Bronsvoorderdijk 11 7437 PX Bathmen

  • Verkocht
€ 440.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
30 augustus 2019
Verkoopdatum
12 oktober 2019
Looptijd
6 weken

Omschrijving

Zoekt u het echte buitenleven nabij het dorp Bathmen en de stad Deventer met ruimte om uw woonboerderij met praktische gebouwen en een fraaie tuin? Om te leven en van uw grazende paarden en loslopende kippen te genieten?

Dan is deze woonboerderij aan de Bronsvoorderdijk 11 te Bathmen wellicht iets voor U!

De te koop aangeboden woonboerderij bestaat uit een voor- en achterhuis, een aangebouwde paardenstal met 3 paardenboxen, een berging met inpandige autogarage op een royale kavel van ca. 10.000 m² grond inclusief siertuin, erf, bos en een perceel weiland. Indien gewenst kan er meer grond aan de voorzijde bijgekocht worden.

LET OP:
De locatie wordt met een vraagprijs van € 440.000 k.k. met 1 ha woonerf inclusief toegangsweg te koop aangeboden.
ER IS ÉÉN KIJKMIDDAG GEPLAND EN WEL OP ZATERDAG 14 SEPTEMBER 2019 VAN 13.00 tot 17.00 UUR.
Tijdens dit Open Huis zal de makelaar aanwezig zijn met verkoopbrochures, om tevens uw vragen te kunnen beantwoorden. Aanvullende bezichtigingen ná de kijkmiddag gaan op afspraak met de makelaar. Zie verder onder uitleg verkoop proces.

Woonhuis
De woning is een traditioneel gebouwde Sallandse boerderij met een voor- en achterhuis. De boerderij is oorspronkelijk gebouwd voor 1900 (bron: oudheidkundige kring Bathmen) en nadien op verschillende momenten verbouwd waarbij het achterhuis nog als achterhuis intact is (thans ingericht als werkplaats en berging). Het voorhuis is opgetrokken uit deels steensmetselwerk met binnenblad en deels spouwmetselwerk. De boerderij is voorzien van houten gebinten en houten kapconstructie, onbeschoten kap, beperkt geïsoleerd met glaswol en gedekt met dakpannen en riet (riet voorhuis en nokvorst op gehele kap, 2014). De tussenbouw met entree, vaste kast en badkamer is opgetrokken uit spouwmetselwerk en gedekt met bitumen (plat dak). De vloeren in de boerderij woning zijn van beton en hout op de begane grond en voorzien van hout op de eerste verdieping. De raamkozijnen zijn merendeel van kunststof met isolerende beglazing (1990) en overige zijn van hout met enkel glas.
De boerderij heeft een pannen en riet gedekt zadeldak met wolfseinden en wordt verwarmd door middel van centraal verwarmingssysteem (combi HR-Ketel, NEFIT Smartline, 2003, aardgas) met radiatoren op de begane grond en eerste verdieping. Daarnaast wordt de woonkamer bijverwarmd door middel van een gashaard, gesitueerd in de voormalige open haard. De warmwatervoorziening geschiedt via de combi HR-ketel.

De inhoud van de boerderij bedraagt circa 642 m³ waarvan circa 489 m³ voorhuis/woning, met een woonoppervlakte van 112 m² en 154 m² inpandige ruimte. De boerderij is voorzien van de volgende vertrekken:
Begane grond: entree in tussenbouw met vaste kast en badkamer (douche, wastafel). Woonkeuken (1990), zonnige lichte woonkamer van 28 m², 2 slaapkamers. Via woonkeuken naar bijkeuken, met toilet en berging en toegang tot achterhuis (berging 47 m²). Via woonkeuken naar vaste trap naar eerste verdieping.
Eerste verdieping: overloop, één slaapkamer met vaste kast en berging/opslag achter de schuine wanden.
De zolder boven het achterhuis is thans niet meer als opslagzolder voor hooi of stro in gebruik.

De keuken is in 1990 verbouwd en voorzien van een aanrecht (2009) met boven- en onderkasten en diverse inbouwapparatuur met onder meer een gaskookplaat (4 pitten, Pelgrim), oven (elektrisch, Pelgrim), afzuigkap, koelkast, vaatwasser, (Bosch, 2017) en losse magnetron (Sharp).

Aan nutsvoorzieningen zijn aardgas, elektra en water (Vitens en een eigen bron) en ADSL aanwezig. Een glasvezel aansluiting is tot in de meterkast aangelegd maar nog niet geactiveerd middels een abonnement. De woonboerderij is aangesloten op de riolering met uitzondering van het toilet, welke is aangesloten op ondergrondse gierkelder tussen achterhuis en paardenstal.

