZEER GOED ONDERHOUDEN BOVENWONING (100 M2) BESTAANDE UIT TWEE WOONLAGEN MET PRACHTIGE DAKTERRASSEN OP HET ZUID-WESTEN, VOORZIEN VAN SCHUIFDEUREN, VEEL LICHTINVAL DANKZIJ GROTE RAAMPARTIJEN EN FRAAI UITZICHT OP VAARWATER EN BOS. DERDE VERDIEPING MET FIJNE WOONKAMER, HALF-OPEN KEUKEN, EXTRA ZITHOEK EN TRAPKASTEN. VIERDE VERDIEPING MET TWEE RUIME SLAAPKAMERS, MODERNE BADKAMER MET BREED LIGBAD EN DOUCHE, LOSSE WASRUIMTE EN EXTRA BALKON (TOTALE BUITENRUIMTE 36 M2). GELEGEN IN AUTHENTIEK PAND IN HET POPULAIRE BUITENVELDERT-WEST – GRENZEND AAN HET AMSTERDAMSE BOS EN NABIJ AMSTELVEEN EN AMSTERDAM-ZUID. EIGEN GROND (!)

INDELING
Via de gezamenlijke ingang met intercom kom je door het moderne trappenhuis aan op de derde verdieping met een overloop en de entree van de woning. Bij binnenkomst stap je direct binnen in de gang, die centraal is gelegen en in verbinding staat met beide woonlagen: zowel alle vertrekken op de derde verdieping als de trap naar de vierde verdieping. De gehele woning is voorzien van een goed onderhouden eikenhouten vloer.

Derde verdieping
Aan de achterzijde is de ruime woonkamer te vinden met voldoende plek voor een zithoek naar eigen indeling, zoals bijvoorbeeld een bank, tafel en boekenkast. De grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval en brede schuifdeuren verlenen toegang tot het (eerste) ruime dakterras op het zuidwesten. Op het dakterras geniet je in alle rust van het fraaie uitzicht op vaarwater en het Amsterdamse Bos. Het is dan ook zeer goed vertoeven met vrienden of familie, bijvoorbeeld tijdens een barbecue in de zomer onder de automatische zonneschermen. Elke toegang naar het terras is tevens voorzien van hordeuren.

De voorzijde is voorzien van een half-open keuken en daarnaast is er voldoende ruimte voor een extra zithoek met eettafel en stoelen. Dankzij grote raampartijen geniet je hier wederom van veel lichtinval en een uitzicht op de grote bomen aan weerszijden van de doorgaande Amstelveenseweg. Dankzij de goede isolatie met dik dubbelglas komt er weinig verkeersgeluid de woning binnen, waardoor je in alle rust kunt zitten.

De half-open keuken is voorzien van een zwart granieten aanrechtblad met veel werkruimte en witte opbergkasten. Verder is de keuken voorzien van een 4-pits gasfornuis met afzuigkap, ingebouwde oven en grill-oven, koelkast, vriezer en vaatwasser (Bosch).

Tenslotte zijn er een separaat toilet en opbergkasten te vinden in de centraal gelegen gang, bij de inpandige trap naar de vierde verdieping.

Vierde verdieping
Via de inpandige trap in de gang begeef je je richting de bovenste woonlaag, gelegen op de vierde verdieping van het pand. Aan de achterzijde is de eerste slaapkamer te vinden, met voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en toegang tot het (tweede) dakterras en suite. Ook op deze verdieping is het dakterras op het zuidwesten bereikbaar via brede schuifdeuren, met grote raampartijen die zorgen voor veel lichtinval en een fraai uitzicht op vaarwater en het Amsterdamse bos.

Aan de voorzijde van deze bovenste woonlaag is de grootste (master) bedroom gelegen, met grote inbouwkasten en tevens voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed. Vanuit deze slaapkamer is het extra balkon van de woning bereikbaar, met mogelijkheden voor wat opslag van spullen of gereedschap en wederom uitzicht op de grote bomen aan weerszijden van de doorgaande Amstelveenseweg.

