• Verkocht

Baronielaan 33 4818 PA Breda Zandberg

Uitgelichte kenmerken

  • 281 m² wonen
  • 342 m² perceel
  • 7 slaapkamers
€ 900.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
23 oktober 2020
Verkoopdatum
6 november 2020
Looptijd
14 dagen

Omschrijving

Gelegen aan de statige Baronielaan, de verbindingsweg tussen het stadscentrum en het Mastbos vindt u dit herenhuis uit 1905, met een voor- en ca. 18 meter diepe achtertuin, voorzien van een vrijstaande stenen garage met een aangebouwde overkapping. Een kelder, keuken met bijkeuken, 7 slaapkamers en een badkamer. Diverse authentieke elementen, zijn behouden gebleven o.a. marmeren en Terrazzovloeren, statige ruim 3.90 meter hoge plafonds met ornamenten, vestibule met glas-in-lood, originele paneeldeuren met architraven en een ruim 15 meter diepe woonkamer, voorzien van en-suite kasten met glas-in-lood schuifdeuren. Het herenhuis ademt nog de sfeer uit zoals men deze in het begin van de vorige eeuw heeft ontworpen. Met een woonoppervlak van 281m2 en een inhoud van maar liefst 1354m3! Compleet vernieuwde meterkast en elektrische bedrading, nieuwe riolering en een centraal stofzuigersysteem. Een uniek object voor wie houdt van de charme van een herenhuis, uit het begin van de vorige eeuw. De Wilhelminastraat en het Van Coothplein, met exclusieve winkels, supermarkt, cafés en restaurants liggen op loopafstand. Het Mastbos en de Grote Markt van Breda zijn op 5 minuten fietsen gelegen.

Indeling:
Begane grond:
- Via de voortuin, voorzien van bestrating, originele “schoenenkrabber” en vaste beplanting bereikt u de authentieke voordeur van de entree.
- Vestibule: (ca.2.40x2.30m) voorzien van een originele marmeren vloer met donkere bies, lambrisering, Messing duurbeslag, tochtdeur met glas-in-lood bovenlicht en een ruim 3.90 meter hoog plafond met stuclijsten en ornament. Deze vestibule ademt nog de sfeer uit zoals men deze in het begin van de vorige eeuw heeft ontworpen.
- Meterkast: de woning is voorzien van een compleet vernieuwde meterkast met 24 groepen 3-fase en 4 aardlekschakelaars, nieuwe bedrading en nieuwe verlaagde stopcontacten.
- Gang: (ca.8.75x2.40m) voorzien van een Terrazzovloer en statige trapopgang naar de tweede verdieping met een loper en een prachtige leuning met een in hout uitgesneden slang. Voorts toegang via originele 1900 paneeldeuren met architraven tot:
- Kelder: (ca.5.00x2.95m) met een hoogte van 1.75m, ideaal voor een wijnkelder.
- Stookruimte: (ca.1.75x0.85m) met de opstelplaats van de Atag Blauwe Engel HR-cv ketel (bouwjaar 2006) en de centrale stofzuiger-unit.
- Toilet: (ca.1.50x0.85m) deels betegeld en voorzien van een staand closet en fonteintje.
- Woonkamer -en suite: (ca.15.70x4.65/4.40m) deze schitterende living van ca.65m2 is afgewerkt met een eikenhouten vloer van ca.19cm brede vloerdelen met hoge plinten, welke doorloopt in alle vertrekken, stucwerk wanden en een ca.3.90 meter hoog stucwerk plafond met originele 1900 stuclijsten en ornamenten. De living is onderverdeeld in een:
- Voorkamer: (ca.5.40x4.65m) ca.24,5m2, voorzien van een originele schouw met (Flam) open haard, originele elektrische voormalige gaslamp en kamerhoge en-suite kasten met glas-in-lood schuifdeuren.
- Tussenkamer: (ca.5.60x4.50m) ca.25,5m2, voorzien van een originele schouw met (Barbas) houtkachel met een dubbelwandig rookkanaal, originele elektrische voormalige gaslamp en kamerhoge en-suite kasten
- Tuinkamer: (ca.4.10x3.35m) ca.14m2, voorzien van schuifdeuren en een loopdeur naar de achtertuin. Tevens voorzien van een markies zonwering.
- Keuken: (ca.4.10x3.55m) ca.15m2, voorzien van een vaste kast, tegelvloer met vloerverwarming, “metro” wandtegels en een stucwerkplafond met een lichtkoepel. Een hoekkeuken met diverse onder- en bovenkasten, een Terrazzo aanrecht, spoelbak, een koel-vries combinatie, vaatwasser, 4-pits gaskookplaat met oven en afzuigkap.
- Bijkeuken: (ca.4.90x2.10m) ca.9m2, voorzien van een vrijstaande kitchenette en de aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur. Afgewerkt met een PVC-vloer en stucwerkwanden en plafond. Deze ruimte is in 2016 compleet gerenoveerd en geïsoleerd, de voorbereidingen zijn reeds aanwezig om hier een badkamer te creëren.
- Achtertuin: (ca.18.00x7.00m) deze verzorgde ca.126m2 grote achtertuin gelegen op het zuidoosten is voorzien van een terras, bestrating en borders met vaste beplanting. Vanuit de achtertuin heeft u toegang tot de garage met houten overkapping.
- Garage: (ca.6.65x4.00/6.05m) deze royale ca. 33m2 stenen garage is voorzien van een houten overkapping, massief eiken gevelbekleding en houten deuren uit de voormalige Petrus en Paulus kerk, een betonnen afwerkvloer, elektra, lichtkoepel, een loopdeur en een elektrische bedienbare sectionaaldeur. De garage is per auto bereikbaar via de Zandbergweg en het achtergelegen Kerkpad.

