• Verkocht

Hoofdweg 106 9112 HT Burdaard

€ 100.000 v.o.n.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
11 april 2020
Verkoopdatum
25 augustus 2020
Looptijd
4 maanden

Omschrijving

Deze bouwkavel biedt u de mogelijkheid een nieuwbouwwoning te realiseren dat zowel een vrij uitzicht biedt aan de voorzijde als aan de achterzijde grenst aan vis- en vaarwater.

Deze kavel is namelijk gesitueerd aan de rand van een jonge woonwijk aan de rand van het dorp en grenzend aan een waterpartij met aansluiting op de Dokkumer Ee. Het perceel heeft een breedte van ca. 17 meter en een diepte van ca. 43 meter. Deze diepte is inclusief 10 meter water over de gehele breedte van het perceel.

Burdaard:
Burdaard, wat in het Nederlands “Birdaard” heet is een dorp in de gemeente Noardeast-Fryslân wat in de provincie Friesland ligt. Het dorp wordt doorkruist door het water de Dokkumer Ee wat een vaarverbinding is tussen Leeuwarden en Dokkum. Hier passeren in de zomer zo'n twaalfduizend boten het dorp. Tijdens een Elfstedentocht wordt Burdaard tweemaal gepasseerd. Het dorp heeft ongeveer 1.175 inwoners.

Geschiedenis
Rond 1250 werd de Ee tussen Birdaard en Tergracht doorgegraven. Deze rivier werd in1506 verdiept. Toen veranderde de naam van het dorp een tijdje in "Berdawerder(a)tille". In de 19e eeuw begint de rijkdom van de Burdaarders te groeien. Rond 1860 worden een aantal doorgaande wegen die door Burdaard heen gaan verhard. Dit zijn de wegen naar Jislum, Wanswerd en Steenendam.
In 1972 ging door een economische crisis een groot ruilverkavelingsproject van start. Omstreeks 2000 breidde het dorp zich flink uit na een nieuwbouwproject aan de westzijde van het dorp, langs de Dokkumer Ee.
Het dorp hoorde eerst bij de gemeente Dantumadeel. Maar na een gemeentelijke herindeling in 1984 ging het dorp over naar de gemeente Ferwerderadeel. In 1985 wordt de naam Birdaard veranderd naar de Friestalige naam, Burdaard. In 2019 is de gemeente Ferwerderadeel opgegaan in de fusie-gemeente Noardeast-Fryslân.

Wonen en werken
Burdaard is een toeristisch aangelegd dorp en beschikt over meerdere voorzieningen. Aan de westkant van Burdaard ligt het uitbreidingsplan 'Groot Bornemeer'. Bijna alle woningen en nog beschikbare kavels grenzen aan het water dat in directe verbinding staat met de Dokkumer Ee. Aan de noordkant van het dorp zijn bij het nieuwe multifunctionele centrum 12 nieuwe patiowoningen gebouwd.

Ten oosten van Burdaard is een nieuw bedrijvenpark aangelegd. Ook dit ligt weer in verbinding met de Dokkumer Ee. Een beweegbare fietsbrug over de vaart geeft een verbinding met de Ee en maakt het bedrijvenpark ook voor watergebonden bedrijven zeer interessant. Er ligt een plan voor een bedrijfsverzamelgebouw komen met mogelijkheden tot koop of huur van units. Deze zijn voor zowel bedrijven als particulieren bestemd.

Voorzieningen
Het dorp kent een tweetal kerken, een Hervormde en Gereformeerde. Er is een voetbalvereniging die sinds 1966 bestaat; FC Birdaard. Verder is er een tennisvereniging, een dartclub, een HandBoogVereniging en een IJsclub Burdaard en Burdaard heeft samen met Rinsumageest de korfbalvereniging c.k.v. NQL.
Het dorp beschikt over een museum; het “Ruurd Wiersma Hûs” en stelt de schilderijen van Ruurd Wiersma die er ook gewoond heeft ten toon.

Het dorp heeft een eigen dorpshuis waarin zich ook nog een theater, bioscoop en zwembad bevinden. Het dorp kent verder de een toneelvereniging, de Christelijk Gemengde Zangvereniging "Juliana" en ook een eigen dorpskrant.
Het dorp heeft een eigen basisschool en een peuterspeelzaal. Burdaard heeft een huisarts, een supermarkt, een camping en een jachthaven. De molen (De Zwaluw) bepaalt het dorpsaanzicht en is te bezichtigen.
Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

De Flexibele Makelaar

Bel 0512 369122

Woningmarkt Beta

Gem. vraagprijs

Birdaard

Heel Burdaard

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Gem. vraagprijs per m2

Birdaard

Heel Burdaard

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs / m2 te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Hulp nodig bij het kopen?

Met een makelaar krijg je meer inzichten in de woningmarkt.

arrow-right Vind een makelaar
Gebaseerd op verkochte woningen in deze buurt in het afgelopen jaar. Meer informatie

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.