De badkamer en losse wasruimte bevinden zich in de gang tussen de slaapkamers. De wasruimte is uiteraard ingericht met wasmachine-aansluiting en tevens is er een luchtventilatie systeem (WTW-systeem) en wat extra opbergruimte. De ruime badkamer is van alle gemakken voorzien met een breed ligbad met opstapje en glazen douchewand, wastafelmeubel, toilet, ingebouwde radio en design handdoekenradiator. Voor de afwerking van de badkamer is er gekozen voor een zwarte vloertegel, grijze wandtegel en wit plafond, wat zorgt voor een fris contrast.

LOCATIE
De woning is verrassend mooi gelegen in een uniek deel van Amsterdam, pal naast het Amsterdamse bos en met meerdere wandelpaden, speelgelegenheden, tennisbanen, voetbal- en hockeyvelden en ook de Amsterdamse Manege en een kinderboerderij met openluchttheater in de buurt. Tevens is het water van de Bosbaan en de Nieuwe Meer dichtbij, met haar vele roeiverenigingen en watersport activiteiten.
Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de supermarkten in de wijk naast de woning. Verder is winkelcentrum Gelderlandplein op fietsafstand, waar een groot aanbod aan winkels aanwezig is.

BEREIKBAARHEID
Met de fiets is het zo’n 10 minuten naar station Amsterdam-Zuid of het centrum van Amstelveen en slechts 15 minuten naar het Museumplein. Ook de verbinding met het openbaar vervoer is uitstekend, want er stoppen diverse tram- en buslijnen in de buurt van de woning. Met de auto zijn de Ringweg A10 en A2 goed bereikbaar, waardoor je bijvoorbeeld snel bij luchthaven Schiphol bent. Eén parkeervergunning kost € 100,- per jaar en is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

ERFPACHT
De woning is gelegen op eigen grond – er is dus géén sprake van erfpacht!

VERENIGING VAN EIGENAREN
- Actieve en gezonde VvE, bestaande uit 30 stemrechten;
- Eigen beheer met contactpersoon Dhr. F. van der Schalk;
- Reservefonds ongeveer € 60.000,- ;
- Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) aanwezig;
- Servicekosten € 140,- p/m.

ONDERHOUD
- 2021: Schilderwerk en onderhoud buiten;
- 2021: Nieuwe intercoms met video functie;
- 2021: Lekkages verholpen;
- 2021: Pompinstallaties en rioolaansluitingen vervangen.

BIJZONDERHEDEN
- Bouwjaar 2006;
- Woonoppervlakte 100 m2, conform NEN2580;
- Twee woonlagen met veel lichtinval dankzij grote raampartijen;
- Totale buitenruimte van 36 m2 (twee dakterrassen op het zuidwesten en extra balkon);
- Fraai uitzicht op vaarwater en bos;
- Ruime woonkamer;
- Half-open keuken met inbouwapparatuur;
- Voldoende opbergruimte;
- 2 ruime slaapkamers;
- Moderne badkamer met ruim ligbad en douche;
- EIGEN GROND (!)
- Notaris naar keuze koper (binnen ring Amsterdam);
- Oplevering idealiter: derde week januari of begin februari 2022 (in overleg);
- Voorbehoud gunning verkoper.

INTERESSE
Ben je op zoek naar een fantastische bovenwoning met 2 dakterrassen en een extra balkon, gelegen nabij het Amsterdamse bos, Amstelveen en Amsterdam-Zuid in het populaire Buitenveldert-West? Neem dan snel contact met ons op!

Deze informatie is door RKZ Makelaars met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Ten aanzien van de juistheid van de vermelde informatie kan door RKZ Makelaars geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. Het object is opgemeten door een professionele organisatie en eventuele discrepanties in de gegeven metingen kunnen RKZ Makelaars niet worden aangerekend. Koper verklaart in de gelegenheid te zijn gesteld om een eigen NEN 2580 meting uit te (laten) voeren.

