• Verkocht

Goudsbergen 8 1901 ZW Castricum Duin en Bosch

Uitgelichte kenmerken

  • 210 m² wonen
  • 446 m² perceel
  • 6 slaapkamers
€ 1.250.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
1 april 2022
Verkoopdatum
25 april 2022
Looptijd
3 weken

Omschrijving

IN VERBAND MET DE OVERWELDIGENDE BELANGSTELLING VOOR DEZE WONING, HANTEREN WIJ EEN WACHTLIJST VOOR DE BEZICHTIGINGSAANVRAGEN.
DE PER MAIL INGEKOMEN BEZICHTIGINGSAANVRAGEN ZULLEN OP DEZE WACHTLIJST WORDEN GEPLAATST EN U WORDT GEBELD ZODRA ER ZICH EEN BEZICHTIGINGSMOGELIJKHEID VOORDOET.
TELEFONISCHE VERZOEKEN VOOR EEN BEZICHTIGING KUNNEN WIJ HELAAS NIET MEER IN BEHANDELING NEMEN.

** FOR ENGLISH TEXT, SEE BELOW**

Wat een licht, wat een ruimte en wát een fantastische ligging op landgoed Dijk en Duin!

Dit absoluut unieke object was vroeger een werkplaats die 5 jaar geleden met veel liefde volledig is omgebouwd tot luxe woning.
Écht een woning met het comfort van nu en de industriële sfeer van de vorige eeuw.
De buitenzijde van de woning is al prachtig, maar de echte WOW!-factor bevindt zich aan de binnenzijde!
Het originele gebouw stamt uit 1904 en is een van de oudste monumentale gebouwen op het Landgoed Dijk en Duin. Deze wijk ligt aan de Bakkumse duinen en staat bekend als een van de mooiere (al dan niet de mooiste) wijk van Bakkum op slechts 1,5 km van het strand.

De bruto vloeroppervlakte bedraagt 264 m2 bestaande uit 210 m2 gebruiksoppervlakte (conform NEN-2580) en 34 m2 externe bergruimte. De overige vierkante meters bevinden zich o.a. onder de deels schuine kap. De inhoud van de woning is 902 m3.

Indeling:

Begane grond
Entree via een authentieke dubbele deur naar de prachtige en ruime hal welke toegang biedt tot de kantoor(slaap)ruimte en de woonkamer.
Doordat de kantoorruimte (de oude verfopslag van de werkplaats) direct vanuit de hal bereikbaar is, kan deze ook perfect als praktijkruimte gebruikt worden.
Door de hoekligging en de vele hoge ramen is de kantoorruimte een heerlijk licht vertrek.
De schitterende stalen taatsdeuren geven vanuit de hal toegang tot de fantastisch lichte woonkamer! Direct opvallend is het hoge plafond van maar liefst 3,6 meter, hetgeen deze ruimte mede zo bijzonder maakt!
Vanzelfsprekend is de afgewerkte betonvloer geheel voorzien van vloerverwarming en -koeling, middels een warmtepomp en wordt de woning verwarmd middels een hybride CV installatie.
De complete achtergevel is voorzien van prachtige raampartijen (een aantal van vloer tot plafond) waardoor de woonkamer en keuken zeer veel zon- en lichtinval genieten.
Vanuit de woonkamer en keuken is er uitzicht op de verzorgde en zonnige achtertuin en de in 2020 geplaatste overkapping.

De moderne witte keuken, met betonnen blad, is – hoe kan het ook anders – voorzien van alle denkbare apparatuur en een kookeiland.
Voor de hoge ramen en openslaande deuren staat de eetkamer tafel waar makkelijk 12 personen aan kunnen schuiven.
In het dagelijks leven is dit ‘het centrum’ van Goudsbergen 8.
Heerlijk eten en borrelen met het gezin en vrienden, gelijktijdig genietend van de houtkachel, die zowel in de voorkamer als keuken gezelligheid brengt en warmte afgeeft.

In het voormalig schaftlokaal is voor de kinderen een fantastische zit-/speel/-slaapkamer gecreëerd, voorzien van een vide, veel bergruimte voor speelgoed en een tv-aansluiting voor de ontspannen momenten of om te gamen.
Aangrenzend aan speelkamer is er een aparte waskamer waar de wasmachine en droger staan opgesteld. Bovendien is boven de waskamer een kleine vide gecreëerd met extra opslagruimte voor bijv. de kerstspullen.