Eerste verdieping:
- Overloop: (ca.4.20x2.60m) voorzien van een essenparket vloer, trapopgang met loper naar de tweede verdieping, stucwerk wanden en een ruim 3 meter hoog plafond met stuclijsten. Voorts toegang via originele paneeldeuren met architraven tot;
- Slaapkamer 1: (ca.3.35x2.60m) ca.9m2, gelegen aan de voorzijde, voorzien van een vaste kast met paneeldeur.
- Slaapkamer 2: (ca.5.55x4.70) ca.25m2, gelegen aan de voorzijde, voorzien van een natuurstenen schouw en openslaande deuren naar het balkon: (ca.2.55x0.95m).
- Slaapkamer 3: (ca.5.70x4.20m) va.23m2, gelegen aan de achterzijde, voorzien van een natuurstenen schouw, originele en-suite kasten met ruim 3 meter hoge paneelschuifdeuren en een schuifdeur naar het dakterras: (ca.4.25x3.20m)
- De slaapkamers zijn voorzien van laminaatvloeren, stucwerk wanden en plafonds met stuclijsten en ornamenten.
- Badkamer: (ca.3.80x2.75m) voorzien van een douche, ligbad, een wastafel en een apart toilet. De badkamer is afgewerkt met deels betegelde wanden en een tegelvloer met vloerverwarming.

Tweede Verdieping:
- Overloop: (ca.3.65x2.70m) voorzien van een Essenparket vloer, stucwerk wanden en een ruim 4 meter hoog stucwerk plafond met een lichtkoepel met architraven.
Voorts toegang via originele paneeldeuren met architraven tot;
- Slaapkamer 4: (ca.3.85x2.2.65m) ca.9,5m2, gelegen aan de voorzijde, voorzien van een vaste kast en een Velux dakraam.
- Slaapkamer 5: (ca.5.60x4.50m) ca.24,5m2, gelegen aan de voorzijde, voorzien van een dakkapel, Velux dakraam en een ruim 4.40m hoge nok waar het spant mooi zichtbaar en een lichtkoepel, welke tevens te gebruiken is als vluchtluik of voor het plegen van dak onderhoud.
- Slaapkamer 6: (ca.5.75x4.20m) ca.24,5m2, gelegen aan de achterzijde, voorzien van ruim 3.80m. hoog plafond met stuclijsten en ornament.
- Slaapkamer 7: (ca.3.75x2.70m) ca.9,5m2, gelegen aan de achterzijde, voorzien van een vaste kast met paneeldeur. De voorbereidingen zijn aanwezig om hier een 2e badkamer te creëren.

Algemeen:
- De Baronielaan is een uniek voorbeeld van een stedenbouwkundige eenheid, die rond de
eeuwwisseling (19e/20ste eeuw) is ontstaan. De verbindingsweg tussen het stadscentrum en het Mastbos, heeft ertoe geleid dat hier lintbebouwing met statige herenhuizen, een voormalige kerk en villa’s is ontstaan met een combinatie van elementen uit de renaissance, eclectische stijl, art nouveau en andere bouwstijlen.
- Het betreft een royaal, sfeervol herenhuis van ruim 1350m3, uit het begin van de vorige eeuw met diverse authentieke 1900 elementen, o.a. marmeren en Terrazzovloeren, woonkamer-en suite met glas in lood schuifdeuren, paneeldeuren met architraven en ca. 4 meter hoge plafonds met originele stuclijsten en ornamenten.
- Voorzien van een vrijstaande stenen garage met een houten overkapping.
- Meterkast met 24 groepen 3-fase en 4 aardlekschakelaars, nieuwe bedrading met schakelmateriaal en verlaagde wandcontacten.
- Alle ruimtes zijn voorzien van “loze” leidingen, zodat bijvoorbeeld utp- of Ziggo bekabeling eenvoudig is aan te leggen.
- De woning is voorzien van een centraal stofzuigersysteem.
- Het platte dak van de achterkamer, keuken en bijkeuken zijn reeds vervangen en voorzien van dakisolatie.
- De riolering in de woning is vervangen en de voorbereidingen zijn getroffen om een extra badkamer te creëren op de begane grond en- of tweede verdieping.
- Deels voorzien van nieuwe kozijnen met isolerende beglazing.
- Het object is centraal gelegen ten opzichte van scholen, het stadscentrum, winkelcentra, supermarkt, het Mastbos, het Ginneken en de diverse in - en uitvalswegen.
- Aangezien de woning ouder is dan 100 jaar zal in de NVM-koopakte de Algemene Ouderdomsclausule worden opgenomen.