*** English description ***

Amstelveenseweg 978-C, 1081 JR Amsterdam

WONDERFULLY SPACIOUS, ELEGANT AND VERY WELL MAINTAINED DOUBLE UPSTAIRS APARTMENT (100 M2) CONSISTING OF TWO FLOORS WITH BEAUTIFUL ROOF TERRACES FACING SOUTH-WEST, PROVIDED WITH SLIDING DOORS, PLENTY OF LIGHT BY LARGE WINDOWS AND AMAZING VIEWS OF WATER AND FOREST. THIRD FLOOR WITH PLEASANT LIVING ROOM, SEMI-OPEN KITCHEN, EXTRA SITTING AREA AND CUPBOARDS UNDER THE STAIRS. FOURTH FLOOR WITH TWO SPACIOUS BEDROOMS, MODERN BATHROOM WITH WIDE BATH TUB AND SHOWER, SEPARATE WASHROOM AND EXTRA BALCONY (TOTAL OUTDOOR SPACE OF 36 M2). LOCATED IN AN AUTHENTIC BUILDING IN THE POPULAR BUITENVELDERT-WEST AREA, RIGHT NEXT TO THE FOREST ‘AMSTERDAMSE BOS’ AND NEAR AMSTELVEEN AND AMSTERDAM-SOUTH. OWN GROUND (!)

LAYOUT
Through the joint main entrance with intercom and via the modern staircase you arrive at the third floor of the building with a landing and the entrance of the house. Upon entering, you immediately step into the hallway, which is centrally located and connected to both floors: all rooms on the third level and the stairs to the fourth level. The entire house is fitted with a white wash oak floor.

Third floor
At the rear is the large living room located with enough space for a seating area according to your own layout, for example with a sofa, table and bookcase. The big windows provide plenty of light and large sliding doors give access to the (first) spacious roof terrace facing southwest. On this peaceful roof terrace you can enjoy the stunning view of the waterway and also the forest called ‘Amsterdamse Bos’. Very suitable for spending time with friends or family, for example during a barbecue below the automatic awnings in summer. Each access to the terraces is equipped with screen doors.

At the front of the house is the semi-open kitchen located and there is enough space for an extra sitting area with dining table and chairs as well. Again, large windows provide plenty of light at the front of the house, with an enjoyable view of the large trees on both sides of the main road. Because of the good insulation with thick double glazing, little traffic noise enters the house, so you can sit down in peace.

The semi-open kitchen has a black granite counter top with plenty of work space and white storage cupboards. The kitchen is equipped with a 4-burner gas stove with extractor hood, both built-in oven and grill oven, refrigerator, freezer and dishwasher (Bosch).

Finally, there is a separate toilet and some cupboards under the stairs in the centrally located hallway, next to the indoor stairs to the fourth floor.

Fourth floor
The top level of the house, situated on the fourth floor of the building, can be reached via the indoor stairs in the hallway. The first bedroom can be found at the rear, with enough space for a double bed and access to the (second) roof terrace. On this floor, the southwest-facing roof terrace is accessible through large sliding doors as well, with large windows that provide plenty of light and a beautiful view of the waterway and the forest of Amsterdamse bos once again. As mentioned before, each access to the terraces is equipped with screen doors and you are protected from the sun by automatic awnings.

The biggest (master) bedroom is located at the front, with large fitted wardrobes and also sufficient space for a double bed. The extra balcony of the house is accessible from this bedroom, with possible options for some additional storage and again a beautiful view of the large trees on both sides of the main road called Amstelveenseweg.

The bathroom and a separate laundry room are located in the hallway between the bedrooms. The laundry room is of course equipped with a washing machine connection and there also is an air ventilation system (WTW-system) and space for some extra storage. The large bathroom is fully furnished with a wide bathtub with entrance steps and a glass shower wall, washbasin, toilet, built-in radio and designer towel radiator. The bathroom is finished with a black floor tile, grey wall tile and white ceiling for a bright contrast.