Eerste verdieping
Bijzonder ruime en lichte verdieping waar alles met veel liefde is verbouwd met behoud van de originele balkenstructuur.
Alle vertrekken liggen aan de lange gang, die middels de bordestrap bereikt wordt.
Er zijn vier lichte en sfeervolle slaapkamers welke allemaal een zeer ruim formaat hebben en ook veel daglichttoetreding, sommige kamers van twee zijden.
De master-bedroom, welke een oase van rust uitstraalt, is bijzonder ruim opgezet en voorzien van een een grote maatwerk kastenwand en een moderne en suite badkamer, uitgerust met een extra brede wastafel met houten meubel en royale inloopdouche.
De tweede (kinder)badkamer is uitgerust met een ligbad, ruime inloopdouche en brede wastafel. Naast deze badkamer bevindt zich een separaat toilet.

Overloop en Zoldertje
De overloop op de eerste verdieping is royaal te noemen en heeft aan de ene zijde een grote raampartij, garant staand voor veel daglichttoetreding, terwijl aan de andere zijde zich ‘het zoldertje’ bevindt.
Leuk detail van dit zoldertje: de wand aan de overloopzijde is voorzien van de oude vloerdelen van de werkplaats. Het kleine hooggeplaatste zolderdeurtje is gevonden tijdens de sloop, verstopt achter vele lagen hout en tegels.
Achter dit deurtje bevindt zich voldoende ruimte voor skispullen, koffers etc.

Voortuin
Veel zon, privacy en groen.
Gras, voetballen, een waterglijbaan en diverse maten hockeysticks.
Dat zijn de sleutelwoorden voor deze tuin.
Een overdekte fietsenstalling met ruimte voor het openhaardhout en nog veel meer.
Het is hier heerlijk toeven; zelfs in de winter met een lekker winterzonnetje. Maar ook zeker in het vroege voorjaar zit je hier heerlijk met een glas wijn of kop thee, terwijl de kinderen op (de autoluwe) straat spelen of bomen beklimmen in de omliggende bossen.
Daarnaast garandeert de basket aan het huis ook dagelijks sportplezier en veel leuke speelmomenten met vriendjes en vriendinnetjes.

Achtertuin
De grote en zonnige achtertuin biedt veel privacy en is voorzien van een ruime schuur met overkapping (2020). Het ‘groene’dak is voorzien is van prachtig sedum.
De schuur is ruim (34m2) en voorzien van een pantry en een toilet, waardoor de kids met hun vieze schoenen en buitenkleding niet steeds door het huis hoeven te stampen na een fijne strandwandeling of bomenklimpartij.
De overkapping, waaronder een heerlijke loungeplek, biedt de mogelijkheid voor het plaatsen van een houtkachel; het is hier in zowel de zomer- als de wintermaanden heerlijk toeven.
De zon draait perfect in de achtertuin. In de ochtend zit je heerlijk op het terras en in de namiddag schijnen de late zonnestralen in de overkapping. Voor de kids is de achtertuin zowel in de winter als zomer een walhalla en de trampoline draagt hier zeker zijn steentje aan bij.
Vanaf de lente is hier al de mogelijkheid om heerlijk buiten te eten.
Het buitenseizoen begint op Goudsbergen 8 dus heerlijk vroeg!
Heerlijk ontspannen op het terras met de bbq, de kinderen spelend op het gras of in het zwembad dat er door de huidige eigenaren ieder jaar wordt neergezet.

Kortom… een heerlijk comfortabel, ruim, sfeervol, licht en fantastisch gelegen huis met riante voor- en achtertuin en een groen uitzicht aan zowel de voor- als achterzijde.
De huidig eigenaren hebben hun ‘ziel en zaligheid’ in de verbouwing van deze woning gestoken, maar het is tijd voor een andere fijne uitdaging en woonplek ….
De verkopers hebben de vurige wens dat de nieuwe bewoners hier net zó gelukkig zullen worden als zij de afgelopen 5 jaar zijn geweest….
Wellicht bent u diegene?!