Toelichtingsclausule NEN2580/meetinstructie:
Deze verkoopbrochure is in opdracht van verkoper zo goed mogelijk opgesteld. Maatvoeringen t.a.v. plattegronden, inhouds- en oppervlaktematen zijn vastgelegd in een Zien meetrapport. Op dit meetrapport zijn de algemene voorwaarden van Zien24 van toepassing. De metingen zijn verricht aan de hand van de NVM-richtlijnen gebaseerd op de NEN2580. U als Koper heeft een kopie van dit meetrapport ontvangen en bent in de gelegenheid gesteld deze maten op of na te meten en vrijwaart verkoper en diens makelaar van elke aansprakelijkheid wanneer hier toch afwijkingen in zouden voorkomen. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van een gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Brochure:
Deze brochure is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden. Deze informatie is geheel vrijblijvend, uitsluitend voor geadresseerde bestemd en niet bedoeld als aanbod. Ten aanzien van de juistheid van de vermelde informatie kan door Hypodomus Breda geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 900.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 3.203
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Herenhuis, tussenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905
Specifiek
Beschermd stads- of dorpsgezicht
Soort dak
Plat dak bedekt met bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
281 m²
Overige inpandige ruimte
14 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
19 m²
Externe bergruimte
34 m²
Perceel
342 m²
Inhoud
1.354 m³

Indeling

Aantal kamers
10 kamers (7 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad, douche en toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen en een kelder
Voorzieningen
Buitenzonwering, dakraam, rookkanaal, schuifpui en TV kabel

Energie

Voorlopig energielabel
F Wat betekent dit?
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv-ketel, houtkachel, open haard en gedeeltelijke vloerverwarming
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Atag Blauwe Engel HR (gas gestookt combiketel uit 2006, eigendom)

Kadastrale gegevens

BREDA D 2833
Kadastrale kaart
Oppervlakte
342 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg en in woonwijk
Tuin
Achtertuin en voortuin
Achtertuin
140 m² (20 meter diep en 7 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuidoosten bereikbaar via achterom
Balkon/dakterras
Dakterras aanwezig en balkon aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande stenen berging

Garage

Soort garage
Vrijstaande stenen garage
Capaciteit
2 auto's
Voorzieningen
Elektrische deur en elektra

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein en openbaar parkeren
Betrokken makelaars

NVM verkoopmakelaar

Hypodomus Makelaars Breda

Bel 076 8200044
Een funda gebruiker
Baronielaan 33
10,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Goed- en prettig contact gehad met Joost. Gedreven en enthousiast! Hij is goed op de hoogte van de markt en in staat om de juiste inschatting te maken. Joost kijkt verder dan wat je met het blote oog kunt zien , denk aan al het installatiewerk dat achter muren en onder vloeren zit en de mogelijkheden die het huis te bieden heeft. Ook wat betreft de sfeer in de woning is Joost op de hoogte van wat mensen aanspreekt. Binnen een week konden we het huis al vijf keer voor de vraagprijs verkopen, na 10 dagen is het huis verkocht. Haast niet te geloven! Goed gedaan Joost!
Deskundigheid
10
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
10
Service en begeleiding
10

NVM aankoopmakelaar

DietvorstBorman Makelaars

Bel 076-5152018
Een funda gebruiker (gerichte aankoop)
Baronielaan 33
9,5
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Frank heeft ons in het hele proces zeer goed begeleid. Hij begrijpt de emotie van mensen die een huis willen kopen, maar die wel hun verstand erbij moeten houden. Hij kan daar zeer goed advies in geven op een prettige manier.
Bereikbaarheid en communicatie
9
Deskundigheid
10
Onderhandeling en resultaat
10
Prijs / kwaliteit
9

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.