Het woonhuis verkeert in voldoende tot goede staat van onderhoud.

Om de woonboerderij is een fraai aangelegde tuin aanwezig met een gazon, diverse borders, terras, moestuin en enkele fruitbomen verdeeld over het woonerf. Aan de rand van het gazon/border staat een met damwandplaat bekleed hok, waar een beregeningspomp op 380V met waterbron aanwezig is voor beregening van het weiland via ondergrondse leidingen en hydranten.
Aansluitend aan de tuin en de toegangsweg zijn een tweetal bosjes van ca. 1.500 m² en 1.800 m² aanwezig. De woonboerderij heeft een eigen met asfalt verharde toegangsweg van 250 m lengte (!) waardoor privacy geborgd is en het daarmee tot een unieke plek maakt om te wonen, te leven en eventueel te werken!

Paardenstal
Aan de westzijde van de woonboerderij is een paardenstal aanwezig, met de binnenafmetingen 7,26 x 14,77 meter (bruto circa 120 m²). De schuur is gebouwd in 1975, opgetrokken uit spouwmetselwerk en met één gevel bestaande uit halfsteens metselwerk met binnenblad, voorzien van houten kapconstructie. Het zadeldak is beschoten met isolatieplaten (Dupanel) en gedekt met asbestvrije golfplaten. De schuur is ingericht als paardenstal met 3 paardenboxen (2,85 x 3,83 m), opslag voor hooi/stro en materialen. Tevens is er een waterpomp met drukketel aanwezig met een eigen bron. Dit ‘eigen water’ wordt gebruikt als drinkwater voor de paarden – zowel in de stal als in de weide – en voor het beregenen van de moestuin en het gazon.

Berging met autogarage
Direct achter de boerderij is een berging, met de afmetingen 8 x 16 meter (bruto circa 128 m²). De berging (kapschuur) is in 2010 opgetrokken uit halfsteens metselwerk met damwand topgevel, stalen spant constructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De berging is voorzien van een met betonklinker verharde vloer en heeft voor de 4 vakken, schuifdeuren welke voorzien zijn van donker fijn gaas om ‘inkijk’ te voorkomen. De berging is naast de 4 vakken, ingericht met een inpandige autogarage (3,69 x 7,98 m) voor stalling van 1 auto, voorzien van 3 afsluitbare houten deuren en een met hout bevloerde zolder. De zolder is te bereiken via open berging middels een ladder (geen vaste trap). In de berging is stroom aanwezig.
Tegen de achtergevel (noordzijde) is een met beton verharde mestopslag van ca. 4 x 6 m met opstaande wand aanwezig, voor de tijdelijke opslag van vaste (paarden)mest.

Verhardingen
Op het erf is voldoende verharding in de vorm van sierbestrating en betonklinkers aanwezig. Het hemelwater wordt afgevoerd naar in de ondergrond aangebrachte infiltratie bakken in het nabij gelegen eigen bos.
Achter de berging/kapschuur is een soort ‘paardenbak/rijbak’ aanwezig van ca. 8 x 16 m voorzien van omheining, waar paarden kunnen ravotten en rollen in het gele zand.

Erfperceel
De woonboerderij wordt te koop aangeboden met ca. 10.000 m² grond, kadastraal bekend gemeente Bathmen, sectie H, nummer 163 gedeeltelijk. De grondoppervlakte is globaal ingedeeld met circa 2.450 m² woonerf, circa 1.250 m² toegangsweg (5 x 250 m), circa 3.300 m² bos (in twee delen) en circa 3.000 m² weiland.

Er is eventueel meer grond bij te kopen welke aan de zuidzijde (voorzijde) van de woonboerderij gelegen is. Er kan maximaal 4.08.59 ha aan woonerf, bos en weiland geleverd worden door opdrachtgever. De percelen weiland aan de zuid- en oostzijde van de boerderij zijn thans verhuurd aan agrariërs in de regio en komen beschikbaar vanaf 1 januari 2020.