In het kort
• In 2017 is het hele huis tot in de puntjes gemoderniseerd (documentatie verbouwing is aanwezig)
• Zonnige achtertuin met een prachtige schuur met overkapping (2020)
• Woonoppervlak van maar liefst 210 m2
• Voorzien van vloerverwarming en -koeling
• Volledig geïsoleerd (ook de wanden en het dak) en geheel voorzien van dubbel glas met behoud originele kozijnen van Amerikaans grenen.
• Warmte pomp met hybride cv, vergunning voor zonnepanelen en voorbereiding reeds aanwezig
• Centraal gelegen ten opzichte van het dorp Bakkum, uitvalswegen, strand, scholen, sportaccommodaties en natuur
• 800 meter van het treinstation (directe treinverbinding, binnen 25 min naar Adam CS)
• Steden als Alkmaar, Haarlem en Amsterdam op nog geen 20 min met de auto
• Schiphol goed te bereiken met de trein alsmede 20 min met de auto

** ENGLISH TEXT**

DUE TO THE AMOUNT OF INTEREST IN THIS PROPERTY, WE USE A WAITING LIST FOR VIEWING REQUESTS.
VIEWING REQUESTS GIVEN BY MAIL WILL BE PLACED ON THIS WAITING LIST AND YOU WILL BE CALLED ONCE THERE IS A VIEWING OPPORTUNITY.
REQUESTS FOR A VIEWING BY PHONE WE CAN NOT ACCEPT ANY MORE.

What a light, space and what a fantastic location on 'Estate Dijk en Duin'!

This absolutely unique object used to be the carpenter/workplace of the estate that was lovingly converted into a luxury home 5 years ago.
A real home with todays' comfort and the industrial atmosphere of the last century.
The outside of the house is already beautiful, but the real WOW! factor is on the inside!
The original building dates from 1904 and is one of the oldest monumental buildings on the 'Landgoed Dijk en Duin'. This district is located on the Bakkum dunes and is known as one of the nicer (if not the most beautiful) district of Bakkum, only 1.5 km from the beach.

The gross floor area is 264 m2, consisting of 210 m2 of living space (NEN-2580) and 34 m2 of external storage space. The other square meters are located, among other things, under the partly sloping roof. The content of the house is 902 m3.

Layout Ground floor:
Entrance through an authentic double door to the beautiful and spacious hall which provides access to the office (sleeping) area and the living room.
Because the office space (the old paint storage of the workshop) is directly accessible from the hall, it can also be used perfectly as a practice space.
Due to the corner location and the many high windows, the office space is a wonderfully bright room.
The beautiful steel pivot doors give access from the hall to the fantastically bright living room! Immediately striking is the high ceiling of no less than 3.6 meters, which makes this space so special!
The finished concrete floor is of course fully equipped with underfloor heating and -cooling, by means of a heat pump and the house is heated by means of a hybrid central heating system.
The complete rear facade has beautiful windows (some from floor to ceiling) so that the living room and kitchen enjoy a lot of sun and light.
From the living room and kitchen, there is a view of the well-maintained and sunny backyard and the roof installed in 2020.

The modern white kitchen, with a concrete top, is – how could it be otherwise – equipped with all imaginable appliances and a cooking island.
In front of the high windows and patio doors is the dining room table that can easily seat 12 people.
In daily life this is 'the centre' of Goudsbergen 8.
Delicious food and drinks with family and friends, while simultaneously enjoying the wood stove, which brings cosiness and warmth to both the front room and kitchen.

In the former canteen, a fantastic sitting/playing/bedroom has been created for the children, with a loft, plenty of storage space for toys and a TV connection for relaxing moments or for gaming.
Adjacent to the playroom there is a separate laundry room where the washing machine and dryer are located. In addition, a small void has been created above the laundry room with extra storage space for, for example, Christmas items.

Layout First floor:
The particularly spacious and bright floor where everything has been lovingly renovated while preserving the original beam structure.
All rooms are located on the long corridor, which is reached via the landing stairs.
There are four bright and attractive bedrooms, all of which are very spacious in size and also have a lot of daylight, some rooms from two sides.
The master bedroom, which radiates an oasis of tranquillity, is very spacious and equipped with a large custom-made cupboard wall and a modern en suite bathroom, equipped with an extra-wide washbasin with wooden furniture and a spacious walk-in shower.
The second (children's) bathroom is equipped with a bath, spacious walk-in shower and wide washbasin. Next to this bathroom is a separate toilet.

