• Verkocht

Reguliersgracht 90 1017 LV Amsterdam Grachtengordel-Zuid

Uitgelichte kenmerken

  • 160 m² wonen
  • 45 m² perceel
  • 2 slaapkamers
€ 2.200.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
5 november 2021
Verkoopdatum
23 november 2021
Looptijd
2 weken

Omschrijving

Reguliersgracht 90, 1017 LV Amsterdam.

Misschien wel het mooiste plekje van Amsterdam en uitzicht over het Amstelveld en de beroemde plek van de zeven bruggetjes van de Reguliersgracht.
Dit 17e eeuwse grachtenpand met originele details (met onder andere balkenplafonds, houten vloeren en twee voordeuren) heeft een gebruiksoppervlakte van ca. 160m2 (bijna 200 m2 BVO) en heeft het mooiste uitzicht van Amsterdam, een prachtige lichtinval en unieke lay-out.

*** ENGLISH BELOW ***

De ligging van deze woning is simpelweg perfect en zeer centraal, tegenover het Amstelveld en tussen de Prinsengracht en de Keizersgracht, nabij de Amstel. Daarnaast is het huis geschikt voor meerdere eindgebruikers: als heel fijn familiehuis, deels te verhuren boven of benedenhuis of een prachtig pied-a-terre met oudere kinderen die een eigen plek hebben.

Omgeving
De mooie Reguliersgracht met haar zeven bruggen, ligt nabij het Amstelveld, de Utrechtsestraat, Rembrandtplein en de Vijzelgracht. Het open karakter van de buurt maakt deze locatie zeer gewild, met de bloemenmarkt op maandag, de mooie grachten, de prettige en goed aangeschreven lagere en middelbare scholen en diverse culturele instellingen zoals Carré, de Stopera, de Hermitage en het Rijksmuseum.
In de directe omgeving is een breed aanbod van horecagelegenheden en een uitgebreid winkelaanbod voor uw dagelijkse boodschappen in de Utrechtsestraat en de uitlopers naar de Pijp en het Centrum. Diverse (grote) stadsparken liggen op fietsafstand, waaronder het Vondelpark en het Sarphatipark, maar ook plekken om in de zomer het water op te gaan of in te gaan zijn om de hoek of natuurlijk voor de deur.

Bereikbaarheid
Het openbaar vervoer is om de hoek (bus, tram, metro) met het Centraal Station op korte afstand en ook per auto is het object goed bereikbaar.

Indeling
Souterrain
Vanaf de straat een paar traptreden naar beneden is de toegang tot het souterrain. Op deze verdieping bevinden zich de ruime en gezellige woonkeuken met balkenplafond (hoogte 2.06 meter) en tegelvloer en een knusse zithoek. Er is ook een separate wc op deze verdieping. Aan de voorzijde is een bijkeuken/laundry voor de wasmachine en droger en achterin is er nog een ruime berging van circa 6m2. Zowel via de interne trap als via de voordeur (een paardendeur) op straatniveau is de bel-etage te bereiken. Voor de deur is er een vast bankje waar men heerlijk in de zon kan zitten en genieten van de voorbijgangers en het echte grachtengevoel op kan doen.

Bel-etage
Eigen entree vanaf de straat met een bordestrapje, hal die toegang geeft tot de mooie, ruime slaapkamer (met een plafondhoogte van bijna 3 meter) met aan de voorzijde een ruimte die gescheiden is door een kastenwand. Deze ruimte aan de voorzijde heeft een heerlijke lichtinval door de twee grote ramen aan de grachtkant en zou een mooie mini study kunnen zijn. De slaapkamer aan de achterzijde geeft toegang tot de badkamer met douche en zitbad en het lichthof/patio. Separaat is er een ruime toiletruimte. Via de interne trap is de eerste verdieping bereikbaar.