LOCATION
The house is surprisingly well situated in a unique part of Amsterdam, next to the forest and several walking paths, playgrounds, tennis courts, football and hockey fields, horse riding at the ‘Amsterdam Manege’ and a petting zoo with open-air theater close by. The water of the Bosbaan and the Nieuwe Meer is also nearby, with its many rowing clubs and other water sports activities. The university VU Amsterdam and business area Zuidas are easily accessible too.
For daily shopping you can go to the supermarkets in the neighborhood next to the house. Furthermore, the shopping center Gelderlandplein is within cycling distance, with a wide range of shops.

ACCESSIBILITY
By bicycle you will reach station Amsterdam-Zuid and also the center of the nearby village Amstelveen within 10 minutes and Museumplein is only 15 minutes away. The connection with public transport is also excellent, because various tram and bus lines stop near the house. The ring roads A10 and A2 are easily accessible by car, which means you can travel to Schiphol Airport quickly. One parking permit costs € 100.- per year and there are enough parking spaces along the street nearby.

GROUND LEASE
The house is located on own ground – no leasehold charged!

OWNERS ASSOCIATION (VvE)
- Active and healthy VvE, consisting of 30 voting rights;
- Own management with contact person Mr. F. van der Schalk;
- Reserve fund about € 60,000.-;
- Multi-year Maintenance Plan (MJOP) available;
- Service costs € 140 p/m.

MAINTENANCE
- 2021: Painting and maintenance outside;
- 2021: New intercoms with video function;
- 2021: Leaks fixed;
- 2021: Replace pumping installations and sewer connections.

PARTICULARITIES
- Year of construction 2006;
- Living area 100 m2, in accordance with NEN2580;
- Two floors with lots of light thanks to large windows;
- Total outdoor space of 36 m2 (two roof terraces on the southwest and extra balcony);
- Beautiful view of waterway and forest;
- Spacious living room;
- Semi-open kitchen with built-in appliances;
- Sufficient storage space;
- 2 spacious bedrooms;
- Modern bathroom with wide bath and shower;
- OWN GROUND (!);
- Notary of the buyer's choice (within the ring of Amsterdam);
- Delivery ideally: third week of January or early February 2022 (in consultation);
- Reservation of seller's award.

INTERESTED?
Are you looking for an amazing upstairs double apartment with 2 roof terraces and an extra balcony, located near Amsterdam-South, Amstelveen and the forest called Amsterdamse-bos in the popular Buitenveldert-West area? Then contact us quickly!

This information has been compiled by RKZ Makelaars with due care. RKZ Makelaars cannot accept any liability with regard to the correctness of the information provided, nor can any rights be derived from the information provided. The Measurement Instruction is based on the NEN2580. The object has been measured by a professional organization and any discrepancies in the given measurements cannot be charged to RKZ Makelaars. The buyer declares that he has been given the opportunity to have his own NEN 2580 measurement carried out.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 725.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 7.250
Status
Verkocht

Bouw

Soort appartement
Bovenwoning (dubbel bovenhuis)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2006
Soort dak
Plat dak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
100 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
36 m²
Inhoud
254 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Ligbad, douche en toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Gelegen op
3e woonlaag

Energie

Energielabel
A Wat betekent dit?
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Intergas Kompakt HR (gas gestookt combiketel uit 2007, eigendom)

Kadastrale gegevens

AMSTERDAM AK 3699
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, aan drukke weg, aan vaarwater en buiten bebouwde kom
Balkon/dakterras
Dakterras aanwezig en balkon aanwezig

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren

VvE checklist

Inschrijving KvK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja
Reservefonds aanwezig
Ja
Onderhoudsplan
Ja
Opstalverzekering
Ja

Betrokken makelaar

VBO verkoopmakelaar

RKZ Makelaars

Bel 020-2600151

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.