Landing and Attic
The landing on the first floor is spacious and has large windows on one side, guaranteeing plenty of daylight, while on the other side is 'the attic'.
Nice detail of this attic: the wall on the landing side has the old floor parts of the workshop. The small high-placed attic door was found during demolition, hidden behind many layers of wood and tiles.
Behind this door, you'll find space for ski equipment, suitcases, etc.

Front yard
Lots of sun, privacy and greenery.
Grass, footballs, a water slide and various sizes of hockey sticks.
Those are the keywords for this garden.
A covered bicycle shed with space for firewood and much more.
It is wonderful to stay here; even in winter with the nice winter sun. But certainly, in early spring you can sit here with a glass of wine or cup of tea, while the children play on the (car-free) street or climb trees in the surrounding forests.
In addition, the basket at the house also guarantees daily sports fun and many fun play moments with friends.

Backyard
The large and sunny backyard offers a lot of privacy and has a spacious shed with a patio cover (2020). The 'green' roof is covered with beautiful sedum.
The barn is spacious (34m2) and equipped with a pantry and a toilet, so the kids don't have to stamp through the house with their dirty shoes and outerwear after a nice walk on the beach or climbing the trees.
The patio cover hides a lovely lounge area, and offers the option of installing a wood-burning stove; it is wonderful to stay here in both summer and winter.
The sun rotates perfectly in the backyard. In the morning you can sit on the terrace and in the afternoon the late rays of sunshine provide cosy moments under the patio cover on the lounge area. For the kids, the backyard is a mecca in winter and summer and the trampoline certainly contributes to this.
In spring, it is already possible to eat outside here.
The outdoor season starts wonderfully early at Goudsbergen 8!
Relax on the terrace with the bbq, the children playing on the grass or in the swimming pool that is built every year by the current owners.

In short… a wonderfully comfortable, spacious, attractive, light and fantastically located house with a spacious front and back garden and a green view at both the front and rear.
The current owners have put their 'soul and bliss' into the renovation of this house, but it is time for another great challenge and place to live...
The sellers have the fervent wish that the new residents will be as happy as they have been for the past 5 years….
Perhaps you are the one?!

In brief
• The entire house was modernized down to the last detail in 2017 (renovation documentation is available)
• Sunny backyard with a beautiful shed with patio cover (2020)
• Living space of no less than 210 m2
• Equipped with underfloor heating and cooling
• Fully insulated (including the walls and the roof) and fully equipped with double glazing while retaining the original American pine frames.
• Heat pump with hybrid central heating, permit for solar panels and preparation already present
• Centrally located in relation to the village of Bakkum, roads, beach, schools, sports facilities and nature
• 800 meters from the train station (direct train connection, withi

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 1.250.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 5.952
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Landhuis, 2-onder-1-kapwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1904
Specifiek
Erfgoed en monumentaal pand
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
210 m²
Externe bergruimte
34 m²
Perceel
446 m²
Inhoud
903 m³

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (6 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers en 2 aparte toiletten
Badkamervoorzieningen
Ligbad
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Natuurlijke ventilatie en rookkanaal

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie en volledig geïsoleerd
Verwarming
Houtkachel, gehele vloerverwarming en warmtepomp
Warm water
Cv-ketel

Kadastrale gegevens

CASTRICUM D 1804
Kadastrale kaart
Oppervlakte
390 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
CASTRICUM D 1752
Oppervlakte
55 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
CASTRICUM D 1731
Oppervlakte
1 m²
Eigendomssituatie
Mandelig

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, aan park, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen en vrij uitzicht
Tuin
Achtertuin, voortuin en zijtuin
Achtertuin
248 m² (15 meter diep en 16,5 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuiden bereikbaar via achterom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande houten berging
Voorzieningen
Elektra en stromend water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein en openbaar parkeren

Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

PUUR* Makelaars Amsterdam

Bel 020-6402387

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.