Omgeving
De woonboerderij is gelegen in het fraaie coulissen landschap in het buitengebied van Bathmen. Deze prachtige woonboerderij ligt op enkele fiets- en autominuten afstand van het dorp Bathmen (gemeente Deventer), welke naast 3 basisscholen, 1 kerk, normaal winkelbestand over een ruim verenigingsaanbod op gebied van sport en cultuur beschikt. Een tennis- en sporthal met voetbal-, hockey en beachvolleybal velden zijn op 3,5 km gelegen (Bathmen) en het zwembad ‘De Looërmark’ (Loo-Bathmen) op 3,5 km.
De locatie ligt op 2 autominuten korte afstand van de inrit Bathmen van de snelweg A1 (Hengelo-Amsterdam). Voor woon-werk verkeer dus ideaal om lekker buitenaf te wonen, in het dorp je dagelijkse boodschappen bij de slager, bakker en de supermarkt te doen en voor je werk de snelweg A1 te nemen.
Een ruimer assortiment winkels en verenigingen vindt men in Colmschate (9 km), Holten (8,5 km) en Deventer (11 km). In Holten en Deventer bevinden zich ook het voortgezet en hoger onderwijs. Deventer is bekend om haar grote winkelaanbod, oude stadskern, diverse restaurants en cafe’s, kunstijsbaan en overdekt zwembad “De Scheg” en de vele evenementen zoals de Boekenmarkt, Deventer op Stelten en het Dickens Festijn met kerst.
Kortom, een plek met voldoende privacy, terwijl stedelijke voorzieningen in de ‘stedendriehoek’ Apeldoorn-Deventer-Zutphen binnen handbereik zijn.

Verkoopproces
Vanwege de verwachte grote interesse voor deze locatie kunnen geïnteresseerde kopers hun bieding met voorwaarden en eventueel ontbindende voorwaarden (financieringsvoorbehoud) uiterlijk vrijdag 27 september 2019 om 15.00 uur aan Olden makelaars per mail of post (Olden Makelaars, ing. J.W.H. Olden, Arkelsteijnweg 8, 7437 SM Bathmen) indienen. Alle biedingen welke Olden Makelaars tot 27 september 2019 ontvangt, worden aangehouden en meegenomen in biedingsronde van 27 september 2019, zodat er voor elke koper gelijke kansen van voorbereiding van bieding en voorwaarden zijn. Met de partij met het beste voorstel worden de onderhandelingen opgestart. De bieders worden hierover tijdig geïnformeerd.

De gestelde vraagprijs is een richtprijs om met elkaar in onderhandeling te komen op basis een bieding van kopers zijde. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen. Een bieding boven de vraagprijs is bij object aannemelijk te verwachten.

Mag ik u uitnodigen om deze unieke woonboerderij te komen bezichtigen op de kijkmiddag op 14 september a.s. van 13.00 tot 17.00 uur?

TIP: neem uw eigen NVM aankoopmakelaar mee. Uw NVM aankoopmakelaar komt op voor uw belang en ontzorgd u.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 440.000 k.k.
Vraagprijs per m²
info
€ 3.929
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906
Soort dak
Zadeldak bedekt met riet en pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
112 m²
Overige inpandige ruimte
154 m²
Externe bergruimte
128 m²
Perceel
10.000 m²
Inhoud
489 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Glasvezelkabel

Energie

Energielabel
E 2,37 Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie
Verwarming
Cv-ketel en gashaard
Warm water
Cv-ketel en centrale voorziening
Cv-ketel
HR Nefit Smartline (gas gestookt combiketel uit 2003, eigendom)

Kadastrale gegevens

BATHMEN H 163
Kadastrale kaart
Oppervlakte
10.000 m² (deelperceel)
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen
Tuin
Voortuin en zijtuin
Voortuin
500 m² (50m diep en 10m breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuiden

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwde stenen berging
Voorzieningen
Elektra en stromend water
Isolatie
Dakisolatie

Garage

Soort garage
Vrijstaande stenen garage en inpandig
Capaciteit
9 auto's
Voorzieningen
Elektra en vliering
Isolatie
Geen isolatie
Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

Olden Makelaars

Bel 06 11 60 87 14
Dhr. Dinant Zwiers
Bronsvoorderdijk 11
9,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Erg prettig contact. Zeer kundig en correct. Begrijpt goed hoe er met emoties van verschillende kanten dient te worden omgegaan. Geen enkel negatief punt te bedenken!
Deskundigheid
9
Lokale marktkennis
9
Prijs / kwaliteit
9
Service en begeleiding
9

Woningmarkt Beta

Gem. vraagprijs

Zuidloo

Heel Bathmen

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Gem. vraagprijs per m2

Zuidloo

Heel Bathmen

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs / m2 te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Hulp nodig bij het kopen?

Met een makelaar krijg je meer inzichten in de woningmarkt.

arrow-right Vind een makelaar
Gebaseerd op verkochte woningen in deze buurt in het afgelopen jaar. Meer informatie

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.