Eerste verdieping
Het mooiste zicht op het Amstelveld! De prachtige woonkamer met maar liefst 3,5 meter hoge balkenplafond, met een uniek uitzicht en fraaie lichtinval is misschien wel de mooiste verdieping van het huis. Mede door de split level in deze living en de lage borstwering van de drie ramen brede voorgevel, krijgt men echt het gevoel op de gracht en Amstelveld te zitten. Aan de achterzijde is een kleine buitenruimte. Op deze verdieping ligt een prachtige houten vloer en is een ook een gashaard. Direct vanaf de entree is de tweede verdieping te bereiken.

Tweede verdieping
Op deze verdieping is een ruime open keuken met woonruimte en aan de achterzijde een buitenruimte. Eigenlijk is dit een geheel zelfstandig bovenhuis bestaande uit twee verdiepingen maar de mogelijkheid bestaat om op deze verdieping twee slaapkamers en een badkamer in het midden te maken (alternatieve plattegrond). Dit bovenhuis is via de entree op de bel etage te bereiken en heeft een eigen voordeur. Via de interne trap is de kapverdieping te bereiken.

Derde verdieping/kapverdieping
Een ruime slaapkamer met veel volume met aansluitend een eigen badkamer. Vanuit de slaapkamer is ook het 'geheime' (inpandige) balkon/terras te bereiken. Dit is een bijzonder plekje van het huis, waarbij men volledig privé en in de zon zit, het ligt op het Zuiden en heeft al vanaf het einde van de ochtend de zon en kijkt uit over het hoekhuis en de Reguliersgracht en Prinsengracht met al haar voorbij varende bootjes.

Al met al een zeer bijzonder grachtenpand met prachtig uitzicht op de beroemde zeven bruggetjes en De Duif. De echte romantiek ontstaat wanneer de verlichting van de bruggen ’s avonds aan gaat en weerspiegelt op het water.

Bijzonderheden
- Het pand ligt op eigen grond;
- Rijksmonument met twee voordeuren;
- Verbluffend uitzicht;
- Fijne indeling met veel mogelijkheden (zie de alternatieve plattegronden Bel-etage en tweede verdieping);
- Bed & Breakfast mogelijkheden (raadpleeg de Gemeente Amsterdam voor informatie);
- Mooie hoge plafonds;
- Twee keukens, badkamers en veel volume;
- Niet-zelfbewoningsclausule (de eigenaresse heeft er de laatste jaren niet zelf gewoond).

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

*** ENGLISH ***

Reguliersgracht 90, 1017 LV Amsterdam

Perhaps the most attractive spot in Amsterdam, looking out across Amstelveld and with a view of the famous ‘Seven Bridges Amsterdam’.
This 17th-century canal house features original details (including beamed ceilings, wooden floors and two front doors), approx. 160 m² of living space (almost 200 m² GFA), the prettiest view in the whole of Amsterdam, fabulous natural light and a unique layout.

The property is in a perfect, central location, opposite Amstelveld, between the Prinsengracht and Keizersgracht canals, and close to the River Amstel. In addition, it has the potential for several living arrangements: a wonderful family home, part owner-occupier/part rental, or as a pied-a-terre to give older children their own space.

Location
Reguliersgracht, with its seven bridges, is close to Amstelveld, Utrechtsestraat, Rembrandtplein square and Vijzelgracht. The open character of the neighbourhood makes this a much sought-after location, with the flower market on Mondays, the pretty canals, the good local primary and secondary schools and various cultural venues such as Royal Theatre Carré, the Dutch National Opera & Ballet, the Hermitage Amsterdam, and the Rijksmuseum.
There is a wide range of hospitality in the immediate vicinity and plenty of shops for daily groceries in Utrechtsestraat and the streets leading to the De Pijp neighbourhood and the centre of Amsterdam. Urban parks, including Vondelpark and Sarphatipark, are just a short cycle ride away. In the summer, you can relax by/on the water (or take a dip) just around the corner or opposite your front door.

Accessibility
Convenient for public transport (bus, tram, metro), with Amsterdam Central Station fairly close by. The property is also easy to reach by car.

Layout
Lower-ground floor
A few steps from the street lead down to the entrance to the lower-ground floor. It takes you into the comfortable, spacious kitchen/diner with a beamed 2.06-metre ceiling, flagstone floor and cosy seating area. There is a separate toilet on this floor. A utility room at the front provides connections for a washing machine and dryer, and there is a storeroom measuring 6 m² at the rear. The raised ground floor is accessible via an indoor staircase or the other front door at street level (a stable door). A bench has been installed next to the front door, where you can sit in the sun, watch passers-by and enjoy real canal-side living.

Raised ground floor
A perron leads from the street to the front door. The hall takes you into a large bedroom (with a ceiling of almost 3 metres high), and another room at the front, separated by floor-to-ceiling cupboards. Two large windows on the canal side create beautiful natural light in the room at the front, making it the ideal mini office or study. The bedroom at the rear leads to the bathroom, which features a shower and hip bath, and a lightwell/patio. There is a separate, good-sized toilet. Indoor stairs lead up to the first floor.

First floor
First and foremost, a stunning view of Amstelveld! The fabulous living room with a 3.5-metre-high beamed ceiling, unique view and beautiful natural light, is perhaps the loveliest room in the property. The split level in the living room, and the low sills underneath the three windows in the wide front façade, give the impression that you are actually sitting on the canal and Amstelveld. There is small outdoor area at the rear. The entire floor features a beautiful wooden plank floor, and there is a gas fire. The second floor is directly accessible from the entrance to this floor.

Second floor
The second floor features a large open-plan kitchen with living space, and an outdoor area at the rear. This is actually a self-contained upstairs entity, comprising two floors, but with the option of creating two bedrooms and a bathroom in the middle (see alternative floor plans). This upstairs apartment is accessible via the raised ground-floor entrance and has its own front door. The attic room can be reached via the indoor stairs.

Third floor/attic room
A spacious bedroom with lots of cubic metres and an en-suite bathroom. The bedroom also leads to a 'secret’ (integral) balcony/terrace. This is very special place in the house, a place where you can lie in the sun in complete privacy. The south-facing position means that it catches the sun from late morning onwards. It looks out onto the corner house and the Reguliersgracht and Prinsengracht canals, and you can watch the boats as they sail past

All in all, this is an exceptional canal house, with a unique view of the famous ‘Seven Bridges Amsterdam’ and De Duif church. And for the romantics among us, wait until dark when the bridges are lit up, and the light sparkles in the water of the canals…

Details
- Freehold property
- Listed building with two front doors
- Stunning view
- Fabulous layout with numerous options (see alternative floor plans for the raised ground and second floors)
- Possibility of running a Bed & Breakfast (consult the City of Amsterdam for information)
- Beautiful high ceilings
- Two kitchens, two bathrooms, and lots of cubic metres
- Non-owner-occupier clause (the owner has not lived here herself in recent years)

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 2.200.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 13.750
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Grachtenpand, tussenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1683
Specifiek
Beschermd stads- of dorpsgezicht, monument en monumentaal pand
Soort dak
Mansarde dak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
160 m²
Overige inpandige ruimte
6 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
10 m²
Perceel
45 m²
Inhoud
567 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers en 2 aparte toiletten
Badkamervoorzieningen
Zitbad, 2 douches en 2 toiletten
Aantal woonlagen
5 woonlagen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, natuurlijke ventilatie, rookkanaal en TV kabel

Energie

Energielabel
Niet verplicht
Verwarming
Cv-ketel en gashaard
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Gas gestookt combiketel uit 2018, eigendom

Kadastrale gegevens

AMSTERDAM I 2152
Kadastrale kaart
Oppervlakte
45 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, aan vaarwater, aan water, in centrum, in woonwijk en vrij uitzicht
Tuin
Plaats en zonneterras
Zonneterras
4 m² (2 meter diep en 2 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuiden
Balkon/dakterras
Balkon aanwezig en frans balkon aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig
Voorzieningen
Elektra

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren en parkeervergunningen

Betrokken makelaars

NVM verkoopmakelaar

TIP Makelaar

Bel 020 8208778

NVM aankoopmakelaar

Martens Makelaars B.V.

Bel 020-2148808

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.